Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2023 yılında 2022 aylıkları ne kadar olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Engelli maaşı ve evde bakım maaşı memur maaş katsayısına bağlıdır. Asgari ücretin maaşlarla değil, gelir kriteriyle ilgisi vardır. Brüt asgari ücretin 3te 1 i, hanede kişi başına düşen ücreti belirler.

Engelli aylığı hesaplaması
%70 ve üzeri için memur maaş katsayısı x5253 + %5 ek zam

%69 ve altı için memur maaş katsayısı x 3500 + %5 ek zam

Evde bakım maaşı hesaplaması
Memur maaş katsayısı x 10000

Şeklindedir.

Kısacası memur maaşları belli olmadan hem 2022 maaşının hemde evde bakıp parasının ne kadar olacağını bilemeyiz. Sağda solda çıkan rakamlara inanmayın.

Asgari ücrete iyi zam verildi ,hernekadar şükürsüzler beğenmemiş olsada ,%55 gibi bir artış oldu..bize bu artışın tek faydası gelir kriterin yükselişi oldu, hanede kişi başı gelir 2833 tl oldu..yani kişi başı bu miktardan az geliri olana sosyal yardımlar verilir...2023 memurlara verilecek zam oranı biz ilgilendiriyor,lakin onlara verilecek oran tahminen % 18 egerki seyyanen veya refah payı adı altında bir iyileştirme yapılmazsa sadece bu oranda zam verilecek,bu bizler için olumsuz bir durum.%40 /69 engellilere 220 tl olarak yansır ..umarım bizlerede seyyanen ve refah payı verilir ..günümüz ekonomisinde alacağımız miktarlar maalesef çok az.1426 gibi bir rakam çıkarsa çok olumsuz etkileniriz. Aile destek ödemelerinin 2023 de artacağına dair sosyal medyada bazı haberler oluştu,umarız ki dedikleri gibi olur ...yoksa sadece engelli maaşıyla ayakta durmamız çok mümkün gözükmüyor.Allah yardımcımız olsun..selamlar

Adem 1971

Hem şükürsüzler diyorsunuz hem sadece engelli maaşıyla ayakta durmamız zor diyorsunuz. Kendi dediğinizle kendiniz çelişiyorsunuz. Asgari ücrete düzgün bir zam gelseydi memura da daha fazla zam yapmak zorunda kalacaklardı. Doğal olarak engelli maaşları da daha fazla artacaktı. İnsanların hakkını savunmasını şükürsüzlük olarak gördüğünüz sürece baştakiler daha çok sizin hakkınızı yer böyle...

Simdi haberlerde gordum en düşügü 1.958 olacak dedi bizimki daha belli olmazki sasirdim

Şimdi ntv de haberleri izledim %40 ve %60 arasi 1958 tl olcak diyor

[SIZE=3][FONT=Arial]Bu platformda "ühü ühü, yetmiyor" diye ağlaşacağımıza, Cimer'i "en az 1500 liralık seyyanen zam + emeklilere verildiği gibi bayram ikramiyesi veya Engelliler Gününde 1 engelli aylığı" yönünde istek başvurusu yağmuruna tutalım, kat be kat etkin.
Sesimizi duyuramazsak bizlere verilmesi gereken parayı Suriyelilere verirler.
Bu arada engellileri temsil eden dernekler ne iş yapıyor anlamış değilim hala. Asgarilerden memuruna, emeklisinden eyt'lilere kadar her kesim seçimi fırsat bilip bastırıyor.
Yıllarca yapılan zamlar yüzdelik olarak yapıldığından, engelli aylıkları ile diğer yardım ve maaşlar arasında çok büyük uçurum oluştu. Seyyanen zamdan başka bizleri kurtarmaz.[/FONT][/SIZE]

Şükür et kardeşim niye şikayet ediyorsun durursun ayakta az bir rakammı aldığın rakam :)

Ya kardeşim adamın yazdığına baksana başta şükürsüzler diyor cümlenin sonunda kendi basıyor kalayı sence böyle düşünen kişilerin sayısı o kadar çok ki sen ben yazsak ne olur

Şükürsüz mü 😂😂 he zaten kendi cebinden baba hayrına veriyordu dimi, daha dün gördüm almanyada 18yaşını doldurana sadece tiyatro sinema ve müzeye gitmeleri için 200euro veriyor devlet, daha yaptıkları yardımları söylemiyorum bile,,, siz bu kafayla daha çok şükredip aç kalırsınız,,, ayrıca biz Allah'a şükrederiz paraya pula yada kuluna değil

Selam aleyküm değerli arkadaşlar her sene aynı konuları tartışmaktan yorulmadiniz mi devletin Suriyelisi afkanlisi var bizi ne yapsın doktora para vermezler ilaç parası vermezler üstelik sana vermeyip kistigi yardımı onlara yağdırıyor maaş konusunda benim fikrim çok bir beklentim beni şaşırtmaz vereceği en baba 2000 küsur olur 2600 işleri hikayeden ibaret şükrünü eden de rabbine etsin kulları kim Allah bu millete akıl fikir versin ki neyin ne olduğunu ayırt edebilsin idrak yolları açık olsun bu pahalılık da ne verirsen eridi bitti yine bir cebim görmeden buhar olacak para enflasyon yedi bitirdi çoktan birlikten kuvvet dogar organize olup devlete sesimizi duyurmak dan başka çare yok bizimde insan olduğunuzu bu ülkede yaşamak için mücadele verdiğiniz farkına varsinlar artık teşekkür ederim iyi günler

Memur ve emeklilere,ve tabi dolaylı olarak engelli aylıklarına zammın %35 oranında olacağı yönünde sağlam kulis haberleri dolaşıyor. %80 olasılık... Bu orana göre %40-69 oranlı engelli aylığı 1655 lira olur. Hadi gene iyisiniz köftehorlar! 😎

Tvlerde soylenen 1900 dogruysa eskiye gore iyi sayilir ama burdada genelde soylendigi gibi 1600 u gecmez diye dusunuyorum

Ocak ayından itibaren 2022 engelli maaşları zamlı verilmeyecek mi bende hala 1840 tl görünüyor?

yahu daha engelli maaşı zamları belli bile olmadı, nasıl neden zamlı yatmamış yazabiliyorsunuz ya....??? Şubat ayında zamlı maaşı olacak ve ocak ayı zam farkını birlikte alacaksınız.

2023 Ocak engelli aylığı ödemeleri

PTT güncel olan varmi

Güncellendi
Pttkurum
Hesabına
Girgörürsün

Arkadaşlar
Ailesosyalbakanlıgı
Yazınorda
Engellimaaşıyazar

Benimkigüncel

Güncel 30 aralıkda karta aktarılacaktır yazıyor ben aile destekden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın

Ailesosyal
Hizmetlerbakanlıgı
2022sosyalyardım
Yazarorda
Maaşınıgörürsün

Bende de o kısım da ödemeniz hazır diyor ama PTT kurum ödemelerinde gözükmüyor. Ayrıca hesabıma aktar butonu da artık yok galiba.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt