Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?

Annemin adına almış olduğumuz engelli aracımızın satışını maalesef şuan yapamiyoruz. Mahkeme kararı gerekiyor ve ödemenin de engelli bireyin hesabına blokede kalacağını ancak adına birşey alınırsa kullanılabileceğini söylüyor.

Annem 8 yıldır yatalak ve aynı zaman da ev hanımı idi. Sigorta girişi dahi yok. Demek ki araç benim maddi desteğim ile alındı ve vasisi de benim. Ama mahkeme bunu gözardi ediyor net bir şekilde. Engelli bireyi korumaya yönelik değil tamam mağduriyet oluşturmak için yapılan bir uygulama.

Konu hakkında sorun ile karşılaşıp çözüme ulaşan olursa lütfen buradan bildirsin. Bende de gelişme olursa bildireceğim.

10 yıl önce aldığım arabayı satmayı düşünüyorum. Muayene kalktı diye bir yorum okumuştum yorumu bulamıyorum.

Aparatı söktürüp proje çizdiriyoruz, TSE'ye başvuruyoruz peki sonrası için muayene ve vergi dairesine gidilmesi hala gerekiyor mu?

Direk noterden satışı yapabiliyor muyuz?

Bir değişiklik var mı prosedür hakkında?

--

Ruhsatta benden başkasının kullanamayacağı yazıyor, alıcı bu söküm işlemlerini kendisi yapmak isterse noterden direk satış işlemi yapabilir miyiz?

Son düzenleme:
2019 kasımda aldığım aracı 5 yıl dolmadan satsam. Tekrar hemen araç alabilir miyim. 2024 kasımı mı bekleyeceğim. Yoksa 2023+5 2028 kasım mı mı bekleyeceğim.

selo46 5 yıl dolmadan satmak istersen ödemediğin ÖTV'yi ödemen gerekiyor. 5 yıl dolunca satıp yeni araç alabilirsin.

şu anda 2024 kasımda doluyor 5 yıl. Erken satsam 1 yıl 2024 kasımda alabilir miyim. yoksa 2028 mi bekleyeceğim.

selo46 2024 kasım ayında dolacak o zaman satabilirsin, erken satmak istersen en başta ödemediğin ÖTV'yi ödemen gerekecek.

Üst Alt