Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 muhtaçlık kriterinin 234 TL'ye yükseltildiği doğru mu?

119 TL Yada 234 TL Ne Fark Eder Arkadaşlar! 234 TL Olsa Bile Yine Birçok Mağduriyetler Yaşanacak Yeni Yönetmeligin Oldugu Gibi Çöpe Atılması Gerekiyor..Engellilere İyilik Yapacaklarsa Eski Yönetmeligi Tekrar Hayata Geçirmeliler.

dereyi görmeden paçaları sıvamıyalım hele resmi olarak yönetmeliği yayınlasınlarda ondan sonra sevinelim çünkü daha önce söyledikleri ücretsiz ulaşım hakkı, bakıcıya sigorta bunlarıda yayınladılar söylediler ama hiç birisi gerçekleşmedi hele yeni yönetmeliğ bir görelim

yeni bir yönetmelik kapıda arkasaşlar hakkımızda hayırlısı olsun. fakat bu yeni yönetmelik bütünleşik sisteme göre gayet basitleştirilecek ve eski yönetmelikdeki o kanun karmaşası yerine asgari ücretin 1/3 ü olan 234 tl baz alınacak. benim tahminim bu yönde. o zamanda şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor. 4 kişilik bir ailede 1 kişi emekli maaşı alıyorsa veya çalışıyorsa 936 tlden fazla gelir elde etmesi durumunda 2022 maaşı bağlanmıyor. şu anki emekli maaşların 900 tl ila 1000 tl arasında olduğu düşünülürse(en düşük) yine maaş alanların atıyorum P sinin maaşı kesilir. diğer yanda asgari ücretle çalışan bir bireyin ailesindeki engelli kişi 2022 kapsamında maaşa bağlanması zor olmayacak. iyimi oldu evet 119 tlden kat kat iyidir ama yinede engelli kişi yaşına bakılmaksızın birey değilde muhtaç kişi sıfatından kurtulmuyor ve başkalarının geliri engellinin gelir düzeyini belirliyor

engellinin kendi gelirinine bakilmadıgı surece çok kişi bu 2022 den yararlanamaz.

234 tl olsa ne olacakki 3 kişilik bir aile düşünün asgari ücretle bir kişinin çalıştığını düşünün hane halkına bölünce 234 ü geçiyor yani bu durumda asgari ücretin altında yada sigortasız bir işte çalışmak gerekiyor yada hiç çalışmayacaksın ki 2022 maaşı alabilesin 3 ayda bir 255 tl ile geçinebilirsen tabi
GELİRLER GİDERDEN DÜŞÜLMEDİĞİ MÜDDETÇE HANGİ KANUN ÇIKARSA ÇIKSIN FİYASKO SEÇİMLER YAKLAŞTI BOL BOL VAAT DİNLERİZ ARTIK KANUNLKAŞMADIKÇA HİÇ BİRŞEYE İNANMAYALIM ARKADAŞLAR

cockpit, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki verdiğin linki okudum.

Demek ki söylentinin aslı varmış. Tabi dikkatinizi çekerim şu an için bu sadece bir haber.

Başbakanın bahsettiği Temmuz itibariyle sosyal guvenlikli olmalarına bakılmaksızın hane bazlı gelirin üçte birinin dikkate alındığını söylediği Kanun 3294 Sayılı Kanun. Bunu daha önceki yazılarımda da söyledim.
Buraya bakarak 2022 sayılı Kanun için bu 3294 sayılı Kanun'u referans alırlarsa da yeriz naneyi.
Çünkü 3294 sayılı Kanun kapsamında sadece hane bazlı gelir dikkate alınıyor. Bu duruma örnek vereyim.

