Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 ilde TOKİ projesinde engelliler için kontenjan

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Anadolu Ajansı haberinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı, 81 ilde yapımı planlanan TOKİ için engellilere de kontenjan ayrılacağını paylaşımında belirtti. Peki gelir şartı olarak ne olur acaba?

Bu evlere başvurduk ve bize çıktı diyelim yararlandığımız ebm maaş vs ne olacak? Kesilecek mi?

evet cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacağı söyleniyor. bende başvuru yapacam inşallah bizede nasip olur ev sahibi olmak bizden küçük adamların evi arabası var . gerekirse gavur borcu edecem alacam evimi inşallah bizede nasip olur...

Yanlış biliyorsam uyarın, önce elimizde belirli bir miktarda para olacak, sonra o parayı yatıracağız, daha sonra da kira öder gibi taksit ödeyeceğiz değil mi?

İstorika

doğrudur önce 150 yada 180 milyar peşinat yatıryorsunuz ev bitip içine girdikten sonra kira öder gibi taksit ödüyorsunuz ..
ben peşinatı bankadan kredi çekecem inşallah şu anda kimseye birşey demedim inşallah bizede nasip olur...

%10 %20 gibi bir peşinat kalanıda eve girince taksitle kalanı ödeniyor.

ozmuşlu

o kadar yüksek bir peşinat mı istenir ki? ben daha az peşinat istenir diye düşünüyorum.

nostaljik

hiç zannetmiyorum bu bahsettiğim peşinat belki 5 sene önceki toki için istenen para daha önce tokiden ev alan birinin ödediği para bu şimdi belki bizde 250 -300 milyar isteyecekler valla ben gözden çıkarttım bu bizim son şansımız çünkü ev araba herşey git gide daha da pahalanıyor geçen lerde ilan sitesine baktım 2. elde düzgün araç var mı takasa girelim dedik hiçbir bayide 2. elde düzgün araç yok ona göre düşün .....

ozmuşlu

250-300 mü😳 O parayı geri ödemek çok zor olur ya, offff😢 Banka faizleri ortada..

İstorika

ben araştırdım merak etme çok faiz ödemezsin sen ev aldığın için keyfi bir durum olmadığı için onların anlaşmalı bankası var onlardan kredi çekiyon oda çok cüzi bir faiz ile kredi veriyor sana belli olmaz belki düşük bir peşinat olur ben kafama koydum başvuru yapacam...

[FONT=Arial]İstanbul'da özellikle, TOKİ konutlarını tutup ta merkezi semtlerde yapmazlar. 'Issız Tepe Konutları', 'Yolgeçmez Evleri', 'Kuşuçmaz Kent' gibi adlarla çok ücra köşelerde inşa ederler. Sağlık tesislerinden, resmi dairelerden, çarşıdan falan uzak tavuk kümeslerini andıran yapılar. Eşek yüküyle ulaşım masrafı ödenir.
Büyükşehirlerde mimarileri nispeten iyi ama doğu illerindekiler çok vasat.
Bir de kirasının, elektiriğinin suyunun, doğalgazının devlet tarafından karşılanan cihatçı bedevilerle komşu olunma olasılığı da cabası.
[/FONT]

Bizim 180 milyar'ı nereden bulalımda ödeyelim hep gavurları düşünsnler bizi deil ama kıyamet yaklaşıyor gelsin herkesi ölecek. Allah bilir allah büyüktür.

Sessiz Dünyalı
Issız Tepe Konutları', 'Yolgeçmez Evleri', 'Kuşuçmaz Kent. Bu adlara çok güldüm ama gerçekçi😂
Çoğunlukla ıssız yerlere yapıyorlar gerçekten de. Ama en azından kirada oturmaktan iyidir. Kendimi bildim bileli kiracıyız. Bıktım vallahi..

valla uzakta olsa şehre yakın da olsa ev evdir yatırım aracıe neticede....

toprak kadar ev arsa kadar değer kazana başka şey yoktur... bugün 500 milyara alırsın 1 -2 sene sonra o ev 1 trilyon olur böyle düşünmek lazım...
bizimde hali hazırda 2 evimiz var annemin babamın üzerine ama ben genede müracat edecem tapusunu vermiyorlar kötü komşu adamı mal sahibi edermiş....

