Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP'nin engelliler ile ilgili politikalarını nasıl buluyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şunu söyleyim 54.cü hükümet olan refahyol da rahmetli erbakanın emri ile 1997de başbakanlık engelliler idaresi kuruldu hükümet kaldırdı.erbakan başbakan iken engelli komisyonu vardı tbmmde şimdi öyle şey yok

Akp hükümetinin icratları

1-yahu bu adamlar değilmi 2008 sonrası emekli hesaplamayı %30 çeken ve 2500 tl altı yatan
primlerde düşüş sağlayan.10 yıl sonrasını düşünemiyorum emekli maaşlarını.

2-yahu değilmi bu adamlar daha düne kadar kıdem tazmınalarını kaldırmaya çalışan.
Sonra yapamayınca teşeron çalışanlarına fon oluşma teklifi veren.

3-yahu değilmi bu adamlar gazi şehit yakınlarına %50 elk indirimi yapan.
Engeliye niye yok çünkü engelli çok maliyet var ondan.

4-yahu değilmi cebinde 10 tl olan 2 ayda bir kontör yükleyen insanlar var.

Eeee bir başmışsın mesaj ne o 1,3 tl telsiz kullanım bedeli kesilmiş. 2 aylık 2,6 tl

bu ne kardeş kesinti lüks kardeş hesaplayın kaç abone var türkiyede akıllıca.

Bir+sı akp inin hükümetinin engelli bakım ücreti verdi oda kırk takla ata ata yok ağır engelli yok 5 tl geçmicek .5 tl fazla keserim. Evde engelli çıkarsa keserim.habersiz baskınlar bu ne yaaa. Verdin burnundan getirdin insanların zati.

Daha ne anlatayım.

Iş yaşantısı 12 yıl akp hükümeti işkur neymiş 1914 tl engelli çalıştırmıyana ceza gülerler adama.

Niye?yahu yapsana 3000 tl niye yapmıyorsun? Yahu meclisin yarısı işadamı be. Patron patron.

Işkur dahil çoğu yer artık asgari ücret niye?yahu adamlar asgari kölelik getirdi be.

Daha bir bu kadarda sayarım size.

Eee bakım ücreti alan ben memnunmum eee işe ataması olan ben memnunum.

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın hesabı olmamalı.

Genele bakın arkadaşlar genele.hepsi hikaye.

MeTePe;

öyle ise niye uygulanmıyordu o zamanlar buna açıklaaaa

Valla her konuda iyileşme katedildi.AKP hükümeti bugüne kadar atanmış engelli kadrosundan en muhteşemini yaptı ve hala yapmakta.Eminim 2015 yılı başına kadarda artacağını tahmin ediyorum.Engellilere bence çok iyi olanak sağladılar ve sağlamaya da devam ediyor.

öyle ise niye uygulanmıyordu o zamanlar buna açıklaaaa

Uygulanmadığını kim söyledi?

Ama burası Türkiye... her şey mehter adımıyla ilerler...

Sizin bedava otobüs, tren dediğiniz şeyler açar bakarsan o yasada var... Ortez, protez var, işe alım var, eğitim var, belediye düzenlemeleri var, var oğlu var.

Sen sanıyor musun ki yasalarda olan tüm düzenlemeler uygulanıyor? Mevcut yasalara göre belediyeler ve kamu binaları engelliler için her türlü önlemi almak zorunda... Rampası, asansörü olan kaç okul gördün şimdiye kadar.

yasaya göre belediyelerin büfe ihalelerinde engellilere vermesi gerekiyor kaç tane gördünüz

Ak Partiden Önceki döneme Gitmek İsteyen Kaçkişi Çıkar acaba . İcraatları Epey Var Yukarıda bir Arkadaş demiş 2 ayda 10 tl kontör yükleyenler var o bizim insanımıza has bir özellik 2.000 tl lik telefon alır kontor almaz 100.000 tl lik araba alır parka para vermemek için kaldırıma çıkar ...

hafıf engellıler ıçın hayat nekadar guzel degılmı.tak pembe gozluklerı çık dışarı zaten onlar bışekılde ozel sektorde calışıyolar .. ekpss ya gırıp genel-gorme ışıtme dışındakıler çok kolay ve avantajlı oyle olsam daha ne ısıtyım allahtan dıymı bıde gel bıze sor rapor alsan domuz gıbı saglıklı adamlardan bıle saglam cıkartıyolar .2015dede maasımı keserlerse; ben maaş almaya başladıgım da akp kurulmamıştı bıle yanı bana maaşı tayyıp efendı bağlamadıkı kessın!!! asıl bomba 2015 maaşlar kesılınce gorun ,benden alıcak, nasıl rapor aldıgı bellı olmayan domuz gıbı adamları işe sokcak ondan sonra artıs artıs bak bılmem kaç engellıyı işe soktum dıyecek .hepsının allah belasını versın ve ben hakkımı helal etmıyorum.hakkımızı yıyen işe gıren o domuzlarında allah belasını versın... ınşallah hayrını gormezler hayatlarının..

MeTePe;

o rampalar benim gördüğüm okul ve belediyelerde var

Osman muhammet kardesim sen allah biliyor mutlaka bir faydasini gordun galiba bu hukumetin bak kardesim memfati olan olumlu konusuyor ama kendisine bir ucu bir dokundumu feryansin edilir. Yahu cebinde 20 tl olmayan ilacini alamiyor be.muane 5+recete 3+=7 ilac 13 tl en az top.20 tl al saglik parali.ben sahsen bu hukumetin hic yayarini gormedim.ne is yasantisinda ne yasam standardinda.

Diyorum ya su evde bakim parasini vermis kirk takla baska ne var gozle gorunen biken varsa yazsin lutfen.

MeTePe;

o rampalar benim gördüğüm okul ve belediyelerde var

:) :) :)

Güldürdün beni... :)

Ben Ankara'da yaşıyorum. Şehir merkezindeyim... 500metre çevremde 6 tane "isim yapmış" ilköğretim okulu var. Hiç birinde asansörden vazgeçtim, rampa bile yok.
Kamu kurumları dersen, çoğunda hiç bir düzenleme yok... Koydukları uyduruk asansörlerin çoğuna standart tekerlekli sandalyeler bile giremez.

Yollar, kaldırımların engellilere göre düzenlenmesi belediyeler için zorunluluktur. Kaldırımlarda engelliler için yapılan rampalardan benim 2500cc motorlu araba zor geçiyor. :)

Al bak... görme engelliler için yapılan yol! :)

Resim_1361124701.jpg

Bir uygulamanın oturması için, önce talep olması, sonra o kültürün oluşması gerekir. Öyle yasa çıkartmakla falan iş bitmez.
Engellilerle ilgili ciddi düzenlemeler 1995 yılında başlamıştır. Yürürlüğe girmesi hala devam etmektedir.

Yani hiç de zannettiğiniz gibi bunları AKP falan çıkartmadı. Ama hakkını yemeyelim, AKP, kararname, yönetmelik vs. şeklindeki dağınık mevzuatı tek bir yasa altında topladı ve kapsamını biraz genişletti. Bunun dışında herhangi bir ciddi uygulaması olmadı. AKP döneminde en fazla yapılan şey engelli ve bakım maaşlarındaki patlamadır. Ama şimdi de bunu kısmanın yollarını arıyorlar.

AKP döneminde en fazla yapılan şey engelli ve bakım maaşlarındaki patlamadır. Ama şimdi de bunu kısmanın yollarını arıyorlar.
herkese evde bakım dagıttılar şimdı toparlamıyolar okadar gereksız kışıde var kı evde bakım, adam dışarda fınk atıyo ama evde bakım alıyo bu nasıl iş .

Kaç senedir oy kullandığım okulun 3. Katındaydı sandığım asansör felan yok. Bu sene 1. Kata indirilmiş 15 merdivenle 1. Kata çıkılıyor.

Katılıyorum. Geçende kaymakamlığa maaş için başvurdum.18 yaşından büyük olduğum halde babamın sigortasını ve arabasını sebep göstererek kabul etmediler başvurumu.

şunu söylemek istiyorum ihtiyaç sahibibi olan engelli yada sağlam garibanlara zorluk çıkarıyorlar ama vatansızlara vatan haini olanlara devlet hemen yardım ediyor.suriyelilere sağlık bedava iken bizlere ücretli yaa biz de mi suriyeli olmak zorundamıyız sağlığı bedava getirmek için

Arkadaslar lutfen herkez elini vicdanina koysun allah askina engelliye sosyal ekonomik yonden ne icraatlari oldu diyorumya bir tek evde bakim altinda verilen parRa baska varmi elde tutulan yahu 2 yildir vergi indirim ucretleri bile ayni be 3 derece engelli biri calissa patrona 190 tl engelliye 28 tl Yahu kaldir engelliden vergiyi sifirla ne olur yani. Ver elk indirimi .Engelliler zaten zor sartlarda emekli olmak icin ugrasiyolar baglanma iranlarini yukselt.Sehirleri ulasilabilir yap cezayi agirlastir. Engelli kadrokarini tamamla.Sehit gazi yakinlarina sagladigin faizsiz konut kredisini engellilerede sagla.Bunlar sadece aklima gelenler bak biz engellileri nasil rahatlatiyor yalanmi arkadaslar.Ama nerdeee.bos hepsi hikaye engelli politasi

peki bir şey soracam akp kurulmasaydı oyunuzu kime verecektiniz

akp olmasaydı : chp ve mhp siyasal tabanı hariç kurulacak başka bir partiye oy vereçektim . o an akp kuruldu ona verdik . mutsuzmuyum ? hayır . yarın seçim olsa kime oy veririm ? tabiki akp . akp nin engelli politikalarını beğeniyormuyum ? hayır rus parasıyla 5 para etmez .

yani engellilerin kurduğu partiye niye oy vermezsiniz

Bu su parti hangisi olursa olsun bir kere engelliler dernekleri parca parca bunlar herkez tek bir butun olmali tum engelliler tek bir cati altinda toplanmali yani guclu birlik olmak lazimki sesimiz duyulsun.yoksa parti su parti fark etmez hak istenmez alinir derler.engellilerin oyu animsanmayacak kadar fazladir.

ne güzel istekleriniz var maşallah herkese evde bakım maaşı bağlansın, maaşlar artırılsın, kolay emekli olalım ama bu kadar maddi imkan bizi kesmez elk, su, doğal gaz indirimli olsun ulaşım beleş olsun, faizsiz konut kredisi verilsin e tabi bunların yanında bide faizsizin taşıt kredisi verilsin bi zahmet depoyuda doldursunlar:) yani her engellinin en az 3,000 lira maaşı olsun ama tüm indirimleride engelliye versin pardon ama bunu hangi ekonomiyle yapacak bu devlet gerçi sağlıklı köleler var bizim için çalışsınlar ne yapalım demi onlarda sağlıklı olmasalardı isteklerde biraz mantıklı olun aklı olan hiçbir devlet tüm engelli kadrosunu bir yılda doldurmaz aksi halde 15 yıl boyunca kimseyi işe alamaz 15 yıl sonra hepsi birden emekli olur

Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye devede nerem doğruki demiş,
Malesef ülke olarak yozlaştık iyice herşeyin üç kaatı var en baştan en sona kadar,Ben şahsen üç dönemdir akpartiye oy verdim,
İlk dönem süresince köy hizmetlerinde işçi olarak çalısan babamı tayin yaparak emekli olmak zorunda bıraktılar hiç kızmadık darılmadık çünki bir telsize 20 küsür kişi bakıyordu hepside işçi memurun aldıgı aylıgın iki katını alıyorlar ve ikramıyeler cabası çoğu emekli oldu ,her yer buna benzerdi önüne gelen devlete dayamış sırtını yan gelip yatıyordu üretmeden.
Ben o dönemin başında enğelli maaşı alıyordum üç aylık maaşım 50 dolar yapıyordu oda 70 tl civarındaydı bu paranın yarısını biriktirip yarısına pc alma hayalim vardı,en son aldıgım maasım 1200 küsür oda ortalama 600 dolar yapıyordu,düşünün bir pc için kaç ay para biriktirdigimi şimdi ise tek maaşla pc alabilirsin,

Buna benzer bir sürü yaşanmışlıklar var diyeceğim iyi gelişmeler oldu fakat insanımız çok suistimal etti malesef ve en son dönem :D bu ay postaneye gittigimizde maaşımızın kesildigini ögrendik sebep aile gelirinin belirtiln miktarı geçmesi ama biz yine kızmadık inanın seçim olsa yine oy veririm üzüldügüm tek nokta baba elin e bakmak oldu :D devletimiz bu kadar zor şartlarda en iyisini hakedene verme çabasında inancım bu yoksa bindigi dalı kesmezdi emin olun

adres degışıklığı, rapor yukseltme, uzerınıze bımalmı aldınız yoksa durupdurupkenmı kestıler ?

kardesler konuyu saptirmayalim soyleyin akp hukumeti 12 yilda engelliye sosyo ekonomik ne yaptisenin karnini pc doyurur ama kusura bakma 3 cu derece engelli 3 ayda 800 kusur ne yapsin eger geriye donerseko zamanlarda bir tup kac para simdi kac para a dan z ye kac sey fiyat zamlandi diyorumya memfati olan konusur Merak etmeyin evde bakim diye verilen paralari kisacaklar bakin nasil 2022 maaslarni engeli bakim ucretine dahil edip kesmeye baskadilar merak etmeyin yok oyle herkeze yokya 765 tl evde bakim eee 2022 birde ustune ohh ne alayok oyle sadece size tek maas yeter dicekler o zaman konusursunuz.Demirci ben nediyorum sen nediyosun konuyu tam saptiyosun engelli aile bireylerine bagli yasamadan hayatini idame etmeli sosyal devlet anlayasi budur.Demek senin bir elk indirimi alman 20 yil faizsiz konut kredisi alman 30 yil gerek turkiye refahta demekki.

Az bile olsa önce ki dönemlerde değil cumhuriyet tarihinde bile bukadar engelli istihdami olmadı .ayrıca ekpss den önce adaletsizce engelli alımları yapiliyordu lütfen gormezden gelmeyelim

la vegaslı seninde ataman yapılınca öylemi düşünecen şimdiki düşüncenin nedeni atanmamış olmanmı yani sen iyiysen herşey iyi aferin sana beee

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt