Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

delikaya;

mezun olma şartı taşıyorsan ygs, kpss,ömss ye girebilirsin,diyelimki ygs 2 yıllık tuttu kazandıgın okula gittin diploma mezun olduguna dair istiycekler onuda veremiyceksin yani bitirmeden diplomanı almayı garantiledigin bir sınav yada diploman elindeyken ygs ye gir derim..

Yardımınıza ihtiyacım var.
Merhaba hocam 2.lise olarak çocuk gelişimi bölümünü okuyorum son sınıf öğrencisiyim bu sene staja gidiyorum.Kültür derslerini daha önceden aldığım için şimdi almıyorum.Bu sene mezun olacağım nasipse ben geçen sene nakilimi başka bir okula aldırmak zorunda kaldım ordaki yüzyüze eğitim dersleri daha farklı yani fazladan ders alıyorlar benim kredim şuanda 68 bu sene 2 ders alıyorum ve staja gidiyorum staj yapınca bana kredi olarak geri dönecekmi.1sene haftanın 3 günü gidiyorum.Bu sene mezun olabileckmiyim.Mağdur olmak istemiyorum lütfen yardım edin bu konuda fikirlerinize ihitiyacım var

acık lise kayıtları nezman başlicak birde ben iş okulu mezunuyum diplomı kabul ederlermi

Arkadaşlar diploma puanı ve YGS de verilecek puanı nasıl hesaplıyoruz bilen varmı?

Engelliler Açık lise kayıt yenileme ücreti öderler mi ?

Alulu12;

Evet öderler.

Kimlerden Kayıt Yenileme Ücreti Alınmaz?
a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar;
d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenler,

M.E.B. Açık Öğretim Lisesi Resmi Web Sitesi | Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Sevgili arkadaşlar açık ilköğretim ilk okul diploması almak istiyorum dışarıya çıkmam pek zor evde internet üzerinden okuya bilir miyim siz biliyor musunuz?

Herşeye_Rağmen;

Açık öğretim dediğimiz şeyde öyle zaten.
Sınavlarda okula gidiyosun sadece.

Biumut;

Evet birde duyduğum kadarıyla sınavıda internet üzerinden giriliyormuş eğer öyle bir şey varsa okumak istiyorum...

YGS ye girmek için sınavdam önce en az 132 kredin olması gerekiyor, benim 152 kredim var, bana öğle dendi, bu sene gireceğim kayıtta yaptırdım hayırlısı bakalım,

:(

Arkadaşlar benım aklıma soru takılıyor dil anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka basarılması yazıyor net de muaf oldun diyelim muafk oldukdan sonra o dersi seçip geçsek olmuyormu birisi açıklama yapsa ...

acık lise

slm arkadaşlara birşey soracağım ben acık liseyi okuyorum normal olarak benim engeli raporum var bu engeliler için ne yapılıyor faydaları neler engeli olarak ifade edersem acık lisede neler yapabilirler yardım ederlermi cünkü benim engel sorunum ayak polio sekeli ve acık lise sınavı zor geliyo bana dersleri fazla gecemiyorum normal olarak kayıt yapmıştım mesela engeli diye ifade olsa sınavlarda hocalar yardım ediyoru cevap konusunda tam konuyu bilmiyorum neler yapıldğını bilen varsa yazsın lütfen

engelinden dolayı sınav salonu giriş kat olur sınıf ilk sınıf,sıra ilk sıra olur,dahada başka bişe yapmazlar herkesle aynı sınıftasın sana söyleseler tüm sınıfa söylemeleri gerek buda gözetmenlerin işini riske sokar yani çalışmandn başka fayda yok,engelinden dolayı ders yardımı ayrımı yapmazlar ha bi hoca vicdanlı çıkar bikaç soruda yardımcı olur...

Acikogretim

Merhaba.ben 2 yil once üniversiteyi. Kazanmistim fakat bir spor klubuyle anlasip almanyaya gittim.yanliz federasyonla aramizda bazi sorunlar oldu.benim almanyada kalabilmem icin dil sinavlarina girmem gerekiyor 2 yildir giriyorum lakin basarisiz oluyorum turkiyede askerlik gibi bir problemim var burda spor antronorlugu yapiyorum burada kalmam gerekiyor acikogretime burdan basvurabilme sansim var mi?

başvurabilirsin ama bi önce ösym merkezleriyle görüş üniversitelerdeki..

merhaba melek hanım bende engelli bir kişiyim bu acık ilköğretim basvuruları nezaman başlıyor

Bu sezon için kayıt dönemi geçti arkadaşlar

Bir sonraki kayıtlar eylül-ekim döneminde yapılıyor..

çok teşekkürler melek hanım böyle bi başlık açtıgınız için ... benim sorum ben 2 ay önce kayıt oldum açık ögretime 14 nisanda sınav var bazı dersleri çalıştım ingilizceye hiç bakamadım bütün konsantrastonum dagıldı kredili sistem diye bişi varmış nasıl bi uygulama bu kredili sistem:confused:sormak istedim cevabınız için şimdiden çok teşekkürler:)

3 tane 1'im 3 tane 2'im var. Sınıfta kalmak istemiyorum..?

Arkadaşlar Herkese Selamun Aleyküm Öncelikle Ben 7. Sınıfa Gidiyorum İsmim Eren 3 Tane 1 im 3 tane 2 im var sınıfta kalmak istemiyorum lütfen biri yardımcı olsun kalırmıyım geçermiyim :'( yardımcı olan herkese teşekkürler :'(

neden derslerine çalışmadın ,aslında önemli olan dersleri anlayarak iyi not almaktır.
[FONT=Verdana]Karnemde çok zayıf var sınıfta kalır mıyım diye soran 6. 7, ve 8. sınıf öğrencileri endişelenmenize gerek yok. Çünkü zayıfınız çok diye sınıfta kalmazsınız. Sınıfta kalma çok önceden vardı. Ancak şu anda ilköğretimde sınıfta kalma yoktur. Devamsızlıktan ya da notlarınızın kötü olmasından dolayı sınıfta kalmazsınız.
herhalde ilköğretimde sınıfta kalmak yokmuş.[/FONT]

yani kalmam değilmi ? şök le gecerım belkı korkuyorum kalırım dıye çalıştım cok calıstım fakkat olmadı yanı elımden geldıgınce performans odevlerı alıyorum :S

Kalmazsın kardeşim.. İlkokulda kalma yok mecburi eğitim. 4+4+4 sayesinde şimdi liselerde zorunlu... Artık Allah öğretmenlere sabır vesin :) ama sen yine nasıl olsa kalınmıyor diye bırakma derslerin çalış iyi bir meslek sahibi olmak için gayret göster :eek:

hocaaaam hocaaaam yandııım bittim hocaaam .. Bana yardımcı olun.. Şuan ağlıyorum ... Yaa 192 krediyle mezun oluyoruz ya sınav sonucum 191 kredim ben ne yapim nereleree gideyiiimm hangi köprüden atayım kendimi of of.... Ne yapcam ben bana bir yol gösterin

Simdi 147 aradım tekrar girmeniz gerek diyor sınavlara.. Zaten ben ygs yide kazandım üniye gidicem gel gelelim bole bi abzürlük çıktı.. Ben bir daha sınava girmeyi beklersem uni tercihleri geçicek ve 1 senem zai olucak :(

Sanmam bi senen gitsin senin durumunda olanlar var bi sürü hemde tercih yap bu arada sınavların ne zaman yapılacağını öğren kardeşim sınavlar bi ay içinde yapılır üzülmene gerek yok tekrar ara sor

:( pfff.. Yarın bağcılar halk egitim merkezine gidicem müdüre kadar derdimi anlatıcam :( offffff offf....

Hocamıza mesaj yazdım bakalım oda bu aksam dönüş yapar inş :(

Üst Alt