Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jon83

ipek hoca kadar bilgi ve tecrübe donanım vardır 10 senedir bu açıkliseyle ugraşıyorum kredin 123 alan kredin 40 derya kredini 192 alan kredini ise 80 yapman lazım sen 4 yıllık sisteme tabisin 30 kredilik ders seciyosun bölücen 15 ona 15 ona senin ikiside yükseltmen gerekiyo derya bu sene muhtemelen 1 seneyede 3 sınava giriceksin 4 sınav eder yani 120 kredilik dersi seciceksin 4 sınav olarak hesaplıyorum kredin 123 alan kredin 40 iyi oku ne eder senin kredin toplamı 163dür ama kredi ve alan kredinin toplamı 272 yapıyo 109 kredi lazım liseyi bitmen için 4 sınavdan 120 kredilik ders secicen herşey senin elinde sana bir taktik vericem seneye mezun ol yarınki sınava gir kredini çek seneye 3 sınavın var 90 kredilik ders seçicen aslında işin çok kolay sadece sabır bak 4 sınavın var şu 123 162 yap alan kredini en az 60 seneye öss girevbilirsin şunu unutma 192 kredide mezun oluyosun 180 krediye ulaşırsan ek sınav hakkı var her sene yapılıyo ama garanti olsun sen 162 krediye ulaş zaten 123 alan kredinide en az 60 yap zaten 40 çok rahat mezunsun bak öss gir kafadan 2 tane ek sınav veriyolar benim kuzeni ben mezun ettim yazdıklarımı iyi oku çok kolay mezun olursun 4 sınavın var he belki bu sene bir sınav daha yapılır o zaman seneye direk mezunsun 5 sınav 150 kredilik ders secicen ok by

s.a. ipek hoca ben aol yeni kayıt oldum tm bölümünü seçtim yarın ve pazar sınavlara gircem benim kredi bilgilerimde toplam kredi 38 diyor bu ne anlama geliyor

peki hocam ben 3 yıllık eğitime tabiiyim 144 kredi 64 alan kredi almam lazım alan kredisini hesaplarken ortak derslerde alan kredisinin içine dahil ediliyor mu bide hocam sene sonunda 3 yıllık olanlar 4 yıllığa geçirilecekmiş ben sene sonunda 144 değilde 192 krediyle mi mezun olacağım cevaplarsanız sevinirim hocam

hocam burdaysanız sorularımı cvblarsanız sevinirim
progress.gif

Hasan,
Sen tasdikname ile başka bir liseden ayrılarak kaydolmuşsun 38 kredi önceki okulunda başardığın derlere verilen değerdir...Ortak dersler toplam kredinin içindedir,Alan kredisinde sadece alan derslerinin kredisi vardır.Alan kredisi de toplam kredinin içine dahildir.Bu yıl sonuna kadar mezun olamazsanız 4 yıllık sisteme geçeceksiniz ve 4 yıllık sistemde mezun olabilmek için 192 toplam 80 alan kredi şartı vardır..
progress.gif

teşekkürler hocam bilgiler için benim kaydı 3 yıllık dediydi ama neyse lise 1 de edebiyat tan çektik şimdi de müfredattan çekeceğiz çek ' e çek ' e bi hal olduk :( aslında hocam ben 2 sene üst üste kaldığım için tasdiktaname almıştım hocam bide ben yazılmadan öncede bu 3 yıllık 4 yıllık mevzuyu okumuştum halk eğitim merk. kaydımı 3 yıllık sistem yapmışlardı mantıken 4 yıllık yazması gerekmiyormuydu Öğrenci Genel BilgileriÖğrenci No: Adı:HASANSoyadı:Okul / Alan - Bölüm:AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 3 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK

Derya,
bu sene sonunda ya da seneye yılda 3 sınav olacağı için o ortak dersin kalmaz her halükarda mezun olursun merak etme,ek sınav da var,yani,şimdiden endişelenmene gerek yok...

Hasan liseler hızlandırıldı,seneye yılda üç dönem 3 sınava gireceksiniz,ek sınav şansınız da var,mezun olursun inşallah...

peki hocam yarınki gireceğim sınavları halk eğitm. merk. görevli seçmişti bana hiç sormadı hangi ders olsun die bende demedim şu yada bu diye bu sınavdan sonra gireceğim sınavın derslerini kendim seçip çıktısıyla kitapları alabilirmiyim bi sorun teşkil eder mi

Hocam merhabalar benım sorum şu olucak ılk defa açık lise sınavına giriyorum lise son sınıfta tek dersten kaldım sınavda basarılı olamadıgım ıcın tastıkname aldım ve açık liseye kaydımı yaptırdım ancak gıttıgım halk egıtım merkezındekı hocalarımız ders sececegımı soylemedıler ve kendim ders secmedim sistem otomatik olarak kendisi seçmiş dersleri bu derslerin hepsınden sınava gırmek zorundamıyım ıkıncı sorum ıse bugun bu konuda ankarayı aradım ve maıl attım bana verılen cevap su= Zorunlu dersiniz bulunmamaktadır.Ancak Alan kredinizin en az 64 olması gerekiyor ,bu yüzden en az 4 kredilik alan desini başarmanız gerekmektedir.Yanı 4 alan kredılık tek bır derse gırsem ve sınavdan gecsem mezun olurmuyum cevabınız ıcın sımdıden tesekkurler.

Hocam cevabınızı beklıyorum lutfen yardımcı olurmusunuz.Bıde son olarak unuttugum ıcın yazıyorum gene kredımın 64 olması ıcın kac almam lazım veya nasıl hesaplanıyor.3 yıllık sıstemde okudum

Hocam lutfen bugun cevap yazın ne yapcagımı bılmıyorum bu sene artık mezun olmak ıstıyorum

okorokwo ya sana 1 şey sorcam ben yarın ve pazar sınava gircem bu işaretleme olayı nasıl oluyor cevab yazarsan sevinirim kardeş

( gecenin efkarı iniyor perde perde sevdanın hayali vuruyor arada bir içime )ya burdaysanız 1 şey sorcam ben yeni kayıt oldum ilk sınavlarıma bu hafta sonu gircem ben lise den tasdikname aldım o zaman lise 3 yıllık idi kayıtta 3 yıllık sistem / türkçe matematik yazıyor ama 3 yıllık kalkacak mış ben 144+64 alan kredi ise bitirecektim şimdi 192+80 alan kredisi oldu

açık lise uzmanıyım 10 sene sizce de bilmek için yeterli süre değilmidir?

arkadaşlar şunu unutmayın bu sene ben dahil 3 yıllık sisteme dahil açıklise öğrencileri 4 yıllık sisteme tabi oluyoruz sadece 130 krediye ulaşan genelkültür açıklise öğrencileri için ek sınav yapılıcak belki bir ihtimal bu sene sınavda yapılabilir meb bana söledi bu ayrıca türkce matematik sosyol bölümündeki ögrencilerin sadece 130 kredisi olsa bile ek sınava giremezler alan kredisinin en az 40 yada 45 olması gerikicek anlıycagınız şapa oturduk bende dahil arkadaşlar yaktı yıktılar bizleri hayallerim bu lise diplomasına baglıydı ama 4 yıllık sisteme atıyolar gelelim arkadaşın sorusuna cevaplayalımda rahatlasın( iyi oku sana yazıyorum okorokwo çok şanslısın hiç konuşma bile nerde görülmüş açıklise öğrencisinin dersiniini sistemin sectigini sanslısın bu konuda tabiki sınava giriceksin girmessen sen kaybedersin sana verilen kayıt kagıdına bak 4 yıllık sistemdemisin 3 yıllık sistemdemisin onu bi yaz bak 3 yıllık sistemdeysen 144 kredi 64 alan kredisi 4 yıllık sistemdeysen 192 kredi 80 alan kredisi dedigimi iyi oku hangi sistemdeysen bitirme kredilerini yazdım 3 yıllık 144 64 4 yıllık 192 80 ayrıcada dert etme diyelim 3 yıllıktasın kredin 130 alan kredin 40dan yüksekse ek sınava girersin anladınmı her şekilde mezun olursun kafanı çalıştır ve yarınki sınavda iyi kredi çek kafana takılan olursa yaz söyliyim ok

