Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jon83

iyi geceler ipek hocam sen mesaideyken bildigim konularda arkadaşlara yardımcı oluyorum nasılsınız hocam ne olucak bu 3 yıllık son hali

Jon,
Merhaba kırk mesaj yazmışsın kırkı da bu itirazınla ilgili:D şaka bir yana da, seninle aynı durumda olan ve mailler yazıp şikayetler bildiren çok öğrenci var,sizlerin mağdur edilmeyeceğini umut ediyorum ama daha kesin bişey yok,herşey Temmuzda belli olur,acele etme,sen yarınki sınavda iyi bir başarı göster.. başarılar...:)

ipek hocam sınavlarda çıkan sorular ünitelerdedenmi çıkıyo testleri ezberlesek faydası olurmu tecrübeli biri olarak verebilecegin bir taktik varmı

jon38 açık lisede son dönemlerde çıkan sorular ve kitaplardaki değerlendirme sorularına bakmanın faydası olcaktır, ben çok faydası gördüm son sınavda, bu arada senin kredi durumun nasıl ? bende 3 yıllık okuyorum.

jon83

hocam bu sene ek sınav yapılsa bile benim kredim ek sınava girmeye yetmez 3 yıllık sisteme tabi bir öğrencinin en az 130 kredisi olması lazım genelkültür için soru 1 acaba bu sene özel bişey olurda tüm 3 yıllıkları kapsarmı soru 2 bu sene 3 sınav yapılırmı soru 3 bu bilgileri bana ank verebilicek kim var ben inş umarım yaparım lafları duyunca daha beter umutsuzluga kapılıyorum elimden alınan hakların hesabı çok agır beni anladıgınızı biliyorum ank kim var ileriyi bana söyliycek

jon83

diealona ben acıların cocuguyum tam 10 yıldır açıkliseyi bitirmeye çalışıyorum 1983 dogumluyum kredim 76 genelkültür yazıyı okuyunca yıla bak krediye bak diye düşünebilirsin ama bana darbe yaptılar bana askerde sınavlara girme garantisi verdiler askere gittim bırak askere girmeyi çarşı izni bile yokdu şırnaktı orası 3 sene kafayı tırlattım kendimi topladıgımda 5 sene ara vermiş oldum ama gördügün gibi 4 yıllık sisteme atıyolar yaktılar beni kitaplardaki testlerimi diyosun sen kardeş açıklise tarihinde benim gibi öğrenci bulumassın hoca gibi oldum anayasa hukuk sistem kredi kafayı yedim bu işden ama bitmiyo

Ipek hocam bende o konuyu cok merak edıyorum gecmıs sınav sorularına bakmakta fayda varmı ben bu sene ılk kez hazırlanıorum gercı pek hazırlanmakta denmez ama yarım yamalak calısıyorum ne onerırsın bıze sınava az zaman kala

Kardeşim hepimiz aynı durumdayız ek sınava daha önceden girmediğim için hiç bilmiyorum fakat benim bölümüm sosyal bilimler olduğu biraz daha şanslıyım gibi. Ek sınav için günde 10 15 tane mail atıyorum, ileride ne olucak bekleyip görücez şimdi sınava odaklanmak lazım yapabiliceğimiz başka birşey yok.

Jon83 kardeşim takma bu kadar kafaya eninde sonunda biticek ama öyle ama böyle. 3 yıllık sistemde okuyanlara mutlaka mezun olabilmeleri için birşeyler yapmalılar beklemekten başka elden birşey gelmiyor.

jon83

azerbaycan iran gelişmemiş ülkelerden cocuk okut amerikalı avrupalı insanları harp akademisinde okutuyolar ülkenin prestiji için ben bu ülkenin vatandaşı olarak askerligimi yapıyorum vergimi ödüyorum ama karşılıgı ne diyolar normal lise ile aynı statüdesiniz allah aşkına açık lise kimlik kartını nerde kullanabiliyoruz adamlar meskoplara açıklise kartları gecersizdir yazıyo nasıl bizi normal liseyle aynı statüde tutuyosunuz bizlere 2005 yılından bu zamana hak tanınıyomuş arkdaşım sen bana tebligat yaptınmı 3 milyon 3 yılllıga açıklise ögrencisi kaderini nasıl degiştiriyosun benim ortak dersim yok 15 tane ders ekliycen 192 krediye cıkarıcan bende susucam he

Jon,maşallah soru sorma makinası gibisin,bela oldun başıma:D artık büroya da gelmezsin,burdan sorar durursun:D:Düstelik bi de bu şehirdesin,Mersindesin,elbet bi elime düşersin:D şaka şaka...
Üstelik hep aynı soruları defalarca soruyorsun ben de defalarca aynı cvpları veriyorummm!!!
Bu yıl mezun olamayan 3 yıllıklar için mağdur olmasınlar diye bişeyler yapılacak ama kesin bişey demek yanlış yönlendirmek boş yere ümitlendirmek istemiyorum az sabredin...
Jon,Okorokwo ve DıeAlone,
Sorular ünite sonlarındaki testlerden bir de önceki sınavlarda sorulan sorulardan çıkıyor,ona göre,size bu önemli bir tiyoydu,ona göre çalışın... :)

ipek hoca sen çok yaşa

:) hocam tşk ederiz iyiki varsın

İpek Hocam bıkmadan, üşenmeden ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Rica ederim arkadaşlar,ben severek yapıyorum bu işi,severek yazdığımdan emin olun,bugün büromuz da çok kalabalıktı,hep son güne kalanlar sınav kağıtlarını almak için geldiler,
Hepinize başarılar diliyorum,yarın bana hayırlı olumlu sonuçlarınızı yazın hadi bakalım... :)

jo83

hocam allah senden razı olsun azmini hayat mücadelen bana güç veriyo iyiki varsın saol hocam

arkadaslar bugun ıcın hepmıze gecmıs olsun...ya ıngılızce alan 5 dersınının sayfasını ve bı kac sorusuda olsa hatırlayan ve ya bu drsı alan kımse var mı...????varsa bana hatırlatabılır mı cunku ıngılızce 5 ıle ıngılızce alan 5 ı karıstırdım mı acaba dıyorum ve birsey hatırlamıyorum nedense yardımcı olursanız sevirim...

yardım!!!

merhaba hocam ben açık öretim lisesi 4 yıllık sosyal bilimler öğrencisiyim.lise 3.sınıfta açık öğretime geçtim.şu an toplam dönem:5 toplam kredi:104 alan kredi:36 kaç dönem ve kaç kredide mezun olabilirim? teşekkürler

merhabalar ipek hanım yüzde yirmi tek göz görmem var küçük yazıları okuyamıyorum ilk okul mezunuyum ve ilköğretim diplaması almak ilk hedefim engelli olmamın bunda bi mahsuru varmı varmı ve ne yapabilirim

Derya,
İngilizce5 tek derstir alan da olsa ortak da olsa adı aynıdır,ayrıca soru ve cavapları birkaç güne kadar sitede yayınlanacaktır,ordan takip edin...

Özge,
4 yıllık sistemde mezuniyet şartları:Toplam kredi 192 , Alan kredisi 80, toplam dönem 8 ve,ortak+alan derslerini başarmak veya muaf olmak gerekmektedir,yılda 3 sınav yapılacak,eğer başarılı olursan seneye bu vakitler mezunsun...

Stratus,
Açık İlköğretim kayıtları şu an devam ediyor ve 30 Hazirana kadar sürecek Halk Eğitim Merkezine kayıt yaptırmalısın,kayıt esnasında engel durumunu belirten rapor örneğini ver ayrıca da bu durumunu ordaki görevlilere belirt,sınav esnasında sorun olacağını sanmıyorum,yardımcı öğretmen görevlendirilecektir,engelli olmanın ne mahsuru olabilir ki,:) görme ve yürüme engelli çok öğrencimiz var,gayet rahat okuyorlar... ;)Kayda giderken yanında diploma aslı,resim,kimlik fotokopisi,rapor ve kayıt ücretini bulundurmalısın..

hocam tam anlamadım sizi yada ben yanlıs anlattım herhalde kıtapcıkta bı ıngılızce 5 var bıde alanı ıngılızce olanlar ıcın var yanı ıngılızce alan 5. sorular aynı olmuyor kı bıldıgım kadarıyla...alanım ıngılızce oldugu ıcın alan ıngılzıcesını cevaplamak zorundayım ama ben tam hatırlamıyorum hangısını cevapladıgımı o yuzden soruyorum alan ıngılızce 5 dersıne giren var mı sorularını hatırlattsın diye emin olmak adına...yada sız bulabılırmısınız hocam alan 5 sorularını???

Derya,
Ben anladım senin sorunu ama ben anlatamadım... :Dİngilizce 5 dersi hem bölümü yabancı dil olanlar için hem de diğer bölümler için hepsinde aynıdır ve de bölümü yabancı dil olanlar için ayrı bir İngilizce 5 yok,bu ders tek ama aynı ders alanı ingilizce olanlar için alan dersiyken,diğer alanlarda da aynı ders seçmeli ders olabilir,anlatabildim mi?

hocam sizi cok ıyı anladım ama:)sorunu tam olarak kavrayamadım emın olmak ıcın cıkmıs sorulara baktım yanı kıtapcıga bı ıngılızce 5 var bıde ıngılızce alan 5 var ben mı yanlıs goruyorum yada anlatamadım mı bılmıyorum valla hocam bu ısın ıcınden cıkamadım:D

Derya,
Anladım ben senin ne demek istediğini,alanın ingilizceyse,sıanvda da alan ingilizce sorularını cevaplayıp işaretlemen gerekiyor,aslında sen sorunun cevabını biliyorsun ve yazmışsın zaten,yani kitap ve ders aynı ama alan soruları farklı ve senin alanın ingilizceyse alan sorularını cvplayıp işaretlemen gerekiyor...

Sayın ipekezgi,ben lise 1 de açık liseye geçme kararı verdim.Geçtiğim zaman okul bana 29 kredi vermişti.ve şuanda açık öğretimde 16-17 mayıstaki sınavlarla birlikte 4. dönemimi bitiridim ve muhtemelen zayıfsız geçerek kredim 121 olacak.....Asıl soruma gelınce şimdi ben seneye 2 dönem daha sınava girdikten sonra 2 dönemde 60 kredi aldığımı var sayalım 6 dönem sonunda kredim 181 olacak.Acaba öss ye girip yazında ek sınavla mezun olabilirmıyım..

hocam öyle ama asıl ogrenmek ıstedıgım seyı ogrenemedım:)ınıglızce alan 5 sorularını hatırlayan veya giren var mı diye merak edıyorum bı soruda olsa hatırlatılsa emın olcam yanlıslıkla ıngılızce 5 ı mı yoksa alan 5 ı mı cozdum acaba diye???

Ckurt,
Evet,dediğin gibi o kadar kredi alırsan seneye bu vakitler mezun olabilirsin inşallah..

Derya,
Sınav soru ve cvpları sitede yayınlanacak,ordan bakar kontrol edersin...

jon83

ipek hocam iyi geceler kanal bügün sessiz herhalde sınav vardı ondandır nasılsınız hocam tahminince bu sene yapılıcak ek sınava tüm 3 yıllıklar dahil edilicekmi yoksa sadece her sene yapıldıgı gibi 130 144 arası olanlarmı ek sınava giricek gene tahminizce bu sene 3 sınav yapılırmı biliyorum hep soruyorum ama ben ögrendigim beri 4 yıllıga gecikmeyeceğimi hep bunu düşünüyorum saygılarımla iyi geceler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt