Özgecim,
İyi temennilerin ve duaların için ben de teşekkür ediyorum canım,Allah cümlemizden razı olsun inşallah...
Özge şifrenle öğrenci girişine girince sol taraftaki seçenekler kısmından zorunlu derslere tıkla,eğer orda ders varsa görünen dersleri seçmelisin,öğrencinin zorunlu dersi yoktur yazıyorsa istediğin sana kolay gelen seçmeli derslerden seçebilirsin,öğrenci numaranı özelden yazarsan ben de kontrol ederim,sevgiler...
Lakoste,
Aynı Özge'ye anlattığım gibi şifrenizle ve öğrenci numaranızla sisteme girince sol taraftaki menüden zorunlu dersler yazısına tıklıyorsunuz,eğer orda ders görünüyorsa o dersleri seçmelisiniz,zorunlu dersi yoktur yazıyorsa seçmeli derslerden seçebilirsiniz,alan krediniz eksikse alan derslerinden de seçmeniz gerekmektedir,ders seçtikten sonra siz de özel mesajla öğrenci numaranızı yazın kontrol eder,size bildiririm...
Tayfun,
Sen 3 yıllık sistemdesin,mezun olabilmen için toplam 144 kredinin olması ve zorunlu derslerinin bitmiş olması ve toplam döneminin en az 5 veya üstü olması gerekmektedir.Kaydını bu ay içinde yenilersen ikinci dönem sınavı yani Mayıs'daki sınavda da en az 31 kredi alırsan mezun olursun,diyelim ki o sınavda 31 kredi alamadın ÖSSyi kazanıp da mezun olamayanlar için genelde Ağustos ayında ek sınav düzenlenmektedir,bu sınavın düzenleneceği konusunda kesin bilgi veremem ama büyük ihtimal düzenleneceğini sanıyorum,olmazsa bu sınava da girersin,yani herşey senin çalışmana başarına bağlı,ben senin yerinde olsam ÖSS başvurusu yaparım,yani sen başvurabilirsin..çok çalışmalısın tabi..bunu özellikle belirteyim.. Toplam kredisi 105 veya üzeri olan 3 yıllık açık lise öğrencileri de ÖSS ye başvurabilirler..