Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 ilde TOKİ projesinde engelliler için kontenjan

T.C. numaramın son hanesine göre e devlet sisteminde başvurum açıldı, başvuru yaptım ama şu an ''Değerlendiriliyor'' yazıyor. ne zaman sonuç gelir acaba? Sistem nasıl işliyor?

Mesaj geliyor iban no yazıyor oraya yatıracaksın msj geldikten sonra

Lütfen! beni etiketleyip emir kipi cümlelerle gönderme yapmayın, siz kendi doğrularınızla yaşayın. :D

Hala kendi doğrularınız diyorsunuz. "DOĞRU BİRDİR HANIMEFENDİ" insanları yanlış yönlendirmeyin

konuya yorum yapın. hatta gidin toki de çalışın uzman olarak. sizinle muhattaplık seviyem buraya kadar.

Aynen sana katılıyorum Bülent kardeşim, bende bir hevesle acaba dedim ben mi şimdiye kadar yanlış değerlendirme yaptım diye ama proje detaylarını incelediğimde hiçte avantajlı olmadığını gördüm :( dediğin gibi giderayak vatandaşı çarpma başka bir şey değil.

ysariahmet

20 yıldır her şey o kadar kötü hale geldi ki, yoksul kesimin barınma hakkı tümüyle unutuldu gitti. TOKİ denen kurumun varlık amacı yoksul kesime konut yapmakken, zengin müteahhitlerin bin kat daha zengin olması için kıyakçı konumuna düşürüldü canım kurum! TOKİ'yi yeniden sosyal konut yapar konuma getirmek yaşamsal önemdedir. Şeffaf, sınırları önceden %100 belirlenen, insani yaşam standartlarından taviz vermeyen, toplu ulaşımın ve altyapının önceden planlandığı, düşük katlı, yeşili çok bol sosyal konutlar/MAHALLELER yapılmalı. Ama bu, her şeyi yıkan AKP tarafından yapılamaz... AKP yoksul halkı kentsel dönüşüm diyerek onlarca yıldır yaşadığı mahallelerden atandır, işçinin değil patronun, köylünün değil madencinin, tarımda üretenin değil ithal edenin, yeşilin değil betonun tarafındadır. Hasılı, kulağıma küpedir, bir şeylerin ters gittiğini görüyorsan, dur ve tam ters yöne koş...

Bu projede şöyle bir önemli husus var: %10'luk peşinatı dar gelirli nasıl ödeyecek! Ülkede asgari ücretli zaten dar geliri ile bu pahalılık ile zor geçiniyorken projenin asıl içeriğinde yer alan ''DAR GELİRLİ İÇİN SOSYAL KONUT'' kavramına bu peşinat miktarının ödenecek olması biraz zor gibi duruyor. En azından peşinat alınmayadabilirdi, o da taksitler ile alınabilirdi.

nostaljik

O da var... Ama bunun gibi o kadar çok belirsizlik/risk var ki. 20 yıl borçlanmak... Aboooov! Tapuyu 20 yılın sonunda almak, aboooov! Aylık ödeme miktarının belirsizce zamlanacak olması, aboooov! Nerelerde, hangi özelliklerde, hangi binada/katta/cephede vs. olacağını bilmeden almak, abooov! Müteahhitlere karşı müstakbel ev sahiplerinin nasıl korunacağının, haklarının belirsizliği, abooov!..

umetinn
reis bir söz vardır 40 alimi yendimle başlar boşver uğraşma he de geç ;)
OturanBoğa

sözleşme imzalamadan önce blok kat daire numarası cephe m2 hepsi belli oluyor hatta ona göre asıl net fiyatı belli oluyor ama mma zammı ekonomi bu haldeyken büyük soru işareti gerçekten

Minik77
reis bir söz vardır 40 alimi yendimle başlar boşver uğraşma he de geç ;)

siz de hemen avukatlığa başlayın o ışığı gördüm sizde cehaleti yenebiliriz. :D

arkadaşlar ben başvuru yapamıyorum ya neden olmuyor e devlet üzerinden giriyorum sadece tarihler çıkıyor başka birşey yok

şu anlık tc kimlik numarasının son numarasına göre başvuru yapılıyor pazartesi veya salı rahatça yapabilirsiniz başvurunuzu acele etmeye gerek yok

normalde şimdiye çoktan olması gerekiyor tc sonu 0 o yüzden garipsedim bir sormak istedim

Bugün T.C. sonu 6 olanlar e devlet üzerinden başvurabiliyor.

ben o tarihi kaçırdım o zaman sıraya göre yapıldığını bilmiyordum .pazartesi yapabilir miyim

