Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 sayılı kanundan Emekli olanlar ne kadar aylık alıyor?

byilmaz21

O hesap 5434 sayılı kanuna tabi olan eski memurlar için geçerli.
2008 Ekim sonrası herkes 5510 sayılı kanuna tabi.
At gözlüğünüzü çıkarıp çevrenize bir bakmanızı tavsiye ediyorum. Düşük maaş bağlanan bir sürü engelli memur emeklisi var. Ayrıca tabi olduğunuz 5510 sayılı kanunu da inceleyiniz. Bakın bakalım en düşük memur emekli maaşından bahsetmiş mi?

5510 sayılı kanuna göre engelli emekliliği, malül olarak emekli olanlar ve hatta zamanı gelince normal emekli olanlar: emekli oldukları tarih itibarı ile ödemiş oldukları primler üzerinden emekli maaşı alırlar. 5434 sayılı kanuna tabi olan eski memurlar ise engelli emekliliği yada malül olarak emekli olanlar 25 yıl çalışmış bir memur gibi emekli maaşı alırlar. sanırım anlatabilmişimdir?

Bir kaç kişi çıkıpta ben emekli oldum bu maaşı aldım. Demedi...

Şimdiye kadar mutlaka emekli olan çok sayıda insan vardır. Aradan 2022-2008: 12 yıl geçmiş.

Burada yorum yapılması yanlış çünkü ; hesaplamayı bilgisayar yapıyor nasıl neye göre bu program yapıyor sa biraz karışık yada yeni olduğu için mi bilmiyorum ama normal hesaplama olsaydı SGK, e devlet,e bir link koyar vatandaşlar maaşını hesaplardi.
Diye düşünüyorum.

Lütfen Allah aşkına emekli olan varsa yazabilir mi? Maaş ne kadar ?

Birbirinize dalaşıp laf atmayın. Lütfen konuyu dağılıyor.

masaüstü

Onu okudum o arkadaş öyle diyor başkasına farklı... Doğru dürüst biri çıkmadı....

Örnek; bu kadar maaş aldım dilekçe ile başvuru yaptım nedeni buymuş.... ( Kimlik bilgilerini saklar cevap yazısını da yayınlayabilir tabi mahsuru yoksa )

Ama biri çıkıyor 2000, biri 1500 bu ne anlamıyorum.... Acaba doğru mu söylüyor yoksa dalga mı ?

Düşünüyorum 5000-6000 alan sonra emekli olunca 1500 alan biri hakkını arar ama kimsede ses yok.
..

Burada verilen eksik olduğunu düşündüğü bir iki puan engelli oranı için sabahtan akşama kadar yazan var. Hakkını arayan... Hiç mi emekli olan olmadı son 12 yılda....

Allah aşkına çıkın adam gibi başınızda geçenleri anlatın engelli olan bireyler hastalıkları olan insanlar ona göre emekli olur yada olmaz bir karar verir... Bunun insani boyutu var...

En azından bilgi sahibi olur ona göre hazırlıklı olur.

Lütfen emekli olan yada çevresinde emekli olan varsa cevap verebilir mi ?

mahmut56

5510 sayılı yasa açık. Çok zor bir şey istediğimin farkındayım ama okumayı deneyiniz.

Siz gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Ayrıca olağan bir şekilde 2008 Ekim sonrası ilk defa işe ve memuriyete başlayan 5510'a tabi engelliler henüz emekli olmayı hak etmediler. O yüzden yaz(a)mıyorlar. Önceden SSK veya Bağkur çalışması olup da 2008 Ekim sonrası da memuriyete geçen 5510'lular ise önceki çalışmalarının süresine ve hangi yıllarda olduğuna göre en az 1500 TL olmak üzere değişken maaş almaları gayet normal.

2008 sonrası memuriyete başlayıp 5510 sayılı yasaya tabi malulen emekli olanlar var. Onlar 25 yıl çalışmış gibi hesap edilip prime esas kazançlarının %50'si maaş bağlanma oranı ile 2000 TL civarında bir emekli maaşı hak ederler. Onlar bize artık en düşük memur emekli maaşı (bugün için 3.275,60) diye bir şey olmadığının bir ön gösterimi olmuşlar ve bundan sonra da olacaklardır.

