Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 defa hava değişimi verdiler. Sonuç ne olacak?

GözdemDeniz:Endişelenmenize hak veriyorum,fakat bu endişelerinizin yersiz oldugunu kontrol sonrası sizde göreceksiniz zira,eşiniz bu güne kadar verilen hava değişim surecinin kendisine herhangi bir faydası olmadıgını ve bu süreci tekrar tekrar uzatmanın eşinizi iyileştırmeden çok,geleceğinizle ilgili psikolojik bunalıma soktugunu kontrole gittiginizde sizde eşinizin yanında bulunarak dr'ye söyleyin ve kendisinden bu konuda yardımcı. olmasını rıca edin,
Keza bu konuda ilk süreçte inisiyatif dr'nin elindedir..Tekrar hava değışimide yazabilir,muaf raporunuda onaylayabilir.
Diger bir konuda,kontrol muayenesini sakın ha sakın son güne bırakmayın,son haftaya gırdiginizde mutlaka gidin.zira geç kalırsanız gata'nında yapacağı birşey kalmaz ve eşiniz birliğine gitmek zorunda kalır.Hatta şuan hastaneyi arayıp kontrol muayeneniz için gün alın.
Ayrıca şunu belirtmekte fayda görüyorum,eşiniz bu şartlarda kesinlikle muaf sayilir,fakat bu konuda,dedigim gibi tüm insiyatif dr'nin elindedir,
Geçmib olsun.

Mehmet005 Arkadaşımız çok güzel açıklama yapmış artı olarak eklemek istiyorum GözdemDeniz Hanım Doktor eğer çare olmazsa altını çizerek söylüyorum son çare olarak Baştabibliğe durumunuzu anlatan dilekçeyi verirsiniz. Doktor arkadaşlarda kesinlikle sizleri zor durumda bırakmaz. Anlayış göstereceklerdir.

Taha ve mehmet bey gerçekten teşekkür ederim. Mehmet bey düşüncelerimi resmen yazmissiniz. Inşallah dediğiniz gibi muayene sonrası; "Ya biz boşuna bu kadar takmışız" deriz. Eşimin morali bozuk olunca bana patlıyor sürekli. Yurt dışından iş teklifi geldi askerlik yüzünden gidemiyor. Bulundugumuz ilçe de sigortalı ise giremiyor asker olduğu için. O yüzden muafiyet istiyor artık. Tabi ben ondan daha çok istiyorum :)
Eşime şu yazdiginizi aynen okuttum ve hâlâ bana; "çürük yerine hava değişimi verse de smk sız vermezler değil mi" diyor
Gel de delirme..

Doktorun bilgisizliği yüzünden muafiyet alamıyorum, bu konuda bana yardım eder misin?

+38 kilo fazlaliktan 3 AY hava değişimi verdiler asker de. Sonra smk yazdığı için ikamet ettiğim ilçe de muayene oldum. Doktor 1 ay hava değişimi verdi sadece ve smk yoktu. Birliğe gitmek zorunda kaldım. Birliğe gittim yeniden 3 ay hava değişimi verdiler, 3. Hava değişimini aldım. 7 ay hava değişimi almış oldum. Suan +41 kg fazlam var. 4.kontrolu 1 ay hava değişimi verip, birliğe git diyen doktor yapacak. Muafiyet vermek zorunda mı? Tekrardan 1 ay hava değişimi verir mi? Verirse ne yapmaliyim? Dusunmekten uyuyamaz oldum, yardımcı olur musunuz?