Eşi vefat etmiş kadınlara baglanan aylık 3294 sayılı Kanun kapsamında. Diyelim ki eşi vefat etmiş kadın bu dul aylıgına başvuracak. Diyelim ki bu kadın evde bakım aylığı için çocugu adına bakıcı maaşı alıyor. Bu durumda bu kadın dul maaşından yararlandırılmıyor.
Diyelim ki bakıcı değil bakıma özürlü bir kadın bu. Bu durumda evdeki alınan 2022 ve evde bakım aylıkları da dahil her gelir dikkate alınıyor. Her türlü gelir. hanedeki kişi başına düşen aylık gelir 233,20 liranın altındaysa ona eşi vefat etmiş kadınlara baglanan aylıktan baglanıyor.

1. Şimdi bu muhtaçlık sınırı asgari ücretin üçte birine yukseltilirse peki hane içindeki herkesin geliri dikkate alınacak mı?
2. 2022 aylığına başvuran kişinin geliri hesaplanırken hanedeki diğer 2022 aylıkları dikkate alınacak mı?
3. alınan evde bakım aylıkları dikkate alınacak mı?

3294 sayılı yasa kapsamındaki yardımlarda hepsi dikkate alınıyor. Yapılan bir yardımdan yararlanıyorsa diğer yardım yapılmıyor.
Bunlar nasıl sağlanacak?

Bir de arkadaşlar muhtaçlık sınırının değiştirilmesi için Yönetmelik değişikliği değil 2022 sayılı Kanun değişikliği gerekiyor. Kanun hazırlanacak Meclis'ten geçecek ve ilgili prosedürlerden geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra yürürüğe girecek.
Bu arada nasıl değişiklik yapacaklar bilemiyorum. Ayrıca 2022 aylıkları muhtaçlık sınırına göre belirleniyor. Bu durumda da maaşlar aynı mı kalacak değişiklik olacak mı?

İşin açıkçası haberi okudugumda beni tatmin edecek bir haber olarak görmedim.

Asıl beni tatmin eden haber şu:) MHP bir tasarı sunmuş Meclise:)

2022 Sayılı Kanun'la ilgili değişiklik öngören 17 Nisan 2013 tarihli yasa tasarısı sunulmuş Meclise.
Değişiklik de şu:)

Engellilere yapılan yardım için hanedeki kimseye bakılmasın, engellilerin de gelirine bakılmaksızın aylık baglanmasını öngörüyor:)

Yani bu değişiklik teklifini tuttum ben:)

Bunu Hükümet Meclisten geçirtmez. Mucize olur. Ama geçerse engellinin gelirine bakılmadan hanesindekilerin gelirine bakılmadan maaş baglanması söz konusu olacak:)

2022 sayılı Yasada değişiklik öngören tasarı 17 Nisan 2013 Tarihli:)
Buyrun link:http://www.tbmm.gov.tr/guncel_tasari_teklifler.htm

Hayali bile güzel yaw:) Keşke Meclis kabul etse:)

Hükümet 2022 Sayılı kanun'da değişiklik yapacaksa bu tasarıyı kabul etsin. Engellinin gelirine bakılmayacak. Hanesindekilerin gelirine bakılmayacak. engelliye aylık baglanacak:) Bundan başka çözüm kabul etmiyorum ben. OLursa ancak bu olsun:)

Kalem hanım sırf MHP işin içinde olduğu için kabul etmezler zaten bu kanun teklifi hayal bile edemeyiz bu kanun teklifinin kabul edilmesi imkansız...

ya şımdı 2022 maaşı almak ıçın mutaçlık sınırı hala 119 tl yanı 234 olmamışmı

Melek abla belki bana kızacaksın ama Mhp böyle bir kanun tasarısı meclise sunacağına daha kabul ettirilebilir birrşeyler yapsaymış keşke. Engellinin gelirine bakılmaksızın maaşa bağlanması zaten kabul edilir bir şey değil. Kaldıki memur olanı var özel sektörde çalışanı var kendi işini yapanlar var ve aile durumu çok çok iyi olanlar var. Devlet bu yükün altından uzun bir süre dirensede elbet bir yerde tıkanıp kalır ve tekrardan insanlık dışı bir uygulama ile karşı karşıya kalırız. Bence şu şekilde bir kanun tasarısı sunulabilir meclise. Engelli birey çalışmıyor hiçbir geliri yok ise bu maaşı alabilsin. yani babasının 3 kuruş emekli maaşına bakılmaksın. Daha gerçekçi olalım. Yani engelliysen al kardeşim sana maaş demeklede olmaz. Ben bugün aile durumum iyi olsa zaten şu 3 kuruşa tenezül etmemki?

