Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 ilde TOKİ projesinde engelliler için kontenjan

cnytgms

Çocuğun velayeti annenin üzerine sanırım bu durumda hayır başvuramazsınız ki zaten başvuru şartlarından biri de 18 yaşından büyük olmak velayet sizde olsa bile başvuramazsınız engelli kontenjanından

Arsası olan da bu evlere yapılabiliyor mu evim tapuda arsa geçiyo

arsa tapusu konut kurasına girmeye engel değildir girebilirsiniz

Evet vekaleti anne üstüne. Teşekkür ederim yanıtınız için

benimoğlum astsubay yeni atandığı için 6 aydır başka bir ilde ikamet ediyor toki evine muracaat etmek için 1 yıl ikamet şartı istiyor bu durumda oğlum yeni ikamet ettiği ve çalıştığ ildeki eve muracaat edemezmi ? eger edemezse eskiden bizimle kaldıgı ile muracaat edebilir mi ? her ikisinede edemesse niye edemez ?

[FONT=Sarabun]Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "[/FONT][FONT=Sarabun]Konut Belirleme Kurası[/FONT][FONT=Sarabun]" ile belirlenecektir.)[/FONT]

Henüz başvuru yapmadım. Bu ne demek? Başvururken 2+1 kurası 3+1 kurası diye seçmeyecek miyiz? o da mı kura ile belirlenecek.
Seçebiliyorsak hem 2+1 hem 3+1 kurasına başvurabiliyor muyuz şans arttırmak için?

İllere verilen kontenjanları inceledim. Daha doğrusu konut sayısını...Yaşadığım şehir orta ölçekli bir il...Nüfus ve gelişmişlik düzeyi açısından yaşadığım ilden çok çok küçük ilçelere daha fazla konut sayısı verilmiş. Örneğin A ilinin merkezine 200 konut sayısı verilirken, B ilçesine 350 konut sayısı verilmiş (üstelik çok küçük bir ilçe). Veya doğuda bulunan bazı illerin merkezlerine çok yüksek sayıda konut kontenjanı ayrılmış. Bu konutlara ihtiyaç duyabilecek insan sayısı ile orantılı hazırlanmış olabilir.

doğudan

Bildiğim kadarıyla son 1 yıldır ikametgahının bulunduğu şehire başvuru yapabiliyor. Eğer mümkün değilse, nüfusunun bağlı olduğu yere yani nüfus kütüğünün olduğu yere başvuru yapabilir...

[SIZE=3]@theboy
Theboy, Kimin Allah belasını versin? İsim söyler misin.
doğudan
Kardeşim 1 yıl ikamet şartı var ama bunun yanı sıra başvuru için başka imkan da tanınmış durumda. Başvuru şartlarını okursanız bunu göreceksiniz. Oğlunuzun durumu bu ikinci kısma uyuyorsa sıkıntı yok.

@ozmuşlu
Özmuşlu dostum, peşinat rakamlarını sallamışsın da sallamışsın.
umetinn ve tuba27
Dostum arsa sahibinin durumuna dikkat etmek lazım. Arsa imarlı mı değil mi bu önemli. O nedenle arsa tapusu olanlar başvuru yapabilir demeyelim. O konuyu biraz araştırsın arsa sahipleri.
kar&yağmur
608.000 TL ve 850.000 TL. Bu rakamlar TOKİ.nin kampanya kapsamındaki 2+1 ve 3+1 ev fiyatları. ++Hazırda bu kadar parası olan gider hemen müteahhitten evini alır++ diyorsunuz. Bu fiyatlara İstanbul.da oturulabilecek bir muhitte ev bulun bana ben hemen alayım. Sıradan bir 2+1 şu an Büyükçekmece de 1.500.000.000 TL.den başlıyor. Yanımızdaki sitede 2.250.000.000 TL. Bursa.nın yoğun göç alan ve hırsızı bol Değirmenönü Mahallesinde 2+1 evlerin satış fiyatı 1.300.000.000 TL.
Sessiz Dünyalı
Tuzla, Silivri, Çatalca gibi ilçelere ‘Kuş Uçmaz, kervan geçmez’ gözü ile bakmanıza şaşırdım. Bu ilçeleri lütfen gidin gezin. Ve ondan sonra kuşun uçmadığı kervanın geçmediği yerler olarak niteleyin, niteleyebilirseniz tabii ki. 2015 yılında Allah.ın bize nasip edeceği evi almadan önce İstanbul’un altını üstüne getirdik. Tuzla’dan, Kemerburgaz’ına, Kemerburgaz’dan Silivri’sine kadar her yerini dolaştık. Bütün bu beğenmediğiniz ilçelerin her yerinde binalar yükselmekte idi. Şimdi de hala aynı şekilde. Buralarda adeta yeni ve kocaman kocaman yeni şehirler kuruluyor. Bağcılar, Sefaköy, Sultanbeyli, Esenler’deki karmaşadan kurtulmak isteyenler koşa koşa bu sizin beğenmediğiniz yerlere kaçıyor bilmiyor musunuz? Öte yandan sizin ve sizin gibilerin ‘cihatçı bedevi’ diye aşağıladığı zulümden kaçan mazlumların bulunmadığı bir semt, bir bölge, bir şehir gösterebilir misiniz? Dağıstan, tıpkı Çeçenistan gibi dini hassasiyetleri yoğun olan bir bölgedir. Irkçılığın Türkiye’de hortlamasına neden olan faşist partinin başkanı da Dağıstan kökenlidir. İnsanları dininden, milletinden, renginden ötürü aşağılamayın, cihatçı terörist olduğundan emin olduğunuz kişiler varsa hemen güvenlik güçlerine ihbarda bulunun. İhbarınız doğru ise ödül de alırsınız.

Selametle. [/SIZE]

alifatih1958

anlamadığınız nokta evin fiyatı aynı kalmayacak her 6 ay da memur maaşına %30-40 zam gelse bu evin 3.yılda aylık 1 taksiti 18.000 tl olacak böylelikle 608-800.000 liraya satıyoruz dedikleri ev toplam 1.5 trilyonuda geçmiş olacak evin fiyatı 17.yılda ise taksit ücreti sadece 1 taksiti %40 zamdan 6 ayda bir hesaplarsak 250-300 milyar tek taksit olarak gelcek

Doğrudur sevgili kardeşim ben anlamıyorum, sizler daha anlayışlı kişilersiniz.
Tebrik ediyorum sizleri.
Anlayışsızlığım için de sizlerden özür diliyorum.
Selametle.

[SIZE=3]TOKİ’nin yeni ev kampanyası kapsamında evlerin Silivri, Tuzla, Çatalca gibi nispeten şehri merkezine uzak bölgelerde yapılıyor olmasına yapılan tenkitlerden sadece bir tanesine hak veririm, o da ulaşım problemi. Şayet iş veya okul şehir merkezine yakın yerlerde ise evet ulaşım hem maddi açıdan hem de zaman açısından meşakkatli olacak. Hadi diyelim Tuzla’da metro var ama Silivri ve Çatalca’da oturanlar maalesef minibüs ve halk otobüslerine mahkûm durumdalar. Lakin bir diğer gerçek de şudur ki İstanbul’da geniş araziler bu ilçelerde ve Arnavutköy ile Büyükçekmece ilçelerinde mevcut. Bunu da göz ardı etmeyelim.
Selametle. [/SIZE]

alifatih1958
İstanbul özelinde söylemedim ki, Türkiye geneli için...

iktidarı niye ifşa ettin diye içeri tıkarlar 'casus, hain' denilerek, ne ödülü! [/FONT]

'Uydukent' diye tabir edilen 60 bin konutluk Kayaşehir'de aylarca Aile Sağlığı Merkezlerinden (ASM) yoksun kalındı. İstanbul denince sanki hiç ıssız yer yok mu? Bal gibi de var. Kayaşehir bunlardan biriydi beton deryasına boğulmadan önce, bildiğin uçsuz bucaksız bomboş araziydi... Zamanla 4-5 birimlik bir ASM açıldı, o da sadece 20 binlik nüfusun sağlık ihtiyaçlarını karşılıyordu. Oradaki yurttaşlar yıllarca bunun sancısını çekmişti. Nitekim, Aile Hekimliği sisteminde kayıtlı olmadığında o birimin hekimi sana bakmak zorunda değil. Bununla ilgili yüzlerce SABiM şikayetlerinde Müdürlük kulak tıkamıştı acizliğinden.
Yani diyeceğim o ki, konutlar dikilince periferlerde sosyal donatların getirilmesi yılları bulabiliyor, tabi cami, kuran kursları, dinci vakıfların yerleri ilk başta hazır oluyor. Okul falan daha sonra. İktidarın ideolojik kafa yapısı gereği...

456

Fakire değil zengine toki evleri olmuş. :(

Sessiz Dünyalı
Tuzla iyidir. Silivri ve Çatalca'da değerlendi. Eskiden İstanbul'a uzak diye kimse buraların yüzüne bakmazdi. İstanbul'un taşı toprağı altın, mezar yeri bile değerlidir.