GözdemDeniz
Yukarılardaki msj'larımda izlemen gereken yolu ve neticelerini sana yazmıştım ama malesef görüyorumki,bizim kaset takılmış yine aynı şeyleri sarıp duruyor.
Abicim,bi rahat nefes al,bi rahatla.
Zira,sen yine aynı doktorun karşısına çıkacağım ve yine bana hava değişimi verirse diye kendi kendine kuruntu yapıp negatif düşünerek,conta yakıyor,yatak sarıp motor yakıyorsun.
Bi rahat ol,
Kov gitsin içini kemiren şu kötü kuruntuları,
Bir konudan ne kadar korkar ve o konuyu kendinde dillendirirsen,sana en büyük zararı o korktugun konunun kendisi değil,kendi korkularının sana verdirmiş olduğu endişelerden dolayı hatalar yaparak sıkıntılar yaşarsın.
Şimdi,daha yukarılardaki msj'larimda sana yazmıştım,muayeneye gittiğinde,amacın muafiyet almak isteyen bir insan profilinde, doktorun karşısına çıkan mıymıy asker olmasın.
Ki,doktorda kıllık yapıp tekrar,seni bir ay hava değişımi vererek yollamasın.
Neyse,şakaydı bu tabiki.
Abicim son söz olarak sana şunu söyleyim,yeni çıkan ve düzeltmelere uğrayan son askerlik sağlık muayenelerine göre,bir asker üçten fazla hava değişimine veya ertelemeye gönderilemez,durumunda bir değişme yoksa muafiyet verilir der.
Bu maddede sana muafiyet verdirir sanırim hem sen birde 41 kilo fazlan ile D bendine girmişsin zaten.
Rahat ol sıkma canını.
Geçmiş olsun tekrar,sonucu yazmayı unutma.

Mehmet005 abi ne desen haklısın. Ama içimde korku var. Ben zerre kadar istemiyorum birliğe gitmek. Hatta aileme de dedim "1 ay verilir ise" birliğe gitmem dedim. Gece sabaha kadar uyuyamiyorum sıkıntıdan. Boyum uzun. 1.90 a yakın. O yüzden kilom da belli etmiyor. Aynadan kendime bakınca; Bu kiloya ÇÜRÜK vermezler deyip duruyorum. Yönetmelik de 6 aydan sonra ÇÜRÜK demiş. Ama 6 aydan sonra hani adı üstünde. 7 de olur 10 da. Doktorun insiyatifinde. Beni muayene edecek olan doktor gaddarın teki. Adam yemin etmis muaf vermemeye. Napim abi :( artik antidepresan kullanir oldum. Hayatim da herşeye engel oldu bu askerlik. Aradan çıksa da derin nefes alsam. %90 ÇÜRÜK alacagim garanti olsa inan sormam abi buralar da. Ama şüpheli işte durumum :( 1 ay verirse ne yaparım :(

Askerlik değerlendirmelerinde neden adalet yok?

Mesela bir teşhis konuluyor, tanı konuluyor. Ama aynı tanıya sahip olan mehmet ve ali eşit olmuyor. Yani misal ali direk muaf oluyor, mehmet hava değişimi veya erteleme almaya devam ediyor. Bir mevzuat, bir kanun var ise herkese eşit olmalı. İnsiyatif olmamalı. Yönetmelik de ne yazıyor ise o olmalı. Örneğin kilodan dolayı hava değişimi aldım. Benimle beraber hava değişimi alan koray isimli arkadaş 6 aylik hava değişimi sonra muaf oldu. Ben ise 3 ay-1 ay- 3 ay şeklinde hava değişimi almaya devam ettim. Eğer muaf olmaz isem bana haksızlık olmaz mı? Neden eşitlik yok?

Belki koyulan tanının dışında bilmediğin başka şeyler vardır çok detayını bilmediğin ya da aynı vaka ama onun ilerlemiş ağırlaşmış bir durumu olabilir
eğer dediğin şekilde ise insanın aklına ilk gelen şey bir dayısı var ondandır dedirtiyorsun

