Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 vakıf uygulama kılavuzu yayınlandı 01.02.2013

Harrun :D ünlü filozof Cem Yılmaz ne demiş Yapcak bişi yok Al oyun u çek git

Hesaplamalar,matematiksel işlemler,böl,çarp,topla,çıkar hepsi boş.Sonuca bakalım hesaplama yöntemine değil.119;62 tl kişi başına gelir ile geçinebilecek babayiğit bir bürokrat var ise ellerinden öpeceğim.Bu rakam açlık değil ölüm sınırının altında.İnsaf.............

evet melek hanım şartlı eğitim yardımını her ay alıyorlar....evde 4 kişiler....

evet melek hanım şartlı eğitim yardımını 2 ayda bir 130 tl alıyor,sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından ise 3 ayda bir 200 nakdi yardım alıyor,başka da bi geliri yok,evde 4 kişiler...p ve üzeri özürlü aylığı alıyor ve bundan dolayıda evde bakıcı aylığını eşi alıor..bu gelirlere göre sorun olurmu?uygulama kılavuzunda AYLIKTAN FAYDALANAMIYACAKLAR İÇİN ŞU MADDE =Herhangi bir şekilde muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde devamlı gelir sağlayan ya da sağlaması mümkün olanlar,BU MADDE KAFAMI KARIŞTIRDI,şuan bu tespite göre arkadaşın aylık geliri 65(şartlı eğitim yardımı)+67(aylık nakdi yardım)=132 tl buda muhtaçlık sınırını aşıyor... ama bu arkadaş mevcutlu aylık sahibi yani başvuran değil..bu durumda özürlü aylığı kesilirmi???

şartlı eğitim ve nakdi sosyal yardımlar devamlı bir gelir sağlayan yada sağlaması mümkün olan gelir değildir. her an kesilebilir. bu sebeple hane bazlı incelemeye tabi olur. geliri kişi sayısına böleceksiniz.

pazarcılık işi yapıyorsunuz ve aylık ortalama 300 tl gelir beyan ettiniz. bu da devamlı bir gelir değildir, hane sayısına böleceksiniz, ekmediğiniz arazinin zirai geliri aylık 200 tl çıkıyor, buda devamlı bir gelir değil, bu geliride böleceksiniz.

Arkadaşlar bu sorunları kimle konuşabilirim yazmak için biri beni arayabilir mi ? Buluşup derinlemesine not alıp milli gazete veya tv5haber.com'daki köşemde yazmak için

İshak BEYAZAY
Araştırmacı yazar
Milli Gazete ve tv5haber.com köşe yazarı

Fatih bey yani 2022 özürlü aylığımı her an kesilebilir

fatih arslan;
Fatih bey yani 2022 özürlü aylığımı her an kesilebilir yoksa gelirimi kast ettiniz???

Kalem;
evet melek hanım şartlı eğitim yardımını her ay alıyorlar....evde 4 kişiler....

evet melek hanım şartlı eğitim yardımını 2 ayda bir 130 tl alıyor,sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından ise 3 ayda bir 200 nakdi yardım alıyor,başka da bi geliri yok,evde 4 kişiler...p ve üzeri özürlü aylığı alıyor ve bundan dolayıda evde bakıcı aylığını eşi alıor..bu gelirlere göre sorun olurmu?uygulama kılavuzunda AYLIKTAN FAYDALANAMIYACAKLAR İÇİN ŞU MADDE =Herhangi bir şekilde muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde devamlı gelir sağlayan ya da sağlaması mümkün olanlar,BU MADDE KAFAMI KARIŞTIRDI,şuan bu tespite göre arkadaşın aylık geliri 65(şartlı eğitim yardımı)+67(aylık nakdi yardım)=132 tl buda muhtaçlık sınırını aşıyor... ama bu arkadaş mevcutlu aylık sahibi yani başvuran değil..bu durumda özürlü aylığı kesilirmi???

turan yılmaz;

Bence de yalan zaten AKP li milletvekili muhtaçlık sınırı 420 tl demiş, Avrupa Birliğine girmek üzere olan bir ülkenin engelli maaşını kesebileceğini düşünüyormusunuz? Amerika da mesela ayda 500 dolar falan veriliyormuş engellilere

bu yönetmelik gerçek malesef oy için yapılmış bişey değil .ama çok oy kaybeder bu sefer akp 420 tl sınırda başka bi kanun içindir.

destiny07;

Sen bu işi milletvekilinden daha iyi biliyorsun herhalde

ab ye girene kadar kaç asır geçer hayal bile değil o iş vekil ne demiş ne zaman sakatlık maaşı için mi o sınır o 420 tl başka muhtaçlıktır

