Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıllık polis memuruydum. Psikotik depresyon hastalığımdan dolayı GİH sınıfına..?

@sokrates senin durum ne oldu? Senin durumunda olan bizleri bi aydinlatsana

anlaşılan işi biten bir daha uğramıyor buraya ben söz veriyorum sonuçlanınca bütün aşamalarını anlatacağım

sinasius dostum merhaba... elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım sana...
psikiyatriden d dilimi rapor aldığını yazmışsın. bu raporunu personel şuben egm sağlık işleri dairesine gönderecek.muhtemelen göndermiştir. sağlık işleri dairesi senin raporu inceleyecek. ve bu rapora göre senin hakkında karar verecek. bu karar süreci 1-1,5 ayı bulabilir. muhtemelen heyet raporunda yazanı kabul edip karar verecektir. daha sonra verilen karar sana tebliğ edilecek. ve sana gihmi yoksa malulen emeklimi olmak istiyorsun diye soracak. sende bir karar vereceksin.sağlık işleri dairesi senin kararını sgk ya gönderecek.sgk da senin hakkında egmnin aldığı raporu aynen kabul edip gih olabilir veya malulen emekli edilebilir diyecek. burda da yaklaşık 2 ay geçecek.en son sana sgknın kabul ettiği kararı tebliğ edilecek. ve sana hangi ilde çalışmak istediğin sorulacak.istediğin ilin istediğin ilçesine gidebilirsin.bu süreç yaklaşık 5 ay sürüyor (forum sayfalarından takip ettiğim kadarıyla)....
ama nevrotik bozukluktan d dilimi alan duymadım. eğer seni egm tereddütte kalırsa hakem hastaneye gönderebilir (yani ankara numune hastanesine). buna hazırlıklı ol. silahsız çalışıyorsundur herhalde.
benimde c dilimi heyet raporum var.1 yıl sonra tekrar heyet raporumun alınmasına karar verildi.silahsız 8-17 çalışıyorum.ek görev yok.
gih memuru olursan maaşın 600 tl. civarı düşer.emniyet bünyesinde bilgisayar işletmeni veya vhki kadrosunda çalışırsın. yani polislikten çıkartılıyosun. normal memur oluyorsun.silahın olmuyor...

Almış olduğunuz özürlü sağlık kurulu raporu varmı?Varsa geçerlilik süresi ve derecesini yazarmısınız.

QUİLLS rumuzlu arkadaşım sorun banaysa cevaplamaya çalışayım.özürlü sağlık kurulu raporu almadım. ama özür oranını senin heyet raporuna göre sgk belirliyor.yine aynı şekilde süresini ve yüzdelik dilimini (özür oranını) sgk belirliyor.
kısacası özür oranını ve senin geleceğini belirleyecek olan sgkdır. gerisi teferruattır...

Arkadaşlar kurum beni kontrola gönderiyor ben 9 yıllık memurum durumum ağırlaştı hastane atipik psikoz teşhisi koydu beni zorla malülen emekli edebilirler mi ? 9 yıllık memurum 1 yıl 3 ay yıpranmam ve 2,5 yıl ssk günüm var zorla emekli ederlerse bu durumda maaş bağlanır mı lütfen cevap verin çok zor durumdayım .

