Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?

Merhabalar , aracimi alali 4.5 sene oldu ve sağ ayağımdaki kisalik sebebi ile gaz pedalina bir aparat takildi . Simdi ben 5 yili dolunca bu aracimi normal bir şahısa normal bir araç gibi satabiliyormuyum ? İnternette gezerken bir sitede artik kanunun degistigini ve 5 yil dolmus olsa bile sadece engelliden engelliye satisi yapilabilecegine dair bir yazi okudum . Bu aracin aparatini sokturerek normal bir kisiye satisi oluyormu engel oranim %47 ydi bu arada onunda bilgisini vereyim . Yardimci olan herkeze simdiden cok tesekkurler.

TertibatsIz bir engelli aracını, 5 yıl dolunca direk satışa hazır olur mu ?

Merhabalar
Bende engelli birinden 5 yılı dolmuş otomatik vites bir aracı alma durumundayım. Bütün mesajları okudum ve anladığım kadarıyla şu an noterden direk alabiliyoruz sanırım değil mi?
Birde bu ay malum temmuz mtv’si var. Acaba aracı satın alırsam mtv borcu çıkar mı?

Mami Junior

ben bu kısmı anlamadım 5 yıl doluyor normalde neden 1 sene daha bekletiliyormuş?

Peki tertibatlı araç için tertibat sökülmeden satış olmuyor sanırım değil mi? Sökümden sonra proje falan durumu olması şart mı artık?

merb. ben tertibatçı ile görüştüm 650tl ücret ödedim tertibatı söküp proje ile beraber tse ye gittik orada aracı kontrol ettiler daha sonra notere gidip araç devrini yaptım şubat ayında 2-3 saatte bitti tüm işlemler

.......

Anladım hocam teşekkürler. Sanırım tertibat sökülmeden noter işlem kabul etmez değil mi?

selda*

Çünkü araç engelliden engelliye satışla alınmış, böyle durumlarda araç alma süresi 2 taraf içinde sıfırlanıyormuş.
Başka bi konuda bir arkadaş yazmıştı.

Ben 2013 yılında aldığım engelli raporuyla aracımı aldım şu anda 7 yıldır kullanıyorum bu aracımı satıp şu anda yeni engelli aracı almak istiyorum benim raporumda sol alt ekstremitede polio sekeli yazıyor rapor oranı yüzde 18 ben raporumun örneğini size de göndermek isterim şu anda Ankara'da yeğenbey vergi dairesine gittiğimde bu rapor ile araç alamayacağını söylediler rapor oranının düşük olması sebebiyle bunu söylediler . eski raporda h ehliyet alır "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi var. Bunu onayladıklarını ve ve 2013 yılında araç aldığımı söyledim bana bununla tekrar araç alımında eski araçla ilgili bana ceza gönderebileceklerini söylediler. ne yapmalıyım

rapor.pdf

seninle aynı durumdayım ben bir sorun yaşamadım 2013 yılındaki engelli raporum ve yeni ehliyetimle aracımı ötv muafiyetli aldım.bir yanlışlık var sana bunu söyleyen memurda
senolant

senolant kesinlikle sana bu bilgiyi veren memur yanlış biliyor yada karıştırıyor,çünkü bizin gibi engeli olan kişilerde rapor oranı aranmaz ,hastalığın tanımına bakılır

Arkadaşlar iyi günler bir kaç sorum olacaktı.Bizim aracın ruhsat tescil tarihi 04.03.2016 bu aracın satışını en erken 5 yılı dolduracağı tarih olan 04.03.2021'de mi yapabiliriz?
2.Sorum Yüzde 90 zihinsel engelli 18 yaş altı yakınım adına kayıtlı olan bu aracın satış işlemleri nasıl yapılır.Araçta herhangi bir tertibat bulunmamaktadır.
3.Sorum herhangi bir mtv çıkarmı engelliden hususiyle döndükten sonra?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Hayırlı olsun bende aynı durumdayım. Bilen arkadaşlarlar net yazarsa güzel olur. Birde sorun olmazsa hangi aracı aldınız ? Teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tertibatlı araç satışı

merabalar arkdaşlar. özel tertıbatlı aracımı sattım. söküm tertibatı çizdiriyorum bundan sonra tse onaylıcakmış bundan sonra notere gideceğim satış yapacağım. başka bi işlem olcakmı yakın zmanda tertıbatlı arac satan varsa prosuduru yazablirmi

Merhabalar..Sizden bir konuda yardımcı olmanızı rica edeceğim.
Ben 4,5 yıl once ötv muafiyetli aracımı aldım bu bahsettiğiniz tamamını yaptırdım H daha dogrusu yeni sistem B engelli ehliyetine de çevirdim ehliyetimi..Şimdi 5 yıllık süre Nisan ayında doluyor yeniden araca başvuracağım ne yapmam gerektiği konusunda bilgilniz var mı acaba
yardımcı olabilirseniz sevinirim
Şimdiden teşekkür eder iyi , sağlıklı günler dilerim

Ehliyetnizde hangi kodlar var? Elinizde aracı satacaksanız satacaksınız sonra hangi aracı alacaksanız alacaksınız...
@yborak

[FONT=sans-serif]Mademki aracı satacaksın başla işlemlere sonunda görürsün varmı yokmu? Muayene varsa aracını satmıyacakmısın?[/FONT]
[FONT=sans-serif]@[/FONT]Sedat Yıldırım

Çok teşekkür ederim süreci paylaşır iseniz..Dediğiniz gibi hem arac araştırmayı hemde araç satışı için acele etmemek adına erkenden araştırayım dedim.Size denk gelmem güzel şanslı bir tesadüf oldu:) sizin süreçten bilgi anlamında faydalanabiliriz..Şimdiiden tekar teşekkür ederim

Sedat Yıldırım

Çünkü siz farklı bi konu altında yazmıştınız , admin kalabalık olmasın oraya diye bu postları buraya yani verdiğim linke taşımış :)

Sedat Yıldırım

hayırlı olsun rabbim kaza bela vermesin ötv yararlanmak için yeni rapor mu cıkardınız sıfır aracınızı tertibatan sonra muayene yapıldımı

Sedat Yıldırım

Hocam hayırlı olsun.
Ama şöyle bi durum var, hiç bi şekilde araç muayeneye gitmiyor.
Araçta bi kontrol olacaksa TSE yapıyor artık onu.

Üst Alt