420 tl evde bakım aylığı için olan muhtaçlık değilmiydi

aynen alfa hatac kardeş karıştırmış vekilde onu kastedmiştir 3 aylıktan haberi bile yoktur o vekilin

arkadaşlar bence bu şekilde bizi 1000 sene daha avrupa birliğine almazlar, çünkü adamlar haklı avrupa birliğine girmek için önce ayrımcılığı kaldırmak lazım bilhassa sağlık sektöründe,ondan sonra avrupadaki verilen sosyal haklar bunların yerine getirilmesi lazım,şuan bizim ülkemizde onların aldığı sosyal hakların onda birini alamıyoruz,bizim ülkemizde insanların çoğu gariban ama yinede insanların kanını emmeye çalışıyor bu vekiller,kendilerinin işine gelen kanunları çıkarmayı iyi biliyorlar :mad::mad: :mad:

maaş kesme olayını basında yer alsa o zaman tepki toplar geri çekerlerdi bakanın biri engelliden öğretmen olmaz dedi başbakan hemen açıkladı engelli öğretmen atamaları yapalcak diye belki basına duyursak bize faydası olur

Hangi utanmaz demiş engelliden öğretmen olmaz diye ben yıllarca öğretmenlik yaptım mahallede çocuklara, şimdi de milli eğitimde öğretmen olmak için uğraşıyorum, kimin notları yüksekse o öğretmen olur.

Ya arkadaşlar Tayyip erdoğan resmi twitter sayfasından engelli öğretmen alınacağını yazmış, engelli istihdamından bahsetmiş, bence bu işin içinde bir bit yeniği var Erdoğan engelliler için elinden geleni yapıyor gibi gözüküyor, Erdoğan'ın bu yönetmelikten haberi olduğunu sanmıyorum, bizzat erdoğanla görüşmeliyiz, dernekler birleşip erdoğan'a bunun açıklamasını sormalılar bence

destiny07;

Benim branşım inançsızlık üstüne kurulu, maalesef sadece antropoloji ders kitabım maymun fosil resimleriyle dolu, maymundan geldiğimizi söyleyen bilim adamı Darwin'i okutuyorlar ancak AKP Tübitak'ın yayınladığı Darwin kitaplarının basımını da durdurmuş, adamlar oraya bile el atmışlar

bir sorum olacak arkadaşlar 10 yaşında bir çocuk 2022 maaşı alabilir mi almak için ne yapması lazım

ozgur_bedenler;

teknik konulara girmeden aylık 132 tl gelir varsa: 132/4=33 tl kişi başına düşen gelirdir. Bu durumda muhtaç olur. Tabiki bu bahsettiğin gelirlerden başka bir gelir yada malvarlığı yoksa.

Sayın sağlam Türk 2022 Sayılı yasaya göre yaş sınırı yok engeli %40 ve üzeri olan herkesi kapsıyor. Tabiki şartları var sizin yapmanız gereken şey Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfına müracat etmeniz engel ve gelir şartlarınız uygunsa bağlanır.

hala yalan diyorsunuz biraz araştırın çıkarın at gözlüklerinizi sydv sitesinde yeni mevzuatı açında okuyun yalanmı gerçekmi

turan yılmaz, 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı evet 119, 62 liradır.

İnanmıyor musun? Provokasyon mu diyorsun? O halde yapacakların:

1. ALO 144'ü ara ve 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı ne kadar de sor.
2. BİMER'e bilgi edinme kapsamında "2022 aylıklarında muhtaçlık sınırının miktarını" sor.
3. ALO 150 BİMER hattını ara ve onlara da sor.
4. Vakfa git sor.
5. Sosyal yardımlar genel müdürlüğünü ara sor.
6. Bu başlığın ilk sayfasında Aile bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğünün vakıflar için hazırladıgı uygulama kılavuzunun linki var. Oraya bak. Bak bakalım Genel müdürlük muhtaçlık sınırı için kaç yazmış, gör.
7. Aile Bakanlığını ara sor.
Yetmezse bir de 2022 sayılı kanun'a göre hesap yapayım.

Sonra aldıgın ve gördüğün cevapları burada yaz. Olur mu?

Son durum nedir arkadaşlar? Bu hükümet çok şımardı.Neden engellilerin maaşına taktılar ki? O milletvekilleri ne halt ediyorda dünya maaş alıyorlar.Susmayalım.gerekirse ankaraya yürüyelim bişiler yapalım.delirdimi bu devlet???

ben anlamadım benim eşim 1300 maaş alıyor 4 kişilik bir aileyiz biz alamıycakmıyız artık bakım parasını

Yapılacak tek birşey var herkes gidip kendi maaşını kendisi kestirmeli, yok sosyal inceleme yok bilmem ne, verdikleri üç kuruş için beni bu kadar rezil edeceklerse ben aç kalmaya razıyım

hah işte buna harfiyyen katılıyorum hatac; rezil olmaktansa aç kalmak daha iyi

hatac;

Aynen katılıyorum size ben bugün gidip maaşı iptal ettirdim... Fakat görevli memurların bu klavuz hakkında tam bir bilgileri olduğunu düşünmüyorum..veya işlerine gelmiyor....Aylık hane gelirim 119 lirayı geçiyor dediğim halde maaşını alıyorsanız sorun yok diyorlar. bende iptal edilmesini istedim....

ayşe ceren çok haklısın

birde yönetmeliğin başka saçmalığı evde yaşayanların maaşlarıda gelire ekleniyor yani ablam bizde kalıyor dul maaşı alıyor ama bize faydası yok kimliğimi çıkarmak için 80 tl istedim vermedi bumu şimdi bana gelir oluyor onun insafına kalan bi gelir olurmu bu hangi akla sığar

Üst Alt