Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 ilde TOKİ projesinde engelliler için kontenjan

Memur maaş artışına göre taksitler çok artacak zor işimiz

Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

%10'u yani 68.000 TL'yi verebilecek engelli varsa zaten 2022 aylığı almıyordur muhtaç değildir engellilerin bile varlıklarına çalışıyor bu sistem kusura bakmayın ama bana hiç akıl karı gelmedi en yüksek engelli maaşı 1833 TL iken en düşük taksit 2500 civarı neresinden tutsam boş bir icraat ya da orta halli'ye göre yani garibana hiçbir şey yok kimse kusura bakmasın

Çocuğunuz kaç yaşında ve herhangi bir geliri var mı ?

%10'u 60.800 eder arkadaşlar ama haklısınız yine de yüksek ocak ve temmuz artışları memur maaş zam oranlarına göre olabilir yani %5 maaş arttıysa taksitin de %5i kadar kısmı artar diğer türlüsü zor olurdu yıllardır tokiden ev alan dar ve orta gelirli kişiler ödeyemezdi yoksa yani benim anladığım bu

NOT fakirin çilesi mezarda biter.

peşinat bile yüksek kaldıki 2 sene taksit öderken bir yanda kirada ise ev kirasi ve arada elektirik su yemek içme derken aldın para en aşşa 10 bin tl olcak ve kenarında da en aşşa 80 BİN tl civarinda peşinat para olcak ölme eşşem ölme vay garibe nedim gene kirada sürünmeye devam edicem melesef ben teK değil aynı durumda olan arkadaşlar,da inannın üzgünün bizi aşar bu iş :((((( YANDI KETEN ELVAM :((((((

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir şey soracağım: gelir şartı açıklandı hani 16 bin (istanbul dışı iller için) bu 16 bin nasıl hesaplanacak? sadece kişinin aldığı maaş mı yoksa çiftçilikten mesela geliri varsa oda mı hesaplamaya eklenecek? bilgi verir misiniz? teşekkürler.

Valla bu çokta matah olmadı , toki sitesinde şöyle yazmış
(Hak sahiplerine konutlar;
%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.
Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır)buna göre hem peşinatı vereceğiz hemde eve girmeden taksit ödenecek ,kirada oturan bi insan bunu ödeyemez gibi
Burası(. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır) sözleşmeye cagiridıginizda %10 peşinat ödenecek takip eden ayda taksit başlayacak ,zor gibi görünüyor

gelir şartı engelliler içinde var sanırım eğer öyleyse kardeşlerimle yaşıyorum bekarım ama hane geliri doğal olarak 16000 i geçmiş oluyor şimdi biz herbirimiz kiraya evmi tutalım? komik!

3+1 daire 850k %10 peşinat 85k yapar geri kalan kısmı aylık 3.250tl olarak ödeyebilirsiniz. İmkanı olan başvuru yapsın.

Hem kira öderken toki taksitini,de ödemek zor iyi hesap yapmak lazım ev tesliminde taksit başlasaydı iyi olurdu

gelir şartı engelliler içinde var sanırım

biraz yukarıda bu sorunuzun cevabını verdim. kişi 18 yaşından büyük ise evli değilse ve aylık geliri 16bin TL yi geçmiyorsa başvuru yapabilir.
Hane geliri bakmakla yükümlü olduğun kişilerin toplam geliri demektir. aynı ev içerisinde yaşadığın kişiler değil. Anne baba için ise bu durum şöyledir çocuk 18 yaşından kücükse ve herhangi bir devlet yardımı alıyorsa bu hem kendi geliri hem çocuğa gelen gelir toplanır. Eğer çocuk 18 yaşından büyük ve Sigortalı çalışıyorsa anne veya babanın sadece kendi geliri hesaba katılır

Çocuğunuz adına başvuramazsınız malesef 18 yaşından büyüklük şartı aranıyor

bu 16 bin nasıl hesaplanacak?

