Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?

Merhaba. Babamın üzerine olan aracın 5 yılı dolmak üzere. Babamın fiziksel engeli var zihinsel engeli yok. Vasi kararı da yok. Aracı satıp yenisini almak için vasi kararına ihtiyaç var mı?

emniyet 5 yıl satılamaz ibaresini kaldırdı dediniz ya mesela benim ki 6 yıl oldu yine de gidip böyle bir evrak almam gerekiyor mu satış yapacağım durumda.. Mehmetyilmaz

dryusuf9436
evet muhakkak almanız gerekiyor çünkü satış yapmadan önce ruhsatınızı noterde değiştirmeniz gerekecek noter sisteme baktığında eğer emniyetten şerhi kaldırmassanız bunu görecek ve ruhsatınızı yenilemeyecek, bu yüzden ilk önce şerh kaldırılacak araç sadece otomatik vites ise yine emniyettem araçta aparat olmadığına dair evrak alınacak oradan noter yeni ruhsat ve satış

Bende bir konuda soru sorucam engelli araç alıcam bende normal vatandaş olarak engelliden aldıktan sonra ekstra bi msrafı var mı bu aparat kaldırma falan birşeyler yazmışsınızda

Mehmetyilmaz

Mehmet bey peki aracı sattıktan sonra o yıla ait vergi çıkıyor mu karşı tarafa örneğin şuanda satsak nasıl olacak 1 dönem mi vergi çıkar yoksa 2019 yılının vergisi mi çıkar ?

EnemyHunter Şu anda satsan vergi çıkmıycak ama ikinci altı ayın vergi zamanı gelince ödiyeceksin muhtemelen .ben aracımı yeni dayıma sattım vergi çıkmadı daha öncede 3 kere satış yapmıştım onlarda da çıkmamıştı ama bir sonraki vergi çıkar muhtemelen

Engelliler biz platformunun değerli üyeleri engelli aracınızı hemen satmak isterseniz Ötv kapaması yaparak satın almaktayız. Tek şartımız engelli sahibi zihinsel engeli olmasın. Okuyup imza atabilir durumda olanlara yardımıc oluyoruz. zihinsel engelliler için mahkeme süreci biraz uzun sürüyor bundan dolayı. İlgili sayfaya ulaşmak için https://arabanakit.com/engelli-aracin-satisi/ sayfasına göz atmanızı öneririm saygılarımla.

Aracımı satmadan ikinci bir araç alabilir miyim beş yıl sonra ötv siz.Özel tertibat yok aracımda...

Mesut bey Zihinsel engelli araç satışı tarafında mahkeme üzerinden satış yapılabiliyor. Yada mahkemenin atadığı vasi tarafından yine mahkeme üzerinden satış yapılabiliyor.

Serdarsolar

Web sitenizde boş bir form var. Anlamlı bir çalışma yapabiliyor gibi gözükebilirsiniz ama engelli arkadaşlar daha sizi/kurumunuzu tanımadan birçok bilgilerini paylaşmak zorunda kalıyorlar...

Araçları hangi fiyatlara göre geri alıyorsunuz? Çarpanınız nedir? Piyasa fiyatına yakın mı ödüyorsunuz?

Diyelim ki formu doldurup gönderdik, eksper mi gönderiyorsunuz?

Web sitenizin altında verdiğiniz "Mutlu Müşteri" yazıları engellilere uygun değil. Engelli aracının satışı, anlaştık notere gittik tarzında olmuyor biliyorsunuz. Özel tertibatın sökülmesi vb gibi işlemler var.

Detaylı bilgi vermenizi rica ediyoruz.

Normalde hiç bir engelli arkadaşa, bu şekilde satış yapan şirketleri önermiyorum...

LORA

5 yılı tamamlarsanız, yeni ÖTV'siz araç alabilirsiniz. Aracınızı satmanız gibi bir gereklilik yoktur. Ama üzerindeki MTV muafiyeti kalkar. Yani 5 yılı doldurduktan sonra yeni araç aldığınızda eski aracınız için MTV ödemeye başlarsınız.

LORA
ÖTV muafiyeti ile ikinci aracın alınabilmesi için öncekinin satılması gerektiği şeklinde bir şart yoktur.
Her 5 yılda bir ÖTV muafiyeti ile araç alınabilir.

