Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2023 yılında 2022 aylıkları ne kadar olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eymen demir

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Asgari ücret aralık ayında toplanacak en az 9-10 bin civarında bir rakam olacağı söyleniyor. Engelli maaşı ve evde bakım maaşlarına nasıl yansır? Ne kadar olur?

konuyu actıgınız iyi oldu herkes görüşünü yazsın bence laf sokanlar oluyo ben acıcaktım konuyu size nasip oldu 10000 verceklerini sanmıyoum inşaallah 8500 olur gibi askeri ücret düşünceme göre ama 2500 gecer gibi gibi yüzde 80 ler

Memura ne kadar zam gelirse o kadar zam alicaksin.(2022 maaşı)

musti coktandır yoktun inş fazla verirler maaşları

Evet gecen sene maas kesildiğin beri ara sira bakip çıkıyorum.

Asgari ücretin 1/3'üne yakın tutarlar her zamanki gibi, eğer 8-9 bini bulursa bizim aylıklar da 2500-3000 arası olur.

400 -500 lira artışla olacak gibi değil bu zamanda. Markete gidiyorsun en temel ihtiyaç o da iki üç parça 300 den aşağı tutmuyor. Çerez cips kola çikolata meyve artık lükse girmeye başladı . Bugün bimde yeni zamlar eklenmiş . Önümüz kış faturalar epey bir zorlayacak. Ciddi bir artış olması lazım

Kardeşim2500
3000olsaneolur
1artı1
Evler4000
5000olmuşbuülkede
Geçimçokzor
Allahcümlesine
Yardımetsin

Bütünengellileri
Sayıncumhurbaşkanım
Duysunveinansın
Engellilerperişandurumda
Eliniuzatsınyardımetsin

Sayıncumhurbaşkanıma
Sesleniyorumbiz
Engellilergeçimyapamıyoruz
Bizesahipçıkın
Siziseviyoruzsize
Sesleniyoruz
Saygılarımızı
Sunuyoruz

TÜİK marifetiyle Temmuz-Aralık 2022 dönemi enflasyon oranını %15'in üstüne çıkarmayacağa benziyorlar. Bu halde memur-emekli maaşlarına en fala %17 zam yapılır. Fakat önümüz seçim olduğundan, %3'lük refah payı eklenip toplam zam oranı %20'ye tamamlanır. Tabi bu da engelli aylıklarına yansır. Bunun da seçime kadar şamatası yapılır.
Bir diğer senaryo; asgari ücrete %50-60 gibi kallavi bir zam yapılırsa, memur kesiminde homurdanmalar olacağı için, (çünkü bu durumda en düşük memur maaşı asgari ücret kadar oluyor neredeyse) refah payı %8'e çıkarılıp memur-emekli ve engelli aylıklarına toplam %25'lik bir zam yapılır ocak ayında.
%40-69 oranlı engelli aylıkları 1470-1530 lira arasında bir yerde olur tahminimce ocak-temmuz 2023 dönemine kadar.
Bir diğer olasılık, seçime yakın, mart-nisan gibi bir ara zam daha yapılabilir, döviz kurları fırlayıp enflasyon tırmanışa geçince. Böyle bir kulis bilgisi dolaşıyor ortalıkta.

2023'de Engelli Aylığı (2022) kaç TL olur?

Engelli Aylıkları 2023 Ocak'da Ne Kadar Olur❓

2023 yılında engelli aylıkları kaç TL olacak?

2023 engelli aylıklarının miktarından bilgisi olan var mı???

Felaket tellallığı yapmak gibi olmasın ama biz engellileri çok zor günler bekliyor. TÜİK gerçeğe aykırı bir şekilde enflasyonu çok düşük rakamlarla belirliyor en fazla gelecek zam 300 lira falan olur, normal de hep asgari ücretin yaklaşık 1/3'ünü alırdık ama söylentilere göre asgari ücret 9 bine yaklaşacakmış arada uçurum fark olacak. Yılbaşı ile birlikte yine her şeye fahiş zamlar gelecek en yüksek maaşımızın 3 bine yaklaşması lazım yoksa eskisinden daha kötü duruma düşeceğiz. Allah yardımcımız olsun.