bu ne kilosu bir rahatsızlıktan sebepmi yoksa ne zayıflıkmı

Usta birliğinde ben ve 3 arkadaşım hastaneye sevk olduk kilodan. Onlar da yalnız kilo sorunu var, bende ek olarak ritim bozukluğu nefes darlığı ve kalp carpintilari var.
4 kişi kilodan muayene olduk 3 er ay hava değişimi aldık, evlerimize gittik. Onlar ikamet ettiği yerde 3 ay hava değişimi daha alıp muaf oldular. Ben ise 1 ay hava değişimi alıp birliğe gonderildim. Ve sonra 3 ay hava değişimi daha aldım. Yani onlar 3+3 aldı, ben 3+1+3 aldım. Yönetmelik de 6 ay hava değişimi sonrası düzelme yok ise ilişki kesilir yazıyor. Benim 7 ay oldu. 4. Kontrol de muaf olmam gerekiyor her türlü. Ama yine de muaf olamama endişesi var. Neden ben 1 ay alıp birliğe gidip surundum sonra zor bela 3 ay hava değişimi daha aldım. Arkadaşlarım evde 3 ay daha alıp muaf oldu. Hemde benim kilom hem daha çok, ek olarak kalbim sorunlu.

3+3 şeklinde olmalıdır. Ancak, eşitlik ve adalet kavramları kişiye özgü uygulanır ve bunun adına da yetkilinin, doktorun, hakimin takdiri, insiyatifi şeklinde isim konulursa ve bu durum toplumsal olarak kanıtsanmışsa bu tarz uygulamaları görmemiz şaşırılcak bir durum değildir.

Bundan sonra yani almış olduğum 3+1+3=7 aylik hava değişimi sonrasi
4. Kontrol de muafiyet verilir mi? Uyku uyuyamaz hâle geldim. Artık antidepresan kullanır oldum. Arkadaşlarım da tezkere aldı hep. Nolur bilgi verir misiniz bana :( uzakyol

Bence rahat olun kiloda azalma yoksa, bu kontrolde çürüğü alırsınız.

ÇÜRÜK alan arkadaşlara sordum
6 ay hava değişimi sonrası kesinlikte verilmek zorunda vermez ise itiraz et dediler. Yönetmelik de gerçekten de öyle bir muayene var mi abi uzakyol
Kusuruma bakma çok soru soruyorum ama pskolojim kötü oldu abi artık kurtulmak istiyorum bu problemden :(

42 D) ne oluyor abi

Tamam şimdi baktım
Ama orada nabızın kaç olması gerektiği yazmıyor abi. Benim ki 130
Ben bu maddenin ciktisini da alıcam. Fosforlu kalem ile çizicem. Bu saatten sonra birliğe gitmem. Mahkemelik olalım gerekirse, hiç fark etmez. Allah'tan korksunlar ya :(

Şahsi olarak ek uzatmaları doktorun halt etmesi gıcık olması olarak görüyorum ancak, hastaneye kadar gidip kalp sorunundan bahsetmemesi gibi bir durumun yada sivilde alınan raporların orda hiç kontrol yapılmadan direk delil niteliğinde sayılması gibi bir durumun olacağını sanmıyorum. Kilo yeterli bir gerekçe olması itibariyle diğer rahatsızlıklar için değerlendirmeye gerek duyulmamış olabilir. Teorideki durumla sonuca ulaşılamayan durumlarda demokraside çareler tükenmez prensibiyle pratik hayatta sonuca ulaşan kişilerinde olması bir gerçektir.

Kalbimde sorun olduğunu 1 ay hava değişimi veren doktora söylemiştim. Raporu gösterdim ama bakmadi bile. 1 ay verdiniz ama ya kalp krizi geçirirsem ne olacak? Dedim.
Şehit olursun, fena mı dedi.
Artık bu defa muafiyet alamazsam. Kontrol eden doktoru ben şehit edicem gibime geliyor. Yönetmelik süs diye yazılmadı herhalde. Yönetmelige göre çürük yazıyor ise benim durumum, vereceksin abi. O zaman yönetmelik olmasın. Muayene eden doktorlar kendi insiyatifine göre karar versin. Böyle saçmalık olabilir mı ya! Tek umudum bu kontrol de muaf olmak.

uzakyol
Soruyu soran kişiyi neden yanlış yönlendiriyorsunuz? 3 + 3 şeklinde olur muaf verilir diye? Madem 3+3 oluyor, neden bu çocuk 3+1+3 aldığını söylüyor?
Insanları yanlış yönlendirmeyin.