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 14.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 14.000 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 16.000 TL olarak uygulanmaktadır.) Sadece bu koşul zor iş aylık 14 bin engelli maaşı alan gecinme zorlugu yaşayanlar için degil bu toki memur kesimi ve yatırım yapmayı düşünen zengin kesim için

haliloz

Gelirim 9 bin TL. O zaman şimdiden devre dışı kaldım. Şimdiden ev sahibi olacak arkadaşları tebrik ederim..

Ben %50 engelliyim. Emekli maaşı ve normal maaşımın toplamı 16bin TL'den yüksek. Ben bu süreçten faydalanabiliyor muyum acaba.

@onurdebalzac

https://www.toki.gov.tr/basvuru-sartlari burada var bütün şartlar

Biraz daha inçeledimde daire fiyatları 3+1 ler için 600 bin ile 800 bin arası peşinatlarda 130 bin gibi taksitler 3 bin tl yaklaşık benim bölgemde olan fiyatlar yani televizyonda anlatırken yaglayıp ballıyorlar yanına gidince o güzel sözlerin altına sakladıkları dikenleri ortaya cıkartıyorlar Gülü seven dikenine katlanır ne kadar çok batsada

haliloz

ben ailemle yaşıyorum annemin 1 ev babamın da üzerine 1 ev var şimdi bende müracat edemem mi ???

Paraları ne zaman yatiracagiz başvuru için . Örneğin Antalya'da nerede yapılacak TOKİ bilmiyorum nasıl öğrenirim

Şimdi bir dakika,ben olayı çok mu yanlış anladım? Haneye giren gelirin en fazla 14 bin (İstanbul için 16 bin) olması gerekiyor deniliyor. Yani eve giren gelirin bu miktarların altında olması gerekmiyor mu? Misal benim evime 12 bin lira gelir giriyor aylık benim başvuru yapabilme hakkım yok mu? Yukarda aylık gelirim 9 bin ben baştan elendim demiş de bir arkadaşımız. Bu düşük gelirlileri ev sahibi yapma projesi değil mi? Yani en fazla 14 bin lira demiyor mu? Geliri 14 binin üstünde olan zaten düşük gelirli sayılmıyor ki. Kafam karıştı :)

denizkızı
şimdi şöyle oluyor :) haneye giren toplam gelir 14 bin liranın üzerindeyse alt gelirli statüsünde başvuru yapamıyorsun. 14 bin tl'nin altında para giriyor olması gerekiyor. bend ebu projeyi bekliyorum herkes gibi baya arastırdım.
14 bin tl'nin üzerinde para girişi olanlar için de "orta gelirli" kampanyaları olacak. 13 eylülde acıklanacak orta gelirli sınıfı. ama tabi kontenjanı baya az olacak

@İstorika
gelirin 9 bin tl ise başvuru yapabiliyorsun. 14 bin tl nin altında olması gerekiyor. hayallerin devam ediyor üzülme :)

180 Bin tl peşinat olacağını zannetmiyorum. Olsa olsa 50 bin - 60 bin gibi peşinat ödenir sonra 240 aya varan vade ile kira öder gibi ödeme yaparak ev sahibi olunur.

bionic
şimdi hocam bu 14 bin tl gelir neye göre nasıl hesaplanıyor ????
mesela eve nakit giren paraya mı bakılıyor yoksa ev arsa araba gibi şeylerde buna dahil olup mu hesaplanıyor mesela benim üzerime araba var sıkıntı olur mu ????

Yalandunya
neden olmasın ki ??? 50 - 60 bin TL şu devirde para mı ?? araba bile alamazsın o paraya ...
yaşadığım ilde bundan önceki tokilerde ev alan biriyle konuştum adam 150 yada 180 bin tl gibi peşinat ödemiş bu dediği para belki 5 sene önceki para ona göre hesap et....

Az daha sabır eylül 13'de reyiz açıklayacakmış o zaman netlik kazanır.

Diğer konut projelerinden farklı olacağı için fiyatlar ve oranlar da değişiklik gösterebilir.

Siz yine de ümidinizi yitirmeyin, söz konusu seçim yatırımı olunca ihtimaliniz artıyor.

Üst Alt