Merhaba Arif Kardeşim,
Güzel yorumların ve dileklerin için teşekkür ederim.
Sistemden durumuna baktım,toplam dönemin 3,A.O.L.'de okuduğun dönem 2 ve toplam kredin 36'dır.
Mesleki Açıköğretim Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi bölümündesin.Bölümün çok güzel, çok tercih edilen bir bölüm.Benim kardeşim de aynı bölümde okuyor
Meslek liselerinde yüzyüze eğitim yani devam zorunluluğu var ve yazdıklarından anladığım kadarıyla sen işinden dolayı devam edemiyorsun,ve genel liseye geçiş yapmak istiyorsun,sadece sınavlara gitmek istiyorsun, ama Halk Eğitim Merkezinin Müdürü ''senden adam olmayacağı'' için değiştiremeyiz dememiş,
öncelikle bunu bil,değiştiremezsin, yani geçiş yapamazsın çünkü kayıt yönergesine göre, yani açıköğretimde uygulanan sisteme göre Mesleki Açıköğretim Lisesinde iki dönemden daha fazla okumuş olan bir öğrenci genel liseye geçiş yapamaz maalesef!..
Arif senin toplam dönemin 3 dönem olduğu için geçiş yapamazsın,bu durumda sana tavsiyem önce Meslek Lisesindeki yetkili müdür veya müdür yardımcısı ile görüşerek durumunu anlatman ve yüzyüze eğitimlerini iş saatleri dışındaki boş olduğun saatlere ayarlayabilmendir,tabi meslek lisesindeki idareciler bunu ayarlayamayabilirler,Zaten bizim öğrencilerimizin çoğu senin gibi çalıştıkları için yüzyüze eğitim dersleri hafta sonunda uygulanmakta,sen buna rağmen derslere gidemiyorum diyorsun,bu durumda işinden taviz vererek yüzyüze eğitimine mutlaka gitmen gerekir,uygulamalı eğitime gitmezsen okulu bitiremezsin.Bizdeki kültür derslerinden girdiğin sınavlara gelince,geçenki 24-25 Ocak sınavını kaçırmışsın,ama ikinci dönem sınavına girebilirsin,o sınav için kayıt yenileme işlemleri 26 Şubat-7 Mart tarihleri arasındadır,Sınav ise 16-17 Mayıs'dadır.Kaydını yenilersen Mayıs'daki bu sınavlara girmeye hak kazanırsın ve 36 kredinin üstüne devam edersin.Yüzyüze eğitimlere gitsen de gitmesen de kaydını yenileyip,sınavlara girmeni ve kültür derslerini bitirmeni tavsiye ederim.Geçenki sınava girmemen ve yüzyüze eğitimlere devam etmemen senin sınıfta kaldığın anlamına gelmez çünkü açık lisede sınıfta kalma diye bir durum yok,sadece uzatabilirsin,ama dediğim gibi ikinci dönem kaydını yeniler ve yüzyüze eğitim için de meslek lisesindeki hocalarınla konuşursan iyi olur.
Başarılar...