%40 1500 civari olur diye dusunuyorum ama.keske artik yetecek bir miktar alsak

Kardeşim şunu bi öğrenemediniz gitti asgari ücretle engelli maaşının bir alakası yok memur maaşına gelen zamma göre zam alıyorsun asgari ücrete isterse yüzde 100 zam gelsin memur maaşına 20 gelirse sende yüzde 20 zam alacaksın hala asgari ücret üzerinden konuşuyorsunuz sizin asgari ücretle bir alakanız yok yok yok

Millet iyi sallıyor veya iyi hayalperest....asgari ücret,emekli zammı engelli maaşlarına hiçbir etkisi olmaz...memurlara yapılacak zam etki eder sadece..memurlara tahminen 17 civarında verilecek...buda 40..69 engelliye 200 tl olarak yansır...asgari ücretin engelliler için tek ilgilendirdiği konu gelir kriterinin yükselmesi konusudur şuan 1833 tl olan kriter yükselir...elbette gönül ister % 50...60..70 zam verilsin ama veremezler ..sadece Cumhurbaşkanı seyyanen bir zam kararı verirse olur bunlar yoksa fazla umutlanmayalım...

Asgari ücret artsa ne olacak ?

1.000000 Tl'den aşağı mülkiyeti alınacak konut yok.

4.000-5.000 Tl'den ortalama olarak aşağı kiralık konut yok.

Bir Banka aracılığı ile konut kredisi kullanmayı deneyiniz faizi göreceksiniz.

10.000 Tl asgari ücret alsan ne olacak günümüz şartlarında 536- 540 USD bandına tekabül etmektedir ve bu kadar kazanç için 30 gün çalışıyorsun yaşamının en değerli vaktini bu kadar kazanç için harcıyorsun ne için yaşamak, bir insanın emeği para ile ölçülebilir nitelikte değildir kaldı ki asgari yaşam koşulları günümüz şartlarında açıklanan enflasyon niteliğinde hiç değildir.

Hal böyle olunca !

15.000 Tl'de asgari ücret olsa yine yetmez çünkü ticaret hayatı çok fazla pahalı ticaret hayatına karşı halkın alım gücü nerede ise yok denecek kadar az.

Ticaret hayatı derken market pazar, zücaciye, nalbur gibi gündelik alışverişler, giyim kuşam fiyatları ise hak getire.
Hiç birimizin evine 200-300 Tl'den aşağıya elektrik faturası gelmemektedir en az rakam söylediğim.

Doğalgaz ise hak getire.

Kömür fiyatları en azı 2.000 ila 2.250 Tl ton baz fiyatı.

Bir evladınızın olduğunu var sayın talebe ilkokul çağında el ele kırtasiye alışverişine bir çıkıverin.

İşçinin yani alın teri dökenin hakkı öteden beri çalındığı bilinen bir gerçek iken halihazırda ayyuka çıkmıştır.

Ticaret hayatı fiyatları nazara alındığında asgari ücretin 10.000 tl olması hiç bir anlam ifade etmiyor.

Arkadaslar e devletten elektirk indirimyle fatura ödeme nasl oluyor yapan varmi odemeyi indirimli haliylemi yapiyoruz

1.500 Lira olur fazla olmaz birde en ufak şeyde kesiliyor güya sosyal maaşmış ulan emekli gibi sabitesene bu krizde o para çerez parası alır benim ki iptal oldu kesildi birde utanmadan sıkılmadan övüyorlar hem de kesiyorlar sanki trilyon veriyor asgari ücretle çalışın gidin bence günlüğü 20 Liraya geliyor değmez köle gibi o maaşa bağlanmaya adam diyor bir halt yapamazsın ev alma araba alma ek gelir yapma banka hesapların da para olmasın kredi kartı kullanma böyle yapma şöyle yapma esir misiniz siz engelli maaşı ne komik gibi kurtuldum bin lira para mı

Elektrik indirimi adı altında sunulan '' sözde yardım '' senin elini kolunu bağlamak, muhtaç hale getirmek '' insan onuru ile bağdaşmayan konu '' 100 Tl 200 Tl gibi astronomik komik rakamlar indirim altında sosyal yardım değildir.
Engelli maaşları da buna keza, mümkün olduğunca devlete muhtaç olmamaya bakın ödenen yardım adı altında aylık, sosyal yardım gibi miktarlar günümüz şartlarında bir hiçtir.
Siz siz olun devlete muhtaç olmayın.

2023 engelli aylığı ne kadar olacak

2023 engelli aylığı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak

Bilgisi olan varmı

Engelli aylığı şuan en az 10 bin lira olmalı çünkü 5 bin liradan aşağı kira yok. Marketten 1 kilo peynir alsanız en az 100 lira veriyorsunuz. Bu pahalılık ortamında kimse bana " oha 10 bin lira mı abarttın sen de " demesin. Ne yapalım biz de mi elimize raporumuzu alıp sokaklara çıkıp dilencilik yapalım ? çünkü devlet bize başka çıkar yol bırakmıyor. Engelli halimizle bir işe girsek alacağımız para yine asgari ücret olacak. Zaten özel sektör de engelli olarak bile çalışsanız sizden normal insan performansı bekleniyor. Bu resmen kölelik sistemidir. İşe girmeyi bırak hane geliri olayı yüzünden bir sürü engelliye maaş bile ödenmiyor mağdur ediliyorlar. İntihar edelim desek bu sefer de bunların yüzünden ahiretimizi de yakacağız. Çaresizlikten kafayı yedik, lanet olsun bu hükümete...

En düşük engelli maaşı 2000 tl olsun fakat bunu verirler mi

2023engellimaaşı

2023engellimaaşına
Nekadarzamgeldi
Bilenvarmı
Teşekürler

engelli aylıgı en az 4000 bın olmalı kı skıntımız bı nebze hafıflesin
ama bunuda verebıleceklerini sanmıyorum
onun ıcın %17 lık zama razı olucaz

İnternette Bir haber var böyle ama bu hesabı neye göre yaptılar anlamış değilim pek inandırıcı gelmedi bana

2023 65 YAŞ AYLIĞI

65 yaş aylığı, yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından yeniden hesaplanacak. Mevcutta bin 684 TL olarak verilen 65 yaş aylığı yeni yılda 2 bin 604 TL'ye yükselecek.

2023 ENGELLİ AYLIĞI

Engelli aylığı halen yüzde 40-69 oranında engelliler için 1.124 TL olan rakam yeni yılda bin 738 TL'ye yükselecek.
Yüzde 70 ve üzeri oranında engelliler için bin 687 TL olan tutar da 2 bin 609 TL'ye çıkacak.

BEN HABERİN YALANCISIYIM ARKADAŞLAR KENDİ GÖRÜŞÜM DEĞİL

Bu da bir başka haber
ntv com dan bir haber engelli maaşlarıyla ilgili anlamadım gitti

https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonomi/engelli-ve-65-ayligi-ne-kadar-oldu-2023-asgari-ucret-zammi-ile-engelli-ve-65-yas-ayligi-artti,9OiNxiuhq0S46ZHb9KQCZg/s_zbXFUbOU2Wme-OS9r_FQ

İnternete girin 2023 engelli maaşı yazın bu ve benzeri haberler çıkıyor

https://www.haberturk.com/engelli-m...mler-engelli-maasi-alabilir-3548961-ekonomi/2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt