Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

33.02 ve 32.01 kodları?

ben mail gönderdim siz de mail gönderin dikkate alsınlar. yazıyı yazan memur.

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Daire Başkanlığı Ayrıntı bilgi için irtibat: Bayram KOÇER
Mithatpaşa Cad. No:3 Sıhhiye/Ankara
Tel: 0 (312) 585 15 56 Fax: 0(312) 585 15 65 E-Posta:bayram.kocer@saglik.gov.tr

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Sayı : 97577848/ 476.01
Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Daire Başkanlığı Ayrıntı bilgi için irtibat: Bayram KOÇER
Konu : Engelli sürücülerin sağlık
raporları hakkında.
İlgi: a) 12.05.2016 tarihli ve E.948 sayılı yazınız.
b) Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başk.nın 01/06/2016 tarihli ve E.57774 sayılı yazısı.
İlgi (a)’da kayıtlı yazıda engelli sürücü adaylarımızın mağduriyetini içeren engelli
sağlık kurulu raporu olan kişilerin (özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi bulunmayan), İçişleri
Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan Yönetmelik ile düzenlenmiş sağlık kurulu raporu alması
ÖTV ve MTV istisnasından faydalanmaları için yeterli olup olmadığı ile Maliye Bakanlığına
bilgi verilip verilmeyeceği ve nasıl bir yol izleneceği hususunda görüş talep edildiği
anlaşılmıştır.
Karayolu Trafiği Konvansiyonuna ülkemizin de taraf olmasına imkan sağlayan “Uygun
Bulma Kanunu” 25/04/2012 tarihinde TBMM’de kabul edilmiş ve 08/08/2012 tarihli Resmi
Gazete’de yayımlanmıştır.
Bu Kanun kapsamında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 41 inci maddesinde
12/07/2013 tarihli ve 6495 sayılı Kanun ile değişiklik yapılmış olup “Sürücüler ile sürücü
adaylarının hangi şartlarda ve hangi sınıf sürücü belgesi alabilecekleri ile bunların araç
kullanma şartları, kullanılabilecek araçların niteliklerine ve sağlık şartlarına dair usul ve esaslar
İçişleri ve Sağlık bakanlıklarınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.” hükmü yer almaktadır.
2013 yılında 2918 sayılı Kanunda yapılan değişiklik kapsamında “Motorlu Taşıt sürücü
Kursları Yönetmeliği” 05/12/2015 tarihinde, Karayolları Trafik Yönetmeliği 17/04/2015
tarihinde, “Sürücü Adayları Ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair
Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 29/12/2015 tarihli Resmi Gazetede
yayımlanmış ve bu üç Yönetmelik 01/01/2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Yapılan değişiklik sonrasında daha evvel engelli sağlık kurulu raporlarının düzenlenmesi
aşamasında kişinin sürücü olup olamayacağı yönünde değerlendirme yapılarak sürücü olup
olamayacağı, özel tertibatlı araç kullanıp kullanamayacağı ve hangi tür tertibat gerektiği bu
raporlarda belirtilmekte idi.
Mezkûr Yönetmelik değişikliğinden sonra özel tertibatlı aracın modifikasyonlarının
belirlenmesi işlemi “Sürücü Adayları Ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle
Muayenelerine Dair Yönetmelik” hükümleri kapsamında yürütülmektedir. Özel tertibatlı araç
kullanıp kullanamayacaklarına ilgili uzman tabip/tabipler karar vermektedir. Mezkûr
Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin sekizinci fıkrası hükmü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü
bünyesinde kişi adına düzenlenen sağlık raporunda belirtilen tanı ile ilgili branş
uzmanı/uzmanları ve valilikçe kamu kurum/kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından
görevlendirilecek bir makine mühendisinden oluşturulan komisyon tarafından özel tertibat kod
numarası ile hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği belirlenmektedir. Engelli bireylerin engellilik
oranları ise 30/03/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Özürlülük Ölçütü,
Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”
hükümleri kapsamında belirlenmektedir.
Evrakın elektronik imzalı suretine http://e-belge.saglik.gov.tr adresinden 4c33d063-7667-4b63-9341-0dd86af2df72 kodu ile erişebilirsiniz.
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanuna göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıstır.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Sayı : 97577848/ 476.01

Konu: Engelli sürücülerin sağlık raporları hk.

İlgi (b) de kayıtlı Maliye Bakanlığı yazısına istinaden engelli sağlık kurulu raporları ile
ilgili uygulamada karşılaşılan bazı sorunların çözümüne yönelik olarak 07/06/2016 tarihinde
saat 14.00’de Maliye Bakanlığında; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Genel Müdürlüğümüz
ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı yapılmış olup toplantıda
Özel Tüketim Vergisi Kanunu ve bu Kanuna istinaden çıkarılan Özel Tüketim Vergisi (II) sayılı
Uygulama Tebliğinin ilgili maddelerinin değiştirilmesi gerektiği tutanak altına alınmıştır. Söz
konusu Tebliğde toplantı tarihinden sonra 13/10/2016 tarihinde değişiklik yapılmış ancak
sürücü belgesi düzenlenmesine ilişkin hükümlerde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
Mezkûr Tebliğin 1.3. Engellilik Derecesi %90’ın Altında Olanların Taşıt Alımlarında
İstisna başlıklı maddesinde; “Beyannamenin verildiği günü takip eden günün mesai saati
bitimine kadar bir dilekçe ekinde;
• Alıcının (malul veya engellinin), maluliyeti veya engelliliği ile özel tertibat yaptırılan
taşıtları kullanabileceğine dair engelli sağlık kurulu raporunun aslı veya noter onaylı örneği,
• Bizzat kullanım amacıyla, taşıtın hareket ettirici aksamında engelliliğe uygun olarak
tadilat yapıldığına dair teknik belgenin aslı veya noter onaylı örneği,
• Alıcının (malul veya engellinin) (Mülga ibare: RG-4/5/2016-29702) (...) sürücü
belgesinin fotokopisi,” hükmü yer almaktadır.
Yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar ÖTV indiriminden faydalanılabilmesi için
“Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları
Hakkında Yönetmelik” hükümleri kapsamında özürlü sağlık kurulu raporu düzenleyen
hastaneden özür oranı belirtilen sağlık kurulu raporunun alınması gerekmekte, sağlık kurulu
tarafından özel tertibatlı araç kullanabileceğine karar verilmesi halinde İl Sağlık Müdürlüğü
bünyesinde oluşturulan Komisyon tarafından aracın modifikasyonlarının belirlenmesi
gerekmektedir.
Sonuç olarak; kişinin ilk muayenesi tabip veya uzman tabip tarafından yapılacak,
engellilik oranının tespiti için ilgili hastaneye sevk edilecek, özürlü sağlık kurulu tarafından
yapılan değerlendirmeye göre sürücü olabileceğine karar verilen kişi adına düzenlenen sağlık
kurulu raporunda kişinin sürücü belgesi alabileceği, özel tertibatlı araç kullanabileceği kararı
belirtilerek kişi İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Komisyona sevk edilecek, aracın
modifikasyonları ve sürücü belgesi sınıfı bu Komisyon tarafından belirlenecektir. Bu durumda
özürlü sağlık kurulu raporu ile ilk muayene bulgularının ve Müdürlük Komisyon kararının yer
aldığı sürücü sağlık raporu birlikte geçerli olacaktır.
Konu hakkında ilgili birimlerinizin bilgilendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini
arz/rica ederim.
Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ
Genel Müdür
DAĞITIM:
Gereği: Bilgi:
-Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna -81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)
-Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna
-İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü)
-Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)
Evrakın elektronik imzalı suretine http://e-belge.saglik.gov.tr adresinden 4c33d063-7667-4b63-9341-0dd86af2df72 kodu ile erişebilirsiniz.

Güzel bir bilgilendirme banada 33.01 yazdılar elden gaz fren ve direksiyon diyor ?33.01 in açıklaması bu şekilde .

Gazı fren tamam da direksiyon ne oluyor polise sordum o bir şey değil tek elle kullandığın için direksiyonun hidrolik olması dedi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

siz 33.02 kodunu 32.01 koduyla değiştirdiniz mi? ben de 2016 da almıştım 60 gün değil nerdeyse 5 yıl dolacak.değiştirdiyseniz nasıl bir yol izlediniz.bilgi verirseniz sevinirim.

@recepaydın

siz 33.02 kodunu 32.01 koduyla değiştirdiniz mi? ben de 2016 da almıştım 60 gün değil nerdeyse 5 yıl dolacak.değiştirdiyseniz nasıl bir yol izlediniz.bilgi verirseniz sevinirim.

siz de mail atın arkaşalar .bu hepimizin sorunu.

siz de sorun oldu mu ?ileride olmaz mı?

bulunduğum ilde komisyon kurulmamıştı.ben bu kişiye telefon açtım. hatta bimere şikayet ettim komisyon kurulmadı diye bir hafta sonra komisyon kuruldu.bu kod(33.02) hakkında bir düzenleme mutlaka yapılmalı ya da bu kod iptal edilmeli.

aynı koddan muzdarip arkadaşlar dikkate alınız lütfen.

33.02 araç uyarlama kodu yerine 32.01 kodunu yazdırabilir miyim? nasıl?

yeniden başvuru mu yapmalıyım sürücü raporu için?

33.02 kodu olan arkadaşlar nerdesiniz?kod değiştirdiyseniz nasıl bir yol izlediniz?

33.02 kodunun iptal edildi diye okumuştum forumda .bilgisi olan arkadaşlar var mı aramızda?

sanırım bu konuda kimsenin birşey bildiği yok?

Vakit geçmeden il sağlık müdürligüne başvur 33.01 kodu TSE geçmez diyorlar de 32.01 kodu yazılması gerektiğini soyle hatta il sağlık müdürliginde heyete giren makine mühendisi tel bul ara durumu anlat aklıma gelen bu kadar inşallah duzelir

Konyada aparat ci var kendiside engelli gelip takıyor aparati 05327242001 tel no su takıldığınız soru veya aparat yaptiracak saniz arayın

Teşekkür ederim. 33.02 kodu iptal ile ilgili bir bilginiz var mı? Ben komisyon raporunu 2016 yılında almıştım. Hatta komisyonda gaz-fren elden kumandalı dememe rağmen bu kodu verdi komisyon. Ben aracım h sınıfı ehliyedimle almıştım. 1 ay sonrada ehliyetimi yeni tipli olarak değiştirmiştim. Beni yeni bir araç almak isteğimle bu kod başıma sıkıntı olacak.

İki 3 sayfa ilerde aparat ci numarası yazdım bi arayın gorusun

Disc yukarıda aparat ci numarasını ara bi sor

disc55

Sonuç ne şimdi benimkinide kabul etmez diyorlar nasıl düzeltme işlemi ne yapmak gerekiyor benimkinde 2016 tarihli bende elden gaz ve fren sistemi ile kullanıyorum 33.01 yazmışlar 32.01 olması gerek sil baştan mı olacak yoksa bir yazı ile ehliyet değişimi oluyor mu

valla nasıl olacak ben de bilemiyorum.il sağlığa bir başvuru yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Bugün itibarı ile aile hekiminden hastaneye sevk aldım 4 bölüme 136 tl yatırdım ve komisyona sevk ettiler bende komisyona evrakları verdim Şubat ayının 26 sında heyete gireceğim hayırlısı kodu düzeltmek için

inşallah gelişmelerden haberdar olalım lütfen.

o zaman ben de başvurayım yeniden aile hekimine.

özel mi resmi mi yaşar Bey?

disc55

Haber ederim özel mi resmîden ne demek istediniz anlamadım kendi isteğim ile oluşan iş bu eğer onu soruyorsanız.

Hastaneyi kastetmiştim özel mi resmi hastanedeye mi sevk ettiler.

Ben de aynı durumdayım da.

Yaşar bey siz de 2016 yılında aldınız. H sınıfı ehliyetle mi almıştınız aracınızı. Ben h sınıfı ehliyetimle almıştım. 2 ya da 3 hafta sonrada yeniletmiştim. Oysa ki 2022 tarihine kadar süresi varmış. İnşallah kodu düzelttirirsiniz. Gelişmelerden mutlaka haberimiz olsun. Bu kod yani 32.01 birçok arkadaşımıza verilmemiş hep sıkıntı bu durumlar.

Beni de aile hekimi 5 polikliniğe sevk etmişti. Ben özel hastaneden almıştım. 200 TL ücret ödeyerek.

Peki aile hekimi siz daha önce almışsınız demedi mi sistemden verince.

Son düzenleme:
Yaşar2456 bugün komisyona girecektiniz? Kodu değiştirebilirsiniz mi?

Yanıt verirseniz seviniriz.

disc55

Merhaba bugün 33.01 olan kodu 32.01 e değiştirdim yeniden aile hekimi ordan hastane ve il sağlık müdürlüğünden bugün heyete girdim ve isteğim kodu söyledim elden gaz ve fren sistemi istiyorum dedim onunda kodu 32.01 onlarda tamam dedi bunun yanında 47.102.78 ve 32.01 kodlarım var omurilik felçliyim t9 his olayı yok .
Hastane devlet hastanesi özel zaten olmuyor 2016 yılında aldığım ehliyet yeni tip ehliyet idi fakat o Zaman araç almadım 2010 yılında aldığım araç vardı para sıkıntısından dolayı 2016 da ehliyet i yeniledim fakat araç almadım eski ile devam ettim fakat bu sene bir değiştireyim dedim 33.01 kodu TSE ve projeci kabul etmedi ve bu kodu değiştirmemi istediler ve değiştirdim

teşekkür ederim.verdiğin bilgiler için.yeni ehliyetin hayırlı olsun.burada anlayamadığım.şimdi siz polikliikleri gezdikten sonra komisyona sevki uygundur. bu kararı kim veriyor.ben 2016 da özel hastaneden almıştım.sağlık bakanlığınca ruhsatlandirılmış hastane.peki aile hekimi siz 2016 yılında başvuru yapmışsınız dedi mi size?.o zaman ben de pazartesi başvuru yapayım sizin gibi kodumu değiştireyim.

disc55

İlk önce aile hekimi muayene ve hangi bölümlere gideceğini yazıyor işte sorular soruyor göze sevk ediyor ortapediaya fizik ve nöroloji ye sevk etti ben Nevşehir devlet hastanesinde ehliyet için bir kişi görevlendirmişler ona aile hekiminin verdiği kağıdı verdim daha doğrusu e imza sistemine geçtikleri için aile doktorun verdiği karar sisteme düşüyor .
Görevli arkadaş aile hekiminin yazdığı doktorlara sıra veriyor ve ordan vezneye para yatırıyorsun daha sonra sevk ettiği doktorları geziyorsun ehliyet deki kod u değiştirmek için tekrar komisyona sevk ediyorlar muayene olduğun dr lar komisyona sevk diye hepsi yazıyor tabi kendi bölümleri ile ilgili durumunuzu yazıyor bu dr ları gezip işiniz bitince hangi ildeyseniz il sağlık komisyonuna veriyorsunuz evrakları onlarda giriş kayıt yaptıktan sonra sizi arayacaklarını söylüyorlar ve birgün önce arayıp şu satte burda olun diye arıyorlar
Daha sonra kurulda derdinizi anlatın ben şöyle dedim ehliyetimdeki 33.01 olan kod ile ilgili projeci ve TSE onay vermiyor deyin ve ben elden gaz ve fren sistemi olan kodu istiyorum 32.01 yani deyin bu şekilde eğer araç kullanıyorsan anlat bende böyle oldu tamam dediler değiştirdiler bir sorun olmadı ellerini kaldır sağa sola indir dediler ve tamam okey dediler
Aile hekimi dese bile kod ile problemim var bunu değiştirmem gerekiyormuş onun için sil baltan Alman gerekiyormuş deyin .
Kafana takılan anlamadığın bir şey olursa telefon aç anlatayım numaram 05366097942 Yaşar ismim

çok teşekkür ederim yaşar bey.kafama birşey takılırsa ararım.

disc55

Özel hastane raporu geçerli arkadaşım. Uzman tabib oluru olması lazım ben işitme engelli olarak 1.grub sürücü olur kısıt kodlarıyla beraber tek hekim raporu aldım e sistemde gozukuyor.

Yaşar bey en son olarak şunu sormak istiyorum. Sürücü raporu e devlete düştüğünde çıktısını alıp nüfus müdürlüğünde ehliyet işlemlerine emniyetten görevli polis memuru bakmakta. Gittiniz oraya sisteme girdi siz 2016 yılında ehliyetini yeniletmişsiniz sürücü belgenizin geçerlilik süresi henüz dolmamış derse. Böyle bir sorun olabilir mi Acaba. Belki sistemden güncelleme yapılır. Bu aşamada da bilgilendirmeniz çok memnun kalırım. İnşallah bir sorun olmaz.

disc55

Ehliyet işlemine emniyet bakmıyor nvi memuru ilgileniyor. Emniyeti bağlayan bir sebeb yok. Dolup dolmasının önemi yok yenilettiginiz takdirde

Bugün aile hekimine gittim. Beni ortopedi, göz, ve nörolojiye sevk etti. E ortamda başvurun yaptım. Hastaneye gidip bu bölümlere muayene olabilirsin dedi. Bana herhangi bir form vermedi. Eskiden 2016 rapor kağıdı veriliyordu.

disc55

Süresi ile alakalı değil kod değişikliği oluyor ehliyet aynı değil bir önceki ile bir sorun olmaz

bugün aile hekiminin beni 3 polikliğe sevk etti.ortopedi.göz ve nöroloji hepsine muayene oldum.hepsi bana rapor çıktı verdi.daha sonra il sağlık müdürlüğü rapor itiraz kısmına gittim.komisyon günü belli değil dedi bir bayan memur başvurumu aldı.daha sonra cep telefonumu alıp.biz sizi hangi tarih ve saatte komisyona nerde gireceğinizi arayıp bilgi vereceğiz dedi.hastane kamu hastanesi .başvuru elektronik ortamda yapıldığı için komisyon raporları almadı.3 polikinlik için ücret 165 tl ödedim vezneye. komisyon evraklarımı almadı.sistemde gözükür dedi.

Oy9Ube.jpg
[/url][/IMG]

bu göz doktorunun verdiği rapor.ortopedi ve rörolojinin verdiği raporlar arabada kaldı. alınca onlarıda yüklerim.

Merhabalar, bu kaç tane doktora görünme işi neye göre değişiyor? Ben de ortopedik sıkıntı varsa da göze falan gidiyor muyum ?

Aile hekimi sizi gerekli gördüğü takdirde uzman hekime sevk edebiliyor. Benim gözde bozukluk vardı. Ortopedi zaten kaçınılmaz. Zaten komisyonda nöroloji var. Nörolojiye de yazdı. Aile hekimine gitmeden önce e devletten sağlık beyan formu doldurup onaylıyorsunuz. Aile hekimi sizin Sistemden onayladığınız formu görmekte ve sizi ona göre ilgili uzman hekime sevk ediyor. Zaten ASM de ehliyet alacaklar e - devlette kişisel sağlık beyanı doldurmaları gerekiyor diye yazı asmışlar.

Son düzenleme:
Hocam ben aile hekimine gittim ortopediye yönlendirdi ortopedi baktı, il sağlık kurulunda heyete girdim kodları yazdılar. Gözlük kullanıyordum gözlük kodu yazmamışlar. Ehliyeti yeniledim B engelli yaptım orada gözlük kodu yok. Şimdi de ötv muafiyetli tertibat için sağlık raporu alıcam başvurucam orada hangi birimlere gidicem sadece ortopedi mi acaba ?

disc55

Evet nihayet bugün yeni kodlu ehliyet i aldım 33.01 olan kodu 32.01 değiştirme işlemi bitti
Dikkat edilmesi gereken 15 tl harç değilde 270 tl yatırıyorsun ilk değişim olunca 15 dedi nüfüsdaki seninki 2.işlem olduğu İçin 270 yatırman gerekli dedi bende gitmeden 15 tl yatırmıştım olmadı birde 270 tl yatırdım internet bankacılığından hemen halletti görevli arkadaş .

sana yalan söylemişler.. tam tersi olacak 32.01 iki kolu ssağlam iki bacagı kulanamaz demek. bende de aynı koda var.. bu tek elle kobine demek. yani yan tarava yere monte edilen ileri itince fren geri çekince gaz.
türkiyedeki memurların hali bu işde.. hepse gerizekalı malll

Üst Alt