bzm devletten ıstedığımız sadece şu 2022 maaşı vereceğı kışının aılesı ne kazanıyor dıye bakmasın kendı ne kazanıyor dıye baksın çünkü banane hayrı var kardeşlerımın ğelırınden kımse bana beşkuruş vermez vermekte zorunda değıl onlar kazanıyor onlar harcıyor banade devlet dıyorkı senın aılenın durumu çok ıyı dıyor kımse sormuyor senın cebınde paran varmıdıye bu nasıl adalet anlamıyorum bellı bır yaşa elmış bır enellı kıme elaçabılır bana bır sımıt parası ver dıye yetışkın bı ınsan aılesıne kaç ün elaçabılır arkadaşlar şımdı eğrı oturup doğru konuşalım enğellı ınsan aılesınde bır gün para ıster ıkı gün para ıster üçüncü gün ısteyemez soluğu sokaklarda alır kımse parasız yaşayamaz enğellının ış bulması zaten çok zor sokakta ya dılencı olur yada başka çözümler arar 2022 maaşı az olsada enğellı bununla ıdare edıyor enğellıyı bütün tehlıkelerden koruyordu özellıkle savunmasız enğellılerı bılassa bayan enğellılerı dışarda çok büyük tehlıkeler beklıyor bu devletın enğellıyı koruması ıçın ya bı ış yada kımseye elaçmayacakkadar bı maaş vermesı lazım aksı halde çok büyük vebal altında kalır bundan büyük yetım hakkı olabılırmı bı enğellının elınden maaşını alırsanız onun kaderıylede oynamış olursunuz

kalem abla, yeni yönetmenlikte sadece 119 tl yerine 234 tl yazacaklar bunun dışından başka bir şey yapmazlar yeni yönetmenlik kaldığı yerde devam edecek. evde bakım maaşı ve 2022 maaşı gelire hesaplanmazlar diğer tüm gelir bakacaklar.

bugun ogrendim 2022 maasimi kestiler evet mart dönemi aldik haziranda kesmelere basladilar benimde maasim gitti allah bunlari ne biliorsa ole yapsin

Neden kesmisler bilgi verdilermi. Yasiniz kaç evlimisiniz aile geliriniz ne kadar

bu yazıda 2022 ilgilendiren bir durum yok kanunun olduğu yerde yoruma yer yoktur haber olsun diye haber yapıp hükümete yalakalık yapıyorlar

bekarim ailem geliri yok ben 30 yasindayim %68 engelliyim agir engelli 3 ayda bir aldiğim maas ile ihtiyaclarimi karsiliyordum bugun sydv gittim maasim kesilmiş yeni adres beyani verdim ondan kesmişler 10 yildir aliordum beni perişan attiler ben beş parasiz akldim böled eyaşayamam artik bu durumda yıkıldım resmem saten fakirim hangi vijdanla kestiler maasimi üstüme başıma bile kiyafet alamiorum yillardir daha ne yazim ben ben yarin birgün sokaklara kalsam ne yapacam

cockpit, muhtaçlık sınırı 2022 sayılı Kanun esaslarına göre belirleniyor. Yönetmelik değişikliğiyle muhtaçlık sınırı değiştirilemez. Kanun diyor muhtaçlık sınırını.

2022 sayılı Kanun'da değişiklik yapılmadan muhtaçlık sınırı değişemez. Ancak Kanun değişikliği olunca değişir.

