Durakoğlu yazını yeni gördüm. memurları suçlamışsın üstelik Fatih Aslan'ı şu muhtaçlık sınırı olan 119 lira konusunda. gel bakalım bu muhtaçlık sınırıyla ilgili sorumlular kimler?
1. İlk sorumlu 2022 sayılı Kanun'u hazırlayıp sunanlar, Meclis'te kabul edenler, bu kanunu onaylayan Cumhurbaşkanı ve yayınlamakla görevli Resmi gazete.
2022 sayılı Kanun der ki:
"...300 gösterge rakamının her yıl bütçe kanunu ile tespit edilecek katsayı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır"
Şimdi buna göre diğer sorumlulara bakalım:
2. Kanun'da belirtilen gösterge rakamı her yıl Bütçe kanunu ile belirlenir. Bu yıl Bütçe Kanunu ile bu gösterge sayısı 1620 olarak belirlendi neredeyse 3 senedir aynı. Yine bu Kanun da Meclis'ten geçti.
3. memur kat sayısına gelince. bakanlar kurulu ile sendikalar anlaşamayınca bunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu karar aldı ve belirledi. Hakem Kurulu'nun kararına göre de enflasyon düşünülerek maliye tarafından enflasyon farkı da düşünülerek yeniden düzenlendi.
4. gelelim gösterge sayısı ve memur katsayısı belli mi? Şimdi hesabı yapalım hade:
2022 sayılı kanun Ykarıda kopyaladığım yerde ne diyordu? Bütçe kanununa göre belirlenmiş gösterge sayısıyla memur katsayısının çarpımı sonucu elde edilen tutarda aylık baglanır diyordu. Bu bahsedilen şey muhtaçlık sınırıdır işte.
hade çarpalım:
Gösterge sayısı 1620
memur katsayısı 0,073837
1620 x 0,073837 = 119,61594 bunu da yuvarlayalım 119,62 lira muhtaçlık sınırıdır.
buna yüzde 5 ek ödeme eklenir. yaşlılık aylığı ortaya çıkar.
ve bunlara gore de diğer maaşlar Kanun2a göre hesaplanır.
söyle şimdi bunda kimin payı varmış?
bu hesaplar kanunla düzenlendi! Kanun!
Şurada bu gösterge sayısı ve memur katsayısı belli olunca maaşları hesaplamıştım. Niye yanlış değil.? Çünkü Kanun gereği anlatılan hesaba uygun hesap yapmıştım. sadece yuvarlamaları yapmamıştım:
http://www.engelliler.biz/forum/202...-2022-maas-tutarlari-ve-muhtaclik-siniri.html