Şimdi arkadaslar dar gelirlilerin başvuru yaptığı toki şartları; %10 peşin ki bu 60.000 80.000 gibi bir rakam. Evi olmayanlar basvuru yaptigi icin kirada olmasi gerekiyor basvuranlarin bu da ortalama 4. 000 civarı bir rakam birde evi tteslim almadan toki taksitleri ödenecek oda 2 bin ve 3 bin küsür simdilik. 80 000 olmayan vatandas aylik 1.500 gibi bir kredi öderse bu dar gelirli diye tanimlanan kesimin aylik çıktısı 9.000 ve ayrica faturası marketi ulaşım masrafi çoluk çocuğu da eklenirse en en en tasarruf yapan için 15. 000 gibi bir bütçeden bahsetmiş oluyoruz. Sahi dar gelirli olmak ne de lüks nede konforluymus

sunnshine

Halk gaza gelip evleri alacak ama ödeme günü gelince bunalicak akabinde ev peşinatı için çektiği kredi yüzünden önce banka ile icralık olacaktır. Sonra toki taksit ödemeleri yapılamayacağı için bir icra da buradan kaynaklanacak. Yani 80k ve 100k kenarda parası olmayan ile kirada oturanlar sakın ha sakın başvuru yapmasın. Karı koca çalışıp mühendis olup aylık geliri 40k olan kişiler başvurularını gönül rahatlığıyla yapabilir hatta bırak ev almayı dükkan almaları daha iyi olur. Dükkan evden daha çok kira getirisi bırakır.

Pa_Pi

Tamam ama aylık 40 bin TL kazanan bir hane zaten başvuramıyor...O durumda olan bir karı koca muhtemelen evini almıştır.
Ev fiyatlarının artışından hepimiz şikayetçiyiz. Ancak nasıl oluyor bilmiyorum, evler şu enflasyon döneminde, fahiş fiyatlara rağmen yaşadığım şehirde kapış kapış satıldı...

Kapış kapış alanlar yabancı olmasın sakın bizdeki fahiş fiyatlar bile onlara sudan ucuz aslında yabancı da denemez onlara nasılsa ev alana vatandaşlıkta veriliyor lüks semtleri onlar alıyor şehir merkezinden uzakta ücra köşelerde de bizlere sosyal ! konut yapılıyor sosyal dedikleri buysa kapital nasıl oluyor acaba ?

Çileli gül

İnşaat mühendisi kuzenim asgâri ücret üzerinden maaş göstergesi yapılıyor ve eşi mimar o da asgâri ücret ile sgk bildirimi yapılıyor. Yani ikisinin maaşı 11k ama ellerine geçen maaş kat ve kat fazlası tokiden dükkana başvuru yaptılar. Evden daha iyi gelir getirisi var diye siz hâla tokinin Fakire ev ve dükkan vereceğini sanıyorsanız avucunuzu yalarsiniz.

sokrates

Benim, Atasehir deki kirada oturduğum evi İran vatandaşı aldi ve kiraya %100 zam yaptı. Evden çıkmak zorunda kaldım. Evet alanlar yabancı ve zengin araplar al&sat işi yapıyor. Parası olan daha zengin, olmayan daha fakir olduğu bir döneme denk geldik.

Ben bu konut projesi ile ilgili birkaç görüşümü paylaşmak isterim : bu projenin eleştirilebilecek birkaç yanı vardır tabi ki, mesela yüzde %10'lük peşinatı birçok dar gelirli veya sadece asgari ücretle geçinmeye çalışanlar ödeyemez, bu peşinat alınmayabilirdi, alınacaksa da çok az bir peşinat alınabilirdi. Bu ve bunun gibi durumlar projenin sosyal konuttan biraz sanki uzak olduğuna işaret ediyor gibi. Savunulacak şeyler değil bunlar. Ama bir de madalyonun diğer tarafı var : Şu an Türkiye'nin birçok ilinde metrekaresi küçük olan 2 artı 1 sobalı evleri bile neredeyse 1 trilyon fiyatına yakın bir fiyatta. Mesela benim yaşadığım şehirde birçok ev çok çok pahalı. ben tek maaş ile geçinmeye çalışıyorum , memurum. kimseden de yardım almadan , ailemdekilerden yardım görmeden geçiniyorum ve benim burdan ev almam neredeyse imkansız. Birikmiş para da yok gibi. Ev almaya kalkışsak kredi çekeceğiz ve ömür boyu borç ödemek zorunda kalacağız. Bu tokide 20 yıl ödeme yapılacacak ama diğer şekilde de en az 10 yıl ödeme yapılacak. Bence eksiki %49 ise artısı da %51.

Gazı şehit yakını ve engelliler için gelir şartı aranıyor mu bilgisi olan varmı

Gazi ve şehit yakınları için gelir şartı yok. Engelliler için gelir şartı var.

Üst Alt