Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Rapor oranı saçmalığı ne zaman son bulacak?

hasankokmen

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar;öncelikle herkese mutlu ve huzurlu vede sağlıklı günler dileyerek başlamak istiyorum...

Forumları çok fazla takip etmiyorum ama takip ettiğim kadarıylada genelde kişisel konular ön plana çıkmış durumda...Ben ise şu anda engelliler arasında en büyük sorun olarak gördüğüm %40 rapor konusuna herkesin dikkatini çekmek istiyorum.Bu saçmalık konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyorum...Yani özür oranı bilimsel verilere göre!(Bunu da nasıl belirliyorlar hiç anlamış değilim) %39 olan insanın durumuınun ne olacağını sormak istiyorum?Bu insan özürlü statüsüne girmiyor ve o haklardan faydalanamıyorsa ve sağlam olarak da kabul görmüyorsa ne olacak bu vatandaşın hali diye bir soru aklınıza gelmedi mi hiç? Yani %40 ın altında özür tespit edilmiş insanları hangi sınıfa sokuyoruz? Bir insanın bir el parmağı bile yoksa özel sektör onu sağlam olarak görmüyorken bu insanları bu toplum içinde nereye kayacağız? Siyasiler sözde bizim hakkımızı temsil için meclise girmiş engelli arkadaşlar bu konuda neler yapmakta?Bu konuyla ilgili değerli görüş,yorum ve çözüm önerilerinizi bekliyorum...Herkese güzel paylaşımlar diliyorum...

iyi diyorsunda diyelim ki %35 raporu olanları özürlü kabulettiler diyelim biriside çıkar %34 raporu olanlar ne olacak der bu konu uzar gider engelli olma yada engelli olmama mutlaka bir oran belirtilmeli bu oranda %40 biz dua edelimde %40 raporu olanları özürlü kabul ediyorlar kanun değişirde %50 olanlar engelli sayılır diye bir kanun çıkarsa hepimiz tümden yanarız

hasan bey haklı.. iki arada kalan özürlüler ne yapacak? devlet eğer % 40 dan aşağı ise erken emekli etmem diyor. işveren sağlam adam duruken niye seni alayım diyor. peki bu kişileri 55-60 yaşına kadar kim istihdam edecek.. tolga_han ; forumdaki genel havanın tercümanı olmuş.. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın..

bu konuda doğru olan merkez sağlık kurulun kaldırlması ve % 10 dan başlayan dilimler halinde emekilik süresinin kademelendirlmesi .. yani % 40 özürlü olan 3500 günde emkeli oluyorsa , % 10 olan 5.000 günde olsun..

pps valla bu rapor oranı en çok benim canımı yakıyor şu anki rapor yönetmeliğine göre tüm engelli kardeşlerimin hakki yeniyor tüm hastalıklardaki oranların ne kadar düşürüldüğünden sanırım sizde haberdarsınızdır bana dokunmayan yılan bin yaşasın demiyorum ama elimizden de birşey gelmiyor siz bırakın %30 raporluların özürlü sayılmasını benim gerçekte alamam gereken rapor oranını alamıyorum zaten tüm engelli haklarımızı elimizden almışlar

BİR GÖRME ENGELLİ OLARAK SÖYLÜYORUM BU RAPOR ORAN CETVELİ ACİLEN DEĞİŞMELİ TÜM ENGELLİ KARDEŞLERİM MAĞDUR DURUMDA

arkadaşlar ben bu konu hakkında çok yazdım gereken yerlere bimer cumhurbaşkanlıgı aklına neresi gelirse yüzde 40 ın altında kalan arkadaşlar haksızlık yapılıyor yüzde 40 raporu olan haklarını alıyor en azından ama olmayanlar ne yapsın herşeyden magrum oluyorsun iş konusunda işkur yardımcı olmuyor en basiti saglam olarak görüyor. yüzde 40 ın altında raporun oldugu zaman.

Asi prens benim %64 raporum var ama iş kur halen bir iş bulmadı bana herkes zannediyor ki özürlü raporun olursa hemen iş bulunuyor zannediliyor bir çok yere gittim iş başvurusunda bulundum kimse özürlü çalıştırmak istemiyor rapor var diye hemen işe almıyorlar malesef

merkez sağlık kurulu resmen terör estiriyor.. devlet kendi yetkili hastanesinin verdiği raporu düşürmek için kırk takla atıyor. engeliye pozitif ayrımcılık denilen bu olsa gerek. merkez sağlık kurlu ankaradan üflüyor , engel oranın % 40 dan % 12 ye düşüyor.. kendimi artık turp gibi hissediyorum. keşke daha önce başvursaydım. bu kadar hızlı bir iyileşme beklemiyordum.. sağaolasın sosyal devlet , sağolasın sifacı merkez sağlık kurulu !!!!!!!!!!!!!!

PPS bende senin şu anki anlatmak istediğini anlatmaya çalışıyorum bu mevzuata göre özürlü sayılmak için koma da yada bitkisel hayatta olmak gerekiyor Allah korusun tabiki inşallah hiç kimse hasta olmaz

45 olan oranımıyeni rapor çıkartıcaksın dediler heyete girdim 20 ye düşürdüler aradan 1.5 sene geçti tekrar girdim heyete şimdide ankaradan 36 puan aldım bu ne çelişkidir nasıl bir incelemedir anlayabilmiş değilim benim her iki bacağımdada polio sekeli var kas ve sinir zayıflığı var aksayarak yürümeye çalışıyorum merdivenlere neredeyse kollarımla çıkıyorum uokuş yukarı yürüyemiyorum ayakta uzun süre duramıyorum ama ben sapasağlammışım nedense iyileşmişim lanet olsun bu ülkenin haklarına şu ana kadar ödediğim vergiler zıkkım olsun 9 yıl oldu 10 km lik metroyu bitiremediler.. elimden gelse defolup gidicem bu ülkeden insanlarımızı resmen hayvan yerine koyup sömürüyorlar yetmezmiş gibi biz engelilere verdikleri haklarıda baltazar bilmecesi ile kandırıp @geri alıyorlar heyet kurulunda görevlendirdirdikleri doktorlarda daha ağzı süt kokan yeni yetmeler işte bizlerin geleceğide bu doktorların ve ankaradaki merkezde görevli memur bozuntularının eline emanet..hani nerede kazanılmış hakların korunması soruyorum devletime?....

nostradamus öncelikle geçmiş olsun ben her seferinde söylüyorum arkadaşım türkiyedeki kanunları memurların vicdanına bırakmışlar kanundaki maddeleri uygulamıyorlar bütün herşey memurların vicdanına bırakmışlar hastanede rapor alırken doktorların vicdanına bırakmışlar diyelim ki raporu aldın özürlü maaşı bağlanırkende başka bir memurun vicdanına bırakmışlar bize haklarımızı vermemek için elinden geleni değil elinden gelmeyeni de yapıyor bu devlet yazıklar olsun gerçektende

merhaba
bende 2 defa 40 ALDIM %20 düştü..%52 aldım ankaradan %36 düştü bi türlü olmuyor

bence her engelliye yaşadığı psikolojik sorunlar için her sene için % 1 verilmeli.. siz normal psikolojili engelli gördünüz mü? eğer normal psikoljisi varsa , ya mazoişist , yada çakma polyanna

PPs_977

ne alaka gerçekten? engelimizin olması sorunlu bireyler olmamız gibi bir ön şartı mı beraberinde getiriyor?

Ayrıca benim rapor oranıyla ilgili itiraz eden arkadaşlara bir sorum olacak, yani hakkaten bilmediğim için soruyorum.

engel durumu hangi dereceden başlayarak %40 alıyor?

birde eğer oran sınırlamasına itiraz eden varsa, ben de soruyorum, örn: sırf bir adamın tek gözünde görme sorunu var diye engelli sayılması sizce adaletmi?

Bence değil, ben aynı durumda olsam, ne engelli sınavlarına girer kadro işgal ederim, ne bişey.

Şimdiki sağlık sorunumdan şahsım adına bir şikayetim yok o ayrı, ama kusura bakmayın, bazı insanlrın kolaycılığını da anlayamıyorum.

Ha bu sözüm, kesinlikle konuyu açan arkadaşa ya da rapor oranının %40 olmasını yanlış bulan arkadaşlara değil, ama sanki daha önemli sorunlarımız var gibi.

Bir de tekrar ediyorum, eğer yanlış bir uygulama varsa düzeltilsin buna birşey dediğim yok.

speedy gonzales , herkesin ayrı bir dünya ve kendi gerçekleri ile yaşadığını unutmayın.. sizin için tek gözü görmeyen, tek ayağı olmayan engelli sayılmaz iken , sizde özrü sizden çok fazla olan için engelli sayılmazsınız.. sorunlu bireyler konusuna gelirsek , sorunlu demedim ama normal psikolojisi yoktur diyorum.. hiç kendinize sormadınız mı "neden ben " diye.. diğereleri gibi olmanın ezikliğini hiç yaşadınız mı ? halimizden o kadar memnunuz ki ; bir daha dünyaya gelsek aynı şekilde gelmek isteriz dimi.. yazdıklarım kadere isyan falan değil yanlış anlaşılmasın. hepimiz yazılmış hayatları yaşıyoruz.. dünya sınavında geçiyoruz.. bize sadece sorular biraz kazık geldi . mesele bu

pps_977 doğru söylemişsin

SpeedyGonzales
yanlış anlama ama sen koşamamanın,yolda yürürken sendeleyip düşmenin,seni gören insanların sana uzaylı yaratıkmış gibi tuhaf tuhaf şaşkın gözlerle bakmasının,otobüse binerken insanların sana acıyarak yer vermek istemesinin,gerek sosyal yaşamda gerek ise iş yaşamında sana ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasının ne demek olduğunu nasıl bir duygu olduğunu bilirmisin ?? peki ya karşına çıkabilen hayvanlığını aşamamış insanların seni aşağılayıcı küçük düşürücü laflarının (örn:yandan çarklı) nasıl bir burukluk olduğunu anlayabilirmisin?? Tüm bu zorluklarla iç içe olan bir insandan sence polyanna gibi bir psikoloji bekleyebilirmisin?

İşrw bu sebeplerden ötürü biz özellikle ortopedik engelliler ve zihinsel engelli arkadaşlarımız tüm bu olumsuzlardan bir nebze olsun kendimizi avutup buruk bir sevinç ve yaşama isteği amacı ile bizlere tanınmış olan haklardan yararlanmaya çalışıp çabalıyoruz.Fakat maalesef devlet bizlere tanıdığı hakları kahr..ankara kurulunu ve baltazar bilmecesini öne sürerek geri alıyor...sözde engelli kanunlarında kazanılmış haklardan bahsediyorlar fakat hepsi hikaye
doğuştan ort.engelliyim 2000 senesinde ilk aldığım rapor yüzde 45 idi eskiymiş dediler vergi indirimi için tamam dedik yenisini çıkartalım.al dediler sana rapor yüzde 20.. Şaka gibi nasıl olur? Dedilerki kanunlar değişti.Hani kazanılmış hakkım vardı yooook...2 sene sonra tekrar girdim heyete..sonuç yüzde 36...Ulan ben ara ara iyileşiyorum galiba ne kadar ilginç ben mi salağım yoksa iyileştiğimi anlayamıyorum ?? yok ben salak değilim devletimiz çakaaaal kanunlarıda kendi çıkarları ve lehleri doğrultusunda zırt pırt değiştirip her türlü kılıfına uyduruyorlar.Bu durumada kimse gıkını çıkartamıyor.Sürün seni ikinci sınıf insan diyorlar hastanelerde heyetlerde mahkemelerde.tutturabilen doktor,eş dost torpili arkası tanıdığı olan varsa isterse sapasağlam olsun paşa paşa raporunu alıyor.psikolojisi bozuk diye %80 deli raporu alana dahi şahit oldum.. lanet olası böyle insanlar yüzünden devlet kendine mis gibi de bahane bulup kılıfını paketliyor...

Engelli Bireylerin bu haksızlıklardan kurtulması için devletimizin en kısa sürede yeni düzenlemeler yapması gerekmektedir.Avrupa birliğine girmeye çalıştığımız bir süreçte öncelikle insanına gerekli değeri özveriyi göstermesi gerekir.
ya Baltazar formülü denen saçma sapan uygulamayı kaldırması yada uygulama üzerinde değişiklik yaparak engelli bireylerin mağduriyetini gidermelidir.
Devletimizkazanılmış haklar var ve bu kanunun arkasındayım diyebiliyorsa bunu yerine getirebilmeli ve eski raporu olup doğuştan veya kalıtsal rahatsızlığı,engeli olan bireylerden tekrar tekrar rapor isteyip üstüne oranlarını düşürüp eleme yapma derdine düşmemelidir.
Raporunda Süreklidir ibaresi olmayan bireylerin ise kişi teknik olarak kontrolden geçirilerek iyileşme olmadığına varılması sonucunda raporunun daha önce alınmış oranını korumak sureti ile süreklidir olarak tekrar düzenlenmesi gerekir (Bu sayede kazanılmış haklar gerçek manada korunmuş olur)

Arkadaşlar yazım uzun oldu biliyorum fakat tüm bunlar maalesef türkiyenin gerçekleri ve insanın kusası geliyor....saygılar

arkadaşlar benimde %30 raporum var ve bu rapor hiç bir işime yaramıyor hele hele kulağında sorun varsa hep yandın işe almıyorlar bu allahın belası özel sektör firmaları bizim gibileri hiç işe almıyor çünkü insanların kusurlarını araştırmaya bayılıyor allahsız insanlar,ya arkadaşlar yazmadığım yer kalmadı bimerede yazdım yinede bu konuyla alakalı bir kanun çıkmadı, ya adamlara anlatıyorum bu şekilde bizi işe almıyorlar diye yinede bişey yapmıyorlar ya kafayı yiyeceğim ya şuan bu ülkedeki en büyük ayrımcılık bu bence kürt meselesi falanda değil masus gündem değiştiriyorlar bence,avrupada engellilik yüzdeleri %20 lerden başlıyor ama bizim ülkemizde bir kulağın hiç duymasa bile %25 veriyorlar ,ya bide şuna hayret ediyorum bu konu hiç mecliste falan tartışılmıyor esas ayrımcılık bu işte bu konuyu düzeltsin ilk önce devlet çünkü%40'ın altındakiler insan yerine konmuyor bu ülkede ve insanlarımızın çoğu bu konudan dolayı mağdur işe falan giremiyor ve moralleri bozuk,ya engellilik oranını düşürsünler yada %40'ın altındaki kişileride istihdam etsinler yoksa bu konuyu devlet örtbas etmekle hiçbir yere varamaz.

Arkadaşlar her şey güzelde bu paylaşımları bence elimizden geldigince başka platformlara taşımak lazım burda yalnız tabirimi mazur görün geyik muhabettinden öte gitmiyor saygılar

valla ben her platformda yazıyorum sizlerde yazın bu şaçma kanun düzelene kadar,zaten fark ediyorsanız bu konuyla alakalı haberlerde falanda bahsedilmiyor yasaklamışlar herhalde hep güzel haberleri veriyorlar herşey güllük gülistanlıkmış gösteriliyor,arkadaşlar bimere devamlı bu kanunun düzeltilmesi için şikayet gönderin belki en sonunda bıkıp bu engellilik yüzdesini düşürürler veya başka bir kanun çıkarırlar bizim gibiler için, olmazsa ankarada meclis binasının önünde açlık eylemi yapalım ve bu vekillere bağıralım şaçma sapan kanunlar çıkaracağınıza bu sağlık sektöründeki insan ayrımcılığını düzeltin diye belki utanıpta düzeltirler o zaman..

hasankökmen kardeş sonuna kadar haklısın her iki kulakta işitmeden %35 veriyorlar banada yani bir nevi sağlamsın diyorlar ama şu an işsizim iş buluyorum her şey tamam ama odiometride ortaya çıkıyor herşey. böyle sistem böyle devlet olmaz olsun askerliği 6 ay yaptım elverişli değil raporu aldım o zaman engelliydimde şimdi sağlammıyım yani 2 tane evlat yetiştiriyorum. bu düzeni bu çarkı böyle döndürenleri Allahıma havale ediyorum..

arkadaşlar merhaba benimde tek gözüm görmüyor ve bende 32 oranında rapor alabiliyorum ama malesef bir işe yaramıyo devlet bizi pasif özürlü olarak görüyo işe girmek istiyosun özürlüsün çalışamazsın diyorlar devlete gidiyosun senin durumun normal diyo ee ehliyet vs almak istediğinde özürlüsün alamazsın diyorlar askerlik yapamazsın özürlüsün diyolar ee sonuç sonuç yok arkadaşlar birlik olalım bişeyler yapalım ben 1hafta önce bimere yazdım gönderdim ama umutsuzum lüffen bir imza vs gibi bişeyler yapıp meclise sesimizi duyuralım.

slm arkadaşlar bende ms hastalığı ve yaygın anksetiye bozukluğu bende ilk başda sigorta müdürlüğüne gittim 1988 ssk girişim var baktılar bana vergiden muaf oluçaksın o kağıtla bize geleçeksin dediler vergi dairesine gönderdiler belgelerle iş yerinden gerekli belgeleri aldım götürdüm verdim beni bir hastaneye gönderdi ilk raporum %35 geldi ankara %33 düşürmüş hemen istanbul il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim başka hastaneye gönderdiler ve ordanda %45 geldi il sağlık müdürlüğü 5 puan düşürmüş ve %40 vermiş şimdi ankaradan onay bekliyom bakalım ne zaman geliçek ama ben %40 raporumu kullanıyorum özürlü kimlik kartımı ve ücretsiz seyahat kartlarımı aldım kullanıyorum umarım bu yazdıklarım birilerine yardımcı olmuştur.saygılarımla

Vallahi Bunun Bir Saçmalık Olduğunu Onlarda Biliyor Ama Yetkilerini Tam Manasıyla Kullanamıyorlar.. 2 Gözü Görmeyen %100 Tek Gözü Görmeyen %20 Saçmalık Bence..

Ben bir şey soracağım tek gözüm görmüyor ve askerden çürük raporu aldım yıllar önce peki beni çürüğe çıkaran devlet neden engelli saymıyor ?

Slimer devlet kimi engelli sayıyor ki isterse iki gözünde görmesin iyi bir eğitimle körler sağlam insanlardan daha verimli olur diye bir kanun var dediğim gibi malesef tüm engelli rapor oranları çok ama çok düşürüldü Allah korusun yatalak olursan belki birşeyler olur öyle bir durumumdan Allah cümleyi korusun yoksa başka türlü hiç bir işe yaramıyor raporlar...

devlet o imkanları sağlıyor ama beni ne askere aldı ne emniyete aldı ne askeriyeye aldı hepsini geçtim fabrikalar bile almadı sen sakatsın dediler gerçekten ilahi komedi ben ve ben gibiler inanın mağdurdan da öte ..

Slimer devletin işi böyle işine gelirse engelli olursun işine gelirse engelli olursun gerçektende mağdur durumdaki engellilere zulmdeiyorlar ama elimizdenden hiçbirşey gelmiyor

Herkese hayırlı günler...

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum...

MALULEN EMEKLİLİK İLE VERGİ İNDİRİMİ HAKKI KAZANILARAK ALINAN EMEKLİLİK ARASINDA
( MALİYE ONAYLIYOR YA, 15 - 16 - 17 YILDA EMEKLİ OLUYORSUN VS ) )
FARK VAR MI ? AYNI YOLA MI ÇIKMAKTADIR ?

Arkadaşım %40 altına düşürmek Devletin işine gelmez. Neden daha fazla emekli maaşı ödeyeyim politikası bu hatta barajı %60 bile çekerlerse şaşırmam ben.

Birde yeni çıkacak olan malulen emeklilik yasası yeniden değişiyormuş, kronik hastalığı olanlar da
artık kapsama alınacakmış...

Mesela hepatit b kornik hastalık, düzelmez. O gruba giriyor mu ?

Üst Alt