Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

merhaba hocam özelden de msjj atmıştım ama cvb alamadım. arkadaşlarada sorayım açıköğretim meslek lisesi hakkında bilgi almak itiyorum aşçılık bölümü yada yiyecek içecek bölümü varmı bırde kalfalık belgesi alıcam meslek lisesine gidersem bazı derslerden muaf olurmuyum yoksa tamm tersine önce meslek lisesinemi gidersem kalfalık ustalık belgelelerini alırken mi derslerden muaf olurum.

Teşekkür ederim Sonbahar.44

Hocam Allah razı olsun yardımlarınız için çok teşekkür ederim gerçekten çok faydalı bi site çok iyisiniz...herkese iyi forumlar

senden de allah razı olsn kardeşim sen önemli olan bitirilen bölüm deil ömss sınavında yada kpss de yüksek puan alıp memur olman önemli yüksek puan alırsan sonuçta lise mezunusun hem memurlukta hem ygs de çok iyi olur önemli olan bi an önce bitirmendi oda oldu inşallah..

teşekkür ederim ama artık gerek kalmadı sınavsız geçişler artık kalkacakmış.

Açık Öğretim Lise zorluğu

Herkeze iyi akşamlar .Bi sorum olucaktı.

Lise eğitimimin bu sene 4. yılına girmiş bulunmaktayım. Belli sorunlarımdan dolayı lise 4. sınıfta açıköğretime geçmek zorunda kaldım.

Toplamda 6 dönemden 150 kredim var.192 krediyle sınıf geçiliyomus anladığım kadarıyla.

Sormak istediğim ;Açık öğretim soruları zormu kaç kez sınava girme hakkı veriliyor ve 42 krediyi kaç dönemde toplarım.

Bide mezun olduktan sonra diploma veriliyormu?

Yardımcı olursanız sevinirim.

sorular bence çok kolaydı 2011 de mezun oldum 3 dönemde aynı dersi seçip başarısz olursan muaf oluyosun kredi toplama başarına bağlı 3 defa herhalde sınav değiştimi tam bilimiyorum diploma veriliyo ve diğerleriyle hiçbir farkı yok

42 krediyi 2 sınavla alırsın her döneme ait 30 kredilik ders seçimi oluyor eger ful çeker 30 kredi alırsan yine kayıt yaptırıp bidahaki döneme 12 kredi almak zorundasın diploma alabilmek için...

Açıkilöğretimde okuyan oğlum için bakarmısınız.

merhabalar oğlum 2 sene önce ciddi yaramazlıklarından ötürü okuldan uzaklaştırıldı ve babasının yanında işe başladı yaşı 16 yaşındayken kendisini açıkilköğretime yazdırma gereği duydum şuan 17 yaşında 1 yıl içerisinde girdiği sınavları başarıyla geçti fakat 3 tane dersi kaldı..

Matematik - 8
Yabancı Dil - 8
Matematik - 6

bunlardan muaf tutulma hakkı varmıdır veyahutta hangilerini tamamlarsa mezun olabilir şimdiden cevaplarınızı bekliyorum.

nurdan hanım eger çocugunuzun alanı yani bölüm diyelim genel kültür ise bu saydıgınız dersler mecburi deil başka dersleri seçebilir kredisini tamamlayabilir,egerki bu zorunlu dersler içindeyse muaf olur her iki şekilde de muaf olabilir istedigi dersi seçer inşallah bitirir,ama tam olarak alanı toplam kredisini yazarsanız yardımcı olabilirm..

Ben öğrenci kartımı karrtımı çıkardım , ilk 2 sınava giremedim şimdi yeni kayıtlar ne zman yeniden girebilirmiyim sınava

benim alanım genel kültürdü matematik zorunlu dersti her dönem aynı dersi seçerse başaramazsa bile muaf oluyo nurdan hanım ben matematikten muaf oldum

Aarkadaşlar hiç okula gitmemiş 17 yaşında engelli bir arkadaşım var. Eğitim hayatına nasıl başlayacak?

Ben öğrenci kartımı karrtımı çıkardım , ilk 2 sınava giremedim şimdi yeni kayıtlar ne zman yeniden girebilirmiyim sınava
samet kardeşim bu siteden bakabilirsinM.E.B. Hayat Boyu renme Genel Mdrl Ak retim Lisesi Resmi Web Sitesi

benim alanım genel kültürdü matematik zorunlu dersti her dönem aynı dersi seçerse başaramazsa bile muaf oluyo nurdan hanım ben matematikten muaf oldum
ayşe hanım genel kültürde mat1,2,3 zorunlu arkadaşımızın 6ve8 var..

Aarkadaşlar hiç okula gitmemiş 17 yaşında engelli bir arkadaşım var. Eğitim hayatına nasıl başlayacak?
ikamet ettiginiz en yakın liselerden birine gidip açık liseye kayıt yaptırcam burda yapılıyormu die sorarsanız orda varsa orda gerekeni söylerler yoksa görevli okul hangisi ise ona gönderirler..

ikamet ettiginiz en yakın liselerden birine gidip açık liseye kayıt yaptırcam burda yapılıyormu die sorarsanız orda varsa orda gerekeni söylerler yoksa görevli okul hangisi ise ona gönderirler..

hiç okula gitmediki hemen liseye mi başlıcak :D

merhaba arkadaşlar ben melek derya hanıma bi sorum olucak ben açık ögretim kamu yönetimi okuyodum 3 sene evveline kadar kayıt yaptırmadım sonraki seneler yeniden kayıt başlatıp devam etmek istiyorum bu mümkünmü acaba olurmu yoksa kayıtt düşüyomu gitmedin zaman TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN :eek::eek::eek:

yani bu yaşta örgün öğretim omaz herade demi? açık ilk öğretim diye bişey var mı?

Selamalr;

Benim 139 kredim var genel kültür bölümündeyim, 2013 de YGS ye kayıt yaptırabilirmiyiz, şansımı denemek istiyorum,

Ders seçimi

Dersleri üniversite hayatıma göre nasıl seçmeliyim? Ben yeni kayıt oldum sayılır, daha kayıt yeniledim ilk defa. 1. dönem boşa gitti. Birinci sorum bu ilk dönemim mi sayılıyor hala dersler açısından?

Sorum Açık Lise ile ilgili?

Konuyu açan kişiye soruyorum.

tig;

Ben mesleki açık lise okuyorum. Dönem atladıkça derslerin devamlarıda geliyor. Yani Mantık1 dersi varken 1. dönemde, 2. dönemde Mantık2 derside geliyor. Ama belki farklı olabilir bilemiyorum

Sanırım Nal*t olası Açık Lisede de öyle ama tek tek gelmiyor, bazı dersler bence sonradan geliyor... normalde seçilecek bir sürü ders var maalesef açık lisede, mesleki gibi değil yani.

ben baktım ders'lere bazı derslerin devamı bide kendisi eksik olanlar var, sanırım onlar sonradan gelecek. bide diyolar ki 1 ve 2. dönem 1. sınıf, 3 ve 4. dönem 2. sınıf, 5 ve 6. dönem 3. sınıf, 7 ve 8. dönem de 4. sınıf. bencede böyle bir durum olabilir. bunların gerçeğini, ne yapılması gerektiğini bide öğrenmem lazım... ne yapsam, ne yapsam;??

Allah'ın bir kulu da yardım etse... Çünkü geleceğim söz konusu benim için ve yani saçmalık gibi, sırf sağlıklı ders seçimini (kendime göre) öğrenemediğim için huy oldum uyuz oldum daha seçmedim, ocakta sınav var :(((((((((

Evet dediğin gibi dönemler 2şer 2şer sınıf atlatıyor. Her dönemde ders seçip sınava giriyoruz. Ve evet dönemler geçtikçe yeni dersler ekleniyor üzerlerine. Ortak ve Seçmeli diye. Bilmiyorum ama ben en koalylarını seçiyorum. Mesela bu dönem seçtim. Edebiyat, Psikoloji, Trafik ve ilkyardım bilgisi, Din kültürü, Mantık gibi. TAbi bunlar devamlı dersler. 1-2-3-4-5-6 diye gidiyor. Ama korkma. Mesela Matematik1 seçtin ve o dersten sınavdan sonra kaldın. O dersten muaf oluyorsun. Birdaha girmek zorunda değilsin. Ama o dersin devam dersleri yani ileri düzeyleri çıkıyor karşına. Onlarıda seçmeyebilirsin. Dediğim gibi kolay olanları seçip kredini tamamlayabilirsin. Ben öyle yapıyorum :)

arkadaşlar şimdi sizin sorununuz ders mi ders seçimimi? eger ders seçimi ise sol köşede yine aynı sırada zorunlu dersler var o dersleri ister ister şimdi seç ister okul bitiminde eninde sonunda o dersler karşınıza çıkacak bu tercih sizin ha şöyle bi durum var mantık 1 seçmedim die 2.döneme mantık 2 çıkıyor die bişe yok 1 önceki seçmedigin dersleri bi sonraki döneme aktarıyor otomatik,zaten siz 8. dönem derslerini 2 veya 3 veya 4 döneme seçemezsiniz ama önce ilk dönemki dersleri seçmediniz yada geçemediniz birdahaki döneme atar..bilmiyorum yardımcı olabildim mi...tig kardeşim senin sorunun eger sen lise bitsin diyorsan düz lise yani genel kültür bitir tamamdır gerisi senin elinde ister ister meslek lisesi bitir ister düz lise yapacagın tek şey ömss kpss bunlardan 90 dan aşagı almaman başka çaresi yok,ha üniversiteye atılmak istiyorum diyorsan yine senin elinde hangi branşı daha çok seviyorsun..

ya arkadaşlar sizden bir ricam var bu açık liseliler ygs katılmaları için dönem ve kredi sorunu varmı örnek vermek gerkırse kredi 84 dönem 4 2013 ygs katılabılırmı acaba saygılarımla yardımcı olursanız sevınırım.

Üst Alt