Zor bir şey istiyorum biliyorum ama perdeleri kaldırınız.

Not: Sizden alıntı yaptım ama aslında gerçekliği kabul etmeyen herkese yönelik yazdım.

Bu linki okumamışsın herhalde mahmut56 https://www.memurlar.net/haber/9724...lik-baglama-sistemi.html?utm_source=headlines

Okumak ve araştırmak önemli.Bende 5510 a tabi memur olarak 2018 yılında emekli oldum. Aldığım maaş şu an 1.700TL civarı forumda defalarcada yazdım.Bu konu ile ilgili tüm forumu araştırmanı öneririm.Eğer sende memur isen merak ediyorsan madem insanların yazdıklarına inanmıyorsun bir dilekçe yazarak en doğru bilgiye ulaşırsın.
Burada insanlar ne yazsa inanmıyorsunuz çünkü.
Gerçekleri kabullenmeniz gerekiyor.

(Gölge)

cevap vermekten bıktı hugo 2008 den sonra memur olan önce sgk girişi olanlar 1500-2000 arası maxsimum maaş alır

mahmut56 5434 ile 5510 çok farklı örneğin:

5434 kurallarına göre emekli aylığı alan kişinin
vefatında yapılan ölüm yardımı ödemesi 2021 yılı
için: 3150 TL. dir
5510'a tabi memur emeklisinin vefatında yapılan
ölüm yardımı: ''2021 yılı için 918 TL.'' olmaktadır..

Bir kamu işçisi kadrolu işçi olarak ama memur değil yazıyorum bilmem fikir verir mi
93 SGK girişim 2013 kamu girişim 6153 gün prim ile 2 ay önce emekli oldum maaş 1988 TL
4_5 bin maaştan buraya

Buradaki bilgilere bakınca Malulen emekli olmak daha avantajlı çünkü en azından 25 yıl çalışmış gibi %50 sini alıyorsunuz 2000-3000 TL kadar alma durumu var...

Engelli emeklilik ise 1500-2000 arası...

Bir artısı SGK kontrolünde oran düşünce iyileştim deyip göreve dönebilir dava acsada kazanma şansı yüksek....

Bu konuda arkadaşlar FİKRİNİZ NEDİR ?

mahmut56

aynen öyle şuan rapor oranım 47 yenilemede 60 alsam mamulen emekliyim. %50 abo ile

muhendis3232

Malulen emeklilik %60 sınırında isek oldukça riskli gibi geliyor hocam; eğer yönetmelik eki değişirse ve malul olacak oranı kaybedersek bu sefer emeklilik iptali söz konusu. Kamudan emekli olunca işe geri dönülebiliyor mu acaba?
Benzer durumda bir arkadaşım var özel sektörde idi 2012'den beri devam eden malulen emekliliği 2019'da yönetmelik eki değişince bozuldu şimdi eksik prim günlerini tamamlayıp engellilik durumundan emekli olmaya çalışıyor.

Şahsi görüşüm şartlarını sağlasak bile biraz daha dayanıp en azından engelli emeklilik için de gereken prim sayısı ve sigortalılık süresini
sağladıktan sonra malulen emekli olmak. Öte yandan hayat kısa... Bugün geçerli olan hak yarın olmayabilir. Birileri uçuyor, birileri devamlı düşüyor. Kuşlar da uçmaya devam ediyor.

kallmann35

evet malül emeklilik sıkıntı ileride mesleği yaparkende sıkıntı normal emekli olmak lazım benim yeni rapor alırsam 2025 de doluyor ama verdikleri maaşla emekli olunmaz şuan 8 alıyoruz 4 verecekki olalım 1,5 a emekli olunmaz :D

... gücümüz yettiğince çalışmamız... Gücümüz sağlığımız yetmedi mi kuruma dilekçe verip yada malulen emekli olmaktan başka çare yok gibi...

bize bu emekli maaşlarını uygun görenleri Rabbim sen gör 🤲

2008 sonrası memur olanların emekli aylıkları ne kadar olur?

Arkadaşlar 2008 sonrasi memur olan 5510 kanuna tabi oluyor engelli hakkiyla emekli olan 1500 tl ayliktan bahsediliyor sorum normal emekli olsak 25 yil 60 yaşinda emekliligim doluyor yine 1500 tlmi baglanir normal emekli olmakmi avantajli yoksa engelli emekli olmak mi???

Sorunun cevabı sorunda saklı zaten ileride emekli olduğunda da eğer kanun değişmez ise o devrin 1.500TL sine tekabül edecek emekli maaşı alacaksın.

Ne kadar çalışırsan çalış emekli maaşın artmaz sadece emekli ikramiyen artar.İster erken ister geç emekli ol karar senin.

Arkadaşlar 5000 brüt üretim emekli maaşım kaç olur yüzde elli beş engelli yim

kallmann35 mahmut56
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle konu başlığı tamamen anlam karmaşası içeriyor.
Zira 1999-2000 öncesi memuriyete giren bir memurun 5510 sayılı yasayla emekli olması farklı.
1999-2008 arasında memuriyete giren bir memurun 5510 sayılı yasayla emekli olması farklı.
2008 sonrası memuriyete giren bir memurun 5510 sayılı yasayla emekli olması farklı.

Şimdi bu 3 grup içerisinde elbette en dezavantajlı olanı, 2008 [SIZE=5][/SIZE]2008 sonrası memuriyete giren memurdur. Bu doğrultuda şayet
örneğin 01.01.2009 tarihinde memuriyete giren bir memur, diyelim ki engelli rapor oranlarına göre 15-17 yıl arası çalışması durumunda emekli olmayı hak kazanacaklardır ancak elde edecekleri maaş, mevcut maaş rakamlarıyla konuşursam 1500-1900 TL arası bir rakama tekabül edecektir. halihazırda ortalama 5 6 bin TL maaş alan bir bir engelli memurun bu rakamlara ikna olup olmayacağı [SIZE=4]01.11.202[/SIZE]3 tarihinde emekli olmaya kadar verdiğinde belli olacaktır. Şimdilik herkese iyi uykular. 2 3 4 veya daha ileriki senelerde görüşürüz.

2008 sonrası işe giren memurların en erken emekliliğe hak kazanma tarihi ortalama (oranlarına göre) [SIZE=4]01.11.2023[/SIZE] yılına tekabül ediyor. Yani engelli memur kardeşlerimiz, 01.01.2023 ten sonra yoğun bir araştırma dönemi geçirecekleri, sosyal medyada, bu forumda veya diğer forumlarda benzer konu içerikleri benzer soruları soracaklarını göreceğiz. Hep birlikte.
Belki şimdiden emekli hayali kuran, "emekliliğime 3 yıl var 4 yıl var diyip, kendini rahatlatan" engelli memur kardeşlerimiz, 20023 yılından sonra karşılarına çıkan rakamları görünce şok olacaklar.

2008 sonrası memur olupta ondan önceki tarihlerde sgk sı olanlar emekliliği hak etti emekli oluyorlar ve aldıkları maaş düşük

kosovali

1500 tl kardeş... şu an e-devlette hizmet dökümünde gördüğün ücreti x 0.32 yaparsan ortlama yuvarlak emekli maaşın ortaya çıkar

Bu 0,32 katsayısı sadece 4C memurlukla mı alakalı? Özel şirket brüt maaşlarında da mı aynı şey geçerli. Mesela özelde brütüm 8500 gösterecekken, devlette 4700 gösteriyor. Katsayı çarpanı aynıysa özelde çalışmak daha mı mantıklıydı?

hacklan

Merhaba,

%32 ABO oranı(katsayısı) en az hesaplanan oran olmakla birlikte,%33-%40 arası olan katsayı hesaplaması özel sektör çalışanları için geçerlidir.

4C-devlet memurlarında gösterge katsayısı mevcuttur.Devlet memuru maaşı hesaplaması kademe ve derece esası nedeni ile çok farklı bir yöntemle yapılmaktadır.

5510 sayılı kanun ile 01.10.2008 tarihinden sonra emekli aylıklarında dikkate alınacak AB0-3 (Aylık Bağlama Oranı-Katsayı) % 32 ile başlaması nedeni ile özel sektör veya devlet memuru olmanın farkı olmaksızın herkesin emekli maaşlarına negatif yansımaları olacaktır.

Saygılar.

Üst Alt