Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Rapor oranı saçmalığı ne zaman son bulacak?

beyler zaten bu sokakta şuç işleyenlerin çoğu bizim gibiler, işe girmek istiyoruz almıyorlar sakat raporu almak istiyoruz vermiyorlar ,ondan sonrada bakıyoruz haberlerde millet cinnet geçirmiş adam vurmuş hırsızlık yapmış falan diyorlar biz ne yapalım devlet bizim gibilerin psikolojisini bozuyor sokağa atıyor veya evde kalmaya mahkum ediyor ,hiç birine hakkımı helal etmiyorum bu kanunu düzeltmedikleri sürece..

harun arkadaşım haklısın benimde yüzde 32 engelli raporum hiç bir işime yaramıyor iş bulamıyorum,devlet bize sahip çıkmıyor Allahtan başka bize yardım edecek kimse yok galiba,bir an önce ölsem veya kıyamet kopsada bu zulümden kurtulsam diyorum kendi kendime...

Slm

Eskiden oranlar saçma sapanmışrapor alan almış. Su ist,imaller bolca olmuş. Sonra da kalan engellilere katı oranlarbu adaletmi ? Yaşın yanında neden kuru yanıyor ?ziraat bank biri çalışıyor, arkadaşımın kardeşi. Sözde tek gözü sıkıntılı imişrapor almış% 40 ama şimdi dünya gözde tek ameliyat ile benden senden sağlam oldu ama hala özürlü statüsünde çalışıyor ? Bu nasıl iş ? Bir tanıdıkda bir kulağı sıkıntılı kalanı bi şekilde tamamlattı. % 40 etmiyordu oranı :( şimdi thy de özürlü çalışıyor görün herkesden daha sağlam ? Bu helal mi ? Bu kazanç gerçek % 40 özürlü olanların hakkı değil mi ?yeni yönetmelik yok mu ? Oranların eskiye yakın düzeltilme ihtimali yok mu? Aile bakanlığına tepki yapılamaz mı ?

alonso kardeş ben aile bakanlığı heryere gerekli yazıları yazdım ama sonuç alamadım anca çok kişiyle imza toplayıp müracat edersek sonuç alırız diye düşünüyürum

Mrb

% 40 kaldırılmaz tamam bunu anladık ama oranlar neden bu kadar katı :(bir insan oranla özürlü olmaz...ayağında palio sekeli olan, 4-5 cm kısalık olan biri yıllar önce % 40 rapor almış şimdiaynı durumda % 20 bile vermiyorlar saçma değil mi ?

benim tek gözüm görmüyo artı ileri derece ansiyete bozukluğum var buna rağmen %40 alamıyorum ama benim anlamadığım devlette pasif özürlü sayılıyoruz bu kanunu çıkaran devlet yine diyorki ehliyet vs alabilmek için herhangi bir yerinde özür olmuycak diyor bu ne yaman çelişki anlamıyorum bizden öncekiler tek gözden rapor almış halen maaş alıyorlar.

tek göz protez olanın oranı %32

Arkadaşlar tek gözü görmeyen biri engelli statüsünde sayılmıyor ve 32 oranında rapor alabiliyor. Şimdi bu AKP hükümeti çok şey yaptı diyen arkadaşlar engelliler için ; tek gözü olmayan protez kullanan kardeşlerime %40 sürekli engelli raporu versinde bende AKP gerçekden birşeyler yapıyor diyebileyim. Bu insan gözünü kaybetmiş sağlıklı insan statüsüne koyan hükümetinde kanununda, doktorunda ben ta ... koyayım. Herkes birleşsin bu konu çok canımı sıkıyor bir gözünü, uzunlarından birini kaybeden insan engellidir ve en az %40 olmalıdır engelli rapor oranı .lütfen sağ duyulu olalım ve başbakanlık iletişim ve şikayet merkezini e-mail yağmuruna tutalım rica ediyorum . Belki bir şeyler değişir.

Mrb

Bak arkadaşın tek gözü görmüyor. Sözde tek gözü görmeyen % 40 rapor alıyor
sonra ne hikmetse ameliyat ile açılıyor
şuan sağlam ama ziraat bnk engelli olarak çalışıyor
...

Levent civarında bri şubede çalışıyor, bu hak mı bu mu doğruluk ? Gerçek özürlü bu kansızların yüzünden engelli olamıyor
çünkü suistimal sonucu yaşın yanına kuruları eklemişler.
Bu tarz olup da çalışan çok , aldıkları o maaşlar imkanlar haram olsun.

Bir arkadaşım da yıllar önce istanbul da bir hastaneden " sosyal fobi" altında % 40 rapor alıp şuan denizcilik işletmelerinde
çalışıyor :) derdi neymiş ortama ayak uydurmak da zorlanıyormuş. Gidin bakın değil ortam tüm pislikleri biliyor...
2500 tl maaş alıyor, akşama kadar da altılı takip ediyor...

Neden % 40 rapor alsınlar ki, dr lar o kadar korkmuş ki :) hata yapıcam diye ödleri patlıyor
hakkı olana bile oranı veremiyorlar...

alonsa sen nerde yaşıyorsun canım benim ispanya`da mı tek göze %40 veriyorlar. TR `%32 veriliyorda . Nasıl göz ameliyatla açılacak adamın gözü alınmış insaf ya lütfen rica ediyorum olayı çarpıtmayın destek ver kardeşim destek. Bu dediğin adamlar istisna ayrı bir konu ben onları Allah`a havale ediyorum sağlıklı olupda tanıdık dr ve vekillerle engelli raporu ile devlet memuru olanları.

bundan önceki hükümetlerde aynıydı buda aynı bu işi örtbas etmeye çalışıyorlar ve hiç bir yerde gündeme getirmiyorlar,masus engelli sayısını düşük göstermeye çalışıyorlar,bide şuna dikkat ettim televizyona bu konularla alakalı devlet yetkilileri çıkıyor ve öyle programlara bir sürü mesaj attım illaki başkalarıda atmıştır hiç bu konuda bahsedilmedi hep başka konulardan bahsediyorlar masus,arkadaşlar yukarda yazdığım gibi inşallah bir an önce kıyamet koparda bu dünyada sefa süren bu insanlar toprağın yedi kat altına gömülürler.

Iron selam :)

Kardeş ezbere konuşmayı sen ne çok seviyorsunisyankar olmuşsun sen belli, yazılanı da anlamıyorsun. Tanıdık diyorum tanıdık sen değiltek gözü sorunlu diye 7-8 sene önce % 40 üzeri rapor almışsonra ziraat bnk işe giriyor. Birkaç sene sonra dünya göz de ameliyat oluyor şuan gözü % 100 olmasa da görüyor...bunlara aldıkları para yedikleri haram olsun...

Bu adamlar özürlü çalışıyorlar delirmemek elde değil, utanmasam şikayet edicemçoluk çocuğu var...sosyal fobi yalanı ile denizcilik işletmelrinde turp gibi çalışan arkadaşım var, para bol hovardalık yapıyorne hikmetse fobi mobi kalmamış...

alonso bence sen burda haksızsın iron ve benim gibiler biz genelleme olarak bizim gibileri savunuyoruz,sende diyorsunki yok komşum var sağlamda falan filanda öyle alanlar olmuş olabilir 100-200 kişi neyse bizim şuan onları düşünecek durumumuz yok sende boşuna burda konuşup bu konuyu çarptırma veya başka bir amaç için burda mesaj yazma bence, birde senin durumun baya iyiki gülücük falanda atabiliyorsun biz burda ciddi bir konuyu konuşuyoruz,bizim gibi şuan %40 altı engeli olup mağdur olan milyonlarca insan var ve iş bulamıyoruz anladınmı yani maddi gelir olarak sıfır durumdayız dibe vurduk anladınmı..

bu konu benim canımı yıllardır sıkıyor arkadaşlar ne gerekiyorsa yapalım gerekirse Ankaraya gidip açlık grevi bile yapalım benim polio sekeli önceden aldığım %40 rapor olmasa yandım çalışamamda şimdilerde ne zaman gitsem polio olduğunu görür görmez %20 yi yapıştırıyorlar halbuki 100 metre yol yürüyemeyen insanlarız ama devlete göre ENGELLİ DEĞİLİZ SAĞLAMDA DEĞİLİZ PEKİ NEYİZ BİZ UZAYLIMIYIZ artık bu soruma bir çözüm istiyorum lütfen arkadaşlar birlik olalım sesimizi duyuralım bir yerlerde toplanıp

gökhan kardeşim haklısın birde bizim insanımızda ve doktorlarda şöyle bir zihniyet var bunun eli ayağı sağlam bu engelli olmaz diye,mesela senin durumunda olan bir insan zaten devamlı iğne veya hap kullanırdırsın ama anlamıyorlar veya kalp hastası,hipertansiyon hastası olanlar devamlı hapla yaşıyorlar bunları anlatmamız lazım bu vicdansız insanlara veya kulağından ve gözünden engelli olup psikolojik olarak biten insanlar neden psikolojik olarak bitiyoruz onuda anlatayım çünkü engelli raporu çıkarmak isteriz vermezler içimizde çalışabilecek durumda olanlar var işe girmek isteriz almazlar bu nasıl bir saçmalıktır yaaa,birde işe girmek istiyoruz mesela rapor almaya gidiyoruz hastaneye o zaman neden sağlam yazmıyorsunuzda oraya utanmadan engellerimizi yazıyorsunuz,eskiden böyle bişey yoktu engelli raporun yoksa doktor muayene eder ne olursa olsun sağlam yazardı kusurlarımızı açıklamazdı ya,birde işveren benim kusurlarımı neden öğreniyor yaa bunuda anlamış değilim hani hasta doktor gizliliği bizim kusurlarımızı illa herkez bilmekmi zorunda yaa buda bir saçmalık,gökhan kardeşim dediğin gibi artık birlik olup bişeyler yapmalıyız yoksa bişey olacağı yok galibaa ya bu engelli rapor oranını düşürmeleri lazım yada işe girerken raporu falan kaldırmaları lazım yoksa biz sürünmeye devam edeceğiz böyle.

şurdan kimse cevap bile yazmıyor kardeşim bende onu anlamıyorum bu gerçek değilde oyun olsaydı kırk kişi yorum atardı buraya 10 kişi bulsam ankaraya açlık grevine kadar gidecem yeterki sesimiz duyulsun anlasınlar başımızda böyle bir sorun olduğunu

duran bey

yıllardan beri birbirimize anlatıp duruyoruz ama sonuç olmuyor daha önceleri bende maaş alıyordum bu ülkenin engelli milli takımında oynadım ve oynuyorum ama iş rapora gelince %20 oran veriyorlar oda ne engellisin nede sağlamsın bari desinler %0 ile %39 arası sağlam değil engellide değil uzaylı desinlerde bizde bilelim

beyler biz sonuna kadar haklıyız bu haksızlığı düzeltmek için herşeyi yapmamız lazım,beyler bu doktorlar ne yapmaya çalışıyor bunuda anlamış değilim rapor almaya gittiğimiz zaman bize %40'ın altında rapor veriyorlar ve bizi sağlam olarak görüyorlar madem işe girmek istediğimiz zaman neden bize sağlam raporu vermiyorlarda oraya utanmadan sıkılmadan bizim engellerimizi yazıyorlar bu nasıl bir iştir anlamış değilim arkadaşlar,gökhan kardeşim bu konulara cevap bile yazmıyorlar demişsin haklısın ama bizim gibi olan insanların çoğu bilgisayar tecrübesi olmayan insanlar ondan bu fromlara yazamıyorlar bence,bizim komşumuzun kızı var 36 yaşında akılsağlığı iyideğil raporu vardı bunun onu bile kesmişler utanmadan yaaa birde borç çıkarmışlar bu nasıl bir saçmalıktır yaa,kızın eli ayağı sağlam diye raporunu düşürmüşler bence, kızı görseniz anlarsınız ve dersiniz bunun raporunu kesenin allah belasını versin diye o kadar yani,arkadaşlar bu oran saçmalığı düzelene kadar bimeri şikayet yağmuruna tutalım ve ayrımcılığı düzeltelim..

slm arkadaşlar ne zamandır siteye girememiştim yazılardan anlaşıldığı kadarıyla durumumuz yine aynı hepimizin yine işsiz ve yine parasız durumdayız çünkü bu ülkedeki bu saçma kanun yüzünden ne engelli kadrosundan işe girebiliyoruz nede sağlam kadrosundan,bimere kaç defa şikayet yolladım bu kanunun düzeltilmesi lazım diye ve televizyondanda takip ediyorum hala bu %40 oran saçmalığıyla alakalı bir kanun çıkarılmadı,böyle %40'ın altında engelli olan çok kişi vardır ama bizim grubumuzun çoğu durumu olmayan ve bilgisayardan fazla anlamayan kişilerden olduğu için böyle ayrımcılığa uğruyoruz bence,exelans arkadaşım toplanıp ankaraya gidelim demişsin bencede iyi bir fikir çünkü televizyona falan çıkarsak anca sesimizi duyurabiliriz,çünkü bimere yollanan şikayetlerden hiç bişey çıkmıyor arıyorlar telefonla rapora itaraz edin diyorlar o kadar yaptıkları bu kadar,mesela ben dedikleri gibi yaptım itiraz ettim ama yine alamadım onun için kesin açlık grevi falan bişey yapmamız lazım bence,ahmet arkadaşım doktorlar ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum demişsin valla bende anlamıyorum işe girmek istediğimiz zaman utanmadan engellerimizi yazan doktorlar engelli raporu çıkarmak istediğimiz zamanda dansöz gibi kıvırarak bize sağlam raporu veriyorlar valla bu olanları benim aklım mantığımda almıyor arkadaşlar???

ben her zaman varım arkadaşlar bu ülkede engellilerin azımsanmayacak derecede olduğunu anlasınlar sesimizi duyurmamız lazım

Tek gözü görmeyenler bu 2006 da çıkan rapor yönetmeliğinden en çok etkilenen kısım oldu bizler sosyal hayatta ve iş hayatında ne engelli ne sağlam sayılıyoruz.

ortapediklerde aynı dostum helede polio sekeli olanlar

exelans diğer bizim gibi olanlarda gelse buraya toplanıpta bişeyler yapabiliriz bence,birde bu meclisten yeni 40 maddelik kanunlar çıkıyorya bu konuyla alakalı bişey varmı haberiniz varmı,yoksa her zamanki gibi bu konuyu bilerek gündeme getirmeyip üstünü kapatmaya devammı ettiler!!!!!

yapabilir tabi ama bir olmak lazım birlik olursak sesimizi duyurabiliriz

şişşşşşşşş:) milleti kışkırtmayın valla gaz yersiniz joplanırsınız :) oturun oturduğunuz yerde helede sen EXELANS milleti kışkırtmaktan alırlar içeri ona göre:):)

kaybedeceğimiz bişey yok biz zaten sıfır durumdayız yeterki sesimizi duyuralım

yiyeceğimizi yemişiz zaten ortadayız alsınlar içeri dışarı farketmiyor artık zaten susa susa bu hale gelmedikmi herşeye sustuğumuz için bu haldeyiz

ben bu ülkenin engelli milli takımında oynuyorum spora gelince engellisin emekliliğe hakka gelince değilsin uluslararası turnuvalarda doktorlar engelli diyorlar bizim ülkede engelli değil diyorlar yok öyle yağma çıkıp açıklasınlar

yeterki bir olalım bu ülkede engellilerin azımsanmayacak sayıda olduğunu anlasınlar

kardeş bi kurtuluş yolumuz daha var oda çok büyük bir deprem olup türkiyenin yerin dibine girmesi,yoksa iki arada bi derede sürünmeye devam edeceğiz.

Slm lar aslında bu tarz düşüncelerin varacağı nokta birlik ve konu ne olursa o birlik içersende zarar görenlerin dayanışması olur.
Sizlerin kısa süredir başladığınız bu tartışma zamanında başlattığımız sonuçsuz kalan ama gidişatın belli olduğu kısacası hükümetin bizleri gözden çıkardığı konusunu ortaya attığımızda yatersiz desteğin bugün gün yüzüne çıkmış halidir.
Yarın daha vahim sonuçlarla karşılaşacağız bugün geçerli olan şartlar defalarca yazdığım tepki dava ve kabul etmeme ve hatta hemen dava açın önerilerim yavaş yavaş taktir topluyor.
Bizlerin inkar etmediği devletimizin engelli kabulettiği zümreyiz.
Peki bizler için ne yapılıyor sorusuna devletimiz ne cevap verebilir diye ele alalım.
Ben şahsen aşağlanmadan hatta yaşım 45 olmasına rağmen reşit kabul görmemekten yakınıyorum beni ve benzeri durumdaki engelli dostlarımı başkalarına muhtaç etmenin mantığını çözemiyorum.
Bende soruyorum beni reşit kabul etmiyorasn cezai ehliyetimide reşit birey altı sayman gerekir istediğim suçu işleyeyim.
Yine beni reşit kabul etmiyor ve kendi gelirimden sorumlu tutumuyorsan ben kısa sürede zengin olduğumda benden vergi almayacağını tahaaüt et.
Kısacası bir devlet yaşayan vatandaşını yok sayamaz varsayalım öyle bir hataya düştü bizlerin engelli olmamız bu duruma müdahale edemiyecek durumda olduğumuzu göstermez hata bizlerde değil bizim varlığmızı kabul edemeyenlerde
Gerçekse bizler varız ve bunu bir şekilde düşünceler ne olursa olsun ispat ederiz.
Ve edelim.
Ve hata eylem ve hata bizi yok sayanları yani bizleri insan yerine koymayanları bizde insan yerine koymayarak bunu bir şekilde vucuda geçirelim.
Ben sen o bizler yapamayız edemeyiz veya bizim adımıza bişeyler yapılsın diye beklersek alacağımız sonuç budur yani sesiz kalmanın bedeli bunu yaşadık bir adım
dahi geri deriye dönmediler onca itiramıza rağmen fakat sizn tepkileriniz baya bir fikir anlamıda olsa dahi güç birliğine etki sağlar.
İnş bize yapılamaya hatta yapılanlara karşı güce sahip olacak etkinliğe sahip olcak gücün farkına varırız.

böyle saçma kanun olmaz engelli raporu almaya çalıştım%30 verdiler alamadım,devlete göre biz sağlamız güyaaa,işe girmeye çalışıyoruz işe almıyorlar engellerimizden dolayı bu nasıl saçmalıktır yaaa,sigortamız olmadığından ne muayene olabiyoruz nede hiç bir sosyal haktanda yararlanamıyoruz iki arada bir derede sürünüyoruz,bu kanunu düzeltmez bunlar anca dediğim gibi çok büyük bir deprem olurda türkiye yerin dibine batarsa o zaman kurtuluruz...

Üst Alt