Soruyu soran arkadaş!
Kalbin de sorun varsa var. Kilon fazla olabilir. O askerliği yapacaksin. Suan 7 ay uzamış askerliğin ama yaptirirlar o askerligi. Doktor doğru demis. Kalbin durursa şehit olursun, daha ne istiyosun.

SessizBey
Terbiyesizlik yapma!
Yapmıyorum askerlik filan. Senin gibi zihniyetlere inat. Ayrıca uzakyol isimli üye beni yanlis yonlendirmez sen rahat ol, işine bak. 3+3 ay sonra da muaf diyor ise öyledir. Sovmek istemiyorum, git burdan!

Yarın bütün belgelerle sağlık kurulu sorumlusunun karşısına çıkıyorum. Hangi yasada varmış bakalım sınırın +41 uzerine ilk seferde direk muaf verilmez diye?

Bu gün bana 33-D veren endokrin uzmanıyla görüştüm. Adamın aynen dediği şu: "Ben yönetmeliğe göre 33-d veriyorum ama bir şekilde kuruldaki tartıyla falan oynayıp kiloyu düşük gösterip 33-C ye çeviriyorlar."

Böyle bir rezillik olabilir mi? Muz Cumhuriyeti mi burası?

Heyete girmeden önce tekrar diyetisyene tartılacağım. Eğer sağlık kurulunda tartıyla oynarlarsa 1 saat içinde nasıl 4-5 kilo verdiğimi savcıya açıklamak zorunda kalacaklar.

Askerliğimin 6. Ayında muafiyet aldım. Problem olacak mı?

Askerliğimin 6. Ayında (sekizinci ayın ortasında) önce 2 defa hava değişimi, 3. Kontrol ise muafiyet aldım kilo+ritim bozuklugundan. Kati rapor daha gelmedi sadece ön raporum var. Raporun aslı ne zaman gelir? Raporun onaylanmaması gibi bir durum olur mu?

SessizBey
Raporun mutlaka onaylanmıştır.
Konu hakkında bilgi almak için şubeni ara ve ordan net bir bilgi al.

Yardim edermisin @oturanboga

3 defa hava degisimi aldım f43.2 uyum bozuklugundan. 21+30+30. Şuan birligimdeyim carsamba gunu tekrar psikyatriye sevk etiller nolur napmam lazım.

Muhtemel psikiyatri heyete sevk edecektir.
Kıta işlevsellik formu(birlik amiri kanaati) dolduruldu mu?
Furkan4206

Furkan4206

3. hava değişiminden sonra çok çok çok muhtemelen muafiyet vereceklerdir kardeşim. Sabır.

Bülent abi 3 defa almış arkadaş bende 3.+3 ay almıştım.hava değişimi bitiminde birliğe teslim oldum tekrar bir askeri hastane yatisimdan sonra heyete çıkıp elverisli değildir raporu aldım.

3 defa derken 3+3+3=9 ay mı eger böyle ise çok fazla vermişler birligine gittiğinde büyük ihtimal oturanboga dediigi gibi son bir heyete girip muaf alırsın.

4. De zorunlu cürük diye birşey varmıs bülent abi dogrumu

Yok hayır. 21+30+30 ayrı ayrı aldım yarin sabah tekrsr doktora sevk oldum. 4. Cude zorunlu curukmu oluyo acaba

Insallah abi cunku ben askerdeyken annemle babam ayrildi . Annemle babam ayrildiktan sonra esimle sıkıntılar yasadim. Esimden ayrildim. Ilac tedavisi goruyorum. Eger yarin heyete cikarsam detayli bilgi paylascam. Arkadaslarda faydalansin. Insallah alirim curugu. Kitanket formumda askerlik yapamaz yaziyoir 3Dede.
Bide son sorum olcak. 90 gunu tamamlamdan curuk vermiyorlarmis dogrumu.

Furkan4206

Heyet kıta anket fornuna göre islem yapacaktir kendi kendine vesvese verme .endise etme hayırlısıyla

Üst Alt