[FONT=Arial]Ana muhalefet liderine göre bu konut projesi bitirilemeyecek. Toplanacak paralar seçim sürecini finanse etmek içinmiş.
Bence bu konut projesine temkinli bakmak gerek. Nerden baksan, halktan en az 50 milyar liralık bir kaynak sağlanmış olacak.
%40 gibi maliyetinin çok altında satış fiyatları işin 'gel gel' tarafı... Hele de inşaat maliyetlerin son yıllarda aşırı ölçüde fırladığı bir dönemde, müteahhitler bu konutları zor bitirir. Ha, Hazine Garantisi verilirse başka...

İşte sözkonusu tvitler:
"- Bu proje bir Banker Yakup zihniyetinden ibarettir
- Erdoğan, biliyorum seçim öncesi para toplamak için yapıyorsun bunu.
-Sana inanalım istiyorsan, bu işe müteahhitlerin girmesi için hazineden gelir güvencesi ver. Beşli çeteleri semirttin, asıl fakir fukaranın konutu için garanti ver. Vermezsen, sen de biliyorsun ki bu proje bitmeyecek. Gerçi alışkınsın sen boş toprağa yalandan beton harcı dökmeye…
- Erdoğan garanti vermezsen, bu proje bir Banker Yakup zihniyetinden ibarettir. Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam!"

[/FONT]

boşş.. bir kere (hazırda) bu kadar paranız olsa gider sahibinden alabilirsiniz. ikincisi ; şu enflasyonla hemen hemen kimse önünü göremiyorken kalkıp bilmem kaç yıla taksit yaymak akıl karı değil bence.

kuş uçmaz , kervan geçmez bir yerde.

alıntı gösterim

[SIZE=3]
kar&yağmur
608.000 TL ve 850.000 TL. Bu rakamlar TOKİ.nin kampanya kapsamındaki 2+1 ve 3+1 ev fiyatları. ++Hazırda bu kadar parası olan gider hemen müteahhitten evini alır++ diyorsunuz. Bu fiyatlara İstanbul.da oturulabilecek bir muhitte ev bulun bana ben hemen alayım. Sıradan bir 2+1 şu an Büyükçekmece de 1.500.000.000 TL.den başlıyor. Yanımızdaki sitede 2.250.000.000 TL. Bursa.nın yoğun göç alan ve hırsızı bol Değirmenönü Mahallesinde 2+1 evlerin satış fiyatı 1.300.000.000 TL.
[/SIZE]

tamam bu benim üstte yeniden gösterimde bulunduğum yorumla çelişmiyor. çünkü kimse önünü göremez. söyleyebilecek çok çok şeyim var ama susmayı tercih etmeyi düşünüyorum.

kısaca şunu söylemek belki bişiler anlatır yada idrak ettirir: pandoranın kutusu açılabilir ve hiç ama hiç beklemediğiniz sonuçlara katlanmak zorunda kalabilirsiniz.

Sayın Cumhurbaşkanı konut müjdesinde 2+1 3+1 için tek fiyat verdi bakanlar ne diyor gel bu işin içinden çık
fzwCRWsc37

Vazgeçtim. Bir sürü dezavantajlı durum içeriyor..

"Giderayak vatandaşı çarpma ve seçim için para bolluğu yaratma girişimi" diyorlar ya, %100 katılıyorum. Dezavantajlar boy boy yazılıyor uzmanlarca... Bu projeyi sadecee AKP'li arkadaşlara öneriyorum. Onlara layık :)

Şu anda evi olmayan ve ev almak isteyen kişiler bence mutlaka yeni hükümeti beklemeli. Barınma sorunu o kadar yakıcı ve acil çözülmesi gereken bir sorun ki, gelecek Meclis'in ilk işlerinden bir bu sorunu çözemek olacaktır. Vatandaş için daha adil ve ulaşılabilir konut o zaman mümkün olacaktır.

