Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir şey soracağım : İnternetten yani e-devlet üzerinden başvurunca engelli raporumuzu sisteme mi yüklememiz gerekecek? engelliler e devletten başvurularını nasıl yapacaklar yani?
Bu konuda muhtamelen zaten engelli rapor vs. gibi bilgiler zaten sisteme yükleniyor sanırım bi arayüzle onu halledeceklerdir. ben riske atmayacağım bankadan gidip başvuru yapacağım
Bu ödeme koşulları herkes içinmi geçerli yoksa engelliler için şartlar farklımı?sadece engelli maaşı yada bakım maaşı alan başka geliri olmayanları düşünürsek!!!
Engelli konutlarında taksit artışı neye endeksli? Bunu araştırıp iyi hesap edin. Ben daha önce orta sınıf konutlardan almıştım. Aldıktan sonra kira artışlarının memur maaşlarına endeksli olduğunu öğrendim. O dönem şimdiki gibi enflasyon olmamasına rağmen her 6 ayda bir memur maaşlarının artışına oranla taksitler artıyor ve ödeme yapmama rağmen kalan borçta azalma olmuyordu borç bilakis artıyordu. Bir süre sonra mecburen banka kredisiyle borcu kapatıp sabit ödemeli banka kredisiyle devam etmek zorunda kaldım. Şimdi enflasyondan dolayı memur maaşlarına da yüksek oranda zam geliyor. Mesela kaba bir hesapla şöyle söyleyeyim. 1000 tl ödemeniz var memur maaşına %40 zam geldi. Bu ilk zamdan sonra 1400 tl ödeyeceğiniz anlamına gelir. Gerçi şu şartlarda taksit zamları tefe tüfeye göre de belirlense sorun. İyi düşünün bence.
hocam %40 memur zammı geldiği ay %16.55 yansıtıldı toki zamı, enflasyon farkını zam olarak yansıtmıyor toki yanlış bilgi vermeyelim
evet mma çok önerilen bir sistem değil ama malesef tek seçenek
85k ya da 65k peşinatiniz yoksa sakın başvuru yapmayın. Banka kredisi çekip hem ev taksiti aylık 3.250tl ve banka kredi taksiti ödemek sizi icraya götürür. Toki evleri hep icradan satılık patlıyor insanlar iyi hesap kitap yapın.
Bana bu çok mantıklı ve akıl karı gelmedi. hem 60 yada 80 bin TL peşinat ödeyeceksin, hem evin içine girmeden taksit ödeyeceksin hemde peşinat için çekmiş olduğun kredinin bir kısmını ödeyeceksin.
Sene de 2 sefer memur maaşına gelen zamanın da kira bedeline yansıması bence son saçmalık..
Beni kimse yanlış anlamasın ama bu tam bir saçmalık ve fiyasko olmuş..
Herkesin bütçesi farklı benim çıkarsa şayet peşinat hazır ancak 6 ayda bir memur maaşına endeskli artış saçma olmuş 12 yıldır kiracıyım ne babadan.ne atadan kalacak mirasta yok en azından ev sahibinin hadi evi boşalt derdi yok öylede böylede hayatimiz ödeme ile geçicek
Öncelikle memur maaşına endeksli olacak taksit zamları taksite %80 zam zaten gelmesi mümkün değil son 3 yildir toki memur maasina gelecek zammin hep yarisini yansitmiş örnek memur %32 almis zam toki taksite yansiyan%16 olmuş şu an görünen bu ev sahibinin ne zaman çikartacağida belli değil en azindan adres belli olur artik ne yapalim bizi bu hale getirdiler
Peşinatı olmayanlar için gerçekten büyük sıkıntı yaratabilir. TOKİ taksitler ödenmeye başladığında ara ara kampanyalar çıkartarak ara ödemede indirim gibi bir çok kolaylık sağlıyor kendi muhasebenizi çok iyi yapıp çok iyi düşünüp daha önce TOKİ den ev alan kişilere danışıp böyle karar verin derim. Hakkımızda hayırlısı olsun
Gider ayak milleti çarpıp gidecekler, ben başvurmam zaten o kadar param olsa normalde alırım ev o parayı peşinat verip komik işler kanmayın arkadaşlar her seçim öncesi çıkıyor bu toki hikayesi
@Minik77
Merkezde 1 milyona da ev var hem toki 500 bin değil daha pahalı işine geldiği gibi yazma neyse onu yaz "Ucuzsa uzak olur uzaksa ucuz olur ! " Öyledir madem uzak olsun benden o zaman .
Konut fiyatlarını düşüreceklerdi bu projeyle fiyatlara zerre kadar etkisi oldu mu ?
bana da çok mantıklı gelmiyor ülke bu halde iken o kadar para yatacak seçim olacak büyük ihtimal gidecekler o esna da bizim paralar gidecek ülkenin hali belli gelen kişi kim olursa olsun her hangi bir açıklama yapılmadı bu konu hakkında ama cok güven verici gelmiyor gelen kişi bu kadar borç ve sorunun arasında paraları da uçup giden bunca evleri nasıl yapıp teslim eder bilmiyorum
Bir gece de fiyat yükseldi bana da mantıklı gelmiyor 105 m2 olan eve 1M neden ödeyeyim? Ev fiyatları düşsün diye yapmışlar bir gece de kendileri fiyatları yükseltti. Ama şöyle de bir durum var 1M aldığımız ev iler ki yıllar da 3M felan olacak.
Fiyatlara, tabi etkisi olmayacak. Böyle bir uygulama yerine, tarıma teşvikli uygulamalar yapılsa, köylere de dönüş olur. isteyen evini yapar ya da tarımla uğraşır. şehirlerde çarpık bir kentleşme var. yürüyecek toprak bulunmuyor zaten. Şimdi ki evler depreme dayanıklı diyorlar, peki daha önceki evler ne olacak? çoğu yere, kentsel dönüşüm bile gelmedi.
Bir de Üniversite öğrencilerinin sorunu var. Üniversite şehir içinde, yurt şehir sonunda.
Selamlar konu ile alakalı sorum olcak, internette çok araştırdım fakat cevap bulamadım. 3.5 yaşında oğlum otizm raporlu. Yalnız ben anneleriyle boşandım. Oğlum annesinde kalıyor. Tabi ben nafakamı da ödüyorum her ihtiyacında da yanındayım. Sadece anneleriyle işim yok ve haliyle başka evde kiradayım. Üstüme evimde yok Toki den de ev almadım daha önce. Bu şartlar altında engelli kontenjanına başvurabilir miyim