Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 defa hava değişimi verdiler. Sonuç ne olacak?

SessizBey

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kalp'de ritim bozukluğu ve yaglanma var mevcut. Karaciğer'de yaglanma mevcut. Ve boy:1.88 Kilo:126
3ay+1ay+3ay hava değişimi aldım. 4.kontrol de sonuç ne olur? Yardımcı olabilir mısınız?

SessizBey 6. aydan fazla hava değişimi almışsın. halen boyuna göre kilon fazla. tekrar hava değişimi verilemez sana. bu durumda TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin 33. maddesi'nin B dilimine göre işlem yapılır, "askerliğe elverişli değildir" raporu düzenlenir.
TSK Sağlık Yeteneği YÖnetmeliği şöyle der:

"MADDE 33
...
B) 1. Yirmi yaşına girdiği halde ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık
Çizelgesindeki üst sınırdan 31 kg ila 40 kg (40 kg dahil) fazla olanlar.
AÇIKLAMA: Bu fıkra subay ve astsubaylarda bir yıllık istirahatsiz rejimden sonra, yükümlülerde en az bir defa
ertesi yıla bırakma veya en az bir yıl sevki geciktirme, erbaş ve erlerde ise altı aylık hava değişimi işleminden sonra
uygulanır

Öncelikle çok teşekkür ederim ilginize. Allah razı olsun sizden. Çok sağolun. Kesin muafiyet verilir, öyle değil mi.
Smk siz 1 ay hava değişimi verilip'de, birliğine git demezler değil mi?

SessizBey muafiyet işlemleri TSK saglık yeteneği yönetmeliği hükümlerine göre yapılıyor.
B dilimine giren hastalıklar muafiyet gerektirir.
açıklamada siyahla belirginleştirdiğim yeri dikkatle oku. bu fıkra "er ve erbaşlarda 6 ay hava değişiminden sonra uygulanır" diyor. hava değişimi veremezler artık sana. zaten altı aydan fazla hava değişimi verilmiş. bundan sonra hakkında "askerlik yapamaz "kararı verilir.

Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

Bazi Forumlar'da bir kac kişi "3 ay+3ay+6 ay hava değişimi verildiğini yazmıştı. Bu yüzden sormak istedim ablacım.

valla ben 33c'yi unutmuşum. eger bu verilen hava değişimleri 33 c'ye göre verilmişse iş değişir. 33 c'de ne kadar hava degişimi verilir daha bilemem. ben 33 b'ye göre hesap yaptım çünkü. yine de bu işi rahat bi zamanda araştıracağım.

Abla ya :(
Umutlanıp sevinmiştim kesin kurtulacagim diye ama sağlık olsun artık
Cevabını bekleyecegim artık :(

Kilodan dolayı hava değişimi raporları
33-C ye göre verilir. Ertesi yıla bırakma işlemleri de aynı. Yani obezite adı altında sadece 33-C raporu veriliyor. Öyle bir yönetmelik yapmışlar ki, hiç aciklayici değil. B grubuna göre çürük almam lazım.
D gurubu da +41 kilo ve üstü için çürük veriyor. Ben bu durumda +41 olduğum için D gurubu çürüğe giriyorum
6 aydan fazla hava değişimi aldığım için B grubundan da çürük alıyorum. Ama vermezler gibi. Çünkü bir çok forum da hava değişimi süresini 12 aya tamamlayıp öyle çürük verildiğini söylediler. Tamam öyle bir şey olsa da raporları smk li versinler. Askere gitmeden 5 ay daha rapor alıp çürük alayim. Birliğe gidip ktm ktm surunmek istemiyorum

Büyük ihtimalle "çürük" raporu verirler.

perseküsyon

Abi daha önce ikamet ettiğim yer 1 ay vermişti smk siz. Birliğe yollamisti. Bu saatten sonra çürük olmasa bile 1 ay smk siz verip hadi birliğe git demezler değil mi gata da. GATA da burda ki doktor gibi yapmasin

Sessizbey@ seni hava degişimine gönderdikleri belgede ne yazıyor,kod varsa kodlarıyla birlikte aynen buraya yaz bi abim.

SessizBey

Şöyle izah edeyim. 2005 ağustos celbinde birliğime vardım Kısa dönem askerdim. Ama çok zorlandım ; işin gerçeği kendim kaşındım da diyebilirim. İstanbul/ Tuzla'da ilk askeri muayenede ŞİZOFREN raporumu sakladım. Normal şartlarda askerliğe başlamadan çürük verir gönderirlerdi. Neyse işte acemi birliğinden sonra İzmir / Bornova / İlçe Jandarma karakolu'na çavuş olarak atandım. Sonra tedavimi öğrendiler, komutan beni karakol nöbetçisi yaptı Elimden silahımı aldılar. Ondan sonra da 10 günde bir İzmir'in merkezinde askeri hastaneye psikiyatri servisine yönlendirdiler. Bizim koğuşta uzunu kısası herkes aynı yerde yatıyordu. Ama benim şaftım kaydı. Çünkü normalde uykum hassastır. Gecenin 3 ünde 4 ünde devriyeden gelen uzun dönemler i..neliğine dolap kapılarını Bam güm çarpıp dururlardı. Artık dayanma gücüm tükenmeye başlamıştı. komutandan izin alıp psikiyatriye gittim. Demin yazdıklarımı doktoruma da izah ettim. Psikiyatr beni direk İSTANBUL GATA HASTANESİ ne yönlendirdi. Annemle babamla uzun aradan sonra karşılaşmak bana çok iyi gelmişti. GATA ya yatışım yapıldı ve hayatımın en berbat klinik deneyimlerinden birini yaşadım. 12 gün falan yattıktan sonra taburcu edildim. Bu sefer Kasımpaşa Deniz Hastanesi'ne sevk edildim. Oradaki psikiyatr 3 ay + 3 ay =6 ay hava değişimi verdi. 5,5 ayda bitecek olan kısa dönem askerlik 8,5 aya uzandı.. Bütün bunların neticesinde ÇÜRÜK raporu aldım. Şimdiki aklım olsaydı şizofreni raporumu saklamazdım.

@Mehmet005

Abi bana verilen 3 ay-3 ay-1 ay olan hava değişimi raporunda C-33 obezite yazıyor abi
Bâya kılo aldım. SUAN 1.88/129 kiloyum.
Yani +44 kilo fazlalığım var abi
Daha önce aldığım hava değişimlerinde hep +32 +33 kilo fazlalığım vardi
Ben artık birliğe gitmek istemiyorum devrelerim 1 ay sonra tezkere alacak artık bende muaf olmak istiyorum

Abi çok geçmiş olsun
Keşke bende muaf olsam da kurtulsam bu dertten :( ama bunlar veremeyecek gibi curugu :(

Sessiz bey@,yazdıgın maddeye göre senin düzelebilme ihtimalini düşünerek hava değişimine üst üste göndermişler,şuan sende her hangi bir düzelme gözlemlenmediyse yapılacak son tetkik ve muayene sonucunda senin muafiyetini vereceklerdir abim.

Mehmet005;

Mehmet abicim yani diyorsun ki hava değişimi bitince gataya gidicem. Orası çürük mu verir yüksek ihtimal diyosun

SessizBey 6. aydan fazla hava değişimi almışsın. halen boyuna göre kilon fazla. tekrar hava değişimi verilemez sana. bu durumda TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin 33. maddesi'nin B dilimine göre işlem yapılır, "askerliğe elverişli değildir" raporu düzenlenir.
TSK Sağlık Yeteneği YÖnetmeliği şöyle der:

"MADDE 33
...
B) 1. Yirmi yaşına girdiği halde ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık
Çizelgesindeki üst sınırdan 31 kg ila 40 kg (40 kg dahil) fazla olanlar.
AÇIKLAMA: Bu fıkra subay ve astsubaylarda bir yıllık istirahatsiz rejimden sonra, yükümlülerde en az bir defa
ertesi yıla bırakma veya en az bir yıl sevki geciktirme, erbaş ve erlerde ise altı aylık hava değişimi işleminden sonra
uygulanır

Kalem

Abla arastiricam demistiniz. Lütfen bir şey söyleyin. Artık uyku uyuyamaz oldum stresten :(

Ben bişeyler diycemde şu tlf,bi akıllı olsa benim yazdiklarım oraya düşmuyo.

Hava değişimin bitmeden gataya gidiyorsun ve durumumda düzelme yok nasıl bi yol izlemem gerekiyor diyorsun,onlar seni yönlendiriyor.ama mutlaka bitmeden.

Abi Ben aradim. Dediler ki hava değişiminde kontrol yazıyor mu
Evet dedim. Tamam bitmesine yakın gel dediler. Şimdi bitmeden gidersem islem yapılamaz ki

abicim yukarda ben o konuyu özellikle yazdım,bitmeden dedim,adamlarda sana bitmsine yakın demiş, sana şimdi git demiyorumki zaten,son haftaya girdiginde gidersin,sıkıntı yapma kendinde.

Tamam abi
Çok sağol her şey için
Allah razı olsun
Inşallah artık güzel neticeler alırım

45 kilo fazlasına rağmen eşim neden askerlikten muaf olamadı?