Bülent kardeşim TOKİ.nin bu yeni kampanyasının ‘giderayak vatandaşı çarpma harekatı’ şeklindeki görüşüne katılmıyorum. Neden dersen birincisi iktidar gidici midir, değil midir, şu an için bu bir muamma. Ne kesin gidici diyebiliriz ne de kesin kalıcı. Anketlerin alayı palavra, parayı veren ankette ipi göğüslüyor, hem de burun farkı ile değil, açık ara bir şekilde. T.Karamollaoğlu anket yaptırıyor, partisi ve cumhurbaşkanı adayı en yakın rakibine fark atıyor. İkincisi, bildiğiniz gibi ana muhalefetin stratejisi iktidarın yaptığı iş memleket hayrına en güzel bir iş olsa bile bunu tenkit edip itibarsızlaştırma üzerine kurulu. Kampanya kapsamında toplanan paraların seçim harcamaları için kullanılacağına dair rivayetler de bu stratejinin bir ürünü. Üçüncüsü başta İzmir olmak üzere diğer tüm deprem bölgelerinde teslimi vaat edilen deprem evleri vaat süresi geldiğinde hak sahiplerine teslim edildi veya süreleri gelince teslim edilecek. Önümüzde TOKİ’nin lehine ve iktidarın sözünü tuttuğuna dair böyle net bir manzara var. Dördüncüsü kura çekimini müteakip kurada ismi çıkmayanlara ödedikleri paralar beş iş gün içinde iade edilecek.
Bu tür kampanyaların elbette dezavantajları da var. Mesela hangi daireyi alacağınız çoğu kampanyada kura ile belirleniyor. Güney cephe istersiniz kuzey cephe çıkar, giriş katı istersiniz en son kat çıkar. İstanbul’da biri hariç diğer üç konut bölgesi şehir merkezine nispeten uzak. TOKİ evlerinde itinalı işçilik olmayabiliyor, her şey görsellerdeki gibi çıkmıyor, malzeme kalitesinde sıkıntı yaşanabiliyor. Sözleşme imzalandıktan sonra taksit ödemeleri başlayacak bildiğim kadarı ile. Eee kirada oturan asgari ücretli birisinin adı kurada çıkınca bu kişi hem oturduğu evin kirasını ödeyecek hem de TOKİ taksitlerini. Bu iki ödeme çok kişinin belini bükmeyecek, omurgasını kıracak. Bu da başka bir dezavantaj. Bence ödenen peşinat ile evlerin yapımına başlanmalı ve taksitler eve yerleştikten sonra ilgilisinden tahsil edilmeli idi.
Bence bu kampanyayı herkes siyasetten uzak bir şekilde bütçesini dikkate alarak incelemeli ve geçmişte benzer konularda sözlerin tutulup tutulmadığına bakarak karar vermeli.
‘Sen olsan ne yapardın’ şeklinde bir sual soracak olursan Bülent Bey kardeşim, şartlarım uygun olsaydı balıklama dalardım derim. Ama şartlarım uygun değil.
Selametle.

alifatih1958

Dediğim gibi, sizin gibi olumlu düşünenler için mükemmel fırsat. Bence AKP'li arkadaşlar kaçırmamalı...

Emlak işinden iyi anlar onlar ver betonu döksünler başkada bir numara yok zaten .

1 sene sonra seçim var evler 2 sene sonra teslim edilecekmiş kim neyi teslim ediyor anlamadım ?

güney afrikadan gelen araçlara %10 toki vergisi konmuş. durmak yok temel atmaya devam.

alifatih1958

daha 2018 seçim vaadi olan 100.000 konut yapılmadı gir şikayet vara kimse parasını dahi geri alamıyor ve üstelik 100.000 toki konutun temeli dahi yok ortada 2018 den beri

Ayrıca kimse araştırmadan başvuru atmış evin fiyatı kesinlikle sabit kalmayacak taahhütname de de belirtmişler enflasyona ve memur maaşlarının zamlarını da dikkate alarak evin fiyatı artacak bu yüzden kesinlikle hiç bir avantajı yok tam tersi tuzak icralık olabilme ihtimaliniz ileride %100 seneye bu fiyat 4000 Tl ye çıkacak aylık taksit muhtemelen enflasyon+zam oranıda dikkate alınarak 3 yıl sonra 7-8 bin lira tek taksit olacaktır

Bugün 608 bin TL olarak pazarlanan eve;

Yıllık enflasyon ortalama;

%20 olursa toplam 7 milyon TL

%30 olursa toplam 24 milyon TL

%40 olursa toplam 80 milyon TL ödenmiş olacak ve buda imkansız icrada alırlar evi resmen tuzak hiç bir avantajı yok

7k51zns.png
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
Ülkeyi milyonlarca kaçak-göçek göçmenlerle doldurup barınma krizine sebep ol, sonra da seçim yatırımı için "bu sorunu anca biz çözerim, inşaat bizim işimiz" diyerek tamamlanacağı şüpheli bir projeyle propaganda yap!
Akp iktidarına yakışan bir icraat!

Avustralya evsizler ve alt gelirli kişiler için prefabrik tarzı tek katlı gayet lüks ev yapıp 15 gün içerisinde teslim ediyor. Bizim buradan giden Türkler bu evlerin yapımında çalışıyor.

Üst Alt