Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 vakıf uygulama kılavuzu yayınlandı 01.02.2013

slm tekrardan biraz önce yazmıştım yanlız yanlış yere yzdım sanırım tekrar yazayım istedim benim raporum yükseldi 8 9 ay önce ankaraya yolladım bir netic alamadım sanırım yönetmelik değişmis bulunduğuz illerden takip ediliyormuş sanırım benim tekrar bulunduğum ilden müracat etmem gerekirmi raporumun aslınıda ankaraya yollamıştım yanlız elimde aslı gibi mevcut ne yapmalıyım şimdiden tşk.

fatih bey verdiğin cvp için tşk ederimmm...belirtmek isterim benim verdiğim örnekte 2022 aylığından (376 tl) kastım,mevcut aylık sahibinin aldığı özürlü aylığının aylık ortalaması 1130/3 ay=376tl ,neyse farkeden bişey yok cvbımı aldım tşk ederimmm....

evde bakım aylıgı alanlar içinde geçerlimi? anlamadım

evde bakım aylıgının hesaplaması nasıl oluyor?

tamam fatih arslan bey... var biz cahil olalım sen çok oku ki belki bir faydan dokunur.. şimdi burada nelere yardımcı oluyoruz olmuyoruz tartışmanın gereği yok..

BAkın arkadaşın biri kendimi yakarım diyor, ben de intihar edebileceğimi söyledim, çünkü benim hiç bir yerden gelirim yok, eğer maaşımı keseceklerse önce bana iş vermeliler, ya ben çocuk muyum 35 yaşından sonra "Baba bana para versene ekmek alıcam marketten" mi diyeceğim? Yan ben ne yapıcam ya ben kendimi öldürürüm ya 10 yıldır sorun yoktu da şimdi mi sorun çıktı

hepimiz bu maaşla geçiniyoruz maaşlar kesilirse bu hükümetin sonu olur

Durakoglu;

o senin düşüncen. var sen tartışma. bildiğinide kimseyle paylaşma.

Mal müdürlüğüne başvuru yapanlarin son durumu nedir sitemde dosyası görünen veya sonuçlanan varmı, ben bir yıldır bekliyorum geçici ikinci madde eski yönetmelik hükümlerine göre sonuçlanacak diyor.ama yeni yönetmeliğe göre muhtaçlığı geçemem şimdi sonuçlanınca bir yıl sonra gelir testinden kalırsak bize bildirmediniz diye ceza kesmesinler.bizim başvuru yaptığınızda gelirimiz ne ise şimdide aynı .işlemlerimiz bitince muhtaçlık değişti diye bildirim yapmamız gerekli mi..

geçici 2 inci madde gereğince senin hakkında daha önce verilmiş muhtaçlık kararı aynen geçerlidir. sosyal inceleme yenilendiğinde durumun değişebilir. şu an herhangi bir bildirim yapmana gerek yok. bildirim yükümlülüğü, aylık almakta iken ssk kapsamında bir işe başlayan, mahkemece nafaka bağlanan v.b. durumlarda geçerli. diğer durumlarda sadece aylık durdurulur, yersiz ödeme çıkmaz.

fatih bey benim bi arkadaşım şuan % 70 ve Üzeri Özürlü Aylığı almaktadır,yani 3 ayda 1130 tl alıyor.. ayrıca bakım aylığıda eşi almaktadır... bu arkadaş şartlı eğitim yardımından aylık 65 Tl ve sosyal yardımlaşma dayanışma vakfında nakdi yardım 3 ayda 200 tl almaktadır,buda aylık 67 tl falan ediyor,bu gelirler bu arkadaşım için;% 70 ve Üzeri Özürlü Aylığı için engel teşkil edermi,yani aylığında problem olurmu?

cenker, şartlı egitim destegini her ay mı alıyor? Hanede kaç kişiler? 2 kişi bile olsalar bahsettiğiniz aylık tutarlarının kişi sayısına düşen miktarı 119,62 liranın altında kalıyor zaten. bu duurmda sorun olmaz. 2 kişilik haneye göre hesap yaptım sorun yok.

Bugün Geldi Baktı Yazdı Çizdi Gittiler.. benim maaaşımı kesecek adamın anlını karışlarım 2022 den başkada hiçbir gelirim yok. benim maaşımı kesecek olan benim gibi yaşayacak ondan sonra kesecek. benim ilçeden ile bir işim için gitmem 50 tl geldiler gördüler gittiler...

Adem gelişmelerden lütfen haberdar et bizi oldu mu? Aylığın kesilse de kesilmese de haberim olsun.

