Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP'nin engelliler ile ilgili politikalarını nasıl buluyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
Selamlar saygı deger arkadaşlarım AKP hükümetinin Engellilere yönelik çalışmalarını begeniyormusunuz SAYGILARIMLA

İlaçlarımı raporla ücretsiz alabiliyorum.

Begenmeyenler Akpden oncekilerin hizmetleriyle bir karsilastirmali bence sukredin

İlaçlarımı raporla ücretsiz alabiliyorum.

ben daha akp iktidara gelmeden bütün diyaliz masraflarım..devlet ödüyordu nakil oldum tek kuruş vermedim..akp geldi gene ilaçlarımda para ödemedim..yani raporu olan her dönem ilaçlar ve tedaviler ücretsizdir...ama şu son dönemlerde ..her gittiğim hastaneden muayene ücreti alıyorlar..ve bazı ilaçlardan az da olsa para alıyorlar...ama genede bir sözüm yok almalarına fakat...benim yılardır aldığım tek gelirimi engelli maaşımı elimden aldılar...beş parası bıraktılar sadece ben değil..binlerce engellinin maaşı kesildi ve kesilmeye de devam edecek..benim cebimde tek kuruş para kalmıyor ve muayene parası ödüyorum elimde olanı

umarım bu defa engellilere dürüst olurlarda alım fazla olurr bir çok engelli işe girebilir...

12 yıl öncesine geri dönüp bakarsanız eger bazı engellilerin hayvan ahırlarında baglı olduklarını görursunuz şimdi ise insanlar nedenb engelli raporu almak için ugraşıyorlar sizce iyi bir düşünün demem şuki bu iktidar baya bir ayrıcalık iş aş kredi vs. evde bakım ücreti bakana ssk saymakla bitmez siz neyin kafasındasınız hala şükür yoksa sizlere ne verseler siz daha fazlasını istersiniz .

statalara ücresiz giriş önceden engellidiye otobuse almıyorlardı şimdi hem indirim hemde mecburen almayana ceza suda indirim telekomda indirim varda var .şükrediyorum halimden memnunum Allah devlet büyüklerimize zeval vermesin .Rabbim ülkemizin başına namazında niyazında muzaffer yöneticilerden başka yönetici hak yiyen tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyen nasip etmesin.Hele hele 1993 yılında 3 yaşındaki torununu ssk lı gösterek ssk yı trilyonlarca zarar ugratan yöneticileri hiç nasip etmesin başımıza.eski zamanda engelli olmadıgınızdan siz hala neyin kafasındasınız istihdamsa onuda yapıyor.özele önceden sakat diye yaklastırmazlardı şimdi mecburi çalıştırmak.

Engellinin aldığı 3 aylık maaşına, (göz diken)
bakım parası engelli maaşı hesaplanmasına
gelir olarak sayıldığı için
engellinin aldığı 3 aylık maaşını kesen devletten
nasıl olurda ben memnunum diyebilirim?
Memnun değilim değilim değilim

Yıl olmuş 2014 hala eskiden şu kötüydü, bu olmuştu diyenler var.. Hükümet olarak AB ye gireceksen, hatta buna yönelik Bakanlık bile oluşturmuşsan, engelliler için iyileştirmeleri tabii ki yapacaksın , elin oğlu yaptıklarına bakar.. Engellilere bağladıkları maaşları da (2022, evde bakım) da öyle kolay vermiyorlar acından ölecek ya da sürünecek durumdaysan veriyorlar bilen bilir.

krt;

2011 yılı öncesinde trafik kazası sonucu engelli kalan kişiler istediği marka medikal ürünü (havalı yatak,havalı minder,akülü sandalye vs.çok şey) alıp trafik sigortasında ücretini alabiliyordu,2011 den sonra çıkan yeni yasayla trafik kazası sonrası tedavi giderleri SGK'nın sorumlu olduğu yasa çıkarıldı,ee ne değişti işte yasa farkı,mağdur olan benim gibi kazazedelerin yaşadıkları_________
1- havalı minder aldım 850 tl ben ödedim
2-havalı yatak aldım 450 tl ben ödedim
3-akülü sandalye aldım 7000 tl ben ödedim
4-özel hastaneye gittim 2000 tl(şimdilik toplam)
peki bunları ben neden cebimde ödedim? çünkü trafik sigortası 2011 yılı sonrası SGK sorumlu
olduğunu belirterek ödeme yapmıyor?
SGKya gidiyorum faturaları göstererek yaptığım masrafların ödenmesini talep ediyorum
sgk yaptığım 10500 tl masrafın sadece 2000 tl sini ödedi
sebep ise SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ (SUT) kapsamında geçerli ürünlerin ödemesini yapıyor
ee devletin trafik sigortasında aldığı kazazedelerin tedavi teminatı ne oldu? SGKda ödeme yapmıyor
o paracıklarla gemicikler villalar alınıyor.
daha üstü kapalı birçok konu da vatandaş mağdur ediliyor.

Gereksiz bir konu olmuş bence. Nedeni 12 senede elbette iyi şeyler gelişmeler olmak zorunda. Bireysel olarak bizlerde bile 12 senede çok şeyler değişti. Dünya değişiyor gelişiyor. Kıyas yaptığınız dönemlerde hem bu kadar uzun soluklu olan hükümet olmadı hem de şu an akp de MYK da olan insanlardan o zamanda da olanlar vardı.

Saygı değer arkadaşlarım bende görüşümü belirteyim ben akp iktidara geldi ailemle beraber 2 dönem oy verdik şimdi bence iyi olan yanlarıda belki vardır ama ben şunları söylemek istiyorum 3 dönemdir akp başta engelliler için 2022 maaşı büyük bir artışla bağlandı evde bakım aylığı bağlandı çoğu engelliye burda bence ağıza bal çalmak gibime geliyor oysaki 2008 seçimlerde 200 bin sözleşmeli işçiyi kadyoya aldı her yıl 30-40 bin öyretmen alımı yapıyor ve daha biçok şey peki iş engellilere gelince neden bukadar cimriler ben ne 2022 maaşı nede evde bakım istiyorum onları topla ne kadar 1000 tl beni memur yap ver maaş 1000 istemeyen namerttir hiç olmasa maaşım düşük olsada cmt pazarım olur 8-5 çalışırım yani uğraşım olur benim görüşüm bu ben bu hükümetten açıkça fazla bişey beklemiyorum bekleyende hayel kırıklığına uğrar SAYGILARIMLA

engelliler için çok iyi şeyler oldu bide gelire bakılmaksızın maaş bağlansa çok iyi olacak

AKP hükümetinin engelliler ile ilgili politikalarını beğeniyorum.

Bu hükümeti oldu olası sevmiyorum ve şu an engelliye yapılan doğru düzgün bir şey yok, yazacak çok şey var ama özetle, oy uğruna iki şey yapıyorlar aa süper çok güzel şak şak olay bitiyor, sonra ne oluyor yine sorunlar devam ediyor, engelli insanlara devlet zaten bakmak zorundadır bu lütuf değildir haktır, hak alındığında karşı taraf pohpohlanmaz varsa başka hakkın onları da almak için üstüne gidersin ama maalesef bizde dediğim gibi iki bir şey yapılıyor bütün olay çözülüyor, çok güzel sağlam parti oyumuz bu partiye sonra ne oluyor o parti seni oy için kullanmaya başlıyor, işte engellilerde birlik beraberlik yok, hak alındığında insanların yarısı gevşiyor birlik olmuyor işte, kimi der ki bu parti çok güzel şeyler yaptı kimi der ki hayır yapmadı, herkes tarafından güzel şeyler yapıldı denirse eğer doğru şeyler yapılmıştır..Şu an da çalışabilecek engelli sayısı belli okuyan okumuş olan kesim belli isteseler kamudaki boş olan kadroların hepsini doldurabilirler ve arkadan gelecek insanlara yol açarlar, bizi böyle süründürmezler, heveslendirip yarı yolda bırakmazlar ama yapmıyorlar işte, işlerine gelmiyor, o yüzden biz engellilerin birlik olması lazım, biri hakkını aldığı zaman çekilmemeli destek olmaya devam etmeli.. Ayrıca demeden geçemicem akp hükümetini lütfen ülke açısından da düşünün konu farklı yerlere gidebilir o yüzden kendi kendinize de olsa lütfen düşünün!!

akp kendıne calısıyor gerısı hıkaye engelli ler cok umrunda sankı bu devletın

sonucu olmayan bir tartışma akpliysen iki şık var 1-evet memnunum 2-memnununm ama daha iyi olmalıydı akpli değilseniz yine 2 şık var 1-hiçbir şey yapmadı memnun değilim 2-bazı şeyler yaptı ama onlarıda engelliyi düşündüğü için değil ab uyum yasaları nedeniyle yaptı
esas olan kişi memnun olmasa oy vermez memnun olsa oy verir siyasi düşünceniz ne diye sorsanız zaten yanıt ortaya çıkar

muhalefetin engelliler ile ilgili bir politikası hatta ülkenin sorunları ve problemleri ile ilgili bir vizyonu olmadığı için yapacak çokta fazla bişey yok bu konu hakkında :)

Kimse kusura bakmasın ama AKP'nin engelli politikası falan yok!

