Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sayın hocam bu sene 4 yıllıklar için öss şartları aşağıdaki gibimi olur,farklılık gösterebilme durumu olurmu?

toplam kredisinin en az 162 olması
alan kredisinin en az 50 olması-genel kültür bölümü okuyanlarda alan kredisi aranmaz
toplam döneminin en az 7 olması gerekir

Suskun,
Açık Lise öğrencilerinin öss başvuruları daha başlamadı,bu sorunu haftaya net bilgiler elimize ulaşınca cevaplayabilirim.Ayrıca www.aol.meb.gov.tr adresinde ana sayfada da haftaya yayınlanacak.

mrb ipek hanım açkögretim lisesi sınav sonuçları neden açıklanmadı ne zaman açıklanacak? iyi günler

zeynep hocayı kızdırma:D bak bana cevap yazmıştı 2 mart gerçi kızmaz ama ben genede cevaplim

selam ben aksaraylı aranıza yeni katıldım arkadaşlar ben aöl kızmeslek okuyorum dışarıdan yüzyüze eğitim alıyorum:)
ben ipek ezgiye ne zaman mezun olabileceğimi sorucam

Aksaraylı sitemize hoşgeldiniz,
Ne zaman mezun olacağınız sizin başarınıza da bağlı,bu konuda kesin bir şey diyemem...Öğrencilik durumunuzu,toplam kredinizi ve döneminizi bilmeden tahmini bile birşey diyemem....

2009 1. dönem aöl sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak bilgisi olan varmı acaba

öğrenci durum aktif
79 kredim var
19 krdedide okuldan aldım 20 de sınavlardan bekliyorum

yalnız yüzyüze eğitimden aldığım19 krdei yansımamış okuldaki hocamıza sordum ben 3 yıllık sisteme tabii olduğum için şuan gecemiyoruz dedi

ipek ezgi uygunsanız bana cevap yazın lütfen

Slm ipek hanım daha once 3 yıllık sıstmde okudugumu yazmıstım 32 kredı alırsam lıse bıtmıs oluyor buyılkı öss sınavına başvurmak istıyorum kredim tamam olursa mezun olrak başvuracağım dimi ama mart ayının 27 sıne kadar diplamamı teslım alabılecekmıyım.

Aksaraylı,
Genel olarak 3yıllık meslek lisesi öğrencilerinin mezun olabilmeleri için kültür derslerinden toplam 75 olmak üzere alan da dahil 210 toplam genel krediyi tamamlamaları,toplam dönemlerinin en az 5 dönem olması,ortak yani zorunlu derslerin bitmiş olması gerekmektedir..Toplam dönemi 9 olan bir öğrenci olarak yüzyüze eğitiminize düzenli devam ettiyseniz tahminen en geç 2009 sonuna kadar mezun olursunuz.Gayretle çalışmanızı tavsiye ederim 2009 sonuna kadar mezun olamayan 3 yıllık öğrenciler, 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren 4 yıllık sisteme tabi olacaklardır.

Serkan,
Ocak sınav sonucuna göre mezun olursanız diplomanızı Mart27'ye kadar alamazsınız,bu ÖSS'ye başvuramayacağınız anlamına gelmez,zaten ÖSS başvurunuzu yaparken bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım seçeneğini işaretleyeceksiniz ve başvuru formunuzu açıköğretim büronuza onaylatacaksınız,yani diploma şart değil,diploma mayıs ayında da büronuza ulaşabilir,geçen yıl böyle olmuştu,bu yıl Açıklise öğrencilerinin ÖSS başvuruları daha başlamadığı için geçen yılki tecrübelerimize dayanarak bu bilgiyi verdim.

iyi akşamlar ipek
benim 3 yıllık sistemi bitiremiyeceğim söylendi
o yüzden 4yıllık sisteme geçecekmişim bugün okulda müdür yardımcısı ile dilekçe yazarak
a mail olarak gönderdik
çünküyılın sonuna kadar zaten bitirmemin mümkün olmayacağı söylendi herkes farklı bişey söylediği için aklım karıştı iyice cevabın için çok teşekkür ederim sanırım seni sorularımla daha çok yorarım

mrb ipek hanım 4 yıllık sistemde okuyorum şuan ortak derslerim var 4 tane 52 kredim var 5. dönem ilk sınavlarına girdim 24 25 ocakta bu kadar iyi akşamlar

