Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?

Adem47

Engelinde ne yazıyor

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

BİLATERAL ABSOLU GÖZ diye yazıyor. Belki noterdeki memur bu işe vakıf değildir. Tekrar gidip sorarım inş.

Merhabalar 2015 yılının 8.ayinda ozurlu cocugumun uzerine bir arac aldim 2015 toyota corolla 1 ay sonra cocugum vefat etti dolayisiyla hemen vergi odemeye basladim vede ruhsat degisti esim ve benim uzerime yapildi simdi 5 yilin dolmasına 7 veya 8 ay kaldi araci satmam lazim ne kadar otv odemem gerekir vede ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim

Yusa

Bekleme şansınız yokmu.yıl dolmadan bir borç çıkacaktır ama nasıl bır rakam çıkar bilen arkadaşlar yardımcı olabilir belki

Cvb niz icin tskler evet borc cikicak ama ne kadar onu bilmiyom mecburen satmak zorundayim

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Benim yüzde 60 engelim var ve tertibatlı araç alabiliyorum. Şuan yüzde 90 engelli aracı almayı düşünüyorum. Araç sahibi başka şehirde yaşıyor. Pazartesi günü oraya giderek satış işlemlerini yapacağız. Yüzde 90 engelliden tertibatlı araç kullanabilen engelliye araç devri hakkında bilgisi olan veya dikkat etmem gereken hususlarda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Çünkü danıştığım, sorduğum yerlerden farklı ve karmaşık bilgiler aldım ve kafam karıştı.

turkali

Hayırlı olsun ama bence onun için muafiyetinizi yakmaya degmez.
Yakmaktan kastım, kullanmaya.
Bildiğim kadarıyla muafiyet hakkı size geciyormuş ama sıfırlanarak.
Yani tekrar 5 yıl beklenmesi gerekiyormuş.
Ben 320d falan zannettim.
Çünkü onlar baya iyiydi, onun için 5 değil 7 senede kullanılır.

Teşekkür ederim. Aldığım araç 0'dan farksızdı, 6000 km de. Noter aracın trafiğe çıkış tarihi baz alınır dedi ama kesin böyledir diyemem dedi.
Satılık 3.20d çok fazla yok benim gördüğüm, 1 tane gördüm, 50000 li kilometrelerde ve fiyatı 250 bin civarı. Bütçeyi fazlasıyla aşan rakamlar

turkali hocam benim de benzer bi durumum var. Özel tertibatlı araç ötv indirimli araç alabiliyor kayınpeder. Normal ötvsiz bi 2. El. 2019 model araç alacağız. Onda bize lazım olan özel tertibat yok. Nasıl işlem yapacağız bilgi verir misiniz

Ben %90 ötv'siz araç satın aldığım için noterde satış çekme belgeli olarak yapıldı. Daha sonra aracı başka şehirden aldığım için aracı geçici plaka çıkarıp İstanbula getirdim. Önce tertibat projesi çizilip tertibat takıldı. Aracı projesiyle TSE'ye götürdüm. Tertibat onaylandıktan sonra araç ve egzoz muayenesine götürdüm(araç çekme belgeli olunca muayene ve egzoz ölüyormuş)
Sonrasında evraklarla tekrar notere gidip yeni ruhsatı çıkarttım. Son olarak tertibat projesini ve noterden aldığım evraklarla vergi dairesinin MTV bölümüne giderek evrakları işlettim.(araca motorlu taşıtlar vergisi çıkmaması için)
Bence siz normal araç satın alacağınız için siz normal satış olarak aracı alırsınız ve benim proje çizim aşamasından devam edersiniz.

arkadaşlar benim aracım 23 ocak 2015 çıkışlı. 20 ocak 2020 tarihinde şişlide 3 farklı notere gittim. vergiden rehini kaldırın dediler. şişli vergiye gittim. yazı verilmiyor artık noter direk yapması lazım dediler. isterseniz 59 plaka olduğu için çorluyu aryın birde oraya sorun dediler. bende orayı aradım. memur noter direkt yapması gerekir dedi. ama ayın 23 daha dolmamış dedi. bir iki gün bekleyin dedi. tam olarak 5 yıl ne zaman doluyor. ne saçma bir iş bu. noter bilmiyor vegi dairesi başından salıyor. fikriniz nedir? bu arada aracım otomatik vites tertibatsız.

meteozcelik

Ruhsatta trafiğe çıkış tarihi geçerlidir ve noter yapar bu işlemi.bilen notere gidin Üsküdar noterde 25 Aralık'ta sorun çıkmadan sattım.

ruhsatdaki trafik tescil tarihine bakın ona göre 5 yıl hesaplanıyor..rehin kaldırma işlemi artık noterlerde yapılıyor ben 2 ay önce o şekilde sattım arabamı
meteozcelik

Engelli aracımın süresi 13 Kasım 2019 da doldu.14 Kasım'da devrettim.Noterde borcu yoktu.Bugun vergi dairesine gittim 2019 2.donemi için 576 TL.MTV parası istiyorlar.Araci sattın.Bu vergi çıkar diyorlar.Cozum var mı? Başına gelen oldumu?Bu uygulama doğru mu?

okans

Devrettigin yada sattığın kişiye çıkar.

okans

Babana söylemen lazimdi[emoji28]

cuma günü bir notere daha sordum. oradaki görevli yaparız dedi. önceki noterler için; uğraşmak istememişler dedi. pazar günü araca bakanlar arabayı almak istedi. nöbetci Beyoğlu 31. notere gittik. yine olmaz dediler. kendilerine "vergi dairesine gittim böyle bir yazı vermediklerini" söylediğim halde yapmadılar. alıcılar maliyeden bir tanıdıklarını aradılar. görüştüğü kişi Güngören de 23. bakırköy notere yönlendirdi. oraya gittik. ve orda yapıldı. inanılır gibi değil. bunlar birde noter olacak.!!! öncelikle noter ekteki gibi tescil işlem sonuç belgesi hazırladı. hak mahrumiyetini kaldırmaya dair bir dilekçe bu. 27 tl vezneye ödedim. sonrasında normal satış gerçekleşiti. noter satış sırasında baktı mtv falan çıkmadı. sonra çıkar mı bilmiyorum.
lQJqNl.jpg

cuma günü sorduğum ve yaparız diyen noter Mtv ile ilgili olarak hak mahrumiyeti kaldırıldığında Mtv araca çıkar demişti bu arada. o yüzden orda mahrumiyeti kaldırmadım ben. bakalım bana da çıkacak mı Mtv?

Merhaba, rehin kaldırma işlemlerinde MTV çıkmaması için yapılması veya yapılmaması gereken bir şey var mı? teşekkürler..

emir79

MTV aracı sattiginiz kişiye çıkar.ama diyelim ki siz süreli raporla aldınız aracı iş o zaman size patlar.

Tertibatı silmenize gerek yok 5 yılı dolan araç direk satış yapılır alan kişi tertibatı söker. Ben öyle yaptım.

Öncelikle mühendis proje hazırlıyor 450 TL ve engel durumuna göre tertibat hazırlanıyor(ben topuz ve silecek için) 100 TL verdim. Sonra hazırlanan proje ve araçla TSE'ye gittim. Oradan da 560 TL aldılar. Şimdi ise aracı satın aldığım şehrin vergi dairesinin MTV bölümü projeyi kabul etmiyor)) Takılan aparatlar tertibattan sayılmıyormuş. Bütün tekrar baştan yapılacak.

merhaba arkadaşlar ben 10 yıl önce ötv den muaf aldığım aracımı satmak istiyorum. özel tertibat gaz ve fren elde nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba

Öncelikle tertibat söküm projesi hazırlanıp tertibat sökülecek. Sonrasında proje ve araçla TSE'ye gidilerek proje onaylatılacak. Daha sonra noterden satış yapabilirsin.

Onu bir mühendis hazırlıyor. Benim aracımda o işi tertibat firması halletti. Ben ücretini verdim.

Üst Alt