Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 ilde TOKİ projesinde engelliler için kontenjan

BU sohbet yerine bu konuda hakkında not düşmek istiyorum gene yanılmıcam sizlerde görceniz bu toki ile baş vuru yapanlardan bir kişiye bile konut cıkmıcak sizde burdasınız bende nasip olursa kura çekilişlerde görcek bir kişiye çıkmıcak burda çıkıcak kişiler bu çekilişten sonra yazıcam burda çıkıcaklar bu forumdan ve başka online baş vuru yapanların azına cıkıcak ama forumda konuşan ve baş vuru yapanların bir tanesine bile cıkmıcak nokta oğün geldinde burda yazışırız tekrardan

Tokiye başvuru maaşları harici evde bakım maaşı alıyorlarsa başvuru gelir sınırına o maaşta ekleniyormu hessap yapılırken

Pa_Pi

Fakire ev dağıttığını düşünmediğim gibi başvurmayı da düşünmüyorum. Sizin sözlerinize istinaden yazdım. Tabiki hile hurda ile insanlar gelirini düşük gösterip ev alırlar. Bunun da farkındayız.. Siz 40 bin geliri olan mühendis çift başvursun demişsiniz çünkü, hilesinden bahsetmemişsiniz. O yüzden geliri 18 bin TL olan başvuru yapabilir diye açıklama yaptım...

Benim kardeşim tokiye girdi çıktıda ama 2 yılda teslim edilecek dedikleri ev 4 yılda teslim edildi daha 3 ay önce verdiler evi ozaman 240 bin TL idi ev 30 bin peşinat ödediler ama sanmayın o dedikleri gibi 700 bin e alıcaksınız o evi o peşin fiyatı 2 yıl sonra peşin alsanız bile enflasyon farkı filen 700 oluyor 800 bin 20 yıl kira öder gibi ödeseniz 20 yılda cebinizden çıkan para toplamda 10-15 milyon TL yi buluyor her yıl düzenleniyor ödediğimiz aylık para yani 20 yıl gene kirada oturuyorsunuz. Yere gelince yaşam alanı kuruyorlar şehir merkezine uzak ama okul,hastane,AVM, dükkanlar, restoranlar da yapıyorlar evlerin yanına yeni bir kasaba kuruyorlar gibi düşünün mesela kardeşime verdikleri evin tam karşısında okul var 10 metre arası tabi şehir merkezinde çalışan için gidip oturması zor 1 saatten fazla yol var her gün çekilmez ve yol parası kirayı ikiye katlamış oluyor.

Çileli gül

Hile değil mühendis birinin gelirini şirket 8k olarak gösterse ve eşinin gelirini 8k gösterse asgâri ücretin üzerinde maaş veriyorum diyecek. Yani 18k altında kalır ve dükkana rahatlıkla basvurur. Bir dükkan 980k yani 98k peşin öder ve mühendis karı koca taksidi rahatlıkla öder.

Evde bakım maaşı alanlar kesin gidip oturabileceklerse girsinler 20 yıl vadeye gireceklerse ilk5 yıl satamıyorsunuz zaten peşin alıp kiraya verip oturduğum evin kirasını karşılarım deseniz kira gelire eklenir sınırı aşabilirsiniz çünkü evde bakım maaşında sizin ödediğiniz kiranın bir etkisi yok ama aldığınız kira gelir sayılıyor yani pratikte hiçbir avantajı yok bu toki işinin bu evlerde oturabilmek için ya emekli olucak çalışmayacaksınız yada yakın yerde iş bulacaksınız bu iş gene ticarete döner kurayı kazananlar teslim vakti geldiğinde anlaşma yapıp evi alıp satacaklar tanıdıklara arada 300-400 bin TL kârları olur sadece.

Bazı yazıları okudum içim karardı. Sanki taksit hiç bitmeyecek gibi....

Artıları; bu taksiye ev çok uygun

Eksi: enflasyona göre zam korkutuyor. Ve sürenin 20 yıl olması çok uzun. Bunun yerine isteyen devlet bankasında kredi kullansa daha mantıklı geliyor. Keşkem böyle olsaydı.

Lütfen TOKİ tecrübesi olan arkadaşlar yazsın,

TOKi tecrübesi ne ya ! Şurada iki satır yazı yazmak için tokiyle alışveriş yapmış olmak şartı falan mı getiriyorsun senin var mı pekiyi toki tecrüben de gelip yazmışsın .

cuma günü toki'ye engelli kategorisinden başvurdum ama herhangi bir bilgilendirme mesajı gelmedi. başvuran herkese kısa zamanda dönüş yapılmış, bende ses yok. sebebi ne olabilir acaba?

tavisula

Ben Dün sabah başvuru yaptım, az önce sms geldi bankadan. birkaç günde sms geliyor sorun olmaz büyük ihtimalle.

Merhaba 5 yaşında down kızım var. Normal de Annesi veya babası Toki şartlarına uymadığı için başvuramıyor. Ancak, bu durum (kızımın engelli raporu) nedeniyle, engelli kategorisinden annesi veya babası başvuru da bulunabiliyor mu ? Cevap konusunda tam emin olamadım. O yüzden sorma ihtiyacı hissettim.