Tamam Melek Hanım Her Türlü Gelişmeyi Buraya yazarım konu ile alakalı..

bugün geldi baktı bunlar konuyla ilgili sonuç nezaman çıkar acaba.?

Sen daha önceden aylık alıyor muydun? Yoksa yeni mi başvurdun?

Ya ne çabuk yeniden gözden geçirmeye gelmişler ki?! Pes yani!

Eger anlattıgınız gibiyse ve sosyal inceleme için gelmişlerse muhtaçlık kararını alacaklar ve sistem üzerinden Genel Müdürlüğe iletilecek.
Alınan muhtaçlık kararı olumsuzsa genel Müdürlük de aylıgı kesecek.
Yok vakıfların aldıgı muhtaçlık kararı olumluysa Genel Müdülük aylıgı devam ettirecek durdurmaksızın.
Tabi muhtaçlık kararında eksik bir yön vs tespit ederse tekrar bilgi ister genel müdürlük. bu onlara baglı.
genelde bir sorun, eksiklik tespit etmedikleri sürece alınan muhtaçlık kararlarına uyarlar. olumlu ya da olumsuz.

Bu işlemlerin ne kadar süreceğini bilemeyiz. Bu süreç yeni çünkü.

Hayırlısı diyelim ve bekleyelim yapacak şuan başka bişey varmı bilmemki.?

Şu an yapılacak bir şey yok. Gelişmeler olunca haberdar edin lütfen. Durumu o zaman yeniden degerlendiririz. özellikle karar olumsuz da çıksa olumlu da çıksa haberdar edin lütfen.

akrep_61;

Aklım almıyor ya, eve gelen memura ödeyecekleri paraları engellilere ödesinler

Kalem hanım şurda kafam karıştı maaş almakta olan akrep arkadaşımızı incelemeye gelinmiş hani puantaj sistemi yapılacaktı özür oranlarına göre maaşlar yenilenecekti şuan da öle bir puantaj şekli falan bilinmiyor benim bildiğim kadarı ile bu ay sonuna doğru belli olacaktı sydv den evlere kontrole gelenler neye göre hareket ediyorlarki

yönetmelikte ki geçici 1 inci maddeye göre inceleme yapılıyor, puantaj yöntemi gelene kadar.

cidden ha artık kesslerdide kafamız rahat etseydi yaşattıkları stresin allah belasını versin

Arkadaşlar mücadeleye daha başlamadan pes etmeyiniz. Şöyle düşünün kimin parasını kimden kıskanıyorlar ayrıca iki kişinin keyfi davranarak milyonları yok saymaya çalışmasına çok sert bir cevap verilmeli Şahsen sydv gelir kontrolünü yapar diyelim maaşa hak kazanmadığım düşünüldü ki 10 yıldır alıyorum. ilk işim dava açmak baktım davada haksız görüldüm eğer gücüm yeterse dava sonucunu Anayasa mahkemesine taşımak Birkere son yönetmelik Türkiyenin de altında imzası olan insan hakları sözleşmesine uygun değil. 35 Yıl önce çıkmış bir yasanın içinde bulunan tek bir atfa (bakmakla yükümlü)cümlesine dayanarak beni reşit birey olmaktan çıkarıp aileme yük olmaya kadar götüren bir düşünceyi asla kabul etmem kimsede ettiremez.

ankaradaki millet vekilleri 12 bin tl maaş alıyorlar,ama engellilerin aldığı iki kuruş para bunların gözüne batıyor nedense,bazılarınında engellilik oranını aşağı çekip maaşlarını kesmeye çalışıyorlar,mesela ben engelli raporu çıkarmak istedim %30 verdiler bana alamadım yani, ama işe girmeye çalışıncada almıyorlar çünkü şuan ne sağlam olarak görüküyorum nede özürlü ne şaçma kanunlar var yaaaa,bizim ankaradaki millet vekilleride mantıklı kanunlar çıkarcakları yere engellilerin aldığı iki kuruş paraya göz dikiyorlar, bunlar nasıl toprakta yatacak acaba ben onu düşünüyorum,avrupada kişi başına düşün gelir 100,90,85,75,70,60,...........30,20bin dolar ken, türkiyede 10 bin dolar diyorlar buda yanlış bence asgari ücretten bir kişinin aldığı yıllık para taş çatlasın 10 bin tl eder, ama bizim millet vekilleri milletin aldığı iki kuruş paraya göz dikiyorlarr,allahından bulsun hepsi daha ne diyeyim..

aylık 500 tl gelirin varsa 300 tl de kira veriyosan alamıyosun ölemi?!!! :))) şaka bunlar galiba :D:D;);)

Üst Alt