Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

benim bir arkadaşım var aöf ilköğretim 6. sınıfta engelli ingilizce kitabını yok diye vermemişler ve sınava nasıl hazırlanacağını bilmiyor sınava 2 haftası var o kadar para yatırıyor kitabını bile alamıyor bu nasıl bir iştir anlayamıyorum .

(istanbul için)bilgi evlerinde ücretsiz ingilizce dersi veriliyor...bildiğim kadarıyla kayıt yaptırdığında üç senenin kitapları birdefa da veriliyor.

eşim geçen sen kayıt oldu ve tüm 3 yılın kitaplarını verdiler ayrıca daha ikinci sınavda 7.ve 8.sınıftan bazı derslerden de sınav oldu.Sınavlardaki başarı durumunuza göre bir senede(3sınav)mezun olabiliyorsunuz. Eğer bu sene yönetmelikte değişiklik olmadıysa böyle;bende bildiğimi paylaşıyorum:))

açık ilköğretim e şikayet edebilir engelli olduğunuzu iletebilirsiniz!

arkadaşlar bu öğrenci belgesini halk eğitim merkezlerinden vermiyolar okula gidip de alan varmı acaba

ögrenci belgesi derken sınava giriş belgesimi eger onu soruyorsan netten kendin çıkaracaksın,eger ögrenci belgesi almak istiyorsan bi okulla görüş..

eşit ağrlktan genel kültüre geçiş

arkadadslar eşt ağirlıktan genel kültüre geçmek istiyorum su an mezun olmama alan kredıden 10 kred lazım ama br turlu veremdımm bu yuzden genel kulture gececegm su an toplam 182 alan kerdim 70. genel kulture gecmek ıstyorum kredılerımde ne gibi degısıklık olur bılgısı olan yardmcı olursa sevınırım tesekkurler

merhaba
bakan dinçer açıklama yaptı çalışkanlar 3 yıl tembeller 6 senede mezun olacak diye . bu açık liseyi etkilermi acaba kredisini tamamlamayan 6 senedir okuyan mezun olabilirmi :S

Ne zaman yaptı bu açıklamayı?
Açıklamayı tam bilmiyorum araştırayım bir.

Okudum açıklamayı. Sanmıyorum açık öğretime uygulanacağını. Meb bilgi edinmeden bir mail atıp sorun isterseniz.

şimdide zorunlu eğitim 12 yıla cıkıyor yasalaşıyor . 4 4 4 . ee açık öğretimde okuyanlar ne yapacak . 2.5 senede çalış bitir demek kolay

açık lise genel kültür mezunuyum ygs sınavından hangi puan türüyle tercih yapabilirim?

merhaba açıkilköğretim sınavlarına hesap makinesi kabul ediliyomu? vede 3 yanlış 1 doğruyu götürürmü bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim, iyi günler:)

eksik sordum, birde ben şuan 6. sınıftan muafım 7. sınıf derslerin tamamını 8. sınıftanda 4 ders aldım, toplamda 10 adet dersim var bu tüm derslere bir oturumdamı gircem yoksa birkaç oturum oluyomu sınavlar, bunu nasıl öğrenebilirim :confused:

Açık Öğretim İlkokulu

Merhaba Ben Açık öğretim ilkokulunda ve lisede sistemin nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum. Yani yılları tek tek mi verebiliceğiz yoksa ilk okul ve liseyi 3 sene gibi bir sürede verebilirmiyiz? yani kredili sistem devam etmekte mi? bilgilendirirseniz sevinirim?

yıllar önce a.ö.l.silik olmak

selam arkadaslar benim arkadasım yıllar önce acıkoğretım lisesine yazılmış bölümü sosyal bilimlermiş birkaç sınava gırmış 50 kredisı varmış sora evlenmış acıkoğretımde kayıt yenilememiş ve tam bılmıyorum ama ya donuk ya sılık durumdaymış şimdi tekrar kayıt olmuş halk eğitimdekılere ben sosyal bılımlerdeydım şimdi aynı bolumdenmi devam edecem demiş oradakılerde alanlar kalktı alansız devam edecen demişler eve gelip sisteme bakmış yıllar önce seçtiği bolumu sosyal bolumler yazıyormuş aklı karışmış şimdi bu arkadasım sosyal bolumlerden liseye devammı edecek yoksa alansızmı devam edecek.eğer sosyal bılımlerden devam edcekse hangi dersleri secmesi yararına olur mezun olma kredisi kactır? alan değiştirebilirmi yada alansız okuyabılır mi?

