Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Rapor oranı saçmalığı ne zaman son bulacak?

hasan bey normalde engellilik oranı %45 idi. sonra dediler ki %44 olanların hali ne olçak devlet denetime aldı %42 de karar kılındı aynı şekilde baktılar ki %41 olan ağır engellilerde var raporu %40 a kararlaştırıldı. sizin düşüncenize sonsuz saygım var fakat itici bir fikir bu o zaman devlet %1 ile %100 olanlara rapor vermesi lazım veya engelli rapor denen sistemi ortadan kaldırması lazım buda demektirki engelliler gele sokakta direniyor demek olaçak %40 ideal bence fakat rapor verilirken hakkı ile verilmemesine kızıyoruz biz.

Oyle diyorsun kardesim ama askerlikten muaf tutulup, emniyet vb sinavlara basvuru yapma hakki bile olmayan insanlar engelli sayilirken bize soruyorlar mi sen askere gitmek istiyor musun veya sen polis olmak istiyor musun diye.askeri veya emniyet hizmetlerinde hic mi geri hizmet birimi yok. bu birimlerde değerlendiremezler mi % 40 rapor vermeyip engelli olarak kabul etmedikleri bizleri. Ama ne engelli sayacaksin nede saglam boyle bir adalet varmi. Kimse bana bu ulkede engellilere adaletli davranildigini savunmasin.

Malesef ki cok duyarsiz bir toplumuz yuzbinlerce insanin hayatini etkileyecek önemli bir konu icin bile destek görmüyoruz yazik ya gercekten...

aaaa ne kadar az destek veren var kötü niyetlilerin olduğunu düşünmeye başlayacağım. o kadar insan oranım düştü falan diye yakınmasın o zaman ya da oran düşmese(mesela benm yükseldi) bile bir imza ne kadar zor. bencillik yapmaya gerek yok

sedatgedik

merhaba

ben ve benim gibi polio sekeli hastaları var dizimizi tutmadan yürüyemiyoruz toplasan 100 metre yol yürüyemiyoruz 2 el ile asla birşey taşıyamıyoruz ve ben araba için ehliyet için engelli kimliği için başvurup %40 alırken vergi indirimi için başvurduğumda %19 alıyorum ne engelliyim nede sağlam bunlara ne diyeceksin günahımız nedir bizim daha 7.ayda maaşımız kümüllatif toplama girip vergi kesiliyor benim hakkım olanı neden vermiyor devlet bu Ülkenin milli takımında oynuyorum ama engelli olarak rapora geldiği zaman ne olduğun belli değil

Kardesim mrb bu linki facende ve sms olarak arkadaslarinla paylasa bilirmisin

Bu konu derinlerde kalmış.Bence çok önemli bir konu bu. Arkadaşım yüzde 35 rapor alıyor devlet nezdinde sapasağlam bir konumda sayılıyor.Halbuki öle değil.Engeli var bariz olarak. Ama sırf yüzde 40 olmadı diye hiç bir haktan faydalanamıyor. Bu saçmalıktır.

Adam olaki yüzde 39 aldı diyelim. Kahrından kafasını taşlara vursa azdır yani.Bir puanla hakkını kaybedermi insan. Bence bu konuda birlik halinde hareket edip ses getirmek lazım. Yüzde 30 a çekilmesi yada,kademeli engellilik gibi çözümler getirilmesi gerekir. Siyasilere bunu ulaştırmanın yollarını denemek lazım derim.

Ufukalp

evet %38 yapıyor benim anlamadığım sürekli olarak vergi indirimi alan bir kişi emekli olduktan sonra neden kontrole çağrılıyor? mantığım almıyor

İron
Devletin basiretsizliğinden başka bir şey değil.
Kendi memurunu denetlemeyi beceremeyen devlet bütün hıncını engelliden alıyor.
Diyelim 2015 de falan hastanede bir rapor yolsuzluğu tespit edildi, o yıl o hastaneden alınmış raporla emekli olan kim varsa hadi kontrole...
Diyelim 2012 de falan sigorta müdürlüğünde bir yolsuzluk tespit edildi, o yıl o müdürlükten erken emekli edilen kim varsa hadi kontrole...
Bu ne ya hu..!!!
Doktorunuza, memurunuza mukayyet olun, sizin otorite yetersizliğinizin cezasını engelliler mi çekecek ?
Hayatı iş, rapor, vergi indirimi vs. derken ordan oraya koşturmaca ile geçen engelli, emekli olunca bari bir oohhh diyemeyecek mi, sizin basiretsizliğiniz yüzünden ömrünün son zamanlarını da diken üstünde mi geçirecek ?
Yeter vallahi, gerçekten yeter..!!!

vergi indirimini Ankara onaylıyor yani devletin kendi kurumu ben şimdi %41 olarak sürekli vergi indirimi almışım emekli olmama 11 ay kalmış 11 ay sonra emekli olduğumda sgk beni 1 sene sonra kontrol muayenesi adı altında çağıramaz saçma

15 sene önce çok eski ve köklü bir fakülteden balthazard formülüne göre %42.2 oranında engelli raporu aldım. 2018'de yine üniversite hastanesinden % 44 oranında raporumu 2 sene süreli aldım. Şimdi ise Bursa şehir hastanesi bana % 37 oranında rapor verdi. Diyeceklerim bu kadar!!!

Üst Alt