Durun size 2022 Sayılı Kanun'a göre muhtaçlık sınırının nasıl tespit edildiğini en iyisi hesaplarla anlatayım. Başka yolu yok beni anlmayacaksınız yoksa.

2022 sayılı Kanun, 1. maddesinde şöyle diyor:

"Madde 1 – (DeğiĢik birinci fıkra : 5/3/1992 - 3783/1 md.)
...300 gösterge rakamının her yıl bütçe kanunu ile tespit edilecek katsayı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır.
(Mülga ikinci fıkra: 1/7/2005-5378/25 md.)
Herhangi bir şekilde bu maddede yazılı miktardan fazla devamlı gelir sağlayan veya sağlaması mümkün olan
kimselerin geçim kaynağı var sayılır ve kendilerine aylık bağlanmaz."

Kanunda bahsedilen gösterge rakamı her yıl Bütçe Kanunu ile yeniden belirleniyor.
2013 Bütçe Kanununa göre 2022 aylıkları için gösterge rakamı 1620.

memur aylık katsayısı da altı ayda bir belirleniyor.
2013 ilk altı ay için ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı ise: 0,073837.

2022 sayılı Kanun 2022 aylığı için gösterge sayısıyla bu gösterge sayısını aylığa çevirecek aylık katsayısını çarp diyor:

Çarpalım:
1620 x 0,073837 = 119,61594

çıkan sonucu yani 119,61594 sayısının kesir kısmını yuvarlayalım: 119, 62 eder. İşte muhtaçlık sınırı bu şekilde tespit ediliyor.
Kanun bu şekilde hesapla diyor.

Bütçe Kanununda 2022 aylığı için gösterge rakamını 3 senedir 1620 yapan hükümettir.
Bu bütçe Kanunu bu senenin yani. Meclis kabul etti bu Bütçe Kanununu.
gösterge rakamının aylığa çevrilecek aylık katsayısı da bu senenin.
Bilmiyolar mı bunu hepsi? Bunları tespit edenler hükümet değil mi? Kabul eden onaylayan Meclis değil mi?
[FONT=sans-serif]
[/FONT]
İşte bu muhtaçlık sınırına yüzde beş ekliyoz yaşlılık maaşının bir aylığını buluyoz. Sonra da diğer aylıkları tespit ediyoruz. Bu hesabı daha onceden yaptıgım için biliyorum.

Şurada maaşları hesaplarken Anmlatmıştım zaten bu hesabı da. Ama ayrıntıya girmedim kafanız karışmasın diye:http://www.engelliler.biz/forum/202...-2022-maas-tutarlari-ve-muhtaclik-siniri.html

Yani muhtaçlık sınırı öyle kafadan bulunmuyor. 2022 sayılı Kanun esaslarına göre bulunuyor.

2022 aylıkları da muhtaçlık sınırı da hep bu hesapla bulunuyor kısacası!

2012 son altı ayın (ttemmuz-Aralık) muhtaçlık sınırını bulalım (geçen senenin yani):

gösterge rakamı 1620 (2012 Bütçe Kanununa göre)
aylıklara çevrilecek aylık katsayısı: [FONT=Arial]0,071589

çarpalım: 1620 x 0. 071589 = 115, 97418
İşte geçen senenin son altı ay muhtaçlık sınırı da bu: 115,97418 (115,97)

Yüzde beşini bulup yaşlılık aylığını bulalım:
Yüzde beşi:[/FONT]
5,798709
muhtaçlık sınırına yüzde beşini ekleyip toplayalım: 121,772889
İşte bu da 2012 temmuz-aralık son altı aylık 1 aylık yaşlılık aylığı tutarıdır. üçle çarpıp üç aylık maaşı bulacagız.
Sonra da yine Kanun esaslarına göre bakıma muhtaç aylığını ve özürlü aylığını.
maaşlar da muhtaçlık sınırı da bu şekilde 2022 Sayılı Kanun esaslarına göre hesaplanıyor.
Bu hesapta yuvarlama yapmadım...
...
Özet: Yani her yıl altı ayda bir 2022 aylıkları ve muhtaçlık sınırı,
2022 sayılı Kanun'un emrettiği gibi Bütçe Kanunu tarafından belirlenen 2022 aylık gösterge rakamının ve aylığa çevrilecek aylık katsayısının çarpımına göre bulunuyor.
aylıklara yüzde beş ekleme yapılıyor.