JON83 3 yıllık sıstemdeyım az once ankarayı aradım mıllı egıtımı gorustum 4 kredılık alan dersını basarmam gerektıgını soledıler ve 64 kredı almamın yeterlı olacagını soledıler ama bu kredı hesaplaması nasıl oluyor sınavdan kac almam lazım 64 kredı alabılmek ıcın kac dersın sınavına gırmem gerkıyor bunları bılmıyorum 2 senedır dıplomasısızm bu sene alamazssam askere gıtcem artık almak ıstıyorum dıplomamı enazından bı lıse dıplomam olsun lısede calısmadıgım ıcın cok pısmanım sımdı tek matematık 3 den kalmıstım lısede ıs bulmada cok sıkıntı cekıorum askerlık yok dıplomaya yok

hasan07 bende ılk defa gırıyorum kardes hıc bılmıyorum kodlama falan o konudada yardımcı olurlar forumdakı arkadaslar ıns

jo83

bana kredi ve alan kredini yazarmısın acilen bir hesaplama yapayım senin kredin kaç alan kredin kaç ögrenci numarı gir bak yada sınav giriş belgene bak kaç kredilik dersden giriceksin her sınav 20 soru 9 tane yaparsan geciyodun a.b.c.d. diye 4 şık var test üsülü ok

tesekkurler jon yüregim ferahladı valla bı gece boyunca agladıgımı bılıyorum su bı ders ıcın.ayrıca yanlıs hesaplama olmus azıcık toplam kredım 123 yanı alan kredımde ıcınde yarın kı sınavlarda ınsallah 153 olcak kredı eksıgım yok zaten her sekılde tamamlanıyor korktugum zorunlu derslerımden bırisinin kalması ama oda seneye uc sınav hakkı olacagı ıcın rahatladım.sansa kalsın ıstemıyorum bu donemıde atlattım mı gerıye hep kolay dersler kalıyo mıllı guvenlık,trafık ,ınkılap ,dıl anlatım, edebıyat.ıngılızce vs...tum sayısal derslerımı bu donem vercem ınsallah...bu arada yarın kı sınavlar ıcın allah hepımızın yardımcısı olsun...tekrar tesekkurler jon...

bu arada ipek hocam cevaplarınız ıcınde cok sagolun gercekten hayırlı bı site...

jon83

derya karademir teşeküre gerek yok kafan neye takılırsa sor bildigim her konuda yardımcı olurum

( gecenin efkarı iniyor perde perde sevdanın hayali vuruyor arada bir içime ) son 14 saat 9 dakika sınav başlaması offff kimya 1-2 zorlanmasam bari yaa 11 ders çok iyi bi kimya fazla ii deil yarın sınava gireceklere başarılar ALLAH EMEĞİMİZİ BOŞA ÇIKARTMAZ İNŞALLAHHHHHH.

Rabbi yessir
Vela tuassir
Rabbi temmim
Bilhayr
[FONT=Times New Roman]رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]ANLAMI:Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”[FONT=Times New Roman]
[SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]
[/FONT][/SIZE]

Allah zihin açıklığı versin sınava giderken yanınızda okunmuş pirinçle şeker götürün..:):)

Hasan,
Sen önceki okulunda 3 yıllık eski sisteme tabiydin bu nedenle de açıkliseye kaydolurken 3 yıllık olarak kaydoldun ama bu sene sonuna kadar mezun olamazsan sen de seneye 4 yıllık olacaksın,ama açık lise hızlandırılacağı ve senede 3 sınav yapılacağı için eğer çalışır başarılı olursan yine de daha erken bitirebilirsin,yani sadece adı 4 yıllık....
Sınav kitapçığını cevaplarken şıkların bulunduğu cevap anahtarına a b c d şıklarından doğru olanını kodlayacaksın,sınav esnasında görevli gözetmen öğretmenlerden bu konuda yardım alabilirsin...
Ders seçme kayıt yenileme süresince öğrenciye aittir,her öğrenci dersini seçmek zorundadır ama kayıt yenileme süresinde parasını yatırıp da dersini seçmeyen öğrencilerin dersleriotomatik olarak seçilmiştir,açıklise görevlisi dersinizi seçerse doğru seçer merak etmeyin,ben de çoğu zaman öğrencilerimin derslerini kendim seçiyorum,çünkü bilmiyorlar... :) Yarınki sınavda sana ve tüm öğrencilerime başarılar diliyorum.Allah dualarınız kabul etsin,zihin açıklığı versin... ;)