psikolojik rahatsızlık

sorunlu 34 kardeşim ve selametle komiserim memurlar nette daha önce yazışmıştık hatırlarsınız. Sorunlu kardeş ne yaptın öğretmenliğe geçebildin mi? Durumlar nasıl emir komuta zincirinden dolayı rahatsızdın inşaallah geçmişsindir.Selametle komiserim sende bana en son durumu soruyordun.Ben 2 defa b dilimi almıştım hatırlarsınız belki . Herşeyin üstüne üstlük yaşadığım stres sıkıntıda altta yatan kalp hastalığımı tetiklemiş.Doğuştan kalp hastası olduğumu öğrendim iyice yıkıldım.İnanın ikinizden de çok çok kötü durumdayım.Hem de memleketimden uzakta şarktayım. Daha 2 yıl var ama 1 yılda tüm hayatım alt üst oldu buna da şükür diyorum çünkü daha da beteri var. Bu arada ben 2 hafta önce c dilimi aldım önce il emn sonra sağlık daireye gönderilecek sonuç ne olur bilmiyorum.
Hatırlarsınız Hala 10 yıl bitmedi gih olursam askere gitmek zorunda kalırım v.s diye düşünüordum ya artık çokta düşünmüyorum şu cehennemden çıkayım da ne olursa olsun diyorum.Sorunlu kardeş sen bedelliye başvurup askerlik konusundan da kurtulmuştun çok iyi zaman denk gelmişti kısmet işte :rolleyes: Benim kalp problemim bikuspit aort daralması bu tanı ile askere almıyorlarmış zaten.doktor ağır kaldırma koşu ve ağır spor tarzları yasak dedi.İleride kalp kapağı ameliyatı olacağım herhalde.
Sizlere tekrar sormak isediklerim var.
-Sorunlu kardeş c dilimi alan kimseyi gih yapmamışlar sen c dilimi alıp geçtim demiştin herhalde bakırköyden bu nasıl olmuştu?
-Sağlık daire başkanlığından c dilimi silahsız görev v.s derse tayin isteyebilirmiyim acaba? Bunu inan çok merak ediyorum.
-En son ihtimal gih olursam bile hem kalp hem psikiyatriden dolayı askere gitmem herhalde diye düşünüp kendimi avutuyorum siz ne düşünüyorsunuz.
Keşke şarka gitmeden psikiyatri sürecine girseymişim.1 yıl içinde yaşadığım sıkıntılar 100 yıl gibi geldi.
Sorularıma cevap vermeden önce şu Ramazan ayında oruçlu ağzınızla inşaallah bana dua edin.

sa arkadaşlar

iltihaplı romatizma hastasıyım (as) ve c dilimi rapor aldım. Egm ye gönderdim biriminin faal hizmeti dışında çalıştırılır sonucu tarafına geldi.
ilimde ilgili bölüm olmadığı için sağlıktan başka bi ile tayin istedim. genel atama döneminde değerlendirilir yazıyo pbs de şuan batıdan batıya tayinleri bekliyorum.

konuyla ilgili aklıma takılan bi kaç soru olacak cevaplarsanız sevinirim.

1- biriminin faal olmayan hizmeti nedir? birimi nedir emniyet mi çalıştığı şubemi yani şubelerin idari kısımlarında masabaşı görev midir? 8 17 memurluğu mu? ek görev durumu nedir?

2- biriminin faal olmayan hizmeti ibarisinin yönetmelikte yazılı yükümlülükleri hakları var mı yani bi yerde c dilimi alıp biriminin faal hizmeti dışşında çalıştırılan
memurların hakları şunlardır şeklinde bi yazı var mı? biz neye göre kendimizi savunacağız böyle bi durumda.

3- atama istediğim ilde sağlık durumundan gittiğim için merkeze mi verirler yoksa ilçelere de gönderebilirler mi ki bu durumda tayin istememim hiç bi önemi kalmaz,
2 saatlik ilçeler var gideceğim ilde?

4- aldığım heyet raporu (durum bildirir) ne süre ile geçerli, hastalığım kronik olduğu için rapor yenilemem gerekiyo mu gerekiyosa nekadar süre ile yeniletmem gerekiyo alalı 6 ay oldu,

şimdiden teşekkürler.

timelineben

sorduğunuz soruların cevabını ben de merak ediyorum açıkçası.Özellikle şu tayin isteme konusunu çok merak ediyorum.bu şarktan batıya nasıl gideriz bir yolu yok mu bunun bu gidişle iyice sıyırıp gih olup gideceğim...Siz nereden nereye tayin istediiz.Ben terör bölgesinde silahsız çalıştıralabilir mi onu bile bilmiyorum bunu öne sürüp bir dilekçe yazsam sonuç ne olur acaba?

batıdan batıya istedim ben üstad. terör bölgesinde silahsız çalıştırılamazsın ki mantığa sığmaz. adam istifa ediyo 10 yıl dolmadan silah kendisinde kalıyo ben polistim mesleki yönden düşmanlarım olabilir diye silah almaya hak kazanıyo idari mahkeme kararları var, sizin durumdada vardır ya da siz idari mahk. gitseniz kazanabilirsiniz diye düşünüyorum.

elbet bu soruların cevabının bulunduğu birileri vardır bekleyelim ve görelim bakalım.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar kurum beni kontrola gönderiyor ben 9 yıllık memurum durumum ağırlaştı hastane atipik psikoz teşhisi koydu beni zorla malülen emekli edebilirler mi ? 9 yıllık memurum 1 yıl 3 ay yıpranmam ve 2,5 yıl ssk günüm var zorla emekli ederlerse bu durumda maaş bağlanır mı lütfen cevap verin çok zor durumdayım .[/FONT]

sokrates
Raporda görev yapamaz denirse resen emekli edilebilirsiniz.
Hizmetiniz 10 yılı aştığından maaş bağlanır.

teşekkürler sayın ufukalp ben 9 yıllık memurum demek ki ssk günleri de sayılıyormuş bu durumda bunu bilmiyordum çok sağolun yüreğime su serptniz.

Evet sayılır, yalnız sigortalılık süresi değil de ödenmiş gün sayınız her 30 gününüz bir ay süre olarak eklenir, primsiz günler eklenmez.

859 gün gözüküyor ödenmiş primim sanırım bunu kastediyorsunuz askerliğimi de asteğmen olarak yapmıştım 2000-2002 arası o da sayılır mı ?

Evet evet, 2 yıl 4 ay 19 gün hizmet sürenize eklenir.

teşekkür ederim sayın ufukalp inanın çok endişeliydim bu konuda çok sağolun .

Arkadaşlar konu çok eski ancak merak ettiğim bir husus var obsesif kompülsif bozukluk teşhisi konmuş biri polislik yapabilir mi yoksa silahı alınıp geri hizmete mi çekilir bunu merak ediyorum bilgisi olan var mı bu konuda .

selam sokrates

bildiğim kadarıyla obsesif kompulsif bozukluk emniyet teş. sağ. şart. yönetmeliğinin ruh sağlığı hastalıkları bölümüne bakarsan b dilimine giriyor. eğer psikiyatri doktorlarından oluşan heyet silahsız görev yapması uygundur derse silahsız görevine devam eder. idari kısımlara çekilir. tedavi süreci başlar. aylık kontrollere gidilir. ve ilaç kullanımı başlar. gih olabilinmesi için d dilimine giren rahatsızlıklardan biri olması lazım. ama okb yanında başka rahatsızlıklarda mutlaka çıkacaktır (anksiyete kesin çıkar ). bu sefer c dilimine girme ihtimali var....

sokrates

Sokrates OKB olup çalışan var . Selametle nin de dediği gibi b dilimi. Adam OKB olay yeri incelemede çalistiriyorlar düşünebiliyor musunuz?

merhaba arkadaşlar ben polislik mesleğinde 7. yılın içindeyim mesleğe girişim 6 haziran 2009. ben 3 kez psikayatri dr una gittim. mesleğimden olurum korkusuyla. 1 defa hiç girdi yapmadım. 2. sinde basit bi teşhis koydu dr endişemi görerek. 3. sünde annemin üzerine gittim ilaç yazdı. konuyu baştan sona okudum. bu sağlık dilimlerinden haberim yoktu. ama hala hastaneye gidip böyle işlere girişirsem başıma kötü şeyler gelme endişesi taşıyorum. işsizlik çok kötü bir şey malumunuz. ayrıca delilik damgası yemek de var işin içinde daha bekarken bu durumların üstesinden gelemeyebilirim. kuruntumu yapıyorum acaba onu da bilmiyorum. bugün bir kaç rahatsızlığı kağıdı kalemi elime alıp yazdım.
-motosikletin üzerinde anahtarı bırakıp öyle eve çıkma. böyle bir kaç defa oldu.
-silahı koyduğum çantamı evin avlusunda unutma ve öylece 1 gün kalması.
-eşyaları tahmin edmeyeceğim yerlere koyup unutma.
-kitap okurken aşırı dikkat dağınıklığı, zihinsel faliyetlere odaklanamama. ardı ardına düşünme ve düşünmekten yorulma. sürekli hayaller kurma. iyi ve kötü senoryolu hikayeler.
-sosyal ilişkilerimde zayıflık var. tuhaf konuşmalarım oluyor. konuşurken samimi olmadığım kişiler karşısında elimde yüzümde oynanlar oluyor. kendimi kontrol edmeiyorum. gibi..

ihtimal sonuçlar nedir benimle ilgili.. siz ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle geçmiş olsun nezih1984. anlattiklarin depresyon belirtileri.ama biz ne söylesek boş.uzman psikiyatriste bunlari anlatman lazimki sana teshis koyup tedavine başlansin.en iyisini doktorlar bilir...

Okb rahatsızlığı bende de var o yüzden sordum arkadaşlar okb li biri polislik yapabilir mi diye .

Son düzenleme:
sokrates rahatsızlığınız polis olduktan sonra başladı yani önceden bir probleminiz yoktu doğru mu anladım.Bu arada geçmiş olsun diliyorum.

sokrates bende polis olmak istiyordum da kimisi olur dedi kimisi olmaz dedi kimi %40-45'e kadar müsade ediyorlar dedi hafif zihinsel engelliler için sormuştum da her kafadan ayrı bir ses çıktı.Bende o yüzden sordum yani zaten okula girerken sağlık taraması yapılıyormuş orada her şey çıkıyormuş öyle demişlerdi,sizin en başta çıksaydı zaten almazlardı büyük ihtimal ama ben gene de emin olmak için sordum.Malum Türkiye burası adamlar atıyorum 3 bin kişilik kadroya 30 bin kişi sokmaya çalışıyorlar malum.Beni yanlış anlamayın lütfen sadece merak,hani öyle yalancı durumuna düşürmek ve / ve ya sizin torpiliniz var öyle girmişsiniz falan diyormuşum gibi yanlış bir düşünce algılansın istemem zaten o da saçma ve mantıksız olurdu. :)

@MeçhulAdam kusura bakmayın ama pek iyi niyetli gelmedi bana yazdıklarınız . Zaten torpilim olsa yanlış teşhis yüzünden silahım alınmazdı benim rahatsızlığım okb dir .

sokrates ayıp ettin hocam,sadece o da değil daha neler neler olurdu.Ne adamlar tanıyorum bende,fani dünya burası Türkiye hem alışkınız bu vakalara.Zaten ne diyorum ben hem saçma hem mantıksız.Yani birisi size torpilli bu diyecek,gülerim sadece. :) Ben yanlış anlaşılmasın diye öyle yazdım.Yoksa açık açık onu demiyorum.Meraktan sordum.Her kafadan ayrı ses çıktığı için.Tekrar geçmiş olsun.

@MeçhulAdam kusura bakmayın ama pek iyi niyetli gelmedi bana yazdıklarınız . Zaten torpilim olsa yanlış teşhis yüzünden silahım alınmazdı benim rahatsızlığım okb dir .

Ben neden sorduğumu söyledim.Yanlış anlaşılmaması için öyle yazdım.Şimdi siz anlarsınız dediğimi başkası anlamaz,gelir laf atar,kavga çıkar,olan sizin konuya olur sizde kızarsınız yönetimde kızar diğer üyelerde.Yoksa banane.Ben iyi niyetimden açıklama yapma gereği duydum.Bu da sizi rahatsız ettiyse ben özür dilerim esas siz kusura bakmayın.Tekrar geçmiş olsun,iyi forumlar.

Üst Alt