Tüik Devletin resmi bir kurumu daha geçenlerde 4 kişilik ailenin açlık sınırını 1000 küsür tl olarak açıklamadımı yani bir kişi 250 tl buda sadece gıda sanırım çünkü açlık sınırı diğer ısınma giysi ve diğer zorunlu sosyal harcamaların dahil edilmediği bir rakam.
Bu ne biçim bir çelişkidir ben çözemedim gitti.
Hem devlet bunu kendi kurumuna tespit ettiriyor hemde uygulamada yok

sadece yiyeceğe göre hesaplansa bile 119 lirayı geçer muhtaçlık sınırı .millete kaşıkla verip kepçeyle almayı iyi bilirler.vatandaş koyun değil ama eli kolu bağlı sadece

şurası ne kadar hikaye bir haber asp sayfasında :Nitekim diğer sosyal yardımlardan yararlanabilmek için daha önce sosyal güvencesi bulunmamak şartı varken bildiğiniz gibi yine Temmuz ayında yaptığımız değişiklik ile sosyal güvencesi olsun olmasın hane içindeki kişi başı geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olan aileleri sosyal yardım kapsamına alındı.
acaba sosyal güvencesi olan hangi aileye yardım yapmışlar çok merak ediyorum bu şekilde yardım alan biri varsa ALLAH rızası için yazsında öğrenelim

servethalit;

servet halit siz sanırım ya özürlü değilsiniz yada yüksek meblağda birilerinden maaş alıyorsunuz asıl provakötör sizsiniz bizim maaşımız kesildi.ve 2014 te çoğunun kesilecek seninde kesilirse sakın olaki buraya yazma yoksa seninle alay ederim.....

KKELEBEKK;

Hanedeki gelir ve gider hesaplandıktan sonra hangisi fazla ise o miktarın kişi sayısına bölünmesinden sonra kişiye düşecek miktarın 119 TL'yi geçmemesi gerekir=119 tl 234 oldu haberin yok galiba KELEBEK hnm:cool::cool::cool::cool:yoksa benmi yanılıyorum...........:D:Dsayın başbakan genelge yayınladıya.....234 olacak diye........=BUYRUN=

Başbakan Erdoğan’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Yeni Müjdeler 17 Nisan 2013

00001840665.p1.jpg

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı tarafından, şehit yakınları ve gaziler ile terör mağduru siviller için yapılan yeni düzenlemeler, Adalet ve Kalkınma Partisi grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, 10 yılı aşkın süre boyunca, şehit yakınlarına ve gazilere hak ettikleri değeri vermek, emanete en iyi şekilde sahip çıkmak için çok sayıda düzenleme yaptıklarını bildirdi. Geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı kurduklarını dile getiren Erdoğan, 43 ayrı mevzuata dağılmış şehit yakınları ve gazileri ile ilgili düzenlemeleri gözden geçirdiklerini söyledi. Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler ile görüşmeler yaparak,onlardan gelen talepleri dikkatle ele alarak, geçen yılın Temmuz ayında bir dizi düzenlemeyi kanunlaştırdıklarına dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, 12 Şubat 2013 tarihli grup toplantısında şehit yakınları ve gaziler ile 65 yaşın üzerindeki yaşlılar ve engelliler için önemli düzenlemelerin müjdesini vererek çalışmaları başlattıklarını hatırlatarak, "İhtiyaçları, talepleri, imkanları gözden geçirerek, şehit yakınları ve gazilerimiz için yeni bir düzenlemeyi de bugünden itibaren başlatıyoruz. Bu düzenleme ile bilhassa vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını da genişletiyoruz ”dedi. Yeni düzenlemenin getirdikleri Bu düzenleme ile özellikle vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamı genişletiliyor. 1-İstihdam hakkının kapsamını genişletiliyor Daha önce terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile malul gazilerin kendilerine bir istihdam hakkı bulunmakta idi. Temmuz ayında yapılan düzenleme ile bu kapsamda şehit yakınlarına verilen istihdam hakkı ikiye çıktı. Şimdi ise Terörle Mücadele Kanunu kapsamı dışında bulunan ve görevi nedeniyle hayatını kaybeden veya malul olan yani vazife ve harp malulü kapsamında olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriliyor. Böylece silah altında iken veya asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olanların yakınlarının yararlanacağı istihdam imkanı eşitlenmiş oluyor. Ayrıca vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine de bir istihdam hakkı getiriliyor. 2-Terör mağduru sivil vatandaşlara istihdam ve maaş hakkı Terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara bir istihdam hakkı getiriliyor. Ayrıca bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlanıyor. 3-Vazife malullerinde derece kademe ilerlemesi Daha önce sadece terörle mücadele kanunu kapsamında olanlar ile asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olanlara tanınmış olan sanal intibak suretiyle maaş artış imkanını tüm vazife malullerine de sağlanmış oluyor. 4-Ek ödeme ve eğitim-öğretim yardımı kapsamının genişletilmesi Vazife malullüğü kapsamında ek ödeme ile eğitim-öğretim yardımı alamayanlara da bu imkan sağlanacaktır. 5-Su ve elektrik ücret indirimi kapsamının genişletilmesi Şehit yakını ve gazilerimizden su ve elektrik ücretlerinde indirim imkanından yararlanamayanların tamamı bu haktan yararlanma imkanına kavuşmuş olacaktır. 6-Faizsiz konut kredisi kapsamının genişletilmesi Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da bu imkân sağlanmış olacaktır. Bu çerçevede hak sahipleri 73.000 TL yirmi yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabileceklerdir. 7-Muhtaç asker ailelerine yardım 1942 tarih ve 4109 sayılı Kanun ile asker ailelerinden muhtaç olanlara belediye ve köy bütçelerinden yardım yapılması öngörülmüş ancak uygulamada standart ve süreklilik sağlanamamıştır. Her belediye kendi imkânları ölçüsünde bu yardımı vermekte veya hiç verememektedir. Köylerde ise bu imkân nerdeyse bulunmamaktadır. Evladını vatana hizmet yolunda askere gönderen ailelerin ekonomik durumları da yetersiz ise kimi mağduriyetler yaşanabilmektedir. Gerçi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca diğer muhtaç ailelere olduğu gibi bu ailelere de yardım yapılmaktadır. Bu düzenleme ile bu ailelere yönelik düzenli ve sürekli bir sosyal yardım programı başlatılmış olacak. Böylece evladı askerde olan ailelerden muhtaç olanlara evladının askerlik süresi boyunca ayda 250 TL düzenli yardım yapılacak. Belediyelerin yardım yapması yolunu da yine açık tutuluyor. 2022 Sayılı Kanun Kapsamında Maaş Alabilmeleri Şartları da genişletiliyor 2022 sayılı Kanuna göre 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarımıza ve muhtaç engellilerimize sosyal yardımlar verilmektedir. Ancak bu kanuna göre kişinin muhtaç olarak kabul edilebilmesi için hane içinde kişi başına düşen gelirinin 119 TL’den az olması gerekmektedir. Bu rakam, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişme anlamında geldiği nokta dikkate alındığında kabul edilebilir bir rakam değildir. Nitekim diğer sosyal yardımlardan yararlanabilmek için daha önce sosyal güvencesi bulunmamak şartı varken bildiğiniz gibi yine Temmuz ayında yaptığımız değişiklik ile sosyal güvencesi olsun olmasın hane içindeki kişi başı geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olan aileleri sosyal yardım kapsamına alındı. Böylece kayıt dışı istihdama da yol açan bu sınırlamayı kaldırmış ve ailenin gelir durumuna göre sosyal yardım alabilme imkanı getirilmiş oldu. Bu nedenle 2022 sayılı Kanuna göre 65 yaş ve engelli maaşına hak kazanabilme şartını da hane içindeki kişi başı gelirin asgari ücretin 1/3’ü seviyesine yani 234 TL’ye çıkarılıyor.

