Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 muhtaçlık kriterinin 234 TL'ye yükseltildiği doğru mu?

Walera aynen çok haklısın geçenlerde bir kaç yerede yazdım hükümet sıkışmaya başladı tam zamanı diye şimdi elimizden geldiğince bastıralımki konu iice anlaşılsın ve direk engelli bireyin kendi geliri ve reşit sayılma hakkından bahsedilmeli.
Konunun can damarı bu ya beni insan sayarsın yada ben seni saymam gibi

septik kardeş ben kaç yere yolladım engellinin gelirine bakılsın diye herkes yollarsa biraz sıkıntı duyarlarda eğer 234 tl için bi genelge veya yönetmelik hazırlarlarsa belki içine onuda ekletebiliriz

Basbakan hep sölüyor millette basbakan yaptı ettı bole oldu dıyor yaw daha ne olacak açlık sınırındayım 2022 maasım kesıldı neden adres deşikliği beni mağdur etmeye ne hakkı var sölermisin ben kiraci insanin her adres deiştirdiğimde maaşımmı kesilecek yok artık bu çağ dışı uygulamalar hangi akla vizdana sığar söleyin bana daha gecen birisi çıkmış bana diyorkı 2022 maaşlarını rt doğan çıkardi diye adama anlatmakdan dilim yoruldu ama bana değil o bikere inanmak istediğine inanmiş nerde bu devlet nerde bu millet kim duyuyor sesimizi allah bin beter etsin bu akp oy verenleri yatacak yerleri yok benim 1985 yilinda cikan yasa ile kazandığım hakkı elimden bir çırpı ile aldilar bu millete basbakanında allah bildiği gibi etsin...

Sosyal yardımlar net e düşmüş haber
234 lira olcaı demin gördüm

adres değişikliğinden dolayı maaş kesen bi kurum çok geri demektir.birde 234 lira yine çok az bence bir kişinin geçim masrafı 1000 tl yi geçerken nasıl oluyorda engellinin muhtaçlık miktarı 234 oluyor engelliler otmu yiyor ahırdamı yaşıyor ?????????

Bu ün almanyada işkazı geçiren biri 5 trilyon alıyor ve sakatlık maaşı 3 bin euro yani 7500 tl.

millet olarak ne kadar safız ya hemen uç kuruş yükseltığınde alacağını sanıyor millet seviniyor
atıyorum babası 1000 tl emekli maaşı alan 3 kişilık bir aile yine alamayacak bu maaşı 240 tl nedir ya komik bu hükümet

Sekobaba bırak 1000 tl yi 3 kişilik bir ailede eğer ki bir kişi asgari ücretle çalışsa bile maaş kesiliyor 234 ü geçiyor kişi başına düşen para
Bence gelirler ve giderler düşülmesi lazım kira faturalar düşüldükten sonra bir kriterin olması lazım yoksa herkesin maaşı kesilir bu gidişle...

şuda var evdeki emeklinin veya çalışanın maaşını kişi sayısına böldünüz 234 tlden az çıktı bu durumda maaş bağlanır gibi görünsede unutuğumuz bir şey var. ev arsa araç v.b gayrımenkullerin rayiş bedelide hesaba katılırsa her türlü 234 tl aşıyoruz...

yaa bu ne kadar saçma birşey yaa bumu mutlu haber benim babam emekli 930 lira maaş aliyor ev kirasi 400 lira simdi gene maaşım baglanmıcak 234 nedir yaa bari gidleri düşürüp yapsalardı bu genelge yürürlüge girdimi şimdi

ben abimle yaşıyorum iki kişiyiz abim asgari ücret alıyor şimdi bu muhtaçlık sınırı 234 tl olsa dahi giderler düşülmediği sürece maaşım yine kesilecek. bir düzenleme yapılacaksa sadece muhtaçlık sınırı yükseltilmesi yetmez giderlerinde ( kira mutfak fatura vb.) gelirden düşülmesi lazım.