Merhaba dönüşünüz için çok teşekkürler StratoS

İlk olarak satın alma sürecimiz hakkında lütfen https://arabanakit.com/nasil-calisiriz/ sayfasını kontrol ediniz. Ekstra ek olarak sayfamızda da belirttiğimiz gibi sadece fiziksel engeili araçlar için alım yapmaktayız. Zihinsel engelli araçların alımı noktasında hukuksal süreçten dolayı alım hizmeti veremiyoruz.

Sadece okuyup imza atan veya vekalet verebilen engelli araç sahiplerine alım hizmeti veriyoruz.

Aslında sayfamızı detaylı şekilde incelerseniz tüm süreçten bahsettiğimiz görebilirsiniz. https://arabanakit.com/engelli-aracin-satisi/

Dilerseniz burdanda biraz bahsedelim.

Engelli araç sahipleri için hemen nakit ihtiyacı olduğu zaman satmak kolay olmayabiliyor. Bizde arabanakit.com olarak düşündük bu tip durumda olan engelli araç sahiplerine nasıl çözüm üretebilirizi konuştuk.

5 yılı dolmadan araçlarını satmak isteyen engelli araç sahiplerine sadece okuma ve imza atma şartı ile ÖTV kapaması yaparak araçları satın alabiliriz dedik.

Peki işlemleri nasıl yapıyoruz ?

Satın alma sürecimizi sayfamızda da belirttiğimiz gibi sizlere ön alım teklifi sunuyoruz. Teklifimizi kabul ettikten sonra bulunduğunuz yere gelerek aracınıza ''Ücretsiz'' ekpsertiz yapıyor ve son final fiyatı veriyoruz.

Bu fiyatın içerisinden ÖTV, Trafik tescil ve aracın üzerinde varsa tertibat ve muayene işlemleri gibi işlemleri sizin ile beraber yapıyoruz.

Aracı engelli araç sınıfından normal araç sınıfına getiriyoruz.

Daha sonra noter'de aracın satış işlemlerini ve ödeme işlemlerini yaparak engelli aracınızı satın alıyoruz

Peki Bu işlemleri Ne Kadar Sürüyor ?

Aracın üzerinde tertibat yoksa 3-5 saat içinde işlemleri bitiriyoruz.

Aracın üzerinden tertibat var ise önceden m.m.o ve tuvtğrkten randevu alarak belirli bir zaman çizelgesi üzerinden hareket ediyoruz. Buda ortalama 1 iş gününü buluyor.

Aklınıza takılan herhangi bir soru vb durum olursa lütfen çekinmeden sorabilirsiniz. Saygılarımla..

Serdarsolar

Yaptığınız tekliflerin matematiğinden bahsetmemişsiniz.

Ben form doldurmadan buradan yazayım:

2018 Hyundai Tuscon Dizel Otomatik 4X2 Elite Donanım aracım var. Otomatik vites ve ek tertibat yok. 9.000 km de ve hasar, boya vb. de yok. (sanki eksperden çıkmış gibi düşünün.)

Diyelim ki sizi buldum teklif için ve bilgilerimi gönderdim. Teklifiniz ne olur?

Serdarsolar
Sizin engelliye kolaylık diye sunduğunuz satış öncesi ÖTV kapatmayı alıcı ile satıcı arasında zaten çözer. Satış bedelinin bir kısmı ÖTV için vergi dairesine ödenip araç satışa hazır hale getirilir, ödenen kısım araç bedelinden düşülür.
Bunun için insanlar neden komisyon versin ya da aracı değerinden düşük fiyata bıraksın ?

Serdarsolar

Yukarıdaki teklifimle ilgili yanıt alamadım?

Engelli arkadaşlar bu tarz iş ve işlemleri önermiyorum. Acil durumunuz varsa, imkanınız varsa kendiniz ilan verip (Araba pazarına da gidebilirsiniz.) uygun bir fiyatla aracınız satar, ÖTV'sini ödersiniz.

Boşu boşuna komisyon vb. ödemektense ya da düşük fiyatta satışla zarar etmektense, kendi işinizi kendiniz halledin derim.

bende sadece 5 yıl dolmadan arac satılamaz serhı var aralık ayında dolacak raporum yuzde 91 tertıbat kullanmıtorum manuel vıtes aracım pekı ben ne yapmalıyım yıne trafıge gıdıp serhı mı kaldırmalıyım.
ve dıyelım kı aracı satmıcam ama serhı kaldırmak ıstıyorum bu durumda ne olur.

ugir

Benim bildiğim tertibat yoksa, "şerhi" kaldırmak gibi bir durum yok. 5 yıl dolduysa otomatik olarak satabilirsiniz. Ya da MTV istisnası ile binmeye devam edersiniz.

Araçlar da aparat yoksa 5 yıl sonunda noter satar basittir. 5 yıl dolmadıysa maliyeden ötv s ödendigine dair yazılı belge alırsın noterde satarsın. Bunlara ek olarak aparat varsa birde aparatın söktürüp proje parası ödersin 600 tl tsy muayeneye gider tsden çıkan muayene evraklarıyla notere gidersatış yaparsın tabiki noter işi biliyorsa yoksa benim gibi siz ögretmek zorunda kalırsıınız. Bu arada aparak söküm projesinde muayeneye erek yoktur kara yolları trafik kanunlarına uygundur diye belgenin altında atıfda bulunması lasım tse nin yoksa muayene gitmeden noter satış yapmaz

bugün (06.08.2019) tertibatsız otomotik vites aracımın satış işlemini 15 dakikada gerçekleştirdim.

Vergi dairesinden "ÖTV (II) sayılı liste uygulama genel tebliği gereğince xxxx tarihinden itibaren beş yıl süreyle istisnadan yararlanmış olup; xxx tarihi itibari ile beş yılı tamamladığından söz konusu xxxx plakalı aracın devir ve tescil edilmesinde sakınca bulunmamaktadır." şeklinde bir yazı aldım ve notere gittim.
Geri kalan tüm işlemler noter tarafından halledildi. Aracın kullanım amacı değiştirilek, engelli aracı ibraresi çıkarıldı tekrar üzerime ruhsat yenilendi. Sonra da alıcıya satışı yapıldı.

1 Eylül de aracımın 5 yılı doluyor ve satışa koyacağım. Aracım tertibatlı. Tertibatlı aracın güncel satış prosedürü nasıl?

evet arkadaşlar benimde aracımda özel tertibat bulunmakta.çekme belgeli satış yapılır.

nasıl bir yol izlenmeli.

Tertibatsız araç sahibiyim.
Bazı arkadaşlar trafikten bazı arkadaşlar vergi dairesinden halletmiş işini.Son prosedür nedir, vergi dairesine gitmem yeterli mi?

neseli09

Demiş neseli09 arkadaşımız, bizim de %90 engelli raporla alınmış aracımızın 5 yılı bitti, satış işlemleri hala aynımı bilgisi olan var mı? StratoS ?

Bugün 5 yılını dolduran %90 raporla babamın üzerine alınmış tertibatı bulunmayan aracımı sattım. Alıcıyla sadece notere gittik, üzerindeki şerh kaldırıldı noter tarafından ve satışı yapıldı. İzmir şirinyer 24. Noterlik arayıp bilgi alabilirsiniz iyi günler.

Son düzenleme:
okyanusummm senin ne güzel noter kaldırmış şerhini ,demekki her noter aynı işlemi yapamıyor bende 7 ay önce satmıştım benim şerhi emniyet müdürlüğü kaldırmıştı ve bir adet yazı vermişti şerh kalktığına dair noter o şekilde işlem yaptı şerh yazısını görünce ruhsatı yeniledi yenileyincede alacak kişiye satış yapabildik. aslında çok kolay ama malesef her işte olduğu gibi bundada bir sürü bilgi eksiklği mevcut.

Mehmetyilmaz

2014 yılında bende tertibatlı aracımı hiçbir işlem yapmadan direkt noterde satışı vermiştim

MUR37

Şimdi tertibatı söktürüp evraklarla TSE gidip muayene girmek gerekiyor, sonra noterden satış yapabiliyorsunuz.

Arkadaşlar selam.Bugün otomatik vites aracımı sattım.Her noter malesef işi bilmiyor.
Anadolu yakasında oturan arkadaşlar işini garanti adına almak adına ümraniye vergi dairesi yakınındaki 20.noterden işlemlerini kolaylıkla halledebilir.
Eğer aracı başka bir yerde satacaksanız 20.noterden aldığınız kağıdın aslını yanınızda bulundurun. Zeytinburnun'daki noter bocaladı biraz işlemleri yaparken.

Vergi dairesi ve trafik şube işlem yapmadı.Her sene mevzuat değişiyor ve memurlar kendini geliştirmiyor.Sıkıntısını biz çekiyoruz.

Üst Alt