Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Kayıtlar devam ediyor,acele et,kredin kayıttan sonra tasdiknamen incelenince belli olur..

İlköğretim 8. Sınıfı Tamamlayan Öğrenciler!

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı itibarı ile İlköğretim 8. sınıfı tamamlamış ve Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıracak olan öğrenciler, 21 Temmuz 2012 ve 28360 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince, öğrenimlerini tamamladıkları okuldan, ekte belirtilen öğrenim belgesini almaları ve diploma yerine bu belge ile Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarına yeni kayıt için başvurmaları gerekmektedir...

Merhabalar ben açık ilkögretimden mezumun diplomamda var AÇIK LİSE kayıtlar için öğrenim belgesi almama gerek varmı...Ben tam anlayamadım yarımcı olursanız sevinirim.

kredili sistem hakkında

mrb lar aöf de seneye kredili sisteme geçileceğine göre 1 sınıftan matematik dersi olup 2 sınıfın tüm derslerini verenler 3 sınıfa borçlu olarak geçebilirmi cevabınız için şimdiden teşekkürler

hocam benımde bı sorum olacak;acaba engellilerden kayıt parası alınıyo mu açık lise için....

2. Başvuru Ücreti Ödemeyecek Öğrenciler
a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ve bu mücadelede şehit
düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve
çocuklarından,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar;
d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenler,
Yukarıdaki şartlardan birini taşıyan öğrencilerimiz durumlarını belgelendirmek şartıyla
diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır. 5
Söz konusu belgelerin iki adet fotokopisi aslıdır gibi yapılarak bir tanesi öğrenci dosyasına
konulacak diğeri de istenildiğinde Açık Öğretim lisesine gönderilmek üzere muhafaza edecektir.
(şehit ve gazilerimizin eş ve çocuklarından evlenenler katılım bedeli muafiyetinden yararlanamaz.)

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2012 – 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
I. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU

Dışardan liseyi bitirmek isteyenler ne yapmalı, engelliler sınav yerine gitmeden önce mimari sorun yaşamamak için engelini nereye bildirmeliler ?

İlk mesaja bunu eklersen daha faydalı olabilirsin.

slm benim bi sorum olucaktı ben düz lise birinci sınıftan terkim bu sene açıköğretim lisesine kaydoldum alansız olarak acaba alansız olanların meslek seçme şansı olabiliyormu örneğin ben sağlık istiyorum acaba bu mümkün olurmu

ALO 147, 7 gün 24 saat ve aloegitim@meb.gov.tr adresten istediğiniz cevabı en doğru şekilde alabilirsiniz. buda web www.aol.meb.gov.tr

üni. düşünüyorsan alan seçmen iyi olur. açık meslek liseleride var sağlık bölümü varmı bilmiyorum 147 arayın bence.

bu sene aol kayıt oldum sistemden ders seçimi yapamıyorum daha doğrusu ders secimi filan gözükmuyor bende neden acaba ?

ilk kayıt yaptırdıysan biraz geç acılabilir detaylı bilgi için 147 nolu telefonu arayıp bilgi alabilirsin

açık lise

selamün aleyküm arkadaşlar öncelikle ben ders seçimimi yaptım ve kitaplarımı aldım sınavla ilgili merak ettiğim bir kaç soru var ... şimdi ben bir soru bildiğimde kaç puan alıcağım yani bir soru kaç puan o dersi geçebilmem için kaç soru doğru yapmam gerekli yada kaç puan almam gerekli bir de sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürüyor mu cevaplarsanız çok memnun olurum :)

eun jin;
9 soru yapman gerekiyor, 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor.

slmlar benimde bi sorum olcak açıköğretim lisesine yeni kayıt olacam amacım lise mezunu olmak hangi bölüm ve dersleri seçmeliyim..?

eger lise diplomam olsun istiyorsan alansız yani düz lise olarak bitirme şartları toplam kredin 192 olması gerekiyor,meslek olarak kayıt yaptırırsan toplam kredin 240 tı en son,ortak zorunlu dersler var matematik dil anlatım kimya fizik biyoloji falan bu dersler zorunlu daha bi çokta yani ben kısa yazdım tam detaylı aol sitesine girip araştırabilirsin,meslek lisesini yüz yüze görülecek dersler var giderim dersen kendini hangi meslekte daha iyi buluyorsan mesela imam hatip bu meslekte iyiysen imam hatip seç yok matematik falansa o bölümü seç kafana hangisi yatıyorsa onu tercih yap..

