Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?

Benim aparatlar portatif olduğu için sökülmesi kolaydı ve kendim söktüm. Ayrıca bir ücret vermedim.

genelde sökü projesi için 600 ile 750 tl arasında rakamlar telafuz ediliyor .
geçtiğimz ocak ayında söküm için proje çizdirdim mühendize tse onayı mühendis ücreti derken totalde 650 tl gibi bir rakam ödedim.

mühendisin hazırlamış olduğu tadilat projesi ve alıcı ile birlikte notere gidip satışını gerçekleştirebilirsiniz .

not: araç üzerinde bulunan tertibatın durumuna bağlı olarak, satış sonrası muayeneye girmenize gerek yok.
elden gaz fren, gaz pedalını sola kaydırma , sinyal kontrolunu sağ tarafa alınmış olan araçların tertibat sökümü sonrası muayeneye girmesine gerek yok ..

Ben bu ayın başında söküm projesi için mühendise 350 TL, TSE'ye 410 TL ödedim. TSE onayından sonra aracın noter satışını gerçekleştirdim. Ayrıca tekrar muayeneye girmedim, TSE yeterli oldu.

benim araç ta gaz fren elde pedaller yerinde duruyor yine girmeye gerek varmı acaba muayneye

Merhaba arkadaşlar.Aracıma 5 yıl evvel elden kumandalı tertibat takan kişi sökülürken tekrar proje çizilmesi ve fatura kesmesi gerektiğini söyledi.Proje bedeli için en son 1500TL tutar çıkardı.Tertibatı söküp perşembe mühendisler odası başkanına göstereceğim filan dedi. Bulunduğum şehirde herhangi bir makina mühendisine proje çizdirmem yeterli mi yoksa bu parayı vermeli miyim?Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.Cevaplarınız için teşekkürler

Karacakurt

ben elden gaz fren tertibatlı kullanıyordum toplam 700tl ödedim 3 hafta önce ben tertibatçıdan görüştüm söktü proje tse hepsini o ayarladı tse ye giderken benide aldı seninde gelmen gerek dedi 2-3 saate haletti hepsini

Teşekkür ederim.Acelem olması nedeniyle bu sabah aparatı kendim sökmem şartıyla 800TL ye makina mühendisleri odasından telefonlarını aldığım yetkili mühendislerin biriyle aceleyle anlaştım. TSE de kontrol sadece perşembe günleri oluyor dedi. Saatini yanlış hatırlamıyorsam 11.30-13.30 arası kontrol icin TSE ye gitmemiz gerektiğini söyledi.Benden ruhsatın fotoğrafını ve kapı içerisindeki araç bilgi barkodunun fotoğrafını istedi.Diğer sahsın söylediği rakama karşı pazarlık bile yapmadım.1500TL isteyen şahıs da bir engelli.Birde anlaştığım kişi yeni araca aynı aparatı taktırırsam 1000TL proje bedeli dedi.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Karacakurt

Geçenlerde bende sökme işlemi yaptırdım.

Söküm ve proje 600 TL ,TSE de 410 TL aldı. Herhangi bir gün yada saat vermedi, aynı gün gidip TSE muayenesine girdim.

Yeni arabaya takmak içinde yine proje vs dahil 1200 TL para verdim.

Bu zamana kadar da indirim yapan bi firmada görmedim malasef.

Bilgi paylaşımınız için teşekkürler. 800TL içinde TSE bedeli de var.Demek ki Benden de proje bedeli olarak 390TL almışlar.

