Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

33.02 ve 32.01 kodları?

sayın Hüseyin Bey bende de aynı kod yazılı ehliyetimde.bir eli ile gaz/fren, diğer eli ile direksiyon kullanamayacak durumda olanlara verilmelidir.demişsiniz.Nasıl bir düzelltme talebinde bulunmalıyız.Örnek bir yazı yazabilir misiniz?Sanırım birçok arkadaş bu sorunla karşı karşıya.(Benimde el ve kollarmda sorun yok. Fakat Engelli Sağlık Kurulu Raporumda Parapleji ve Tekrapleji yazmakta teşhis kısmında)

"......Kişinin, adına düzenlenen rapora itiraz hakkı vardır. Rapora itiraz, raporun verildiği ilin il sağlık müdürlüğüne yapılır. İl sağlık müdürlüğü raporun olumsuz olmasına neden olan tanıya göre kişiyi, ilgili branş/branşlarda üçer uzmanın bulunduğu hastaneye sevk eder. Kurul tarafından düzenlenen raporda belirtilen karara göre işlem yapılır. Kişinin bu rapora da itirazının olması durumunda; kişinin Sağlık Bakanlığınca belirlenecek bir kurul tarafından sürücünün veya sürücü adayının muayene ve değerlendirmesi yapılır ve karar verilir. Verilen karar kesin olup itiraz hakkı yoktur...."

Yönetmeliğin bu hükmü gereği kodu veren il sağlık müdürlüğüne durumunuzu anlatan bir dilekçe ile itiraz edeceksiniz. İtiraz sonunda yeniden değerlendirme yapılacak ve yine aynı kod verilirse yine itraz edecekisniz. BU sefer dosyanız sağlık bakanlığına gönderilecek ve sağık bakanlığının verdiği karar da olumsuz olursa dava açabilirsiniz.

İl sağlık müdülüğüne hitaben durumunuzu ve kollarınızı kullanabildiğinizi anlatan bir dilekçe yazıp sonunda "....itirazımın kabulü ile durumum yeniden değerlendirilerek 32.02 kodunun verilmesi talebimi arz ederim" derseniz yeterlidir.

Aynı şey benimde başıma geldi. ben bir ayda iki kez ehliyet ve rapor değiştirmek zorunda kaldım. Ehliyetin ve raporun cezasını da biz ödedik. 10 Ağustos 2019 30858 sayılı resmi gazetede raporda bulunması gereken ibarenin 51. sayfada yazıyor. ÖTV için rapor yenileyecek arkadaşlar bu ibareyi mutlaka ekletsinler. yoksa maliye onay vermiyor. "20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden
işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması
gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz"

kollarında engeli ve güç kaybı olmayan arkadaşların ehliyetinde 32.01 kodu yazılmalı.

Hüseyin İlik

Hocam peki yanlis yazıldığı belirtilen kod var sonuçta ve bu kodu kimlere yönelik vermişler acaba kodun tam karşılığı nedir?

Degerli arkadaşlar bana 33.02 kodu yazdılar dünden bu yana türkiyedeki hemen hemen tüm tertibat takanları aradım kodu söyledim kimi diyor o koda uygun tertibat türkiyede yok kimi diyor 5 bin euro kimide diyor ben yapar uyarlarım tse onaylatırım diyor 2500 tlye
Ben bu işin içinden çıkamıyorum kafayı yicem ne yapmalıyım bilgisi olan yada bu koda mutakıp tertibat yaptıran biri ALLAH için beni arasın yardımcı olsun teşekkür ederim.
05382958961

32.01 mi? 33.01 mi ? 33.02 mi? hangisi valla karıştı durum.benimde ellerimde kollarımda herhangi bir engel nede güç ve kas kaybı yok .Engelim her iki alt eksremite polio sekeli. bana da 10.02 ve 33.02 kodu verildi.ve 13 yıldır gaz ve freni elle ayarlı( kendime doğru çekince fren ittirince gaz ) terazi tipi tertibatlı araç kullanıyorum.

kollarında güç kaybı ve engeli olmayan arkadaşlara bu kod yazılmalı. 32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi

Erencakir bu durumü nasıl yaptınız benimde 33 02 kodu var bu yüzden tıkandı her şey bilgi verirseniz sevinirim 05357717873

Bu kodu nasıl değiştirilir veya sildirilir acil

33.02 kodu alıp da araç kullanan var mı?

