Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

death_king;
ben staj için ssk kaydı yaptırmak istemiyorum.bu mümkün müdür?

Onların yaptığı sigorta sıkıntı olmuyor maaş'da vs 2022 de vs hiç bir problem olmuyor başka sebeb var ise konuşur yaptırmazsın ama iş kazası vs yapmak zorunda bence iş yeri sıkıntıya girebilir çünkü.

Merhaba ben bugün pek çok arkadaşım gibi açık lise 3.dönem sınavlarına girdim ve büyük olasılıkla ingilizcede bir problem yaşıycam. Bu sene mezun oluyorum ve tercih yapmayı da planlıyorum acaba her sene ek sınav yapılıyor mu yapılıyorsa kaç tane bilen birisi bu konuda yardımcı olabilir mi ?:confused:

18 yaşını doldurduysanız bir sene içinde sadece 3 sınav olabiliyor , yani 3 dönemin sınavlarına girebilirsiniz bu değişmez,onun harici başka bi sınav filan olmaz 3 dönemdir sadece :)

Poll öyle deme son 2 yıldır ek sınav yapıyorlar, özellikle geçen sene 2 defa yaptılar ama bu sene yaparlarmı orasını bekleyip görücez. :)

2-3 senedir bende giriyorum sınavlara öyle bir sınava girmedim ve duymadım hangi tarihlerde yapılıyor acaba?

hocam ben ilk defa acık liseye kayıt yaptırmak istiyorum basvuru zamanı ne zaman nette bulamadım

arkadaşlar ek sınav bildiğime göre talep olursa açılıyor 1ek sınava 30'dan az kredisi kalanlar , 2.sine ise 12 den az kredisi kalanlar girebiliyor

bende ömss ye girdim biran önce mezun olmam gerekiyor ek sınav açılması için elimizden geleni yapalım

ek sınav için bişey yapmanıza gerek yok bi üstünüzdeki mesajda arkadaş sölemiş 2 tane daha yapılacak... her sene bu böle ben en son ek sınavla mezun oldum...

Polly; ek sınav tarihleri kesin olmuyo eğer talep çok olur ve mezun sayısı az olursa ona göre 1 ve ya 2 tane ek sınav yapıyolar geçen sene ağustos ve eylülde yapılmıştı. (Şahsen girmek istemedim.)

yemre;
Yeni kayıt dönemi ağustos sonu ve eylülde oluyo, şurdan nasıl kayıt yaptıracağına bakabilirsin;
http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=108

D
iğer tüm soruların için resmi web sitesine bakabilirsin
M.E.B. Hayat Boyu renme Genel Mdrl Ak retim Lisesi Resmi Web Sitesi

ya birsey merak ediyorum...

acıkögretim 7 ve 8 sınıfları okudum

iki dönemdir aynı derslerden kalıyorum matematik ve fen dersinden kalıyorum..

işitme engellisiyim ve bu derslerden nasıl muaf olabilirim ?

ayrıca ortalama ile gecti ne demek yani kac puanla ortalama ile geciliyor ?

ayrıca ek sınavlar olacakmı ? olacaksa nerelerde oluyor biraz yardım ederseniz sevinirim.

Merhaba ben de açık ilköğretimdeyim okula ilk kayıt yaptırıriken raporumu verdiğim halde milli eytim hiç bir kolaylık sağlamadı binanın 2. katına çıkıyorum sınavda iki bastonla.ayrıca snav soruları çok kazık sanki üni sınavına giriyoruz ki bi çok sağlam insan da kayıt yaptırmasına rağmen bırakıyor.açık lisede milli eytim kurs açmasına rağmen ilköğretim de açmıyor zaten temel yok o sebepten sınavda toto oynuyoruz.

açık öğretim hakkında yardıma ihtiyacım var ? teşekkürler

-iyi günler arkadaşlar lise 3 ü bitirdikten sonra çeşitli nedenlerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldım. kaç kredim olduğunu bilmiyorum daha doğrusu açık öğretim hakkında hiç birşey bilmiyorum. ne yapmam gerek ?
-bir yıl içerisinde liseyi bitirebilirmiyim ?
-en kısa şekilde bitirmek için ne yapmalıyım tavsiyeleriniz nelerdir ?

net cevapları olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.

showmachine76;
lise 3 ten bıraktıysan alanına uygun bölüme yazılırsan büyük ihtimal 1 seneye kalmaz mezun olursun..

AhvaliAŞK;
alo 147 arayın daha kapsamlı bilgi verirler. Bende vermek isterdim ama ilköğretim hakkında bilgim yok

Rain_Man;
büyük yanlış yapıyorsun senin zemin kat düz rampasız yerde sınava sokmak mecburiyetindeler. Kayıt yenileyip ders seçtikten sonra bulunduğun il/ilçedeki milli eğitim sınav hizmetleri kısmana gidip durumunu anlat daha sonra yazıya dök istediğin yeri verirler.

Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programlarına kayıtlı öğrencileri için 08 Eylül 2012 tarihinde iki oturum halinde 18 il merkezinde ek sınav yapılacaktır. Yapılan ek sınavın müracaatları 27, 28, 29 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.
Detaylara şurdan bakabilirsiniz ; M.E.B. Hayat Boyu renme Genel Mdrl Ak retim Lisesi Resmi Web Sitesi

Sınav sonuçları açıklanmaya çalışıldığı için sistemde gözükmüyordu..Sonuçlar açıklandı,gözüküyor artık..

ya bide ek sınav çıkmış yurtduşı programlılar için ama bana ek sınav için gerekli şartları taşıyor diyo nasıl iş çözemedim neyse zaten geçmiş sınav tarihi yapacak bişey yok ama beni aydınlatırsanız sevinirim
bir de toplam kredim : 200 . alan kredim : 95 ama zorunlu 12 dersim var bir sene daha mı devam edicem yoksa kredileri aştığım için mezun olurmuyum

artemis_866;

Zorunlu 12 dersinizden ya başarılı,ya da 3 kez üst üste girerek muaf olmak zorundasınız mezun olabilmeniz için Alan kredisini 80 ,Toplam krediyi 192i yapmışsınız çoktan zaten ama zorunlu derslerden geçemediğiniz için mezun edilemiyorsunuz dediğim gibi ya muaf ya da başarılı olmanız lazım kalan o derslerden :)

acık ögretimle ilgili bir sorum olacak.ben 2005 yılında kayıt yaptırdım ve hic bir sınava girmedim şuanda tekrardan kayıt yaptıracagım ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız kafam bayabi rahatlıyaçak.

slm.benim 5 sene önce acıkögretime kaydın vardı tekradan başlamak istiyorum ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun.

birisiii ;

2005 yılında kayıt yaptırdıysanız sisteme kaydınız geçmiştir ama garantiye almak gerek yine de bir halk eğitim merkezine gidip açık liseyle ilgilenen bölüme sorun isterseniz bir baksınlar ; eğer görünmezseniz yeni kayıt olmanız gerek onun tarihi 31 ağustos-21 eylül arasında , eğer kaydınız duruyorsa hala kayıt yenileme yapmanız gerekiyor onun tarihi de 17 eylül-12 ekim arasında yapılıyor[FONT=lucida grande]..[/FONT]

Öncelikle merhabalar,

2008 Yılında Ticaret Lisesi 3. sınıf ( sonraki adıyla 12. sınıf )'tan liseyi bıraktım. Ve 2008'de 2 dönem AÖL'ye ( Muhasebe Finansman Bölümü ) devam ettim. 197 kredim var. 40 kredi de Alan kredim mevcut. 8 Dönem ile mezun olabileceğime göre yılda 3 dönemden şuan kayıt olsam 2014 3. Dönem sonunda Mezun olabilirmiyim sizce ? Ve bu 2 yıl süresince yüz yüze eğitim mecburiyeti varmı ? Yoksa sadece kayıt yenileyip sınavlara girmem yeterli olacakmıdır ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Scribe ;

Merhaba , 192 kredi zorunluluk var açık lise de biliyorsunuz ; alan kredisini 80 kredi yapmak zorundasınız , birde 8 dönemi tamamlamak zorundasınız 8 dönem ve üzeri olduğunda ,toplam 192 kredi ve üzeri olduğunda , alan kredisini 80 krediyi tamamladığınızda mezun olabilirsiniz ; Öncesinde 2.dönem okuduğunuz için bir yılda 3 dönem sayarsak başarılı olabilirseniz ; 2014 yılı dönem sonunda mezun olabilme şansınız var , Açık lisede yüz yüze eğitim mecburiyeti yok , kayıt tarihlerinde kaydınızı yaptırıp sınavınıza giriyorsunuz.

Yalnız bir ayrıntıyı kacırdınız sanırım. Meslek Lisesi Muhasebe Finansman Bölümü benimkisi. Toplamda 6 dönem yani 2 yıl boyunca yüz yüze eğitim zorunluğu varmı peki ?

[FONT=verdana]Kaçırmışım o kısmı kusura bakmayın.. Tam bilmediğim için sorunuzun cevabını bunlar yardımcı olabilir diye düşündüm.. [/FONT]

Mesleki Açık Öğretim Lisesinden kaç kredi ile mezun olurum?

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ KREDİ TOPLAMI ;

4 YILLIK SİSTEME GÖREUzaktan Eğitim
(Ortak + Seçmeli)
Yüz Yüze Eğitim (Alan)Toplam
Kız Mes. Lisesi 4 Yıllık100140240
Ticaret Mes. Lisesi 4 Yıllık100140240
İmam-Hatip Lisesi 4 Yıllık110130240
Endüstri Mes. Lisesi 4 Yıllık100140240

Burdan da bakabilirsiniz ; Meslekî Açk Öretim Lisesi

mevzuniyet şartları

açık ögretiim lise ögrencisiyim alanım yok 66 ortak dersten 39 secmeli dersten toplam 105 kredim var mat. fizik,kimya,geometri ve ingilizce bu derslerden gecemiyorm mevzun olabilmem icin bu dersleri vermem gerekiyomu bilgilendirirseniz sevinirim...

karatas_52 ;

Evet herkes açık lisede 192 krediden mezun olmak zorunda,engelliler için öyle bir yararlanma yok malesef :)

arkadaşlar benim de bi sorum olacak! lise 2 den terk tastiknamem var.2014 ömss girmeyi düşünüyorum, ama önce liseyi bitirmem lazım en kısa sürede bitirmem için nasıl bi yol izlemem lazım.97 yılında düz liseden ayrılmıştım şimdi aöl kayıt yaptıracagım benim kredim kaçtır şu an....

Üst Alt