ya akadaşlar buradan yazalımda eğer yeni bir yönetmelik hazırlanacaksa lütfen mail atalım 234 tlye çıkarmaları için yeni kararname veya yönetmelik çıkaracaklar büyük ihtimalle şimdiden mail atalımda engellinin gelirine baklısın diye 234 değil 250 tl bile olsa engellinin gelirine baklımzssa bu maaş uçar hadi mail yağmuru ben yazdım septik yazmış

ailenin gelirinden banane ya kardeşlerim çalıştığı parayı banamı veriyor
onlar kazanıyor onlar harcıyor engelliyede boynunu büküp oturmak kalıyor
bu nasıl adalet arkadaş engellinin suçu nedir neden enğellinin gelirine bakmıyorlar neden bizi
ailemze çoluğa çocuğa el açmak zorunda burakıyorlar nerde bu devlet nerde bu mllet
ne olur enğellinin sesini duyun artık

Arkadaşlar bakın bu 119 u yükseltme falan bahane sadece deneme atışı yapılıyor sadece laf anlıyacağınız bizi başka yönlere çekerek sözde safız ya konuyu son yönetmelik teki birçok haksız konudan uzaklaştırmak.
Ana sorun son yönetmelik çıktığından beri defalarca heryere yazdım bence temel sorun reşit birey olma hakkımızın elimizden alınmak istenmesinde yatıyor.
Hatta defalarcada maaşı kesilenlerin direk mahkemeye giderek çözüm aramasını tavsiye ettim
Çözüm reşit görülmemiz halinde zaten Anayasaya ters bir durum ben borçlu isem benim borcumu hadi ödetsin birinede göreyim mantığı aşan herşeye ters birdurum 234 değil 500 olsa dahi düşünün bir kere yeterli bir rakkammı ve benim gelirimmiki beni başkasına muhtaç duruma getiriyor
Devlet ne işe yarar ki kimden aldığı parayı kimden sakınıyor
Zaten sağlıklı olsak aklımıza gelmezdi bu gibi insanları küçültücü yok sayan dalga geçen utanç verici durumun hiç bir yerinde olmak dahi istemezdik
Son yönetmelik insani vasıflardan öle uzakki rayiç bedel nedir kime ne getirisi vardır.
Adresim değişmişmiş kardeşim sağlığımmı yerine geldi piyangodan paramı çıktı
1gün sgk ya prim yatıramzmışım bana yaptığın yardımı ne yapacağıma senmi karar vereceksin
Aile fertlerimin durumu iyi olsa dahi benim ailevi sorunlarımı ne kadar biliyorsunki bana destek olmak zorunda tutuyorsun veya destek olmasalarda ediyorlarmış gibi sayıyorsun
Sen son yönetmeliği çıkarmışsın benim ne günahım vardıki önceden bağlamış olduğun ve şartlarına uyduğum halde hangi hakla verilmiş hakkı geri alıyor sun
Neresinden bakarsan bakın sadece rezalet ve hak hukuk kavramının ollmadığı rezil denecek bir durum

london78;
3000 euro ne demek araba alırlar ordakiler.birde her ay alıyorlar değilmi avrupada. biz burda 3 ayda alamıyoruz o parayı birde avrupa çöktü diyorlar.

kay-seri; aynen katılıyorum sana ablam bizde kalıyor 800 küsur emekli maaşı alıyor bana kuruş vermez 80 tl borç istedim kimlik çıkarttırmak için vermedi yani.ama başkasına 500 tl borç veriyor.bende 3 ay boyunca meteliksiz geziyorum.şimdi bumu adalet bumu anayasa.her ay vermediği gibi bide kesiyor.sonra oy istiyor

arkadaşlar 23 nisan saat 22 de bakan fatma hanım kanal 24 tvde kimsesiz çocukları konuşacakmış hadi mail yağmuru

Ne maili direk arayıp basit soru gibi girip ana soruyu sormalı apışıp kalsın utanmaz

Muhtaçlık sınırı 234 olmadımı daha

şimdide gss sorgulama kapatılmış .sorgulama yapamıyorum hiçbiyerden girilmiyor siz girebiliyormusunuz arkadaşlar ?

devlet şifremi bloke etmiş 3 ay geçtiği için neyse sonradan başka tarayıcıdan girebildim

sağolun arkadaşlar evet bazı tarayıcılar giremiyor. bende daha girilmiyor sandım :)

arkadaşlar hadi herkesin gözü aydın yeni genelge gelmiş sdyvlere temmuzun sonuna kadar eski maaş alan herkesin taraması yapılacakmış evlere gidilmeye resmi olarak genelge emriyle başlanmış bakalım çok sevilen çok memnun olunanan şuanki hükümetimizin bu uygulamasından sonra bu yeni genelgeyle kaç kişi maaş almaya hak kazanacak

Üst Alt