Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?

Merhabalar bi sorum olacak kardeşimin %98 engelli raporu var vasisi babam 2013 te araba almıştı şimdi yeni araba için bayi ile anlaşma yaptı eski arapayı verip yeni araba alıcaktı. Araba satılamaz bilgisi varmış mahkemeye dilekçe verdiler ama kabul edilmemiş satışı. Engelli aracını 5 yıl geçtikten sonra satışını normal şartlarla yapılamazmı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ama bu durum biraz saçma geldi kardeşim %98 engelli kaldıki satılan araba yerine bir araba zaten alınıyor alınmazsa kabul edicem mahkeme neden satıyorsun araba eskidi değiştirmek getekiyor 8 senelik deyince hakim benim arabamda 15 senelik değişitiremezsin diyor

5 yılı dolan araç nasıl satılır ?

5 . Yılı allah izin verirse haziran da dolacak aracımın
satış işlemleri nasıl oluyor ?
aracımda tertibat vs yok
oto vites araç
vergi dairesine vs gidecekmiyim

Ümit bey artık işlemler direk noterden yapılabiliyor.Ben kendi aracımı direk noterden yaptım.Yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta noterin bu işlerden anlaması..Bazıları hiç yapmamış oluyorlar baya bir sıkıntı oluyor bilgilerinize.Önce sorup sonra işlemlere başlayabilirsiniz.. Ümito

Ümito en yakınındaki emniyet müdürlüğüne git,aracın 5 yılını doldurduğuna dair belge al ,o belgeyle notere gidip engelli ruhsatını normal ruhsata çeviriyorlar sonrada satış işlemini yine aynı noterden yapabilirsin.
ama ilk önce git notere durumunu anlat ,çünkü arkadaşın dediği gibi bazı noterler hiç yapmadıkları için anlamıyorlar ,noterin bilgisini al bukadar zor bişey yok.

meister78. Teşekkür ederim
Mehmetyilmaz Emniyet genel müdürlüğün de gideceğim birim var mı ?
Emniyetden aldığım belge ile notere gittiğim de aynı gün yeni ruhsatım verilir mi teşekkür ederim

Ümito
ÜMİT BEY EMNİYETE GİTMENİZE GEREK YOK HERŞEY NOTERDEN OLUYOR ARTIK..Noter vergi dairesindeki ekranda dahil olmak üzere tüm herşeyi görüp yapabiliyorlar

meister78

hay allah senden razı olsun.
valla işlemler uzun olacak diye endişeleniyodum
teşekkür ederim

Ümito benim dediğim olay 2 sene önce arabamı satarken yapmış olduğum uygulamaydı ,emniyette sorunca zaten gayet basit bir şekilde görevli memur hemen işini hallediyor ve aynı gün notere gidip ruhsatını değiştiriyorsun. meister78 in dediğine göre şimdi onada gerek yokmuş ,daha iyi olmuş.
iki dakka notere gidip sorsana yaa bilirsin nasıl olacağını.

Mehmetyilmaz
evet mehmet bey emniyet artık tüm ruhsat işlemlerini noterlere devrettiğinden artık otomobillerle ilgili tüm işlemler noterden oluyor..

Tertibatlı olan araçlarda nasıl oluyor, tertibat söküldü belgesimi götürmemiz gerekiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe

Tertibatı söktüyüorsun.
Projeyi çizdiriyorsun, sonra tse ye gidip onay alıyorsun.
Ordan aldıgın belge ile notere gidip ruhsatı normale cevirip istediğin kişiye satıyorsun.
Bazı kişilerde arabanın üzerinde ki şerh otomatik kalkmıyor onun içinde eminyete gidip kaldırtıyorsun.

Engelli araçlarının tescili için gerekli ek belgeler
30.3.2013 tarihli 28603 sayılı Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerince verilen Sağlık Kurulu Raporu

Tescil edilecek araç özel tertibatlı ise araç sahibine ait engelli sürücü belgesi

Tescil edilecek olan araç hem engelli hem de engelli olmayan kişilerin kullanımına uygun ilave aparatlarla donatılmış ise; aracın engelli veya engelli olmayan kişiler tarafından her iki şekilde de kullanılabileceğine dair TSE tarafından düzenlenen “Özel Tertibatlı Araçların Engeli Olmayan Kişilerce Kullanılmasıyla İlgili Teknik Muayene Raporu”

5 yılı dolan engelli aracı satış işlemi nasıl oluyor ?

31,03,2016 tarihinde ötv muafiyeti ile almış olduğumuz aracımızın 5 yılı doluyor satışını nasıl yapabilirim, biraz kafam karıştı kimi arkadaşımız direk noterden yapmış, kimi önce emniyete gitmiş vs.
Benim aracımda tertibat var fakat engelli olmayan kişilerin kullanımına uygun ibaresi var ruhsatta. Notere gittim bugün önce tertibatı söktürmeniz lazım dediler, başka bir notere mi gideyim ?

@aysn41
bi kaç sayfa okusanız zaten yazıyor.

Kısaca;

[FONT=sans-serif]"Tertibatı söktüyüorsun.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Projeyi çizdiriyorsun, sonra tse ye gidip onay alıyorsun.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ordan aldıgın belge ile notere gidip ruhsatı normale cevirip istediğin kişiye satıyorsun.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bazı kişilerde arabanın üzerinde ki şerh otomatik kalkmıyor onun içinde eminyete gidip kaldırtıyorsun."[/FONT]

Arkadaşlar merhaba sayfaları inceledim çok şey yazılmış konuyu tekrar güncellemek adına soruyorum. 2021 yılı içerisinde 5 yılını doldurmuş ve herhangi bir aparatı olmayan aracını satan birisi var mı? sorum şu noter haricinde(emniyet, vergi dairesi gibi) bir işlem gerekiyor mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

atasdemir Sayfaları inceledim demişsin ,halbuki bir önceki sayfayı okusan orada yazıyor zaten nereye gidilmesi gerektiği ,senin durumunda olanların işlerini sadece noterde hallettiği yazıyor niye hiç okumuyoruz anlamıyorum.

tesisatı söktürmeden, proje çizdirmeden aracı bir yakının üzerine geçireceğim daha sonra o bu işleri halledecek bu şekilde, hiç bir şey söktürmeden ve proje çizdirmeden başkasına satış yapabilir miyim? Yaparsam araç üzerimden düşmüş olur mu? (6 sene oldu araç alalı 54.000 km de dizel otomatik)

diğer sorum da şu, üzerimde halihazırda engelli aracı var ötv borcu kalktı. Kendi üzerime halihazırda bir araç varken bir tane daha ötv muafiyetli araç alabilir miyim? Eskisinin mtv sini ödeyip, yenisini mtv muafiyetine sokarak.

5 Yılı dolan araba satış işlemleri

Arkadaşlar merhaba.
5 yılı dolan özel tertibatlı arabayı satmak için izlenecek yol, yapılacak işlemler nelerdir? Yakın zamanda bu satış yapmış olan varsa ve bilgi paylaşımı yaparsa çok sevinirim.

caramel

tertibat sökülmüş dosyasını alıp TSE onaylatıp istediğin kişiye satabilirsin

atasdemir

Merhaba biraz geç olmuş olabilir yeni farkettim ama yinede başkasına faydası olabilir düşüncesiyle cevaplayayım istedim.Benim aracı eylül 2021 de sattım 5 yılı dolmuştu..Araçta herhangi bir tertibat yoktu otomatik vites bir araç benim engelimde zaten sol bacakta polio sekeli.. Direk noterde bitti işlemler ekstradan o üzerindeki engelli şerhini kaldırmak icin 30-40 tl gibi bi rakam verdim yine noterde... Başka bi yere gitmedim.Satışı verdim..

Arkadaşlar merhaba.
5 yılı dolan özel tertibatlı arabayı satmak için izlenecek yol, yapılacak işlemler nelerdir? Yakın zamanda bu satış yapmış olan varsa ve bilgi paylaşımı yaparsa çok sevinirim.

Sorduğum soruya bizzat cevap vereyim:)
Sayar Otoya tertibat söktürmek istediğimi söyledim istedikleri tutarı yatırdım. onlar projeyi çizdi. Ertesi gün arabayı yolladım tertibat söküldü sonra TSE de onaylandı ve başka bir işleme gerek olmadan noterde satışı yapıldı.

Arkadaşlar merhaba. Ev aldığım için nakit ihtiyacından dolayı aracımı satmam gerekiyor. 2020 yılında satın almıştım. Otomatik vites ve 35.04 tertibatı var. Yaklaşık 20000 TL kredi borcu da var. Tanıdığa satsam kolay olur ama bilemiyorum. KREDİ&ÖTV borcunu kapatıp satmak nasıl olacak. Aracın borcunu kapatıp TSE den tertibatı kaldırıp normal araç gibi satmayı düşünüyorum ama bunun için nakit yok. Tecrübeli arkadaşlar ne tavsiye edersiniz? Saygılarımla

iyi günler yüzde 90 zihinsel engelli abim üzerine bir araba aldık 5 yılı doldu. satmak istiyorum. noter mahkeme kararı gerekiyor dedi. mahkemeye gittiğimizde mahkemeden izin, bilir kişi, ihale ille satış, paranın bloke olması gibi durumlar söz konusu olduğunu öğrendim. vasisi benim. bunlarla uğramamak direkt satmanın veya paranın bloke olmadan almanın bir yolu varmı bilgi verebilirsiniz memnun olurum. teşekkürler

Tertibatlı aracın 5 senesi dolmadan önce engelsiz birisine satışı..?

Merhaba. 2020 yılında ÖTV istisnası ile satın aldığım aracı ev aldığım için nakit ihtiyacından dolayı satmak istiyorum. Bir video izledim. Alıcı ve satıcı vergi dairesinde bir beyan formu dolduruyor diye bahsetmiş videoda. Böyle bir form var mıdır?

İkinci bir sorum ötv ile ilgili borç kapandıktan sonra hemen satış yapılabilir mi? 35.04 tertibat var arabada? 35.04 sürücü ile alakalı ama ruhsata işlimi bilmiyorum? Satış için TSE ye gidip proje çizdirmem gerekiyor mu?

Saygılarımla

Merhaba hayırlı olsun öncelikle, ilk olarak tertibatı sökerek proje çizdiriyorsunuz. Sonrasında TSE'den muayneye sokuyorsunuz. Alıcı ve satıcı vergi dairesine başvuru yaparak form dolduruyor ve 1 saat içinde alıcı üzerine borç çıkıyor. Sonrasında vezneden ödeme yaparak evrak alıyorsunuz. Bu evrak ile noterden hemen satış verebilirsiniz. ( noterde alıcıya mtv çıkıyor onu da ödeyerek satış yapılacak )

Alıcı bu duruma yanaşmaz ise aileden birine satış yapıp sonrasında tekrar ona devredebilirsiniz. Ekstra noter masrafı ve 200 tl sigorta masrafı çıkar.

Kardeşim verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

Üst Alt