AKP'nin yaptığı şey engellilere para dağıtmaktan ibarettir ve bu bir politika değildir.

Engelli politikası denilen şey;
- Engelli olmaya aday bir birey doğmadan önce bunu önlemeye yönelik çabalarla başlar,
- Doğumdan sonra bu bireyin büyümesi ve gelişimi için alınacak önlemlerle devam eder,
- Bu bireyin eğitimi ile devam eder,
- Bu bireyin topluma katılımı, iş, güç, aile sahibi olması, gerekiyorsa bakımı ile neticelendirilir.

Bunların tümü bir arada yapıldığında bir politikadır! Oradan buradan yamalarla yapılan iş politika değildir.

Bu forumdaki pek çok kişinin yegane iş umudu devletin açacağı bir sınavla bir hizmetli, çaycı vs. işine kapağı atabilmek... Çünkü başka şansları, alternatifleri yok. Pek çok engelli kardeşimizin EŞİT bir eğitim şansı olmamış, meslek sahibi olamamış... İstese de kendi işini kurması çok zor, veya özel sektörde düzgün bir işte çalışması zor.

Tekrar söylemek isterim ki, şu anda yapılanların hiç biri POLİTİKA değildir. İnsanlara 3 kuruş muhtaç maaşı vermek, veya devletin en alt kademe işlerinde görevlendirmek bir politika değildir. Önemli olan bu insanların bu duruma düşmesini önleyecek tedbirlerin alınmasıdır. Yardım, maaş vs. gibi uygulamalar destekleyici unsurlardır, çözüm değildir.

Ayrıca, burada pek çok bilgi noksanı arkadaşın açıp 1997 yılında yayınlanan 572 sayılı kanun hükmünde kararnameyi okumalarını öneririm. Sahip olduğunuz hakların çoğu orada mevcuttur. AKP tarafından bu hakların bir kısmı genişletilmiş olmakla birlikte esaslı getirilen bir yenilik de yoktur. Erken emeklilik ve vergi muafiyeti gibi konular daha da eskidir.

Aradan geçen 15-20 yılda değişen tek şey insanların haklarını öğrenmeleri ve bunları talep etmeleridir.

AKP hükümeti engelliye ne vermiş arkadaşlar bir söyleyin çocuk felci (polio sekeli) hastalığı olanlar akp hükümetinden önce engelliydi akp geldi olduk uzaylı verilen rapor  yani çok şükür tayyip geldi beni iyileştirdi artık sakat değilim sağlamım. İnsanlar o kadar fanatik ki herşeyi akp ye bağlıyorlar adam bana diyorki eskiden hastaneye gidip akşama kadar kuyruk beklerdik bankaya gidip kuyruk beklerdik bunlar kalmadı bitti sanki teknolojiyide tayyip getirdi bu ülkeye yazık Vallaha yazık tamam destekleyin saygı duyarım ama abartmayalım lütfen

Dünya gelişiyor ve dünyada ki tüm ülkeler de gelişiyor ve her ülke her geçen gün kendi insanına yeni yeni haklar vs. veriyorlar. Engellilere de dünya ile beraber yeni haklar veriyorlar. 12 yıllık bir sürede o koltukta kim oturursa otursun o da bazı şeyleri vermek zorunda. Ben engelli politikası vs. bakmam.
Verdikleri tavizler yüzünden bayrağımız indi ve asarız keseriz, gereken cevap verilecektir sözleri ancak lafta kaldı. Şimdide o direğe çıkan şu yaştaydı bu yaştaydı demeye başladılar. Seçim zamanı reklamlarda kullanmayı iyi biliyordu ne oldu. Verdiği tavizler yüzünden ve bir gün öncesinden Sinan Oğanın uyarısına rağmen sadece muhalefet söylediği diye dikkate almadıklarından Konsolosumuz dahil 49 kişiyi tutukladılar mı? Ben söze değil icraata bakarım.

