Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 ilde TOKİ projesinde engelliler için kontenjan

Bu evlere başvuruların hangi il de ilçede ne zaman başlıyacağını nasıl öğrencez

haliloz

Ezber yazmışsınız bakın toki sayfasında şöyle yazıyor

Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.

evet cumhurbaşkanımız 13 eylül de açıklama yapacak bu konuyla ilgili merakla bekliyoruz...

byilmaz21
Ben tokinin fiyat listesinden yazdım ezbere degil toki nin sayfasına girin orda ödenecek tutarlar ayrıntılı yazıyor

Tokinin yaptıgı şu arsa karşılıgı bina yapıyor bazı daireleride bu şekilde satıyor keşke daha cok olsa bulundugum il deki daireleri araştırdım cogu bodrum katı Buda şu toki satamadıgı daireleri kampanya adı altında satıyor normal daireler 2 . 3 . kat gibiler 700 800 bin tl bazında satılıyor Öküz altında buzagı aramıyorum Lakin olan bu Diyorlarki Yerseniz

başvurular bir an önce başlasa keşke ... inşallah bizede nasip olur ev sahibi olmak...

Acaba İstanbul’da hangi semtlerde yapılır tahmini olan var mı?
Pek ücra yer kalmadı ama aklıma Silivri ve Şile tarafları geliyor

boşş.. bir kere (hazırda) bu kadar paranız olsa gider sahibinden alabilirsiniz. ikincisi ; şu enflasyonla hemen hemen kimse önünü göremiyorken kalkıp bilmem kaç yıla taksit yaymak akıl karı değil bence.

kuş uçmaz , kervan geçmez bir yerde.

byilmaz21

valla üstad asıl sen biraz ezbere konuşmuşsun, ödeme peşinatları taksit seçenekleri ve ödemenin ne zaman başlayacağı projeden projeye değişiyor.

örnek 50bin konut projesinde sabit taksit yoktu mma vardı yani memur faiz artışı
50bin konut projesinde %10 peşin 120 ay taksit , %20 peşin 180 ay taksit seçeneği vardı
50bin konut projesinde 3+1 ler sözleşmenin peşine taksit ödemesi başladı, 2+1 ler ev tesliminde başlayacak taksite
50bin konut projesinde borç bitene kadar 2+1 kiraya veremez devredemez, 3+1 1 sene sonra kiraya verebilir devredebilir

100bin konut projesinde sabit taksit de var mma artışlıda
100bin konut projesinde sabit seçen sözleşme peşine taksit ödemesi başlar , mma artışlı seçen ev tesliminde başlar
100bin konut projesinde sabit 240 ay taksit, mma 180 ay taksit öder
100bin konut projesinde sabit taksit seçen borç bitene kadar kiraya veremez devredemez, mma seçen 1 yıl sonra kiraya verebilir devredebilir.

toki ile ilgili başka bilgi isteyen beni etiketleyip çekinmeden sorusunu sorabilir

Minik77

Sizde mi açıklanacak şartları bekliyorsunuz yoksa daha önce Toki'den ev mi aldınız?

Faizli kredi çekmek günah. "kredi çekecem inşallah" yazmissiniz. Boyle bir celiski olamaz. Allahin izniyle kredi mi cekeceksiniz.

Arkadaşlar faiz haram sakın bulaşmayın. Elinizde varsa harcayin yoksa borc alin a banka belasina bulasmayin.

İstorika

50bin konuttan 3+1 hak sahibiyim 2019 nisan da başvurdum hala teslimi bekliyorum :)

hevesinizi kırmak istemem ama hemen eve geçicem diye beklemeyin çünkü bu projeler genelde talep toplama projeleri oluyor.
önce kura çekilip hak sahipliği belli oluyor, o sıralarda ihaleside yapılıyor ve 2-3 ay içerisinde yer teslimi yapıyorlar firmaya ve firma inşaata başlıyor. inşaat yaklaşık %40 civarlarına geldiğinde belirlenen bankada sözleşmeye çağırılıyorsunuz ve peşinatı ödüyorsunuz. sonra inşaat firması işini bitirdiğinde tokiye teslim ediyor, toki eksik yoksa size teslim ediyor. yani bu süreç biraz uzun buna hazırlıklı olmak lazım

Minik77
Anladım. Bu söylediklerinizi not ettim. Çünkü bu konuyla ilgili pek bir bilgim yok ve siz bu süreci yaşamış birisiniz. O yüzden dedikleriniz önemli..

Sanki biz okadar para kazanıyoruz'da vercez komedi ya allah belasını versin bu kişinin.

Sanırım herkes okuduğunu yanlış anlıyor :) bakalım yarın netleşecekmiş, umarım ağıza bir parmak bal çalma hesabı olmaz...

Arkadaşlar bu toki işine hiç bulaşmayın 2010 yılında ben bulaştım çok pişman oldum

Yüzde on peşinat istiyorlar 2+1 dairenin fiyatı 608 binlik dairenin 68 bini peşinat, kim verebilirmi sonra taksit 2208 tl diyorlar acaba bu taksit ilerde artarmi

Sanırım detay bilgi TOKİ'nin sitesinde yer alacak projelerin hangi bölgelerde vs. olacağı hayırlısı olsun aramızdan çıkacak olacaklara da şimdiden hayırlı olsun

Gelecek sorulara cevap mayetinde küçük bir bilgi vermek istiyorum hane geliri konusu; Arkadaşlar 18 yaşından büyük olup sigortalı olarak çalışıyorsa, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin(Eş, Çocuk) toplam gelirine hane geliri denir. Yani bir aile babası veya annesi iseniz hane gelirine girer. Kişi bekarsa ve çalışıyorsa tek kişi hane geliri statüsündedir.

Kaynak: Toki; Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 14.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 14.000 TL olması gerekmektedir.)

[FONT=Arial]Bu kez 5 katlı yatay mimaride inşa edilecekmiş. İyi güzel ama, demek ki, geniş araziler ayrılmış. Boş araziler şehirler merkezlerinden epey uzakta olacağa benziyor. Tarım arazilerini katledip betona boğmasalar bari.
Maliyetinin %40 altında satış fiyatları... Bu yönüyle de çok cazip. Ama 500 bin konut rakamı sürekli göç alan 85 milyonluk bir ülke için çok da ohalık bir durum değil.
[/FONT]

Hangi şehirlerde ve ilçelerde yapılacağı açıklandı. İstanbulu kopyaladım farklı illeri soracaksanız yazarım.
Ödeme artışı 6 aydan 6 ay'a memur maaşına göre belirlenecek

98 İSTANBUL "İSTANBUL İLİ AVRUPA YAKASI (ARNAVUTKÖY-BAŞAKŞEHİR-ESENLER) 28340 /250000 SOSYAL KONUT PROJESİ " 28.340 HALK BANKASI
99 İSTANBUL İSTANBUL İLİ ÇATALCA İLÇESİ 540/250000 SOSYAL KONUT PROJESİ 540 HALK BANKASI
100 İSTANBUL İSTANBUL İLİ SİLİVRİ İLÇESİ(SELİMPAŞA) 200/250000 SOSYAL KONUT PROJESİ 200 HALK BANKASI
101 İSTANBUL "İSTANBUL İLİ TUZLA İLÇESİ 20920/250000 SOSYAL KONUT PROJESİ " 20.920 HALK BANKASI

hangi kontenjandan başvurmak mantıklı engelli mi emekli mi

Emekliye %20, Engelliye %5 Kontenjan ayrılmış. Şehire göre değişir o şehirde ki engelli sayısına ve emekli sayısına göre değişir. Burada birşey söyleyerek kısmetinize engel olamam açıkcası hakkınızda hayırlısı

Üst Alt