Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2026'da yapılacak olan EKPSS'ye hazırlananlar!?

90 küsür gün kaldı ve lise mezunuyum. Temel konuları biliyorum fakat yinede emin değilim 90günde ekpss yetişir mi? Sıfırdan başlasam konulara. 80+ puan hedefliyorum.

Lise mezunları kuraya katılamıyor.Kura için yalnızca ilkokul mezunu olma şartı aranıyor.

Merhabalar. Ben ekpssye girmeye niyetlendim gibi oldu ve bu bir anda gelişen bir şey olduğu için biraz araştırma yaptım fakat bu siteye girene kadar pozitif bir düşüncedeyken, siteye girdikten sonra fikrim çok değişti.

Lise mezunuyum ve 94 dogumluyum hemofili hastasıyım yüzde 80 raporum var. Sınava girip memurluğu deneyebilirim diye düşünüyordum ama sitedeki herkes yerleşmenin ve kazanmanın neredeyse imkansız olduğundan bahsediyor. Bunun doğruluk payı nedir?

Açıkcası konuları ve dersleri hiç ama hiç hatirlamiyorum ama kendi kendime öğrenebileceğimi ve kurs ile destekleyebileceğimi düşünüyorum beni tek korkutan mat fakat onun da aşırı zor olmadığını okumuştum bilmiyorum ne kadar doğru. Mat dan korkmamın nedeni temelim olmaması fakat aşırı detaylı değilse halledebilirim diye düşünüyorum.

Son olarak da ing biliyorum, bilgisayar biliyorum ama bu tür şeylerin bir belgesi yok bende. Bu tür yeteneklerin bir avantajı oluyor mu yoksa bi önemi yok mu?

Biliyorum az kaldı ama çalışıp üstüne düşersem bişiler yapabilirim gibi geliyor eğer söylenen kadar zor değilse atama ya da sınav. Açıkcası olmayacak bir şey içinde aylarca deli gibi uğraşıp bana neredeyse 1-2 saatlik uzaktaki kursa da gitmek istemiyorum. Bu konuda bana bakış açısı kazandırabilecek veya fikirlerini sunabilecek bireylerden yorum bekliyorum, teşekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun. Her şeyde zorluk vardır. Siz yine de sınavınıza girin derim. Halk eğitim merkezinin dijital ortamında bilgisayar işletmeni, klavye gibi belgeleri online olarak alabilirsin. Atama da genellikle talep edilen belgedir. Meslek alanında ne kadar çok belge biriktirirsen faydası o kadar artar.

Ben kendi deneyimimi yazayım fikrin olsun.

10 15 yıl önce daha fazla kadro vardı, ki o zaman bile herkes daha daha fazla kadro istiyordu.

900 kişilik kadro açıklandığı zamanlar bile 17 bin kişi başvuruyordu.
Rakamları attım kesin bu rakamlar değil.

Engellilerin ekpss ile memur olabildiği duyuldukça sınava giren sayısı katlanarak artıyordu lakin kadro sayısı da bir o kadar düşüyordu.

Geçen yıl sadece 1 gün memur olup emekliliğe başvurmak amaçlı yeniden girdim sınava.

Doğru yanlış sayım ve dahi puanım 2014 ten daha yüksek olmasına rağmen
Ve benim işe değil 1 günde olsa memur olmaya ihtiyacım olduğundan kimsenin seçmeyeceği en alakasız ücra köşelerdeki kurumu yazmana rağmen hiçbir yere yerleşemedim.

Bugünlerde yeni bir atama süreci var, tercih yapmak istesem bu atamada muhtemelen bir yere yerleşebilirim. Lakin ben artık emekliyim, tercih yapmayacağım.

Şunu anlatmak istedim, birinci atamada yerleşemesen bile ikinci atamada yerleşme ihtimalin var.

1. Atana için sınavdan sonra 1 yıl,
İkinci atama için 2 yıl beklemen gerekebilir.

Daha önce burda olumsuz yazanlardan biri olarak tavsiyem sınava hazırlan ve gir ama bütün ümidini buraya bağlama.

@olumlu,

Mezun olduğunuz en üst düzey bölümü sistem otomatik olarak algılar. Ancak siz mezun olmadığınız için tercih size bağlıdır. Lakin E-kpss sınavına girdikten sonra lisans mezunu olursanız geçerlidir olur mu? Bilemiyorum. Normal önlisans kpssye girmiştim. Akabinde lisans mezunu olup oradan da puanım vardı. O şekilde olmasına rağmen önlisans KPSS puanım kazanılmış hak diyerek tercih yapmama izin vermişlerdi. Süre bitimi ve haklar ülkede değişmekte gibi.

10 yıl girdim olmadı umudumu kestim....
olmayınca olmuyor hayatı böyle kabul etmek lazım...

Üst Alt