arkadaşlar merhaba

bugün 5 yılı dolan tertibatlı aracımı sattım

öncelikle arabada olan tertibatı ben kendim söktüm direksyon da topuz silecekte bi demir koltuk altında vitese giden demir vardı

ankara ostim de cancan oto varmış bi tanıdık numarasını verdi araba marka model kg bilgilerini verdik
söküm çizimi kendi hazırladı sonra bu kişiyle Ostim doğuş oto arkasında TSE varmış oraya gittik ordaki yetkili arabaya baktı söküm raporunu verdi toplam 10 dk da bitti 500 tl söküm 250 TSE parası verdik artık kim ne aldı bilmiyoruz :)

ordan 68 notere gittik hem oraya yakın banko çok sıra çok az bekledik gelelim NOTER İŞİNE

araba satışı dedik çocuk sisteme girdi burdaki arkadaşların dediği gibi aaa araba rehinli ilk önce vergi dairesinden bu kalkacak
dedik biz araştırdık artık noter yapıyormuş bunu noter başkatibe sordu evet artık biz kaldırıyoruz onu dedi

bu işlemi yaptıktan sonra satış için muayeneye gidecek hemde çekiciyle sonra ordaki kağıtla bize gelecek satış işlemini yapacağız

kardeşim dedik bu arabanın muayenesi 2021 kadar zaten TSE bu arabayı normal arabaya çevirdi "neyse yok bilmiyorlar "
tanıdığı aradık noter birliğini arasınlar sorsunlar dedi başkatip mi ne aradı evet sistem değişmiş sizin dediğiniz gibiymiş dediler ve satış işlemini yaptık sattığımız adam yeni ruhsatını aldı vedalaştık gittik :)

kısacası bir mühendise çizim onla beraber yada cizim raporuyla gidin TSE ye ordaki belgeylede noter noterde dediklerim gibi işlemler ve satış. yardımlık bir sorunuz olursa yardımcı olurum teşekkürler.

Hayırlı olsun. Ben de aracın satışını perşembe günü gerçeklestirdim. TSE den çıkışta notere gittik. Ben den 26TL galiba şerh kaldırma adı altında ücret aldi.Hemen yeni ruhsat verildi ve normal satış gerçekleşti.

Satış için evet evrak üzerinden iş yürüdüğü için proje gerekli

arabayı engelsiz birine satınca ruhsatı emniyettemi değiştiriyoruz

Ufukalp

Hocam benim kızım 13 yaşında zihinsel engelli. Onun adına aldığım aracı satarken mahkemeden izne gerek var mı ve satış bedeline bloke koyma durumu var mı?

HLL13
Hayır, kızınız 18 yaşından küçük olduğu için siz vasi değil velisiniz.

Sadece notere gidip satışı direk yapabiliyorum değil mi trafiğe bile gitmeye gerek yok artık doğru mu anlamışım okudukları mı ?

Merhaba size bir sorum olucaktı bende aracımı satıcam e devlette yazan tarih27.04.2020 ruhsattaki tescil tarihi 07.05.2020 buna göre hangi tarihte sürem doluyo aracı ne zaman satabilirim bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
ugir
Merhaba size bir sorum olucaktı bende aracımı satıcam e devlette yazan tarih27.04.2020 ruhsattaki tescil tarihi 07.05.2020 buna göre hangi tarihte sürem doluyo aracı ne zaman satabilirim bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

[FONT=sans-serif]Ruhsatta trafiğe çıkış tarihi geçerlidir[/FONT]

Arkadaşlar 2014 ekim trafiğe çıkışlı engelliden engelliye araç aldım araçın 5 senesi 2019 da ekim ayında doldu mağlum sorunlardan dolayı aracı satmak istedim muameleciyle aracın tertibat söküm işlemini ve muanesini yaptırdım ve aracı normal araca cevirdim engelliden cıkardım ama noterde satış yapamıyorum diolarki ötv muafiyeti kişi verilir araç a değil daha 1 senen var diolar . Peki tamam 1 senem daha vat peki ruhsat nasıl olduyoda değişiyor engelliden düze ben ne yapıcam bilmiyorum hem arbasız kaldık hem elimizde kaldı araba

dankin

evet öyle bi saçma uygulama varmış, bende geçen aylarda öğrendim.

ekstra masraf olacak ama eski haline getirip tekrar kullan bence.

Güzel kardeşim önce sorup işlem yapsaydın keşke

dankin

Bunun için başlık şart.
Boşuna engelliden araç almaz kimse süre daha kısa diye.

Ben ben tertibata birlikte satış yaptim alam kişi sokturduugrasti

Üst Alt