Eşim askerde kilodan hastaneye sevk aldı.
+33 kilo fazlalık ile =3 ay hava değişimi verildi
2.kontrolu ikamet ettiğimiz yerde oldu. Ilgilenmeden +35 kılo fazlalık ile 1 ay hava değişimi verip birliğe gönderdiler.
4 ay aradan sonra birliğe gitti. Yeniden sevk alıp +36 kılo fark ile 3 ay hava değişimi alıp eve geldi yeniden. Yani 3+1+3=7 ay hava değişimi almış oldu
Şuan boy: 1.88/Kilo:130 __ +45 kılo fazlalığı var.
4.kontrol GATA da olacak. Acaba durumu ne olur? Artık birliğe git gel yapmam biktim diyor. Yardımcı olur musunuz?

GözdemDeniz,Eşinizin kontrolü son kontrol zira 4 kez üst uste hava değişimi alan ve durumunda bir düzelme olmayan hastalar terhis edilir deniliyor,Eşinizde sizde bunca sıkıntıya katlanmışsınız şurda kontrole ne kaldı.

Gata direk olarak askerlikten muaf belgesi verebilir. Oraya gittikten sonra doktorlarla görüşülebilir gerekirse Başhekimliği ile görüşmenizi de tavsiye ederim.

TahaAY

Yönetmelik de "B" dilimi çürük için 6 ay hava değişimi sonrası uygulanır yazıyor. B grubu çürüğe uygun suan.
Yönetmelik "D" dilimi çürük için ise +41 ve daha fazla kilosu olduğunda uygulanır diyor
+45 fazlası olduğu için oda olabilir. Yani yönetmeliğe göre çürük alması lazım. Gata da yönetmeliği çiğnemez öyle değil mi? Hava değişimini verse bile hiç değilse smk lı hava değişimi versin, artık birliğe gondermesinler. Eğer öyle bisey derler ise. Yani birliğe git oradan işlemleri devam ettir derler ise eşim oraya gitmez. Sonra firar durumuna düşer. Çünkü pskolojik ilaç da kullanıyor. :(

GözdemDeniz Yönetmeliğin farkındayım ama Gata'ya ulaştığı zaman hemen işlemler başlamayabilir. Tedavi süreci başlatabilirler. Eğer ameliyat olmak isterse miğdeye pens,kelepçe vs. Gata ameliyatı yapar. İlaçla tedaviye gidilebilir. Ameliyat sürecine girildiği zaman gata hemen ameliyata almayabilir. Bu gibi durumlar için oraya gittikten sonra gerekli görüşmeleri doktorunuzla yada başhekimlik ile sürdürmenizi tavsiye ederim. Gerekirse başhekimliğe bir dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz ama son çözüm olarak gidin derim.

TahaAY

Pens-kelepçe vs bunlar ile bizim işimiz yok. Şimdiye kadar kilodan hava değişimi alan erlere böyle bir şey yapılmamış. Bizim isteğimiz de muafiyet almak zaten.

Arkadaşlar aranız da bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan yok mu?

GözdemDeniz Ben anlatamıyorum herhalde muafiyet size verilecektir. Prosedürler yerine geldikten sonra anlatmak istediğim bu

Taha Bey

Benim sorum tam olarak şu
+31- +40 kg arası C-33 hava değişimi oluyor
Yönetmelik de 6 ay hava değişimi sonrası "B dilimi uygulanarak" erbaş ve erlere "Barış da askerlik yapamaz, sefer de görev alır" ibaresi ile muafiyet verilebilecegi yazıyor.

D diliminde ise +41 ve üstü kilo fazlalıga "Barış da ve Savaş da askerlik yapamaz" raporu düzenlenebiliyor.
Şimdiye kadar ki aldığı 3 hava değişiminde hep +41 kg altı idi. Fakat biraz daha kilo alarak +41 üstüne çıktı. Yani "D dilimi çürüğe giriyor". Aynı zaman da '6 aydan fazla hava değişimi aldığı için "B dilimi çürüğe de giriyor"

Dedigim gibi +35 civarı kilo fazlalığından 7 ay hava değişimi alan bir er
+41 kilo üstüne çıkıp hem D grubuna giriyor.
6 ay üstü hava değişimi aldığı için aynı zaman da "B GRUBUNA GIRIYOR.
4.kontrol de nasıl bir karar gelir. Birliğe gönderirler mı bu saatten sonra. Bunu soruyorum tam olarak :)

GözdemDeniz Hanımefendi direk askerliğe elverişsizdir raporu verilir diyorum. Gata Son! sizi gata başka bir hastaneye sevk edemez. Gerekli işlemleri yapacaklar ama prosedürler var gata isterse sizi eve gönderip tekrar çağırabilir isterse direk çürüğe de ayırabilir prosedürler var arada

Ama "smk" sız yani kontrolsüz hava değişimi verip de, birliğe gidin, oradan işlemlere devam edin vs demezler değil mi. Inanın zor durumda olduğumuz için böyle üsteliyorum, sorup duruyorum :(

Üst Alt