Pasaman ya tavan arasını kurcalamak nerden aklına geldi ben bu başlığı tarihin tozlu sayfalarının arasına gönderdiğimi sanıyordum
Henüç peugeot 207 ile yeni evli hemen hemen 5 aylık geçmişe sahip üstelikte yeni sürücü olmuş birisi olarak bakalım arabamla ilgili neler anlatabileceğim.Sürçü lisan edersek affola diyeyim bende peşinen
Peugeot 207 trendy 1.4 90 hp 2tronic aracım en büyük hendikapı yokuşta kaçırma probleminin olması bu vites otomatik vites gibi olmadığı ve manueldeki gibi debriyaj desteğinin olmaması nedeniyle(umarım yanlış bir yorum yapmadığımı düşünüyorum) fakat elden tertibat yaptıracaksa arkadaşın yokuşta kaçma problemi yaşamaz diye düşünüyorum ya da el freni desteği ile bu sorunu çözer kesin.
Frenleri oldukca iyi,hızlı,atak bir araba olduğunu düşünüyorum ama ne yüksek 180 km yapılabiliyormuş(hoş benim için çokda önemli değil hem acemilik var hemde %90 şehir içi trafikte kullanacağım için hızı yeterli
)henüz yeni olduğu için yakıt durumu hakkında şu an için net bilgi veremem 2500 km bakımından sonra daha istenen seviyeye geleceğini söylüyor ilk aldığımda 100 km/12 lt gösterirken şimdilerde 9,3 lere indik dahada inmesini umuyorum hiç bir araba için fabrika verilerini çokda yakalayamayacağımız söyleniyor o zaman benim beklentim en azından şehir içinde bir 8 lere inmek olacak dahada inmez sanırım bu trafikte.(Tamam bir İstanbul trafiği olmasada bizimde sabah -akşam ana arterlerimiz hiçde yadsınamayacak yoğunlukta olabiliyor
)
Yakıtı opetten alıyorum farklı yerlerden almamamı bir sorun yaşadığımda bunun garantiyi bile olumsuz etkileyebileceğini söyledikleri için buna dikkat ediyorum.
Ön konsol uzunluğu iç kısımda hiç fena değil görüş açısı geniş arka camda aynı şekilde ve iç oturumu hatchback bir araba için makul düzeyde,rahat,araba spor ama koltukların oturumu yüksek,bu yüzden oturup kalkmakta zorluk çekilmiyor,bagaj genişliği fena değil tekerlekli sandalye sığmasınıda düşünerek aldığım için yeni tip sandalyelerin sığabileceği büyüklükte bir bagaja sahip.
Aracın güvenlik donanımında sürücü ve yolcu ön hava yastıkları var,
Elektronik fren gücü dağıtım sistemi (REF), Acil fren yardım sistemi (AFU) Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS)
15" çelik jantlar
Görünümü şık,spor ve önden baktığınızda büyük bir araba hissi veriyor ama hatchback,spor bir araba.Başka ne anlatabilirim belki zamanla artı ve eksileri hakkında daha faydalı,somut bir şeyler yazabilirim şimdilik söyleyebileceklerim bunlar.Peugeot 207 fanlarının oluşturduğu birde site var orayada göz atabilir tecrübeli bir çok peugeot 207 kullanıcısının faydalı ve keyifli paylaşımları oluyor.