Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?

Sedat Yıldırım

Sedat, bende aracımı satacağım. İşlemler için İstanbul'da ilk olarak nereye başvuracağım? Tertibatı kim nerede söküyor? Aracıma müşteri bulduğum zaman bu yazdıklarını 1-2 gün içinde halledebilirmiyim, yoksa önce bu işlemleri halledip mi satışa çıkarayım?

Eski raporunuzda ne yazıyordu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yeni aracınız
hayırlı olsun tertibat sökme satma
işlemleri kac gün sürüyo benim raporum 2016 tarihli acıklama kısmında SAKATLIĞI HAKKINDA+ÖTV yazıyor bu raporun üstüne ötv siz arac aldım sizce tekrardan bu raporlan alabilirmiyim dün maliye ye gittim sisteme baktı tekrardan bu raporlan alabilirsiniz dediler başında saldı gibi oldu sizce doğruyumu söyledi

Sedat Yıldırım

yeni rapor almak için sil baştan mı oluyo raporu nasıl aldınız baş vuru muayene heyet vs vaktiniz varsa anlatabilirmisiniz

Sedat Yıldırım hayırlı olsun, sanırım İst da yaşıyorsunuz hangi hastaneden aldınız raporunuzu?

Ayrıca ehliyet değişimi İçin raporu özel hastaneden alan var mı?

Arkadaslar 2016 yilinda vasisi oldugum ananem adina arac aldim 4.5 yildir kullaniyoruz.bugun satis prosudurunu ogrenmek icin birkac siteye baktim ki satmak almaktan zor.ananem kucuk oranda demans hastasi mahkeme vasi atamasiyla aldim araci.yakin zamanda zihinsel engelli aracini satan oldu mu?bu isin hic mi kolayi yok?en son ihtimal aracin otv sini odesek mahkemeyle ugrasmadan satabilirmiyiz?

Sedat Yıldırım

detaylı anlattığınız için tşk ederim yeni rapor cıkartsam eski raporda ki oranları etkiler mi mevcut raporum ağır ibareli

5 yılı dolan araç nasıl satılır?

Herkese merhabalar
Temmuz 2021 de Aracımın 5 yılı Dolmuş Olacak satış işlemleri nasıl yapılır ? e-devlet'ten baktığımda hak mahrumiyeti Yazısı Çıkıyor 5 Yıl dolunca kendimi kalkacak uyoksa Kendimiz mi Başvuracağız eğer kendimiz başvuracak Nasıl Ve nereye ?
Cevaplarınız için şimdiden Teşekkür ederim.

[FONT=sans-serif]5 Yılı dolan aracınızı hiç bir işlem yapmadan noter'den direk satış yapabilirsiniz. Araçta tertibat var ise siz ya da aracı alan kişi tertibat iptal projesi çizdirip sonrasında TSE'ye araç götürülmelidir. TSE'den alınan belgeler ile emniyet'ten ruhsat değiştirilir. [/FONT]

Life

Aynen öyle yaptım direk satış yaptim alan kişi tertibatı söktü projeyle filan uğraştı

Life

Aracım da Tertibat Vs yok.
Otomatik vites araç
5 yılı dolunca E -Devlet te Gözüken Hak mahrumiyeti yazısı kendimi kalkacak ?

2 sene önce ben emniyetten almıştım hak mahrumıyet yazısını ,daha önce ümraniye vergi dairesindeki nakil vasıtalar ilgileniyordu emniyet vermeye başladı ama 2 senedir değişiklil yoksa emniyete gidip alabilirsiniz

Ümito 2 sene önce noter şerhin kalktığına dair yazı istiyordu bunuda emniyet veriyor,şuanda nasıl bilmiyorum 2 sene önceki durumdan bahsettim .emniyete gidip evrağı almakta bi sıkıntı yok ama ben olsam notere gidip sorarım gerek varmı diye satışı onlar yapıyor sonuçta.

Ümito Aracı satmadan önce trafik tescile gidip kaldırtıyorsunuz

Selam, benimde aracım Nisan 2021 de 5 senesi doluyor, Allah nasip ederse satıp 0 ını almak istiyoruz. Satış yaptıktan sonra bu işlemler ne kadar tutuyor acaba ? normal satacağım fiyattan ne kadar indirim yapayım alacak kişi uğraşsın istiyorum bu işlerle ?

