Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

Malesef düşündüğünüz gibi tek hastalıktan en az %40 olacak ve bu hastalık SGK Hastalık Listesinde tanımlı olacak.

ben etkileniyor muyum 2007 sigorta giriş 2013 rapor 2015 kamu giriş

bu yönetmeliği delmenin tek çaresi memurluktan istifa edip biyerde 4a sigortalı çalışıp (zaten aynı maaşı alırsınız) oradan emekli olursanız anca

hocam ben vergi indirimi aldım 2015 de bizdemi yırtamıyoruz :D

muhendis3232

seninle aynı şartlara sahibiz. 2002 sigorta başlangıcı, 2014 kamu da işe başlama 2016 da vergi indirimi %56 ile.
SGK Hastalık Listesinde tanımlı bir hastalık olmadan mümkün değil.

benim 2016 daki rapor SGK Hastalık listesinde tanımlı olmasına rağmen yeni raporlarda teşhisler farklı ve SGK Hastalık Listesinde tanımlı değil. İlk başvurum reddedildi.

Son raporda tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ibareli %70 oranlı teşhis var. Buna dayanarak tekrar başvurdum 1.5 ay oldu, Kurum Sağlık Kuruluna henüz sevkedilmedi.

Ya SGK Hastalık Listesi, Ya 3.5 yıl 4a. Başka türlüsü mümkün görünmüyor.

geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum işitme den %36 alıyorum şuan 3 yılım var emekliliğe işitme engelimiz artarsa anca emekli olacağız normalde %47 raporum var dediğiniz gibi 3,5 yıl sgk ya çalışacağız ama oda mantıklı değil kamuda olupda sgk ya geçmek..insanlar engelim geçşin dua eder bizz engelimiz artsında emekli olabilelim diye ne günlere kaldık

Uzun süredir bakmıyordum , kanunuda yeni gördüm resmen saçmalık olmuş.

%40 işitme
%20 göz
%5 cildiye
%10 dahiliye
totalde ; %59 süresiz raporum var.

Ama totalin bir önemi yok sanırım , sadece en yüksek orana bakılacak ta benim rahatszılığım işitme ve göz bağlantılı (cogan sendromu).
Malum hastalıklar listesindede böyle bir hastalık yok.
4a-4b ikilide toplam 16 yıl 5 ay çalışma sürem var.(son7 yılı 4b)
Prim gün sayım 3164.
Yarın SGK'ya geçmişe dönük prim ödemesi için bilgi almaya gidecektim fakat bu gidişle başka şeyler konuşacağız.

Bu nasıl kanundur böyle , nedir bu düşmanlık , biraz insaf vicdan ya.

EDİT:

R. ORTAK HÜKÜMLER

Mevcut hastalık listelerinde tanımlanmayan ancak tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.

buradaki maddeler benim durumumda olanlar için uygun gibi sanki.

Bağkur engelli emeklilik

İyi günler bülent bey ben 2002 ssk girişliyim 900 gün ssk daha sonra 4200 gün bağkur yatırdım
dün hastaneden %42 engel raporu aldım %35 uyku apnesi %10 hiper tansiyon
bu raporla birlikte sgkya emeklilik için başvurdum ama araştırma yaparken sizin sitede bağkurlular için birden fazla hastalık dikkate alınmaz diye yazmışsınız
bu durumda emeklilik işi olumsuz mu olur şimdiden çok teşekkürler

Sayın Oturan boğa,ortopedi ve psikiyatri iki ayrı bölümden %66 engelli raporum var 2012 yılının sonuna doğru aldım hala aktif çalışanım şu anda,sormak istediğim soru şu; %40-59 arası engelli oranı olanlarda balthazard formülü kullanılmayacak dediniz,bende balthazard kullanılacak mi ? Kullanılmayacak mi burada kafam karıştı cevaplarsanız çok sevinirim..

2009 sigorta başlangıç tarihli memurum. %35 uyku apnesi, %20 obetize, %10 hemoroid olmak üzere %53 raporum var. uyku apnesi %35'den fazla engel vermiyor ancak hastalık listesinde ağır olarak geçiyor. bu durumda hastalık listesinde uyku apnesi için sayılan diğer şartlar gerçekleştiinde emekli olabilir miyim? yoksa %40'ı bulamadığım için emekli olamayacak mıyım? ayrıca engelli emeklilik mi olacak yoksa malulen mi olacak?

bu yasayı delmenin tek yolu kamudaysak istifa edicez 3.5 yıl 4a lı olup öyle emeklilik dilekçesini vericez

OturanBoğa Bülent Bey ben şimdi SSK girişim 1997 ama şuan 2011 de bağkur var suan bağkur olduğu için 28/5 den beni sevk ettiler kilo 30 şeker 20 tansiyon 10 ve ayaklarda polinoropati var. Şimdi ben 2008 öncesi olarak mı degerlendirilecegim yoksa 2008 sonrası olarakmi?

Benim %57 3.derece vergi muafiyeti raporum var 4440 gğn 20 yıl istiyor benden %57 lik raporum ile 7 ayım kaldı emekli olmama peki değişen 208 deki yasa ile ben hala 3. Derece mi sarılıyorum biri yardımcı olabilir mi acaba?

Kaktusalp

Malesef Bağ-kur olduğu için yeni yönetmeliğe göre değerlendirileceksiniz. Hastalıkların toplamı değil, en yüksek oranlı hastalığınız değerlendirilecek. Ve yine malesef bu hastalık SGK Hastalık Listesi nde olmak zorunda.

Engeltanımayan

4A sigorta primi ödeyerek çalışıyorsanız evet 3. derece sayılırsınız. 2008 öncesi 4A ile sigorta primi ödemeniz varsa evet vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz.

1 ekim 2008 öncesi tam başlangıç tarihi askerlik borçlanması ile 2005/10 ayı sigortalıyım başvurum 4b bağkur son beş ay isteğe bağlı olarak yatırdım 4680 tamamlamış durumdayım emeklilik başvuru yaptım ama benden vergi indirimi istenmedi hatta vergi dairesine gittiğimde bu durumun sadece çalışanlar için olabileceği söylendi. şimdi ben en son aldığım engelli raporuynda 30 + 30 + 3 + 5 %55 şeklinde farklı hastalıktan sürekli engelli raporu aldım durumum bu şekilde sskya başvurduğumda forum doldur emekli olursun dediler sizin anlattığınız duruma göre emekli olamayacağımı düşünmeye başladım nasıl bir yol izlemeliyim

teşekürler

mustafa76

doğru anladıysam sadece son 5 ay 4b primi ödediyseniz 20 yıl 4400 gün ile vergi indirimi ile emekli olabilmeniz mümkün görünüyor.

prim gün sayınız tamam 20 yıl için 2025 i beklemeniz gerekir. 2025 i beklerken 4b prim ödememenizi (son 3.5 yıl kuralına istinaden) tavsiye ederim.

bağkurdan yani 28/5 den engelli emeklilik başvurusu yapılmış ssk dan

Benimde Ocak ayında emeklilik için başvurabilirim yanlız aynı korkuyu taşiyorum ilk sigorta girişi 2004 hepsi SSK 5300 oldu taplaminda %48 vergi indirimli engeli raporum var rapor süresiz (ömür boyu) yazıyor sizce raporu yenilememi istenirmi

Ersey

2008 öncesi 4a sigortalı olanlar yani seni de kapsıyor, vergi indirimi ile emekliliği hak edebiliyorlar. vergi indirimin süresiz ise rapor yenileme olacağını düşünmüyorum.

Bilgi seli için teşekkürler. bilale anlatır gibi anlatmışsınız.
esenlikler diliyorum

Merhaba, yeni konu açmak istemediğim için buradan yazarak size danışmak istediğim bir durum var.

Benim sigorta girişim 2008'in 11. ayı, 2008 Ekim sonrası prosedürü yani.

Benim 2020 yılında aldığım sürekli %40 spastik parapleji engelli raporum var, ardından aile ve çalışma bakanlığından da sürekli %40 engelli kartımı da çıkardım.

O dönemki kanuna göre ben vergi indirimi başvurusu yapsam da yapmasam da 18 yıl ve 4500 gün mü ( gün sayısını tam hatırlamıyorum) ne doldurduğum zaman, sgk ya gidip sevk alıp alacağım rapora göre emekli oluyordum. Maaşa olan katkısı da o dönem 150 tl gibi tutar diye uğraşmak istemedim, nasılsa emekli olunca tekrar muayene gireceğim için.

Benim hastalık oranım tek hastalıktan ve maalesef düzelme ihtimali yokken, her sene daha kötüye gidiyor. ( Bir nevi kısmı felçlik içeren hastalık( spastik parapleji)

Şuan ki kanun benim de kafamı karıştırdı. Yapmam gereken bir durum var mıdır? Ben malulen değil de erken yaşlılık olarak mı başvurman gerekiyor ?

Çok teşekkürler

@aydinmehmet,
sizi etkileyen bir durum değil , sizde iş gücü kaybına bakılacak. 2008 ekim öncesi işe girenlerin vergi indirimi ile diğer bir deyişle engelli raporuyla emeklilik hakkı kesindi. Yasa teklifi ile bunu kaldırıyorlar. 2008 ekim sonrası ise engelli raporu olanlarda iş gücü kaybına bakılacak ve öyle karar verilecek dendi. .iş gücü kaybı yönetmeliğine göre yılınız dolduğunda emeklilik talebinizle başvuru yaparsınız. maluliyet veya iş gücü kaybı durumunu zaten belirleyen sgk diye düşünüyorum.

2021 de çıkan yönetmekteki HASTALIK LİSTESİ ni iyi bakmanız gerekir bu arada.

@tsunami_, Tip1 en az 3 organa vurmuş ve zarar vermişse emekli olabilirsin çünkü diyabet KATAGORİSİ de hafif ve orta seçenegi yok sadece ağır var. Yani bu yasa ile bir ayağın çukurdaysa ölmek üzereyken emekli olabilirsin

@OturanBoğa abi sanırım bu kanuna göre de emekli olduk diyelim hem çalışıp hem emekli maaşı alamıyorduk yani emekli olmanın hiçbir anlamı yok bu devirde ömür boyu çalışılacağız herkes bunu atlamış :D

@oxzd,
oba buyrun cenaze namazına o halde.. O zaman millet gibi 30 sene çalışıpta mı emekli olacağız şimdi ? böbrek hasarı, damar hasarı ve kalpde problem var şu anlık tabi

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Üst Alt