2+1 için % 10 en az 65 bin 3+1 için en az % 10 85 bin Tl ödenmesi gerekiyor

Biz 2016da 10 yıl geri ödemeli tokiden ev sahibi olduk. Şu anki şartlar nasılsa o zaman da aynıydı. Sözleşme tutarı 127.500 tl ve 1000 tl taksit ile başladı. O dönemde enflasyon artışları düşük seviyelerdeydi. 4. yıl sonunda taksit tutarı 1450 tl oldu. 4 yılda yaklaşık 55.000 tl ödememe rağmen 127.500 tl olan borç bakiyesi 112.500 liraya anca inmişti. Sebep temmuz ve ocakta taksitlere yapılan artış kalan borcun tamamına da yansıyor. Bu durumu maalesef tokiden ev sahibi olanların büyük çoğunluğu farkında değil. Biz 4. yılın sonunda tokiyle anlaşmalı ziraat bankasına geçerek artışlı taksitten sabit taksite geçerek rahat ettik.
Şu an 2+1 ev 608.000 tl deniliyor ya. İşin aslı o 608.000 tl 1.500.000 tl yi çok rahat görür. Tokiye başvuranlar bunu iyi düşünmelerini tavsiye ederim.

sunayca

Bu enflasyon farkı ile geri ödeme 2 milyonu bulur.

2+1 evin geri ödemesi 1.550.000tl buna enflasyon farkı eklenirse 2milyoncuk gibi rakamı bulur.

Engelli maaşı muhtaçlık sınırı aldığımız maaşa göre mi belirleniyor yoksa aynı gelire göre mi

minik27 Dostum cehaleti yendik şöyle ki;

Biz aynı evde yaşayan 3 bekar, 18 yaşından büyük ayrı ayrı geliri olan kardeşiz ve üçümüz de ayrı ayrı başvuru yaptık.

Şu çok bilen arkadaş ve cehalet fln safsataları yapan arkadaş umarım bir özür diler

Son düzenleme:
Ben, özür dilemem. Özellikle, sizin gibi ısrarcı ve yeşillik olsun diye yazan tiplerden. Size, yorumda bulunmayacağımı söylediğim halde yazıyorsunuz. İsterseniz, akraba boyu başvuru yapın. Bu kimseyi ilgilendirmez!

Değişik bir karaktersiniz. Yeşillik olsun diye de yazmıyorum, insanları kendinizce doğru bildiğiniz şey hakkında yanlış yönlendiriyorsunuz gelip saçma sapan konuşuyorsunuz. Teşekkür edeceğinize laf ebeliği yapıyorsunuz. Bilmiyorsanız yazmayacaksınız, yazdınız madem doğrusunu öğrenin, tamamen vakit kaybı bir bireysiniz. Allah size başka dert vermesin

Oldu, olacak şu çok bilmişlik hallerinize de methiyeler düzelim. Teşekkürü, özürü sizden öğrenemeyecek kadar değişik karakterim.bana gönderme yapmayın, yorumlarınızı bireysel yapın. Bu tutumunuzundan rahatsız oluyorum.

Hanımefendi benim sizinle kişisel bir sorunum yok sadece yanlış bildiğinizi söyledim ilk sefer de ve sonrasında üstelediniz. Size gönderme yapacak kadar aciz değilim sadece takıldığım konu neden direttiğiniz.
Neyse finalde Hane halkı kavramını kimlerin başvurabileceğini vs. öğrendiğinizi düşünüyorum sizi kırdıysam da özür dilerim.
Dediğim gibi kişisel bir problemim yoktur. Sadece yanlış bilginizde ısrarcı olmayın bidahakine Saygılar

umetinn
İnşallah eviniz çıkar kurada, herşey gönlünüzce olsun.

umetinn

kardeşim dikkat ediyorum kaç gündür hanım efendiyi yazınızla rahatsız ediyorsun kışkırtma gibi diyeyim bu forumda doruyuda yalnışıda ayırt edicek yaştayız o yüzden artık üstelemeyin bırakın herkez kendi dorusu yalnışını bulur kardeşim yani sizin sölemenizlede kimse bildinden şaşmaz senin bildin kendine başkasının bildi kendine gerek yok bu ben öle söledim sen söledim sohbetlere girmeyin artık doruyu dedim gibi yalnışıda ayırt edicek yaşta herkez

Ben engelli olarak başvurdum ortagelirli diye başvuruyu kabul etti.

aykut35

Sen ne anlatıyosun kardeşim doğru birdir varsa kendi doğrularınız içinizde yaşayın burada ki insanları yanlış yönlendirmeye hakkımız yok zaten konu kapandı. Yorum yapmana anlam veremedim açıkçası insanlar buraya bilgi edinmeye giriyor

selamlar arkadaşlar

konut projesi bana da çok mantıklı gelmedi, ama arsa alabilirim. arsada engelliler için bir kontenjan görmedim duymadım, siz biliyor musunuz böyle bir kontenjanımız var mı arsalarda da?

teşekkürler

Nurtan

Evet, bilgilendirmelerde yazıyor. 18 yaş altı engelli bireylerin velileri engelli kategorisinden başvuru yapabiliyor deniyor.

Engelliler için toki

Engelliler için ayrılan kontajanın daireleri giriş ve 1,2 katları mı? Yoksa engellilerde normal kuraya katılıp her hangi bir kat çıkarsa onu mu alacak.

Üst Alt