Zeynepcim 4 yıllık sistemdesin,5 sınava daha girer de başarılı olursan ancak mezun olursun,tahminen,yani beş dönem,yani 2,5 yıl... :)

ipek hanım 2,5 yılda mezunmu olcam birde topladıgım kredi sayısı iyimi 4 dönemde 52 kredi cvp verdiginiz için çok tşk ederim iyi akşamlar

Her sınavda 30 kredilik dersten sınava giriyorsun yani, en fazla 120 kredi olabilirdi,derslerin hepsini verebilseydin tabi,bu durumda toplam kredin yetersiz....

cvp verdiğiniz için çok tşk ederim iyi akşamlar

ipek hanım az önce sınav sonucuma baktım ortak kredi yazıyordu ortak kredi ne demek oluyor? iyi günler

ipek hanım merhabalar sınav sonuçları açıklandı.gerekli krediyi alıp mezun olmuşum.ancak yazdığınız gibi diplomam yetişmeyeceği için son sınıf öğrencisiyim diye sınava başvuracağım dimi.formu sizden mi almam gerekiyor yoksa herhangi bir liseden alsam olurmu bide sizde başvuruyu yaparken benimde gelmem gerekiyormu .

Serkan,
Mezuniyetin hayırlı olsun,yukarda yazmış olduğum geçen yılki uygulamaydı,bu yıl biraz farklı: sen ÖSS başvuru formuna bir ortaöğretim kurumundan mezun oldum seçeneğini işaretleyeceksin,ve bağlı bulunduğun açıköğretim bürosundan mezuniyet yazısı alacaksın,zaten büron sana ÖSS başvurusunda rehberlik yapacaktır,başvurular liselerde ve açıköğretim bürolarında genel olarak yapılmaktadır, başarılar.... :)

ipek hanım ozaman ben başvurumu açık öğretim bürosundan yapayım teşekkürler ilgilendiğiniz için.

mrb arkadaşlar A.Ö.L okuyanlara bir sorum olacak ortak kredi ne demek nasıl oluyor? bilgisi olan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum iyi günler

arkadaşlar sordugum soru hakkında bilgisi olan yok sanırım

zeynep ortak krediyi bende yeni duydum ortak ders dersen onu bılıyorum mezun olabılmek için önce ortak derslerini alıyorsun sonra alan derslerini 3yılıkta 144 4 yılıkta yanlış hatırlamıyorsam192 yı tamamladığın zaman mezun oluyorsun tabı alan kredınıde tamamlaman lazım

Zeynepcim ortak kredi diye bişey yok,sen onu yanlış anlamışsındır canım,ortak dersdir o,yani zorunlu ders....
Volkan mezuniyetin hayırlı olsun.... :)

ipek hanım A.Ö.L ortak kredi diye bişey var sınav sonucuma bakmak için girdigimde gördüm daha önce yoktu sanırım yeni çıkmış ne oldugunu anlayamadım iyi günler

ipek hanım sizden bir ricam soruma cewap bekliyorum acil.açıkögeretim lisesine gecen sene 2. dönemde kaydımı yaptırdım.ama sınavlara girmedim şimdi ne yapmam gerek.acil cewap

ipek hanım ne olur yardımcı olun bana.acil cewap en iyi siz söylersiniz.ben gecen sene açıköğretim lisesine kaydımı 2. dönem yaptırdım ama sınavlara girmedim.bu nedenla şimdi yapmam gerek ne?tarihler gecmeden ne yapmam gerek

mrb bugün h.e.m gittim ne oldugunu ögrenmek için toplam aldıgım kredi dediler yani bana kredilerimi etkilemedigini söylediler h.e.m çalışanlarıda bilmiyorlar sanırım araştırdıgınız için çok tşk ederim gönderdiginiz linke girip okudum

Zeynepcim o linke dikkat edersen,daha dün akşam yayınlandığı için ben de yeni öğrendim,4 yıllık sisteme tabi olan ve alanı genel kültür olan açık lise öğrencilerinin mezun olmaları için ortak kredinin en az 80 olması gerekiyormuş,yani ortak derslerin hepsinin verilmesi şartı vardı ya,bunu daha önce yukardaki, mesajlarımda belirtmiştim,ortak derslerinin hepsini veren bir öğrencinin de zaten ortak kredisi en az 80 olmaktadır..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt