Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Rapor oranı saçmalığı ne zaman son bulacak?

devlete göre sağlamda değilsin dostum yani ne sağlamsın nede engellisin

kimler engelli kimler sağlam ya arada kalanlar

sayın site üyeleri sağlam ve engelli diye ikye bölünmüşüz,üçüncüye bir isim bulalım,bu üçüncüler üç derece zor durumda,%40 ve üzeri engelli sayılıyor,altındakilere ne isim veriliyor,şimdi bu Avrupa uyum yasası insanları üçemi böldü,yoksa birşeyler yanlışmı anlaşılyor,bir ayağından,veya bir gözünden,yada bir kolundan engeli olanlar bundan böyle %40ın altındamı alacaklar,eski adamlar şöyle söylerdi yarım adam,yarım demek 100ün yarısı 50li demek,bir elin veya bir gözün yoksa yarımsın demektir,lütfen haklının destekçisi olalım,verdiğmiz hakları geri almayalım,ülkemin kalkınması içnde engellilerin gücünün yettiği her şeyi yapacağından eminim,şunu herkes bilsin,hiç kimse engelli olmayı istemez,bu allahın takdiri ve birimizi diğerimizle imtihan dünyasıdır,

Bende yazdiginiz gibi ayni sorunlari yasiyorum ise basvuru yapiyorsun engelli raporu istiyorlar engellli raporum var ama %32 oraninda oldugunu soyledigimde malesef diyorlar yani engelli raporumuz yok diye ise almiyorlar ama saglam sayipta ise almiyorlar. Ben isverenlere de az da olsa hak veriyorum benim sag gozum tamamen gormuyor bir cisimin goz bebegini parcalamasi sonucu kaybettim ve gorme ihtimalide hic yok kumas uzerine bir fabrikada calisiyorum suan kimyasalin tozun icinde iki gozu saglam bir insan ayni kosullarda is gorebilir mi ki. Ne yazik ki % 40 rapor alamadigim icin bu zor sartlarda burada calismaya devam ediyorum. Anlamakta gucluk çekiyorum askerlikten muaf edilen polislik vb sinavlara saglik sartlarindan dolayi kabul edilemeyen bizler rapora gelince nasil saglam sayilabiliyoruz.

Kardeslerim biz bu isin pesini birakmicaz haksizla dur dicez imza kampanyasi baslatacagiz meclise gonderecez bekleyin biraz tskip edin bizi

Eli klavye tutan herkes vekil bunnur hanimin twetine yazsin

Sesimizi duyuralim yillardir hu durumun verdigi zorlulugu yasiyoruz nasil uygun gorulurse biz oyleyiz bazen sakat bazen saglamiz boyle bir dunya var mi beyaz beyazdir ona gidip siyah diyebilir misin. Sakatsin deyip bazi şeyler de kisitlama yapiyorsun hakkimiz olanida almaliyiz

Nostradamus
öncelikle çok çok geçmiş olsun kesinlikle katılıyorum size baltazar formülü saçmalığı var bi de bu kişinin iyileşme ihtimali yoksa niye süreli rapor veriyorsun o da bana saçma geliyor gerçi belki bilmediğim bişe vardır.

hasankokmen

evet çoğu yerde haklısınız ama birde şöyle düşününce duraksadım.

şimdi sınır %40..%40 altında engel oranınız varsa hiçbir haktan yararlanamıyorsunuz.
ama şimdi bir sınır olmalı..eğer hiç sınır olmasa %1 , % 2 veya normal yaşantısını hiçbir şekilde engellemeyen bir özüre veya orana sahip olan biride , eğer bir sınır belirlenmemiş olsa idi bütün haklardan yararlanmak isterdi..örneğin %5 oran ile erken emeklilik,engelli iş olanakları vergi indirimi v.s v.s....yani bir sınır olmalı..ama tabi bu sınır %40 altında engelli olan arkadaşların da haklarını yok saymamalı..ne bileyim daha düzgün ve doğru bir düzenleme yapılmalı..herkes belirli ölçütlerde her haktan yararlanmalı..oranı %40 olan farklı yararlansın %35 olan farklı yararlansın..bir kademe sistemi gibi bir şey.

aslında % oranlarını daha adil bir şekilde verilse daha mantıklı olur. çam yarması gibi sapasağlam sadece parmağı yok diye adama %40 raporu verilmesi ne kadar saçmaysa gerçekten engelli olana da %20 verilmesi o kadar saçma

orpadedik engelli raporu düşürülmüş bir sürü arkadasımız var ..ortapedik sakatlar derneği uyuyormu ? engelli kadrosunda çalışanların vergi indirimi bahanesiyle rapor oranları düşürülüyor bu haksızlığa dur dicez inşallah ..imza kampanyasını başlatacagız ..sizden ricam engelli ve bizi mecliste temsil eden vekillerimize bu konuyu tweetlar ulaştırmanız..inşallah allahın izni ile başarılı olacagız ..

ARKADASLAR İMZA KAMPANYASINI BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIZ HERKESTEN RİCAM LİNKE GİRİP İMZASINI VERSİN

ALLAH YOLUMUZU ACIK ETSİN

kardeş eline sağlık imza kampanyası başlatmıssın ama arkadaşlar duyarsız imza atan yok bu başlığı gündemde tutalım

Biladerim elinden ne geliyorsa yap facede paylas twetirda paylas ...inan haksiz ve magdur olan cok arkadas var..benim icin degil butun rapor magduru icin yaptik imza kampanyasini

9. kişi olarak imzamı attım. İnşallah sesinizi duyarlar..

işkur engelli ilanlarında hep temizlikçi beden işçisi arıyor...nerde kötü iş engelleileri öyle görüyorlar bende buna karşıyım ve %40 raporunuz olsa bile iş bulmak zor...

40% engelli olarak size destek veriyorum.Devletin engelliler konusunda daha çok sınıflandırma yapması lazım mağduriyeti azaltmak için.

Bende en azindan engelli olan tum kardeşlerimizi kademeli olarak da olsa engelli sayilmasi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü diger durumda ne aakar ne de saglam sayilmaktayiz ortada kaliyoruz ve bunun verdigi zorlugu yasiyoruz. Diger taraftan % 40 raporu olup is bulma sıkıntısı ceken kardeşlerimizde oldugu dogru ama ben sunu dusunuyorum en azindaan %40 raporunuz var ve ekpss ye girip bir umut kamuya atabiliyorsunuz ya bizim gibiler ortada kalip hicbirsey yapamiyoruz 1 milyon kusur insanla normal kpss de mücadele etmek zorundayiz.

imza kampanyasına bende katıldım fakat çok az katılım var:(

benm raporum düşmedi yükseldi ama yine de yapılan haksızlığı görmezden gelmeme engel değil bu oyumu verdim ama daha çok kişinin bunu görmesi lazım

Üst Alt