Belgelenen tüm gelirler bu hesaba dahildir devletten aldığınız sosyal yardımlar vs. gelir statüsünde kabul ediliyor

Ev teslim olmadan taksit ödenmeyecek bilgisini teyit edebilir misiniz? Hiç öyle olduğunu sanmıyorum da...

eve başvurdugumuz bölgede 1 yılikamet şartı diyor ben 5 aydır ikamet ediyorum bu durumda nasıl başvuracagım yeni ikametimin oldugu shire basvuramıyorum eski ikamet ettiğim sehire basvuru yapabilirmiyim nedir durum

ARZU NUR YILMAZER

Bizim aileler pesinati toparlariz diyor. Yarısını benim ailem yarisinj esimin ailesi toparlayacaklar . Ancak 2022 aylığı kesilirse geçim konusunda çok sorun yasariz. Iyi kötü kirayi ödüyoruz onunla

sunnshine

Oturduğunuz ev yani bir adet eviniz varsa bu engelli aylığını etkilemiyor ma TOKİ'den alacağınız ev engelli kişinin ikinci evi ise bu aylığınızın kesilmesine sebep olur . 1 adet eviniz olduğunda bu engelli aylığının kesilmesine bir sebep değildir bunu hem avukat ile görüştüğümde hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile görüştüğünde engelli kişinin 1 adet evi olduğunda ve bu evde oturduğunda engelli aylığının kesilmesine sebep değil ikinci evi olduğunda bu gelir kaynağı sayıldığından engelli aylığının kesilmesine sebep

Down Kızlı Baba

projeden projeye değişiklik gösteriyor o durum

bu projede de açıkça belirtmemişler taksit durumunu diyebilirim

hatta emin olmamakla beraber
Hak sahiplerine konutlar;
%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.
Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir.

şu mesajdan anladığım kadarıyla sözleşme peşine taksitler başlayacak

dipnot 50bin konuttan 3+1 hak sahibiyim ev teslim edilmedi 21 aydır taksit ödüyorum

Cumhurbaşkanının söylediği aynen şuydu; Sözleşme imzalandığında taksit ödemeleri başlar

Dün gece toki başkanı cnn türk e bağlandı dedidiki sözleşmeye çağrıldığında ertesi ay taksit başlayacak öyle boş yere garanti verme kardeşim, down kızlı baba

Arkadaşlar,

engelli için 1 evi varsa ve ev hane geliri 18 binden fazla ise başvuru yapabiliyor mu ? başvuru şartlarında parantez içerisindeki kısımlar net değil [FONT=Gotham](Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).[/FONT] sormak istedim

teşekkürler

ev senin veya varsa eşinin üzerineyse başvuramıyorsun malesef

Nekadar acaip bir durum dün gece cnn e bağlanan toki başkanı na sorulan soruya şu cevabı verdi ,1 aile karı koca birde 18 yaşından büyük çocuk, gelir sınırını geçer baş vuru nasıl olacak verdiği cevap 18 yaşından büyük çocuk zaten evlenip gider onu gelirden saymayız,peki yüce devletimizin yüce ve ulu yöneticilerimiz 2022 ve ebm aylığı için niye bu şekilde kanunu esnetmiyorsunuz

Arkadaşlar sorularıma bilenler yanıt verebilirse memnun olurum TOKİ'nin 444'lü numarası açılmıyor.

1- Ben MEB'de çalışıyorum son maaşım 8 bin TL kardeşim de asgari ücretle 5.500 TL özel sektörde çalışıyor. 16 bin TL'yi geçmediği için sorun olmaz öyle değil mi? Net elimize geçen maaş bu.

2- Ben 92% engelliyim ve engelli kurasına gireceğim. Kardeşim ise 27 yaşında engeli yok ama evlenme çağında. İkimizde TOKİ projesine başvurabilir miyiz yoksa her haneden tek başvuru mu yapılması gerekiyor?

3- Ve en önemlisi üzerimde ev tapusu yok şu an oturduğumuz ev annemin üzerine. Evde sadece kardeşim ve ben oturuyoruz fakat üzerimde bir tarla tapusu var. Nitelik olarak "TARLA" diye geçiyor ev kurasına başvurmama engel mi? Bu tarlayı şu an devretsem bu sefer de ilerde incelemeye girer sanki üçkağıt yapıyorum zanneder devlet diye endişe ettim. Zaten sadece kağıt üzerinde benim aslında Tarla ile alakam da yok. Babam zamanında benim üzerime aldı öyle kaldı.

Lütfen cevap verin. Evde asansör yok bu proje benim için bir umut aksi halde asansörlü ev alma imkanım yok. Terslik çıkacak diye korkuyorum. :(

Saygılar.

Down Kızlı Baba

çocuk küçük olduğu için(engellilik durumu varsa) siz kendi adınıza başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt