Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 sayılı kanundan Emekli olanlar ne kadar aylık alıyor?

psikotik

1 Ekim 2008 tarihi sonrası memur olan için derece ve kademenin emeklilik de hiç bir önemi yok!..

e-devletten Sgk Prime Esas kazançlarının yıllara oranla aylık ortalamasını hesapla %50 de Aylık Bağlama oranı düşün ve Prime Esas Ortalama aylık kazancını aşağı yukarı hesapla ilgili tutarın yarısı bağlanır. 1500 liranın altında olursa da 1500 lira olarak bağlıyorlar.
Bahsettiğin kişinin kısa bir dönem de olsa SSK yüksek prime esas kazancı olmuş olabilir.

Arkadaşlar, 2009 Haziran memuriyete giriş tarihim. Maluliyet kararım var. Lisans mezunu Bilgisayar İşletmeni olarak görev yapmaktayım. Malulen emekli olsam ne kadar maaş alırım? İllaki örnekleri vardır? Özeldende yazabilirsiniz!

tsunami_

5434 SK na(EKİM 2008 ÖNCESİ) tabi olsaydı eğer "malülen emeklilik" maaşı yüksek olurmuydu?

sneyper

İş olacağına varmıyor belkide, hiç kimsenin ağzını pıçak açmıyor. Sonra 5510 SK nu herkes kötülüyor. 5434 SK dan kimsenin haberi yokki? 😁😁👍

Son düzenleme:
Arkadaşlar 2007 işe giriş 01/10/2008 den önce 425 gün sigorta var
Toplamda 1450 gün sigortalılık var
01/09/2010 memuriyete geçiş emekli olsam bende mi 1.500 TL maaş alırım yoksa 425 günün faydası olur mu
Emekli olabiliyorum şuan ama maaş 1.500 olursa çok korkuyorum

Aynen 1500 alırsın sakın olma. Ben oldum SSK 1999 girişliyim memuriyete 2009 da girdim. Aldığım maaş 1500 tl. Şimdi malulen emekliliğe dava açıyorum

albatros_070 Sakın olma alacağın maaş 1500

Yıldız1616

Korkuyorum EKİM 2008 den sonra emekli sandığı girişi olanların vay haline. Böyle giderse kimse emekli olmak istemez zorunlu olmadıkça.

yaw nerede bu memurlar sgk sayfasından bir hesaplatın bakalım 3600 günü dolduranlar ne mmaaş çıkıyor size

Arkadaşlar var mı bi gelişme? 2008 Ekim sonrası memur olup, hastalıktan dolayı malulen yada engelli emekliliğinden yararlanan yok mu? Maaş kaç lira? Bi yol gösterin bize!

Ne yazmışsın kardeşim? İki link paylaşmışsın birisi 3600 den dem vuruyor, diğeri de 20000 tazminat alır 1200 maaş alır yazıyor! Sana mı inanalım şimdi? Hem sen dediğim gibi 2 durum dan yani malul yada engelli emeklisi misin? Yok! Niye boş yapıyorsun burada? O adını yazdığın forumun seviyesi zaten yerlerde! Bide gelip aynı ağızla burada yazıyorsun! En düşük 5510 sayılı kanuna göre emekli maaşı seyyanen zam ile beraber 1500 e yükseltildi. Birde şu var dersine iyi çalışmamışsın! Burada malulen emekli olan aynı durumda ki memur biri 1500 alıyorum yazdı, birisi geçen sene aralıktanolmak üzere 2100 alıyorum yazdı, biriylede görüşüyorum ~2700 yazıyor! Şimdi sana mı inanalım yoksa bu yazanlara mı? Bunları bi cevapla kardeş? Hugo88

Ben tartışma derdinde değilim .Bu 1 senin kardeşinde değilim bu 2.
Okuyup öğrenirseniz linklerde tam olarak ne yazıyor detay önemli , sadece 3600 den bahsetmiyor. Ne kadar emekli maaşı alacağınızı merak ediyorsanız bir dilekçe yazarak SGK ya sorabilirsiniz.Gayet basit.
Birde 5510' unun emeklilik şartları maaş hesaplama sistemi farklı biraz araştırmacı olmak lazım. Zor değil bunu yapmak.
Herkesin prim sayısı SGK başlangıcı vs.farklı.
Ayrıca yazdıklarınızdan hiçbiri gördüğünüz gibi şu an taban emekli aylığı olan rakamı almıyor.O da 3.275TL dir.
OturanBoğa üslup konusunda sorun varsa ise gereğini yapar.

Memur emeklilerinin en düşük emekli maaşı 3.275,60 TL'dir bunun altında memur emekli maaşı ödenmez bu tutar emekliye zam oranında yükselir.

Ama zannedersem özel sektör taban aylığı yani en düşük emekli maaşı 1500 TL dir.

Bu from da gördüm bir kaç kişi farklı rakamlar yazıyor. Kime inanacaz....

Allah aşkına yok mu maaş alan ? Ne biçim bir iş ? 2008,den bu yana emekli olan hiç mi yok ?

Memur emeklilerinin en düşük emekli maaşı 3.275,60 TL'dir bunun altında memur emekli maaşı ödenmez bu tutar emekliye zam oranında yükselir.

Ama zannedersem özel sektör taban aylığı yani en düşük emekli maaşı 1500 TL dir.

5510 sayılı yasaya tabi memurlar için en düşük emekli maaşı 3.275,60 değil 1500 TL'dir bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyiniz. Memur emeklilerinin en düşük emekli maaşı yani 3275,60 5434 sayılı kanundakilere (2008 öncesi memur olanlara) tanınmış bir hak. Bu türden mesnetsiz yazılarla milyonlarca emekli olmak isteyen ve isteyecek 5510'luya yanlış umut veriyor ve kafa karışıklığı yaratıyorsunuz; aradaki farkı cebinizden verebilecek misiniz :(

byilmaz21

Merhaba,yazınızda belirtiğiniz en düşük memur emekli maaş tutarı sadece 2008 yılı Ekim ayından önce memur olarak işe başlamış ,5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı kanununa tabii olarak çalışmaya devam eden memurlar veya ilgili kanunla ilişikli emeklilik hakkına sahip kişiler için geçerlidir.

kallmann35 arkadaşımız yazısında durumu çok güzel ve net bir şekilde ifade etmiştir.

2008 yılı Ekim ayından önce memur olarak çalışanlar (5434 Sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ) ve 2008 yılı Ekim ayı tarihinden sonra ilk defa memur olanlar (5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu) arasında emekli maaşlarında tamamen hesaplama farklılığı yada tespiti nedeni ile birbirinden farklı (aynı denklikte olsa bile) emekli maaşı alan memurlar olacaktır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Aynen hocam. Şu an kamudaki en büyük özlük problemi aynı işi yapan sözleşmeli ve kadrolu personel arasındaki maaş ve diğer haklardaki farklılık iken; 2022 de başlayacak sözleşmeliye kadro görüşmeleri ve muhtemelen 2025 2026 gibi kadroya geçmeler rutin olarak başladığında elde kalan en büyük problem 5510/5434 arasındaki emekli maaş hesabı farklılığı olacaktır diye tahmin ediyorum. Hatta o tarihler yaklaşık olarak 2008 Ekim ayı sonrasında işe başlayan 5510'a tabi engelli memurların da emekli olmaya başlayacakları tarih olması bakımından önemli. Eğer olağan dönem olan 2023-2024 seçim döneminde 5510-5434 farkını gündeme getirilip düzelttirilemez ise sonraki fırsat 2027 yılı civarındaki seçim döneminde olacaktır diye düşünüyorum.

Üst Alt