Melek Hanım Merhaba Benim Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var kardeşim açık lisede okuyor. 8 döneminde yalnız kayıt yapılırken alan seçmemiştik neden böyle bir seçim yaptığımızın farkında bile değilim bu alanın olmaması kardeşimi ne şekilde etkiler Üniversite tercihleri yapabilir mi bölüm seçimi yaparken alan kısıtlaması yaşarmıyız üniversite okuma şansımızı azaltır mı yardımlarınız için teşekkür ederim

Melek Hanım bana yardımcı olabilirmisiniz

benim sorum , mesleki açıköğretim öğrencisiyim ama açık öğretim lisesi geçmek istiyorum yüz yüze eğitime okula gidemediğim için açık öğretim lisesine geçmek zorundayım bilgilerim şöyledir ; toplam dönem :19 , aol de okuduğu toplam dönem :11 , toplam kredi :209 , alan kredi :22 , bide yüz yüze eğitimim haliyle tamamlamadı .Sorum dilekçe verip açık öğretime geçebilirmiyim ...

merhaba açıkilköğretim sınavlarına hesap makinesi kabul ediliyomu? vede 3 yanlış 1 doğruyu götürürmü bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim, iyi günler:)

eksik sordum, birde ben şuan 6. sınıftan muafım 7. sınıf derslerin tamamını 8. sınıftanda 4 ders aldım, toplamda 10 adet dersim var bu tüm derslere bir oturumdamı gircem yoksa birkaç oturum oluyomu sınavlar, bunu nasıl öğrenebilirim :confused:

hesap makinesi mi? :eek: tabiki hayır.
aöl'de 3 yanlış bir doğruyu götürmüyor. bir dersi geçebilmek için yirmi sorudan dokuzunu doğru yanıtlaman yeterli.

Sınav Oturumu Ne Demektir?
A.Ö.L. sınavları iki gün boyunca sabah ve öğle olmak üzere dört oturumda yapılmaktadır. Sınav oturumu, sınav günü sabah ve öğle yapılan sınavların her birine denilmektedir. Öğrenciler, öğrencilik durumu ve seçtiği derslere göre sınav oturumuna katılırlar. Hangi oturumda hangi derslerden sınava gireceğiniz Sınav Giriş Belgenizde belirtilmiştir.

on dersten tek oturumda sınava girmen mümkün değil. iki günde dört oturumda girersin. hangi derse hangi oturumda gireceğini sınav giriş belgende görürsün.

Açık Öğretim Lisesi ile ilgili her türlü problemlerini aloegitim@meb.gov.tr e-posta adresine sorabilirsin.

çıkilköğretimde okuyorum bu ay 7 sınava gireceğim hiç ders çalışmadım çıkacak soruları ve cevaplarını verebilirimisiniz? :)

merhaba , öncelikle böylesine bilgilendirici bir site hazırladığınız için size ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.benim bazı sorularım olucak aydınlatırsanız sevinirim.ben lise 3.sınıfa kadar düz lisede okudum ve o dönemler başarılı biriydim.bölümüm türkçe-matematik idi.lise son sınıfta okulu bıraktım ve yıllar sonra 1999 yılında içimde bir uktedir kaldı diye liseyi dışarıdan bitirmek üzere müracaat ettim ve tek sınavda o dönem seçtiğim tüm dersleri verdim ve mezun olmaya hak kazandığıma dair çıkma belgesi verildi bana.ve yine yıllar sonra yani 2010 yılında sadece bir bölümü hedefledim (optisyenlik) ygs sınavına girdim.238.86 puan alarak optisyenlik okumaya hak kazandım ama yine gitmedim.2010 yılında hayatımda ilk defa girdiğim ygs sınavında bolum yada alan yerini tm olarak işaretledim ve yolladım ve o şekilde sınava girmiştim.diplomayı nasıl olsa hak kazandığım için bir gün alırım diyerekten öteledim.bugun ankara'dan eşime verdiğim vekaletle hazır gitmişken diplomamı almasını istedim.oda diplomamı almış telefonda bana verdiği bilgiye göre çipli sisteme geçilmiş ve diplomamı almış fakat bana bolumumun genel kültür olduğunu soyledi yani oyle yazıyormuş diplomamda.şimdi anlaşılan oki lise son sınıfı dışarıdan bitirmem tüm lise hayatımı etkilemiş ve genel kültür diye yazılmış diplomama sanırım o bolumden girmişim sınava.şimdi tüm bu bilgiler ışığında şu an sıkı bir şekilde üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.şunu sormak istiyorum ben sınava girerken hangi bolumu işaretliyeceğim yani alan olarak diğer sorum hedefim hukuk yada tıp fakultesi genel kültür mezunu olışum bu bolumleri tercih etmemde nasıl bir etki sağlar detaylarıyla anlatırsanız sevinirim.bu arada diploma notum 5lik sisteme göre 3.21 teşekkür ederim

