Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?

turkerbektas

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Benim aracımin suresi ocak ayinda doluyor ve degistirmeyi dusunuyorum satis yaparken nasil islemler yapacam.baslangic ve izlenecek yol nasil

Tertibat yoksa direk noterden satış yapabilirsiniz.

Ruhsatı değiştirtmeniz gerekiyor. Tertibat varsa , tertibat sökülüp, proje çizdirtilip tekrar muayeneye gideceksiniz. Sonra noterden satabilirsiniz.

satalı 2 sene oldu değişmediyse hala ben şu şekilde sattım. bir notere gittim baya birşeyler saydı üstteki master arkadaşın saydıkları gibi. arabayı alacak adam başka ilden gelmişti o gün geri dönmesi gerekiyordu, zaten o işlemleri istanbul da 1 günde halletmek imkansızdı. ilçede büyük bir noter vardı oraya gittim direkt işleme başladılar attım imzayı sattım gitti hepsi bu kadar.

ne tertibat söktürdüm nede proje çizdirdim. normal kişiye (engelli olmayan) sattığım için alan kişide yeni ruhsat çıkarıp plaka değişeceği için araçta da büyük tadilat olmadığı için alıcı trafikle halletmiştir işi öyle düşünüyorum.

Araç 5 yılını doldurduysa satış için herhangi bir sorun yok demektir Aracınıza satış fiyatı belirlemediyseniz aparat söküm ücretini de eklemeniz sizin avantajınıza olur Siz trafikten tescilini onaylattırın gerisini noter hallediyor aparat söküm işlemleri üçreti için alıcı kişiyle anlaştıysanız (proje ve tsk ücreti 800 tl siz yinede bir fiyat araştırması yaparsınız) alıcı isterse daha sonra belirtilen süreç içerisinde aparatını söktürür.

Direk noterde satış yapabilirsiniz. Tertibat olsa bile satış yapılır. Alan kişi proje cizdirip söker. Boşuna masraf etmeyin. Bizzat ben öyle satış yaptim.

5 Yıl dolduğu takdirde hiç bir işlem yapmadan noter'den direk satış yapabilirsiniz. Sonrasında araçta tertibat var ise siz ya da aracı alan kişi tertibat iptal projesi çizdirip sonrasında TSE arac götürülmelidir. Muayene'ye artık gerek yoktur. TSE'den alınan belgeler ile emniyet'ten ruhsat değiştirilir. 3 ay önce bu işlemler ile aracımın satışını gerçekleştirdim.

ben bugün satış yaptım..araç tertibatsızdı..önce notere gittim ama orda hak mahrumiyeti var diye beni vergi dairesine gönderdi ..vergi dairesi biz artık karışmıyoruz dediler onlarda trafik tescile gönderdi...iş bilmez bir sürü adam ..ordan buraya git gel..neyse araç satmadan önce direk trafik tescile gidip hak mahrumiyetini kaldırıyorsunuz..yanınızda veraset intikal yazısı bulunsun..dosya incelenip hak mahrumiyetini kaldırıyorlar..sonra notere gidebilirisiniz ve işlem bitiyor..

Araç satış işlemlerimizi noterden yapabilir miyiz?

Hayırlı günler,

2010 yılında 2010 model olarak almış olduğu (ötv siz) aracı olan biri, bugün itibariyle engeli olmayan birine aracını satmak isterse, Trafik Müdürlüğünden araç satış işlemleri Noterlere devredildiğinden, nasıl bir işleme tabi olacaktır.

Bir kaç noterle yapılan görüşmede farklı cevaplar verildi. Konu hakkında bilgisi olan ya da bugünlerde araç satışı yapan var ise, paylaşabilir mi

demiryolcu

Özel bir şeye ihtiyaç yok ki. Sıradan bir araç satış işlemi olacak. Noter ekranında araç üzerinde kısıtlama olmadığı görülür zaten

5 yılı dolan tertıbatsız arac noterde cekme belgelı gozukuyormus yenı duzenlemede

5 yili dolan tertibatsiz arac satisi yaparken.noterler yeni ekranda tertibatli tertibatsuz goremuyorlar.. cekme belgeli gozukuyor satista tekrar vize ve muayena isteniyor..

sistem tum turkiyede garip bir hal almis.. sadece notere gitt satis olmuyor .cekme belgeli gozukuyor sonra vize muayena..sacma sapan busey olmus kimse alann ugrasmak istemiyor..

ondan kendi yzerime satis yapip bussuru masraf sonra satcam..Kisacasii 5 yil doldu tertibatsiz bir aracta musteri buldun notere gittimm..olmuyor noter satisi yapiyor ama cekme belgeli araba statusunde yapiyor.. alan adam tekrar vize filan oyle trafik e gidiyor.. kimse bunla ugrasmak istemiyor.. butun turkiye noterlerinu aradim hepside bunu dediiiiii...lanet ettim kendi uzerime alip satcam

bu konu çok saçma olmuş. insanlar birde gidip onlarlamı uğraşacak emniyetten düzeltmenin bir yolu olmalı gidip görüştünüzmü? tüm engelli araçlarında bu olacak ise bimere felan yazıp düzeltilmesini isteyelim.

2017 Nisan ayında sattım Trafik tescile gidilip 5 yılı doldu üzerindeki şerhi kaldırın diye bir dilekçe vermek gerekiyor. Noterin ekranında şerh görünüyor çünkü, Ancak trafik tescil işlemleri artık noterden yapıldığına göre direk Notere gitmek yeterli olabilirmi onu bu yıl satanlar yanıtlasa daha iyi

Her sey yukarida yazdigim gibi butun turkiyenin noterlerinde satis yaparken cekme plakali gozukuyor tertibatli tertibatsiz farketmiyor..plakayi teslim ediyorsunuz tabi araba cekiciyle tuvturke gidecek yada kacak yolla..ondan sonra muayena sonra trafik tescil..bu sekilde kimse almiyor.bende kendi uzerime alip bu islerle ben ugrasip satacam.bu hafta.

Merhaba bu sorunla bende karşılaştım bugün. Engelli araçları çekme belgeli gözüküyor hep. Noterdekiler sorun sistemden ötürü diyor, keza emniyette aynı sisteme atıyor bu sorunu. Sırf bu işlerle uğraşmamak için satıştan vazgeçtim. Sistem düzelene kadar bekleyeceğim. Sanırım tek çare bimere yazmak, başka fikri olan var mı acaba

benim aracı satmama yaklaşık 2 ay var ama bende bugün bimere yazacağım. yakında böyle bir sıkıntı ile karşılaşmak istemeyenlerde bimere yazsın bence

Ben yazdim bimere..noterler birligi ve emniyet trafik tescil daire baskanligina..noterler adalet bakanligina trafik icisleri bakanligina bagli ona gore yazin

Bende yazdım bimere, umarım kısa zamanda dönüş yaparlar

Bende aynı şeyleri tertibatsiz aracim icin dün yaşadım. Alıcıyla notere gittik. Trafikten satılamaz şerhini kaldırmıştım. Noter alıcının önüne bir taahhüt koydu. Arabanın çekilerek tuvturk e götürülmesi gerektiğini söyledi. Plaka tescil çok işiniz var daha deyince. Alıcı almaktan vazgeçti.

arkadaşlar ben arabamı geçen günlerde sattım
bu tip tertibatlı araçları satmak bilgi gerektiriyor eğer bilgi sahibiyseniz çok kolay satabilirsiniz.
5 yılını doldurmuş araç için bir makine mühendisine 500 tl karşılığında söküm projesi hazırlatıyorsunuz. mühendisin size verdiği evrağı trafik tescile götürüp 120 tl karşılığında yeni ruhsat çıkarıyorsunuz hazır trafiğe gitmişken vergi dairesinin rehininide 1 dakikada kaldırıyorsunuz hepsi bu kadar

bu arada noterde çekmeli satış görünmesinin sebebi ruhsatın yenelenmemesinden kaynaklıdır yani ruhsatı trafik tescilde yenilemeden notere gitmeyin.

@ergün32

bu durumda tertibatlı olmayan sadece otamatik vitesli olanlar için mühendise gitmeye gerek yok sadece vergi dairesinden 5 yıl dolduğuna dair yazıyı alıp emniyetten rehini kaldırıp yine aynı yerde ruhsatı yeniliyoruz. doğrumu anladım ?

evet tertibat yoksa trafikten vergi dairesinin koyduğu rehini kaldırıp direk satış yapılabilir.

Tertibatı söktürüp ruhsatı değiştirdiğimizde, eski ruhsatta yazan engelli aracı siliniyor, normal araca dönüşüyor değil mi?

turkerbektas;
vergi dairesinden yazı alıyorsunuz onu emniyete götürüp satış yasağını kaldırıyorsunuz ve noterden satış

Bugun noterdeydim.arac tertibatsiz 9 yasimdaki kizima ait.Noterin satış ekranında trafikten cekmeli cikiyor. Ozellikle sordum. Tertibatli tertibatsiz artik herkes icin trafikten cekmeli gorunuyor.

Cozum: trafik tescildeki dangalaklara, tertibatsiz olan aracınızın bir daha tuvturkte tertibatı nın olmadığını ispatlamanin anlamsız ve gereksiz olduğunu anlatırsanız. Oracıkta hemen memur hallediyor. Yoksa bi zahmet tuvturk.

merhaba bu sıkıntılar hangi ilde oldu acaba? yada sıkıntı olmayan il hangisidir?

10 Ekim 2018 de araç satışı yaptım İstanbulda. Ruhsatta el tertibatı vardır. H sınıfı ehliyetli kullanabilir. 5 yıl ötv ödenmeden satılamaz şerhleri vardı. 5 yıl dolunca satışa karar verdim. Aşama aşama anlatıyorum.
1. Proje yazıldı, faturalandı ve aparat söküldü. 15 dakika
2. Yazılan proje ve aparat söküm faturası ile TSE Araç Kontrol Merkezine gittim. Orada bir belge hazırlandı. 5 dakika
3. Emniyette trafik tescile gittim. Dilekçe yazdım. Şerhleri kaldırdı. (Gereksiz diyenler oldu).Polis memuru konuya çok hakim değildi. Bilenlere sorduğu için 20 dakika aslında 1 dakika.
4. Notere gittim. Normal araç satışı gibi satış yaptım. 10 dakika

8 ekim'de bende tertibatlı aracı sattım.malatya 5.noterde işlemlerim
1-makina mühendisine 650 tl verdim.proje-söküm ve faturası-tse kontrol dosyasını hazırladı.
2-benim muayene süresi dolduğu için 2 adet ek-1 belgesi ekledim dosyaya tüvtürkden muayene için randevu aldım.dikkat edin randevusuz gitmeyin öncelikli diyorlar ama randevu yoksa yapmıyorlar.(muayene süresi dolmadıysa yapmayın)
3-dosyayla direk notere gidin emniyete gerek yok.şahin arkadaşımız direk sattım demiş ama önce normal araç ruhsatı çıkarıyorlar.135 tl sonra alıcıya satışını yapıyorlar.normal satışta 185 tl ben dedim zaten satıyorum 1 dakika için yeni ruhsata gerek yok dedim prosedür tamamlamadan sistemde satış yapılamadığı söylendi.gerçektende gözümün önünde uğraştılar olmadı.

Üst Alt