AöL De Ders Seçerken 1.2.3 Noluyor Cvp Yazarsanız

AöL De Ders Seçerken 1.2.3 Noluyor Cvp Yazarsanız

ben engelli olmadan aöl ye kayıtlıydım 2007 den buyana girmiyorum durumum silik görünüyordu bu dönem para yatırdık aktif oldu halk eğitimde kayıt yenilerken engelli diye not düşmemiş ben okulun zemin katında sandalye ile sınava girmek istiyorum ne yapmalıyım

Yardımlarınızı Bekliyorum Hocam...!

Merhaba hocam ben açık öğretim lisesinde okuyorum 4 yıllık TÜRKÇE-MATEMATİK bölümünde Toplam kredim:183 alan kredim:72 bi kac gün evvel kayıt yenilememi yaptım.Bide dersheneye gidiyorum hocam bu sene ygs sınavına katılmak için sözelden okuyorum dershanede neyse bugün ders seçeyim dedim ee malum bu gelecek sınavda diplomamı almam lazım 17 kredi eksik benden diploma almam için neyse ders seçeyim dedim hepsi analiyik geometri alan derslerimin ve bu dersleride veremeyeceğimi biliyorum şimdi hocam asıl sormak istediğim soruya gelelim lütfen arkadaşlar yardım edin çk tereddütlüyüm BEN TÜRKÇE-MATEMATİK olan ALANIMI DEĞİŞİRSEM MİSAL GENEL KÜLTÜR YAPARSAM BU KAZANDIĞIM PUANLAR GİDERMİ HOCAM SİLİNİRMİ. YADA DİPLOMA PUANIMI ETKİLERMİ GENEL KÜLTÜRE GEÇİŞ YAPMAK ZORUNDAYIM ÇÜNKÜ sosyal bilimler seçince bu sefer ZORUNLU DERSLER çıkıyor Yardımlarnızı beklıorum hocam alanımı seçip ders seçmem lazım YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM HOCAM ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN:(

şizofren kardeşim şuan bölümünü genel kültüre geçirirsen direk mezunsun ben bi arkadaşa öyle yaptım oda türkçe matematikti genel kültürü seçtim hemen mezun oldu bitirdi..sen bi halk egitimle görüş onlar daha detaylı anlatırlar bide ygs ye kadar bitirirsin ne var ki kredin çok az kalmış zaten 240 kredi de bitiyor..yanlış yönlendirme yapmayım bide halk egitimle görüş..

Teşekkür ederim sonbahar.44 saol içime su serptiniz valla Allah razı olsun dediğiniz gibi yapıp yarın halk eğitime uğrayacam iyi forumlar...

Diploma YGS de sorun olmaz ama üni. kazanıp eylül ayında kayıt yaptıracağınız zaman lazım.
Şahsen bende fen bölümündeyim ve 29 kredim kaldı. Tabi en zor dersler ve konular, nasıl biticek bilmiyorum.

bilgi için çok saolun :)

iyi günler arkadaşlar ben bir soru soracaktım öncelikle ben bu sene ilk defa kayıt yaptırdım kitaplarımı seçtim ve şimdi açık öğretimin resmi sitesine girdim ve kendi hesabıma girişte bulundum ve bana bir mesaj gönderilmiş ımm kayıt yenilemeyi unutmayınız yazıyor 12 ekime kadar yenilemem gerekmekteymiş bu ne şimdi hiç anlamadım bilen birisi varsa bana açıklayabilirmi lütfenn...:eek:

9 kredi daha alırsam diploma alıyor muyum?

:confused:hocam bildiğiniz üzere önceki konumda türkçe matematik bölümünde oldugumu söylemiştim Sonbahar.44 hocam bana demiştiki açık öğretim bürosuna uğra 2 yaşlı amca var bişey bilmiyorlar ki anlamıyoruz dediler.Ben bölümümü türkçe
matematikten genel kültür yaptım derslerimi seçtim hocam resim atıyorum görün diye zorunlu dersim yok rahatım

Kredi ve Dönem Bilgileri
Öğrenci No:------------
Adı:NURULLAHSoyadı:IŞIK
Okul / Alan - Bölüm:AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu:AKTİF
Toplam Dönemi:14AOL'de Okuduğu Dönem:12
Toplam Kredi:183Ortak Kredi:94
[FONT=arial black]

[/FONT]

şimdi böyle yaptığımda hocam benden 9 kredi eksik kalıyor diploma almam için tek kafama takılan bu hocam bunu bilsem rahatlayacam merak edersiniz belki zorunlu dersim yok baktım yani genel kültüre geçtim zorunlu dersim yok anlamadığım sadece 9 kredi dha tamamlasam diplomamı alıyormuyum hocam yardımlarınızı beklıorum....

aynen kardeşim önümüzdeki sınavda 9 kredi alırsan lise mezunusun inşallah..diploma notun ortak kredin yüksek oldugundan yüksek olur yani 70 lerde veya üstünde olur..şimdiden hayırlı olsun..

Üst Alt