blake
cevap için teşekkürler
hesap makinesi yokmuş evet ama gerektekalmamış zaten :)):D

acık öğretim lisesi,,

mrhba bn beyza .. acık öğretim lisesine yni yazıldım ve sınava girdim ..ilk sınavdan 20 kredim vr.2. sınavım cumartesi günü..
Bn bölüm secmek istiyorum ama galiba dha cok kredi almam lasım ..ama yined bn bölüm istiyorum. tercihim sağlık meslek . bu acık öğrtim de yüsyüse dersler zorunlu olduğu taktirde bn bu derslre diğr öğrncilrle aynı saate mi girecm drse yoksa farklı bir saate mi.. lütfn yardımcı olurmusunuss

Aöl ortak ders

Iyi gunler melek hanim benim iki sorum olacakti aöl okuyorum genelkultur alaninda okuyordum sosyal bilimlere gectim butum kredilerimi alan derslerimi tamamladim fakat ortak derslerim var zorunlu olan genel kultur alaninda girdigim ortak dersler silinip alan degisyrince tekrar 3 kere girmemmi gerekiyor genel kulturdeyken hepsinden 1 kere sinava girdim sos bilimlerde 2 kere girince muaf olurmu acaba biraz karisik oldu ama kusura bakmayin kolay gelsin iyu calismalar.

Engelli lise öğrencisi

Arkadaşlar ben açıktan lise okuyorum ama kpss girmek istiyorum şu an 167 kredim var 194 krediden mezün olacam. ne yapmam gerekiyor nereye başvuracam yardım ederseniz sevinirim.

Açıköğretim Lisesinde okuyan var mı? Acil bir soru..

Arkadaşlar aranızda Açıköğretim lisesinde okuyan birileri vardır diye umuyorum lütfen bana bu konuda bilgi verin.

Alan derslerinden 1 defa sınava girip başarız olup muaf olunca, bu dersler yerine seçmeli ders alabiliyor muyuz?

147'yi aradım fakat ordaki adamın dediklerinden tam bişey anlayabilmiş değilim.
(Konuyu yanlış yere açtıysam moderatör arkadaş düzeltsin.)

mrb

şimdi şöyle bir durum var ben teknik lise /bilişim teknolojileri bölümüne devam ederken 3. sınıfta fiziksel sebeplerden dolayı liseyi terk-i diyar eyledim. şimdi açıktan devam edip bitirmek istiyorum. fakat bazı sorularım var.

şimdi staj olayı nasıl olacak?

ben staj için ssk kaydı yaptırmak istemiyorum.bu mümkün müdür?

veya hi uğraşmadan normal açıklise yi bitirmeliyim.bunun benim için yüksekokul vs için hangi dezavantajı olur ?

bu konularda beni bilgilendilirseniz çok iyi olacak ve tabi sizin görüşleriniz de önemli.

Biumut;

Şöyle bişey var... Alan kredisini 80 kredi yapmak zorundasınız,muaf olabilirsiniz alanlardan ama 80'ni tamamlamak zorunlulugunuz var,birde zorunlu dersleri ya geçip ya da muaf olmanız gerekiyor zorunlu dersi seçmeli dersle ödeyebiliyorsunuz ama alanınızı 80e tamamlamanız lazım Alan Krediniz 80 olduktan sonra üstüne 112 kredi ya zorunlu derslerinizi geçersiniz ya da zorunlu derslerinizden muaf olup seçmeli ders seçersiniz.

Üst Alt