Ek sınav yapılmazsa bu sınavın benim için hiçbir anlamı kalmıyor seçtiğim dersleri versem bile 5-6 kredi yüzünden mezun olamıyorum çok kötü bi durum, zamanında yaptığımız hataların acısı yeni yeni çıkmaya başlıyor :)

Sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar.

Jon 83 toplam kredi = 176 alan kredısı = 60 bu durumda kac derstn gırmem gerekır alan kredımı 64 e tamamlamak ıcın yardımlarınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım allah hepımızın yardımcı olsun sınavda herkese basarılar

Okorokwo,
Öğrenci numaranı bana özel mesajla yazarsan sistemden durumuna bakarak net bir cevap verebilirim,Ayrıca Ankaradakilerin verdiği cevap da doğru,güvenebilirsin sadece 4 kredilik alan dersin kalmışsa eğer sen kesin bu sınavda mezun olursun,4 kredilik bir alan dersi veya 2 kredilik 2 tane alan dersi başarsan yeterlidir...yeter ki sınavda alan derslerine önem ver.. BAŞARILAR...

İpek hocam sızde cevaplarsanız sevınırım toplam kredi = 176 alan kredısı = 60 bu durumda kac derstn gırmem gerekır alan kredımı 64 e tamamlamak ıcın yardımlarınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım allah hepımızın yardımcı olsun sınavda herkese basarılar ankarayı aradım bu konu ıcın sadece 4 kredılık bı dersten gecersem mezun olacagımı soledıler boylece kredım 64 de tamamlanıyomus dedıler ama ben emın olmak ıstıyorum o yuzden soruyorum eger rahatsızlık verdıysem sımdıden ozur dılerım

DieAlone,
Eğer sadece 5 -6 kredin kalacaksa mezun olman için hiç endişelenme,bu durumda olan öğrenciler için ek sınav yapılacak... Çok çalış,yarınki sınavda başarılar..

Okorokwo,
Bak ben çok eminim ki sen yarınki sınavda mezun olacaksın,zorunlu yani ortak derslerin bitmiş,alan kredin de sadece 4 eksik,toplam kredin de tam,durumun çok iyi,sadece hiç boş bırakma tüm dersleri bilmesen bile boş bırakma cevapla,nasılsa yanlış doğruyu götürmüyor,alan derserine önem ver 2 tane dersi başarsan bile yeterli olacak,hadi görelim seni... başarılar... :)

Tesekkur edrm hocam ogrencı numaramı yazdım ozel mesaj olarak gonderdım sıze geldımı bılmıyorum

Evet,geldi,baktım senin durumuna,ya sen kesin mezunsun kardeş... :) Yarın dediğim gibi 2 ders geçsen yetecek,alan derslerine bu akşam biraz çalış,önceki sınavların sorularından bak,senin alan derslerini bul çalış biraz,eminim ki mezun olursun,kredilerin sadece 4 alan kredisi eksik,zorunlu derslerin de bitmiş,zaten senin yarınki sınavlarında da derslerinin 1 tanesi hariç hepsi alanmış,hatta sınav giriş kağıdını bile gördüm,İstanbul Kartalda gireceksin sınava.. :) başarılar....

:D tesekkur ederım hocam allah razı olsun sızden artık mujdelı haberı paylasırım forumda sızlerle umarım herkes acısından basarılı gecer sınav su cevapla yuregıme su serptınız tum stresım gıttı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt