arkadaşlar merhaba
bugün 5 yılı dolan tertibatlı aracımı sattım
öncelikle arabada olan tertibatı ben kendim söktüm direksyon da topuz silecekte bi demir koltuk altında vitese giden demir vardı
ankara ostim de cancan oto varmış bi tanıdık numarasını verdi araba marka model kg bilgilerini verdik
söküm çizimi kendi hazırladı sonra bu kişiyle Ostim doğuş oto arkasında TSE varmış oraya gittik ordaki yetkili arabaya baktı söküm raporunu verdi toplam 10 dk da bitti 500 tl söküm 250 TSE parası verdik artık kim ne aldı bilmiyoruz
ordan 68 notere gittik hem oraya yakın banko çok sıra çok az bekledik gelelim NOTER İŞİNE
araba satışı dedik çocuk sisteme girdi burdaki arkadaşların dediği gibi aaa araba rehinli ilk önce vergi dairesinden bu kalkacak
dedik biz araştırdık artık noter yapıyormuş bunu noter başkatibe sordu evet artık biz kaldırıyoruz onu dedi
bu işlemi yaptıktan sonra satış için muayeneye gidecek hemde çekiciyle sonra ordaki kağıtla bize gelecek satış işlemini yapacağız
kardeşim dedik bu arabanın muayenesi 2021 kadar zaten TSE bu arabayı normal arabaya çevirdi "neyse yok bilmiyorlar "
tanıdığı aradık noter birliğini arasınlar sorsunlar dedi başkatip mi ne aradı evet sistem değişmiş sizin dediğiniz gibiymiş dediler ve satış işlemini yaptık sattığımız adam yeni ruhsatını aldı vedalaştık gittik
kısacası bir mühendise çizim onla beraber yada cizim raporuyla gidin TSE ye ordaki belgeylede noter noterde dediklerim gibi işlemler ve satış. yardımlık bir sorunuz olursa yardımcı olurum teşekkürler.