Ben bu konut projesi ile ilgili birkaç görüşümü paylaşmak isterim : bu projenin eleştirilebilecek birkaç yanı vardır tabi ki, mesela yüzde %10'lük peşinatı birçok dar gelirli veya sadece asgari ücretle geçinmeye çalışanlar ödeyemez, bu peşinat alınmayabilirdi, alınacaksa da çok az bir peşinat alınabilirdi. Bu ve bunun gibi durumlar projenin sosyal konuttan biraz sanki uzak olduğuna işaret ediyor gibi. Savunulacak şeyler değil bunlar. Ama bir de madalyonun diğer tarafı var : Şu an Türkiye'nin birçok ilinde metrekaresi küçük olan 2 artı 1 sobalı evleri bile neredeyse 1 trilyon fiyatına yakın bir fiyatta. Mesela benim yaşadığım şehirde birçok ev çok çok pahalı. ben tek maaş ile geçinmeye çalışıyorum , memurum. kimseden de yardım almadan , ailemdekilerden yardım görmeden geçiniyorum ve benim burdan ev almam neredeyse imkansız. Birikmiş para da yok gibi. Ev almaya kalkışsak kredi çekeceğiz ve ömür boyu borç ödemek zorunda kalacağız. Bu tokide 20 yıl ödeme yapılacacak ama diğer şekilde de en az 10 yıl ödeme yapılacak. Bence eksiki %49 ise artısı da %51.