Engelli araç satışında izlenecek yol nelerdir.

Arkadaşlar Merhaba;
Bu ay sonu itibari ile engelli aracımın 5 yıllık süresi dolmaktadır. Aracımı satış aşamasında ne gibi işlemler yapmam gerekiyor. Daha önce bu işlemleri yapmış arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...

tescil ve ruhsal işleri noterde diye biliyorum ben.

eğer araçta özel tertibat var ise özel tertibat sökümü için plan ve proje çizdirilir ve tertibat sökülür.terkrardan muyayene gerek yok.tse nin verdiği belgelerle birlikte notere gidip normal satış yapılır.noterde bir sorun çıkarsa,noter de noterler birliğinden görüş ister.
Life

trafik tescil değil artık noterde işlemler yapılıyor.

Engelliler adına alınan ÖTV (özel tüketim vergisi) indirimli otomobilin
satışını 3 ana başlık altında inceleyeceğiz.
1- Özel Tertibatlı engelli aracının başka bir engelliye satışı
2- Özel Donanımı olmayan bir aracın başka bir engelliye satışı
3- Özel donanımlı veya değil ÖTV indirimli alınan aracın engelsiz bir
kişiye satış
Sırasıyla yukarda yazılan 3 maddeyi ve araç alım satımında izlenecek
yolları yazalım.
1- Özel tertibatlı engelli otomobilin başka bir engelliye satışı devri
Aracın ÖTV indirimli olarak alındığını varsayarak yazıyorum. Bilindiği
üzere ÖTV indirimli alınan araçların 5 yılı dolmadan satışının yapılması
halinde aracı alırken ödenmeyen ÖTV indirimi aracın 5 yıldan önce satılması
halinde ödenmeyen ÖTV’nin ödenmesi gerekmektedir. Bunun tek istisnası
“alınan ÖTV indirimli arabanın ÖTV muafiyetinden yararlanma hakkına
sahip başka bir engelliye satışıdır.”
Önemli uyarı örnek açıklama: 2014 Yılında alınan ötv indirimli ve özel
donanımlı bir aracın başka bir engelliye satışında aracı satan kişi aracı alırken
ödemediği ötv yi ödemez ancak yeni bir vergi istisnasız otomobil alabilmesi
için 5 yılı beklemesi gerekmektedir.
Özel tertibatlı aracın satışında gereken belgeler ise şu şekilde sıralanabilir
1- Aracı alacak engelli kişinin H sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç
kullanır ibareli sağlık kurulu raporu olması gerekmekte.

yani satış ve tescil işlemleri emniyette değil noterde yapılmaktadır.

Güncel engelli aracı satışı yapan cevap verir ise sevinirim...

5 yıl süresi dolan aracın satışı

arkadaşlar aracım 1 ay sonra 5 yılı doluyor satışında izlenecek yol nelerdir tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim

aracınızda tertibat var mıdır?eğer var ise tertibat söküm projesi çizdireceksiniz sonra noter.yok ise direk noterden satış yapasınız.

Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. 2016 yılında anneannem adına %90 rapor ile araç aldım vasi kararı ile. Zamanı yakında dolacağı için satış yapacağım. Anneannem kısıtlı bu arada bu aracın satışını nasıl yapabilirim. Birde zamanında parası tarafımca ödenerek alındı ancak diğer mirasçı herhangi bir vefat durumunda biraz sorun çıkaracak gibi duruyor. Alırken sorun yok tarzı konuştuğu halde. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum cevapları için.

birşeyi merak ediyorum. aracımdaki tertibatı söktürüp yeni aracıma takabilirmiyim ? yoksa her araç için ayrı tertibat mı gerekli ?

Peki ÖTV muafiyeti ile alınan aracın satmak isteğimizde şu an 4 sene var 4 yıllık üzerinden mi hesaplanir yani her sene farklı mi olur ödenecek tutar birde ben alırken yüzde elli idi şimdi yüzde 80 oldu neye göre hesaplancak bu satmayı düşünüyorum çünkü yardımcı olur musunuz lutfen

Üst Alt