Engellilerin kadro konusunda yerleştirme konusun verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz bu hükümetimizin verdiği bir sözdü sayın bakanların verdiği sözler havada kalmasın kadro açığı çok ama yerleştirme yok yasal haklarımızın verilmesini istiyoruz en yasal hakkımız ise engellilerin kamuya yerleştirilmesi hükümetimizin bu konuda bizlerin hassasiyetini iyi okumasını umut ediyorum politika konusuna gelince tabiki eskilere nazaran çok farkı var destekliyorum dahada iyi olmasını diliyorum.

engelliler için bazı iyileşmeler olmadı degil ama daha çok eksigimiz var tabikide halimize şükrediyoruz ama çok eksikleride var hükümetin mesela benim abime boyun kısa diye kendi şehrimizin hastanesinde rapor verilmedi gittik afyondan aldık ama torpili olanlar maşallah öküz gibi sağlıklı ama altında son model arabalar var bide bizim içimizdeki akılsızların yüzünden plakalardaki engelli amblemi yok kimin engelli oldugu belli degil engelli park yerine adam parkediyor engelli olup olmadıgını anlayamıyosun eskiden plakaya bakmak yeterliydi şimdi bi kart çıkarmışlar şikayet etsen adam ya sahiden engelliyse unuttuysa koymayı olabilir insanlık hali bide akpnin içinde engellileri adam yerine koyuyoruz diyen dangalakları ayıklamadıkları sürece hiç ısınamıcam hiç de oy vermedim vermemde önceki dönemleri bilmedigim içinde bişey söylüyemiycem ben bu dönemi bilirim birde kurumlar engellilere göre dizanyn edilecek diye yasa çıkardılar ama denetlenmedikten sonra çıkartsan nolur bizim kurumda asansör yok zor yürüyen bir kardeşimiz nasıl gelip gidecek işe bide denmişki maçlara ücretsiz giriliyor büyük şehirlerde olabilir ama uşakta böyle bişey yok

Engelliye hak edilen değerin verilmediğini düşünüyorum..

Beğenememek değil de, çok daha iyi olabilirdi diyelim.
Çünkü tek parti iktidarı, istediği yasayı çıkarabilir ve uygulayabilir.
Herkes olayın maddi boyutuna bakmış.
Herşey maddiyat değil, bu işin sosyal boyutuda var.
Engellilere uygun otobüsler alınıyor, peki onlara uygun yollar yapılıyormu , bahçe, park, konut vs.

Kötü demiyorum ama bu güçle daha güzel şeyler yapılabilirdi.

gelinen nokta işte askeriyeden bayrak indirilir konsolosluğumuz basılır çalışanlar kaçırılır şuanda ırak zahoda 2000 kadar türk tır şoförü benzin istasyonlarına sığınmış bekliyorlar ne gidebiliyorlar nede gelebiliyorlar yazık değilmi bu insanlara araçları yüklü olduğu için yükünü boşaltmadan ırak hükümeti çıkışlarına izin vermiyorlar IŞID teslimat yerlerini işgal ettiği için gidemiyorlarda orda sıkışıp kalmışlar

bir çok haklarımız elimizden alınmaya başlandı bir sabah kalkmışsınız devlet sizi ne engelli sayıyor nede sağlam evet iyi şeylerde yapıldı ama geri almaya çalıştıkları şeylerle kıyaslamak lazım bide

benim kazandığım hiç birşey yok zaten otobüslere 2002'den öncede serbest biniyordum, iş'ide işkurdan buluyordum, evet çok yasa çıktı ama maalesef kağıt üzerinde kaldı, yani ucundan da olsa bana dokunan hiçbirşey yok, 14 yıldır sınavlara giriyorum ve halen de giriyorum ama yine hiçbir memurluk yada hizmetli çıkmadı yani benim cebime giren olmayınca insan gülüp geçiyor işte...

Adları batsın, boyları devrilsin, sürüm sürüm sürünsünler inşallah. amin.

Bazı arkadaşlar a yıl 2000 de engelli aylıkları bölemiydi hastane yollar vs böylemiydi diyorlar efendi ben ozaman atari süper mario oynuyordum şimdi benim çocuk playstajın pes 2014 oynuyor acaba bunudamı tayyip aldi bize ozamanın şartlarıyla şimdinin şartları bir deyil kıyaslamaksa yanlıştır benim bu hükümeti eleştirdiyim şey adaletsizlik 2008 200bin işçi kadroya geçildi yılda 30-40 bin öyretmen alıyorlar engelliler ise unutuluyor işte göz boyuyorlar 2022 maaş veriyorlar falanda filanda bırakın bu anlayışı engellilere kadro verin iş verin sayın RTE

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt