Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 muhtaçlık kriterinin 234 TL'ye yükseltildiği doğru mu?

sdyve kaynak

sizde bağlı bulunduğunuz sdyvlere sorabilirsiniz böyle bir genelge geldimi diye temmuzun sonuna kadar bitirilmesi istenmişmi

moralim bozuktu zaten bide eve geleceklerini duyunca iyice yerle bir oldum..bu sydv den nefret ediyorum arkadaş bizim eve gelseler kesin keserler.çalışamıyorumda al sana kriz.3 aylık maaşı kesecek bi hükümete oy verirsem ellerim kırılsın

walera
yeni genelgede neler var muhtaçlık sınırı 234 tlye çıkarılmışmı

şuanki genelgede sadece 25 ocak yönetmeliğine göre değerlendirme var eski maaş alanlar için yeni bir şey yok
inanmıyorsanız bağlı bulunduğunuz sdyvye sorabilirsiniz

ALLAH AŞKINA şu yazıya bakarmısınız resmen dalga geçiliyor
[FONT=Arial]HASAN HAMİ YILDIRIM ‏@yildirim_hami15 sa[/FONT]
[FONT=Arial]Engelli aylıklarını ciddi oranda arttırdık; daha önce sadece 25 TL olan engelli aylığı, şimdi 300 TL oldu. @FatmaSahin_ASPB @ailebakanligi[/FONT]
[FONT=Arial]

[/FONT]

tamam maşları yükseltmiş olabilirsiniz itirazımız yokta 25 ocaktaki yönetmelikle ve sdyvlere yeni gönderilen inceleme emriyle daha kaç kişinin maaşı kesilecek onuda yazsalar ya

hemde endüşük 300 tl değil 3 ayda 758 tl aldık 758 i 3 bölün bakalım 300 tlmi çıkıyor bu kadar abartı olmaz ya

vermedikleri paranın hayrını yazıyorlar

bakalım haziran maaşını alabilecekmiyiz çünkü temmuzun sonuna kadar inceleme bitecek emri gelmiş yurt çapındaki sdyvlere

ya tüm site sakinlerinden şu duyuruyu okumalarını rica ediyorum acaba yayınladıkları hangi kurala uyuyorlar
ne güzel sözleşme çok güzelde bu sözleşme kimle kim arasında yapılmış bu sözleşmeye mesela tr de uyuluyormu bir incelemenizi rica ederim

2. Taraf Devletler engellilerin sosyal korunma ve engelliliğe dayalı ayrımcılığa
uğramadan bu haktan yararlanma hakkını tanır ve aşağıda belirtilen tedbirler dahil
olmak üzere bahse konu hakkın tanınmasını temin etmek ve geliştirmek için gerekli
adımları atar:
a. Engellilerin temiz su hizmetlerine, uygun ve bedeli ödenebilir hizmetlere eşit
erişimlerini sağlamak ve engellilerin ihtiyaçlarına ilişkin araç - gereç ve diğer
yardımlara erişimlerini temin etmek;
b. Özellikle engelli kadın ve kızlar ve engelli yaşlılar dahil olmak üzere,
engellilerin sosyal koruma programlarına ve yoksulluk azaltıcı programlara
erişimini sağlamak;c. Yoksulluk koşullarında yaşayan engellilerin ve ailelerinin uygun eğitim,
danışmanlık, mali yardım ve süreli bakım dahil engelliliğe ilişkin
harcamalarında devlet yardımına erişimini sağlamak;
d. Engellilerin toplu konut programlarına erişimini sağlamak;
e. Engellilerin emeklilik fırsatları ve programlarına eşit erişimini sağlamak.
nerde bu yazılanlanlar elimizdeki hakları almasınlarda böyle göz boyayacak sözleşmede hazırlamasınlar

Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme

Devlet ,51 yıllık imf ye olan borcunu kapatıyor.kasası dolu ama engellilerin maaşını hiç düşünmeden kesiyor.herkese maaş bağlıyor ama engellilere yok.çok ilerlediklerini sık sık söylerler ama maaşlar hala 3 ayda bir 37 yıl önceki kanunla maaş bağlıyorlar.bu ülke insanın kaderinde hep sömürülmek var.

ama m vekillerine imtiyaz yasasıyla kendilerine herşeyi mübah görebiliyorlar sonrada diyorlarki devleti engellilere sömürtmem doğru ancak kendileri sömürür

destiny 3 ay dan şikayet etme belki haziran maaşını bile alamıyabiliriz versinlerde bırakta 3 ayda 1 versinler

evet versinlerde 3 ayda olmasınada razıyız, yeterki kesmesinler bu maaşları

anlamadığım şey şu burada formlarda yazan bir veya 2 tane sdyve çalışanı vardı şuanda sdyvelere emir olarak gönderilen temmuz sonuna kadar bitirlmesi gereken eski maaş alanların taramasının yapılacağını niye yazmıyorlar oysa 25 ocak yönetmeliği çıktığında o sdyve çalışanları 2022 ile ilgili her konuda görüş beyan ediyorlardı şimdi ne oldi nere gittiler niye sustular anlamadımki niye ozamanlar burdan yazıyorlardı da şimdi gelişmelerden haberdar etmiyorlar yoksa işin içinde başka işlermi vardı (anlayan anlar)

tamam 3 ayda bir versinler yeterki kesmesinler ama.ben bu haziran maaşınıda aldıktan sonra alabilirsem tabi .bi daha 2022 maaşına bulaşmam.engellinin maaşını kesip milletvekiline veren devlet vatandaşı oyalayıp kandıran soyup soğana çeviren devlete oyda vermem vergide.

arkadaşlar şimdi bu onaylandı mı başvurumuz geçerli olacak mı 234tl muhtaçlık sınırı kabul edildi yani ??

Walera
Diğer askadaşları bilemem ama 25 ocakta çıkmış olan yönetmelikten sonra bir çok kişi yönetmelik lehine laflar sölemişti ama bakıldığında hep yeni tarihli ve ne olduğuı belirsiz fikirlerle hatta o bahsi geçen sydv çalışanları gibi geçinenlerle kaç kez takıştım tmm görevdir yerine getirmekle mükellefsindir ama doğruya doğru diyemiyecek kadarda acizzsen insan değilsin başta
Durum ortada bizler gözden çıkarılmışız sözde engelliler haftası bakıyorum tv ye doğru dürüst tek haber yok ayrıca tv ye çıkma şansı olanlar da ya fikren yada aklen kayıp insanlarlar doğru dürüst durumları görememekteler
Bazı arkadaşlarımız ayın 11 de kıyamet kopacak gibi düşündüler ama bombaların tozunun içinde o da kayboldu
Şudur kardeşim asla reşit birey olmamızı kabul etmeyenlere ve kendi gelirimiz
açısından ele alınmamız gerektiğini düşünenlere maaşlarımız kesildiği anda
dava açmaktan geçer bir kere hem uluslar arası sözleşmeler hemde anayasamıza ters bir durum söz konusu nasıl yok sayarsın ve verilmiş hakkı gasp edersin diye soracağız
Aslında bu durum bireysellik değil onca e ngelli dernek ve federasyonu hatta muhalif partiler varken bize düşmemesi gerekirdi ama onlar aciz ve rezilliklerini kendi çürük beyinlerinde yaşatsınlar iş bize düşüyorsa ve bizde halen varsak bunu yapmalıyız hmen her maaşı kesilen kardeşimiz sydv den neden kesildiğine dair bir yazılı belge alarak doğru adliyeye gider dava açarsa ne oluyor ya dedittiririz.
Ayrıca bu temmuz da bitecek mevzusuda ilginç en son sydvlere gönderilen genelgede 1 yı içinde yani 2014 ocak ayına kadar gözden geçirilecektik ne olduda onca sıkıntı içersindeyken hükümet temmuza kadar biticek gibi gereksiz puan kaybettirici hatta aptalca bir işe kalkıştı düşündürücü bir durum.

septik kardeşim ne olduda temmuza kadar biticek diye emir geldi biliyormusun 1: Slm,aşağıdaki duyuru tüm iletişimde olduğumuz kişilere göderelim, sitemize koyalım facebook vb tüm sosyal medyada paylaşalın

teşekkürler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 25.01.2013 gün ve 28539 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan,

" 65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARI İLEÖZÜRLÜ VE MUHTAÇ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK" in iptali için Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi adına, TSD Genel Başkan Yardımcımız Av. Turan HANÇERLİ tarafından DANIŞTAY nezdinde dava açılmıştır.
İptali istenen Yönetmelik ile,
- Engelli ve 65 yaşüstü yaşlıların aylık alması adeta imkansız bir hal almıştır.
- Muhtaçlık sınırı 119 TL olarak kabul edilmiş ve muhtaç engelli ve yaşlılar ölüme terk edilmiştir.
- Engelli ve yaşlılar ANNE, BABA, DEDE VE KARDEŞLERİ ile karşı karşıya bırakılmıştır.
- Resmi veya özel kurumda kalan ENGELLİ VE YAŞLILARIN aylık hakkı elinden alınmıştır.

Kamuoyuna Saygıyla Bildiririz,
TSD GENEL MERKEZİ
istiyenler turanhancerli@qmail.com com adresi olan tsd nin hem yönetim kurulu üyesi olan hemde avukatı olan beye mail atıp mahkeme gününü öğrenebilirler
2:hani bi kararda sdyvler muhtaçlık kararı alamaz demişti ya e bunlar ne yapıyorlar işi hızlandırıp kanuna uydurup yinede sdyvelere bırakmak için uğraşıyorlar hele birde 25 ocaktaki yönetmelik iptal olursa ozaman olanlar olacak

bana söylenen 1,5 ay önce açılmış dava ama şuan davanın durumunu bilmiyorum

Aslında geç kalınmış ama güzel haber.
Bir kaç dernek veya engelli federasyonu altında geçinenlerde konuyu gündemde tutarak davalar açsalar o zaman baya dikkat çeker ve bir davadan olumsuz sonuç alınsada diğer davalardan lehimize birşeyler çıkabilirdi.
Anlaşılan hükümet bir an önce temmuza kadar biz işimizi bitirelimde sonrasına bakarız kafasındalar.
Allah yardımcımız olsun yapacak bişey yok şimdilik.

biraz önce ikbal gülpınar programda kadınla ilgili bi problemi aile ve sosyal politkalar bakanına söyleyip halledelim dedi.ben onun twitterına yazdım rica ettim ciddiye bile almadı..engellinin suratına heryerde kapılar kapanıyor.

Sydv yi aradım şubat ayında sizin eve gelinmiş görünüo dedi maaş aktif dediler

ha gayret destnıy 23 gün kaldı benim 25 gün var

Biz evde yoktuk dedim çevre araştırması yapmışlardır dedi memur
zaten sigortalı çalışan emekli yok hiçbi mal mülkte yok

Alabilcezmi bakalım haziran maaşını

Inş herkes alır

yani ne demek 234tl yükselecek falan ne ayak bu kişi başı geliri bi laf dönüyor amma anlamadım

maaşlarımız yükselecekmi acaba birde her ay ödense ne şekil olur

saçma sapan şey evde bakım için 460 küsür muhtaçlık istiyorlar 2022 için 234 olacak şey degil evde bakım gibi olsa iyi olur

bnm evede az once memur geldi yazdi cizdi evde sigortali yok halimi gordu saten harap bil haldeyim tek basima

ist01 sizin maaşınız kesilmişti yeniden başvuru yapmıştınız yanlış hatırlamıyorsam değilmi?

2022 sayılı yasa kapsamında çıkarılan yönetmeliğin iptali için açtığımız dava

Danıştay 10. Dairede 2013/1589 esası ile görülmektedir.

Bilginize,
TSD nin danıştaya açmış olduğu dava

Allah yardımcınız olsun o haklıyıda haksızıda biliyor.onun adaleti gibi adaletli bi sonuç çıkar engelliler için İnşAllah

MertAta;

valla kardes memur geldi eve halimi gordu faturalari sordu tv sordu cep telini sordu calisan varmi dedi yok dedim basvuru ile bir dilekce yazmistim onuda dosyada gordum heyete gircek dedi 1 ay bulur dedi valla saten ben perisan oldum artik ciksada cikmasada haziran maasi alamazsam borcular dayanacak kapiya piskolojim kalmadi huzurum kalmadi yerin 7 kat dibindeyim yani

televizyondan telefondan ona ne ya. bu devirde kimin televizyonu telefonu yokki. hangi devirde yaşıyoruz

Üst Alt