Arkadaşlar ben ehliyeti mi 2019 da değiştirdim. Ehliyet ime verilen kod olarak 33 02 kodu verilmiş ve bu kod la türkiye de yapılan Tertipat yok bu yüzden sağlık kuruluna tekrar ehliyeti değiştirmek için başvurdum tam heyet günü geldi derken iptal oldu .ben bu ehliyeti acilen değiştirmem gerekiyor ne yapabilirim.

Arkadaşlar birde ehliyeti nde bu 33 02 kodu olup da araç alan ve kullanan varmı

Hiç bir şey...
Mecburen bekleyeceksiniz, zor günler geçirdiğimiz şu zamanlarda sağlık çalışanları ve hastaneler çok daha önemli ve zorlu görevlerle meşguller.

@erencakir bu kodla nasıl bir tertibat yaptirdiniz iletişim 05357717873 beni arasaniz sevinirim

Kardeşim bizde biliyoruz hastane lerin sıkıntı olduğunu ama bu verdikleri kod yüzünden bende arabamı alamıyorum parasını yatirdim aracı üzerime alamıyorum araç bayide bekliyo 15 gündür türkiye de yapılmayan kodu veren o makine Mühendisi yüzünden 10 bin lira zararim var başka çözüm yolu arıyorum

Eğer dediğiniz kod ileri itince gaz geri çekince fren tertibatı ise ben 2012 de aldığım zaman honda servisi anlaşmalı birine yaptırmıştı şuan ehliyeti değiştirmedim kullanıyorum o olabilir mi acaba aradığınız. İlk araştırdığımda bana da 5 bin tl dediler di o zaman

Yok zaten öyle olması lazım ileri itin ce gaz geri çekince fren olan 32 01 bize 33 02 kodu verildi senin ehliyetin arkasında kodları yokmu.

Hala bu konuda yardımcı olacak bir şahıs bulamadik bu kod kaç kişiye verilmiş ama hiç birı nasıl ne şekilde düzenleme yaptı bilgi veren yok

Bu konuda acil yardimınıza ihtiyaçım var benim ehliyete de bu kod var ben tertibat yaptıramadım benim le iletişim gecebilirmisiniz.5357717873

Citroen C5 aircross için anlaştık. Eskiden araç aldığım raporu yazan ibareden dolayı kabul etmedi maliye (kullanabilir yerine gereklidir yazılacakmış) o yüzden tekrar rapor çıkaracağım fakat ehliyette 33.02 kodu yazılmış ve bu kodu araştırdım kollarında güçsüzlük olanlara bu kodun yazıldığı söyleniyor. Fakat bende kollarda hiçbir sıkıntı yok. TSE nin de bu kodu kabul etmediğini söyleyenlerde var. 33.02 olup tertibat taktıran oldu mu? Önceki arabamda direksiyon altı salıncak tipte ileri itince fren geri çekince gaz şeklinde tertibat vardı.

savior44 hiç durma o kodu değiştir.başka şansın yok türkiye de bu tertibatı yapan bir tertibat cı yok.Aynı kod bendede vardı aracı aldım kabul edilmedi mecbur ehliyeti değiştirmek zorunda kaldım bu kodun yerine 32 01 kodu alman gerek.ehliyeti yeni yani 60 gün gecmediyse itiraz hakkın var 60 günü geçtiyse ehliyeti tekrardan baştan başlayıp degistirmen gerek

OturanBoğa

" 32.02 Dış bir güç tarafındanidare edilenkombine frenve hızlanma sistemi,78. Sadece otomatikvitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz"

tek elle araç kullandığım halde komisyon konuyu anlamadığı için sanırım 32.02 yazmış.. bu ileride benim başıma sorunlar açar mı ?

