Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@Emre-k,

Ben ilaç raporlarını ekledim onları da teslim aldılar. Ama çokta gerekli olmadığını söyledi.

@alonemisin,

ama benim gibi enayi var mı başka bilmiyorum ; 2 yıldır emekli olma hakkım olduğu halde olmadım ve üstüne bu yasa meclise sunulup 1 ay konuşulmaya başlandığı halde meclisten daha geçmediği halde emekli olmadım beni etkilemez kazanılmış hak geri alınmaz mantığıyla.... şimdi genelgede bu durum düşündüğüm gibi yazacak mı ona kaldım :(

Sevinenler işin vahamiyetinin farkında değiller bazıları da tek hastalığın varsa %40 oranın varsa neden dert ediyorsun diyor önünüzde tuzaklarla dolu ek1 hastalık listesi var isterse oranınız %70 ve üzeri olsun o listede hastalığınız yoksa sen engelli değilsin çalışabilirsin damgası yiyeceksiniz 1 günle 5 günle 10 günle kaçan emekli hakkınız seneler sürecek bir eziyete dönüşecek acilen kamuoyu oluşturulması gerekiyor ses yükselmesi gerekiyor.

@ensplt3636,

Keşke bir an önce olsaymışsınız. Resmen hayatınızla kumar oynamışsınız. Bu ülkede birşey alacaksan yapacaksan anında yapmak kadar mantıklı birşey yok. Ürün alırsın fiyatı artar. Başvuru yaparsın kanun değişir. Herşeyi sıcağı sıcağına yapmak önemli.

Zenginler daha zenginleşti bizim gibi insanlarda fakir ken daha fakir oldu adalet yok ne yazıkki

54 oran ant.egitim araş.hast.40 gün önce aldım..28 ocak bekledim sgk vermek için çünkü 20 yıl çalışma hayatı istiyordu...yoksa rapor çıktığı gibi götürürdüm...katarakt ,işitme hafif ,iç hastalıkları, kardiyoloji, bel fıtığı....
Ama Red aldım
İtiraz için sgk bana dönmesini bekliyorum
Is yerime maliye yazı gonderdi engelli olduğum ortaya çıktı...bunu emeklilik için yaptım...tazminatimi almam gerekiyordu...engel kimlik kartı aldım...ama bana sen çalış diorlar

Genelge beklemek manasız ve boş iş. Vergi indirimden emekliliğin kaldırılması emeklilik işlemlerinin sgk tarafından yürütülmesi de mantığa uygun. Bizim yapacağımız tek şey kimler tarafından hazırlandığı belli olmayan, insancıl açıdan sorunlu sgk hastalık listesi yerine uluslararası, kabul edilmiş balthazar sisteminin devamı yönünde kamuoyu oluşturmak.
Çalışma süresi düşmüş çıkmış 10 yıl 15 yıl fark etmez; çalışma gücüne göre değil engel oranına göre emeklilik.

@456,

İşin garibi engellilere bir lütufta bulunmuş gibi TV ekranlarından açılma yapıyor. Engelli haklarının en çok gasbeden hükümet AKP olmuştur. İnşallah muhalefet iktidar olunca
gasbedilen hakları geri alır.

@Ozgur580607,

Normalde 15 Ocak öncesine yetişseydi emekli olurdunuz ama 15 Ocak sonrası İsitme kaybı en az 90 dsb cihaz kullanan orta tanı, implant kullanan icin 71 dsb oranlar istiyorlar hafif tanı icin diger hastalıklarınız çalışma gücü kaybı listesinde en az hafif tanıya giren bir hastalığınız yoksa bu yeni duzenleme ile emekli etmiyor lanet olasicalar isterseniz 90 oranında raporunuz 10 hastalığınız olsun çalışma gücü kaybında en az hafif tanıya giren hastalığınız olmadığı sürece emekli etmeyecekler insaallah anayasa mahkemesine verilir de bu durumu düzeltirler

Yani demek istiyorlar oranlar bizi bağlamaz çalışma gücünü esas alırım diyorlar emeklilikte

60 gün önce Antalya eğitim araştırma Hast.den %54 oran ile engelli raporu aldım...Fakat hemen sgk başvuramadım çünkü bana sgk çalışanı " 20 sene çalışma hayatı lazım ve 28 ocak da gel basvur " dedi.
28 ocak tarihini bekledim ve raporumu sgk kurula sevk ettiler ...
Bugun RED aldım...
Isyerime maliye yazı göndermiş ve engelli olduğum ortaya çıktı...ben şuan hem engelli hem değilim...sgk ya göre 40 oran bile yok bende...
İtiraz edecegim ama şuan değil..
Sgk dan tarafıma RED bildirimi gelmesini bekliyorum...
Böyle bir yasa çıkacaksa madem ,,,, EKIM KASIM gibi bilgilendir kurumları bizde yetismeyecegini bilip, basvurmazdık ...en azından is yerim bunu ogrenmemis olurdu
Hiç adil gelmiyor
Bedduam ile yaşayın kansizlar

İşitme hafif
Katarakt
Bel fitigi
Üroloji
Dahiliye
Kardiyoloji

Toplamı 54

Doğru olabilir ama Red vermeden önce beni başka hastahane sevk etmeleri gerekmezmiydi...süreli verilemezmiydi ?

Benim aldığım rapor eğitim araştırma hastaneden...oranlar yazıyor ama bu oranlar da balthazar ile zaten düştü 54e

Çok bölüm benimki

Değişmez. Mahkemeye de verme. Paran boşa gider. Bundan bahsetmiştim...

@İsitmemuhammed,

Amaç zaten emekli etmemek bu hükümet şöyle deseydi samimi olduğunu anlardım yasa resmi gazetede yayınlanmadan önce birden fazla yada tek hastalığı olup süresiz vergi indirimi alanları kapsamayacak verilen hakları gasp etme gibi bir niyetimiz yok deseydi samimi olduklarını düşünürdüm kurdukları sistem tamamen kurgu ve tuzak bir sistem anayasa Mahkemesine çok güçlü bir dosya ile gidilmeli aslında 3-5 ay beklenilip bu işten mağdur olan bizlerin şahit gösterileceği bir mahkeme ortamı olsa daha mantıklı olabilirdi ama bu ülkede adalet falan yok ülkeyi yönetenlerin partisinin adıda böyle başlıyor adı gibi davranmıyor

Yasa çıkarıldı. Ona göre uygulama yapıyorlar...

Onu bırak. Benim sadece Kalpten yüzde 50 verildi. Tek hastalıktan yapmadılar...

@Ozgur580607, eski düzenlemeye göre evet 20 yil yeni düzenlemede hafif tanı 18 yol 4100 gun ama yeni düzenleme ile çalışma gücü kaybı esas alınıyor yanı eski düzenle yine 20 yil icin bekleyecektiniz ama bu yeni düzenleme bu tür engelli emekliliklerini toptan kaldırmış oldu

@AltayTuna,

Yeni duzenlemeyi uymayanlara direk hemen red veriyorlar genelgeye bakıyorlar ama uyanlar icin genelgeyi tam bilemedikleri için mi bilerek mi yapılıyor bilemedim bekletiyorlar mesela red yiyen 15 Ocak basvuru sonrası red Alanlar oldu basvuru üzerine emekli olan hala olmadı işlerine geldikleri gibi hersey ama devlet SGK ya işleri sıkı tutmasını artık oyle kolay olmamasını gerekirse emekli etmemesini bu durumda arkasında duracağını tahattut ettiğine inanmaya başladım hersey beklenir

Son düzenleme:
@Ozgur580607, Rapor çıktığı gibi götürürdüm demişsiniz ama o zamanda eski sisteme göre 20 yılı tamamlamadığınız için yine emekli olamayacaktınız. Siz 20 yıl şartını beklerken yeni yasa yürürlüğe girdi ve sistem değişti. Sizde olduğu gibi çoklu hastalığı olan birçok engelli emekli olamayacak bu yeni sistemle.

Verilen karara itiraz hakkınız var. Dosyanız bu seferde Yüksek Sağlık Kurulu tarafından incelenir ama sonucun değişeceğini pek sanmıyorum geçmiş olsun.

Arkadaşlar Anayasa Mahkeme'si kararındanda bir umudunuz olmasın . Karşınızda Anayasa Mahkemesi'nin kararına ragmen millet vekilligini düşüren , Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymuyorum diyen AKP var. Türkiye de artık haksızlıga ugrarsam bir üst makama gider , mahkemeye gider hakkımı ararım devri bitti. Malesef bu yasayı kimse degiştiremez herkes ona göre beklenti içine girmesin . Bırakın AKP yi bu forum sayfasında bile hala savunanlar var.

Üst Alt