Servet halil aç alo 144'ü ara bi:)

Sor 2022 aylığı için şu an muhtaçlık sınırı nedir diye?
Gel sonra cevabı da buraya yaz olur mu?

Başbakan "234 olacak" diye konuşabilir. lakin başbakan bile" 234 lira oldu" dedi diye bu ulkede mevzuatın dışına çıkılmaz.
Başbakan bile o 234 lira için 2022 sayılı kanunu değiştirmek zorunda.
Tabai 234 lira olabilir. tabi ki başbakan isterse yapabilir.
yolu var bunun:),
2022 sayılı kanunu değiştirmek:)

Şimdi bunlara gerek yok . sen şu alo 144'ü ara bir:) bakalım sana ne diyorlar.
ha "başbakan dedi boyle" diyebilirsin onlara da sorun yok:)

ALO 144 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ
Haftanın 7 günü 24 saat hizmetinizdedir:) Buyur ara:)

Kalem;

SAYIN BAŞBAKAN BU KONUYA EL ATTIYSA MES ELEYİ ÇÖZER FAZLA LAF KALABALIĞANA GEREK YOK ORAYI BURAYI ARAMAYA GEREK YOK KANIMCA SAYIN KALEM (MELEK) HNM............:cool:

Servet güzel kardeşim başbakan bize ne sözü verdi her halükarda engelli olmamız yeterliydi ve bu maaşı alabilecektik sana tavsiyem bir başbakan iki erdoğan klibini izlede bir tek bu konu değil onlarca konuda söylediği lafların nasıl tersini yapmaya başladığını bir gör burda şunuda bil ben o yada bu parti meraklısı değilim olay şu kim beni ne kadar düşünür ve kollarsa bende onu o kadar düşünürüm kimse babamın oğlu değil.

144 öyle bir bilgi gelmedi diyor bize sayın hz başbakan herzamanki gibi yapmayacağı şeyleri söylüyor daha önceden söyleyipte yapmadığı şeyler gibi, melek hanım ne güzel anlatmış konuyu ,muhtaçlık sınırının değişmesi için 2022 kanunun değişmesi lazım ne demiş şair: anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az

hani sn me vekili önümüzdeki günlerde 2022 ile değişiklikler olacak diye mesaz yazmıştı ama o önümüzdeki günler hala gelmedi ne de olsa kıyametin alametleri daha tam olarak zuhur etmedi yani önümüzdeki günlere bayağı bi var yetiş murtazaydı sanırım akp me vekilinin ismi

servethalit;
234 lira olsa ne olacak emekli maaşı alan 4 kişilik bir aile bile bu maaştan yoksun kalacak. Öncelikle aile olarak değil özürlünün kendi gelirine bakılmalıdır. Gerisi hikaye.. Sen 234 Tl olacak diye sevine dur.. Fukara tesellisi..

ya hadi mail yağmuru tutalım eğer bi yeni yönetmelik hazırlanacaksa 234 tl için engellinin gelirine bakılsın diye mail atalım ben attım bile her kes atarsa belki dikkate alırlar

234 tl az dünyanın 16 ekonomisine yakışmaz an az AÇLIK sınırı olsun.

Üst Alt