Crimean
ben de sizin gibi iki ayağımı kullanamıyorum.bana da 33.02 kodu vermişlerdi.2016 yılında almıştım.komisyon bir sorun olursa biz burdayız demişti ban.

İl sağlık müdürlüğünü aradım. 32.01 iki ayak ve kollarından herhangi birinin kullanamıyor yada kısıtlı olduğu anlamına geliyor. 32.02 ise her iki kolu sağlam olana verilen kod dedi. Araç alırken konu maliyeye takılmaması için yorum değil icra konumunda olan bilgi sahibi kişiden öğrenmek gerekiyor.

Halen şüphelerim var.. Maliyeci arkadaş varsa yardımcı olacak memnun oluruz..

dedim ya; 32.01 yerine bana da 33.02 kodunu yazmış komisyon.benim de şüphelerim var.ileride aracımı değiştirmek istediğimde maliye ya da Tse ye inşallah takılmayız. bir ara formda 33.01 kodunun iptalini okumuştum.acaba iptal oldu mu o kod?

Banada 32.02 kodu yazılmış geçen yıl araba almayı düşündüğümde sıkıntı oldu, araya pandemi süreci girdi itiraz süresini kaçırdım ve tüm süreci baştan almak gerekiyor, yanlış hatırlamıyorsam iki ay içinde heyet kararına itiraz edilebiliyor süre dolmadan itiraz edip değiştirmek faydalı olabilir

iki gündür maliye il sağlık müdürlüğü bayii ve makine mühendisleriyle görüşüyorum.. kesin bir ifade kullanılmamakla birlikte TSE yetkililerine kalmış iş.. Her ildeki tse farklı yorum yapabiliyormuş

33.02 araç uyarlama kodu yerine 32.01 kodunu yazdırabilir miyim?

Ben de 2016 yılında h sınıfı ehliyetimi değiştirmiştim.aracımın 5 yıllık süresi 15 nisan 2021 de doluyor.Ehliyet kodlarım:01.01;33.02;10.02 ben de 14 yıldır direksiyon altı tertibat kullanıyorum.kendime çekince gaz,itince fren.bana da 32.01 kodu yerine 33.02 kodu verilmiş.komisyonda kullandığım tertibatın görselini gösterdiğim halde bana bu kodu ısrarala verdiler.şimdi çık işin içinden çıkabilirsen.şimdi ben ne yapmalıyım.Arkadaşlar benim gibi her iki alt eksremitede sorunu olup,özel tertibatlı araç kullanmak zorunda olan arkadaşlar.bu hepimizin sorunu.komisyonda bu kodu(32.01) mutlaka yazdırın.benim gibi ehliyetinde bu kod yazılı olan(33.02) arkadaşlar illa ki vardır. Ben halis sayara ehliyetimin on arkalı ve sağlık raporumun da ön arkalı fotografını çekip gönderdip mail attım.gelen cevap ise şu şekilde; Ehliyetinizdeki 33.02 kodu için biz işlem yapamıyoruz. Bu kodu TSE elektronik tertibat olarak değerlendiriyor. Yurtdışından getirtebilirsiniz isterseniz. Fiyatı 5000 Euro civarındaydı en son. Ayrıca aracın beynine yazılım yüklemesi olduğu için araçların garantisini devre dışı bırakıyor. Ehliyetinizi değiştirip 33.02 yerine 32.01 kodunu yazdırırsanız elden kumandalı gaz ve fren tertibatı olarak işlem yapılır.

Son düzenleme:
Üst Alt